VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

BOOST!

 

Mycket av min tid som nydiagnostiserad med tjocktarmscancer gick  åt till att googla.  Något man inte ska enligt alla initierade i cancerbranschen. Men det gjorde jag. Förstås. Halva nätter slog jag på överlevnad, cellgifter, läste avhandlingar och PDF-filer om min cancersort och blev livrädd och nedslagen och gladare om vartannat. Gud så jag googlade. Något jag även noterat med detta forum är att människor ofta frågar mig till råds hur jag överlevde. Man verkar tro att jag fått någon speciell behandling. Eller ätit/druckit något specifikt. Jag är väldigt försiktig med att ge råd. Jag är ingen doktor och kan och bör inte tala om  vad man bör göra eller inte. Det kan bara patientansvarige läkare göra. Däremot har jag funnit på flera ställen och blivit tipsad om att tillföra kroppen D-vitamin och selen  i kombination med varandra. Forskaren Mikael Björnstedt vid Karolinska Insitutet har studerat verksamhetsmekanismerna bakom selen i två deccenier. – När tumörcellen är avväpnad ger den upp och dör – det kallas apoptos, programmerad celldöd. Det intressanta med selen är att de friska cellerna inte attackeras eller påverkas, säger Mikael Björnstedt.

 

Med utgångspunkt från Mikael Björnstedts fynd har man sedan början av 2007 fått tillstånd att ge selen via dropp till en frivillig försöksgrupp patienter med långt framskriden lungcancer. Patienterna i studien har fått all terapi som i dag är tillgänglig, men har trots detta inte botats från sin sjukdom. I studien undersöker man nu både generella mekanismer och direkta effekter och synergier mellan selen och cellgifter.  – Det vi redan vet är att själva dosen av selen är viktig, är den optimal så skyddar den cellerna i kroppen, berättar han i specialtidning Om hälsa

 

En dagsdos av 25 mikrogram D-vitamin kan minska risken för grovtarmscancer med 50 procent och cancer i bröst- och äggstockar med 30 procent, hävdar forskarna i studien som publicerats i American Journal of Public Health så jag testar det och har gjort i några år nu. Lennox får även D-vitamin eftersom han inte får i sig det via vår dåliga sol och även om han är född här så har vi mörkhyade en nedärvt behov av D-vitamin. Omega tre tar vi båda. Threst är inte vidare intresserade av något av detta.  För några veckor sedan beställde jag Mivitotal och Udo´s Choice, en unik blandning av vegetabiliska oljor -Den optimala oljeblandningen med Omega 3, Omega 6 och Omega 9 härifrån.

 

 

 

Jag tar mig ikväll till Fiskätra Torg i Nacka för gå på välgörenhetsgalan för Barnhemmet i Uganda. Jag läser bland mina kommentarer att flera av er nu är givare för att de svenska tjejerna Emma och Therese ska kunna fortsätta varje månad att ge mat, kärlek, husrum och en framtid för dessa 14 killar. Om ni bara visste hur glad jag blir! Jag hoppas kvällen drar in ordentligt med pengar.

 

På söndag väntar Manifestation för folket i Kongo-Kinshasa klockan 18 i Norrmalskyrkan. Under hösten har läget i Östra Kongo-Kinshasa försämrats dramatiskt. Rebellgruppen M23 intog staden Goma, där människor mördades och drevs på flykt, men striderna har även drabbat hela Norra Kivu regionen. Samtidigt känner befolkningen att omvärlden återigen har svikit dem och är passiva inför den humanitära krisen som råder i landet.  I  morgon arrangerar Diakonia, PMU, Kvinna till Kvinna, i samarbete med flera andra organisationer en manifestation för Kongo-Kinshasa i Norrmalmskyrkan, Stockholm. Fokus under kvällen läggs på att ge människor i landet humanitärt stöd.  Fritt inträde. Kom gärna så ses vi där.

 

Det var väl allt. Obligatoriska hockey och fotbollsträningar, ett sjuårskalas samt glöggmingel hos Christina Saliba ska vi också pressa in.


Annons

Kommentarer


 1. Mio 15 december, 2012 on 12:14 Svara

  Har själv använt ”Mivitotal”i många år ett mycket bra
  kosttillskott.
  Trevlig helg Lotta.

 2. Nina 15 december, 2012 on 13:13 Svara

  Trevlig helg fina Lotta! Jag dricker ett tillskott som heter Fitline. Superbra! Jag tror på tillskott då vi knappast får i oss det som vi behöver via maten. Hoppas att ni får fest trevligt i Nacka. Och att pengarna rullar in : ) jag ska skänka en slant nu innan jul. Kram till alla possitiva blogg läsare!

 3. Nina 15 december, 2012 on 13:14 Svara

  Hoppas ni får det trevligt ska det stå : )

 4. Marlene 15 december, 2012 on 22:56 Svara

  Jag har haft min egna lilla insamling och fått ihop massor med gosedjur, leksaker och kläder som vi ska ha med när vi åker till Gambia om några dagar. En hel resväska full har det blivit.

  En del av sakerna lämnas på en SOS Barnby, resten i en by utanför ”stan”. Det ska bli helt fantastiskt att få se barnens ögon när vi lämnar över sakerna. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och det här är mitt sätt.

 5. Y 16 december, 2012 on 09:56 Svara

  Mycket intressant att få ta del av denna studie om D-vitamin och kalkens betydelse i samband med cancer. Det ska jag läsa mer om och se om jag ocksa ska börja äta detta i form av kosttillskott. Tackar för det.

 6. Y 16 december, 2012 on 09:58 Svara

  …menar D-vitamin och selen som du skrev och inte kalk.

 7. Marianne 16 december, 2012 on 23:27 Svara

  Nej, inga örtmediciner botar cancer även om man så gärna vill tro. I cellen har det inträffat en skada, och bildat en cancer, den måste bort med strålning operation cellgifter och ev hormoner(nolvadex i mitt fall)
  Sen hoppas jag ni alla tänker på fattiga SVENSKA barnfamiljer och mammor nu i jul! Samla in till Frälsningsarmén och andra org som hjälper. Många ensamma mammor kan inte ens köpa något för tio kr i julklapp till sina barn.

  • Siv 17 december, 2012 on 10:11 Svara

   … och en hel del mödrar i andra länder kan inte ens ge sina barn mat….

   • Marianne 19 december, 2012 on 09:01 Svara

    bröstmjölk är fortfarande gratis gudskelov

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *