VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ETT VARV TILL

 

 

 

Jag läser den här kommentarer och väljer att lyfta den. Självklart till min egen fördel. Skönt med någon annan som tar ton. För så är det. Att flera av er har en otrolig förmåga att gnälla, hoppa på och slå ner på saker ideligen. Alla har rätt till sin åsikt men när det kommer till rena personangrepp blir jag galen. Som att påstå vissa saker som inte är sanna. Att säga att man är ful, dum i huvudet eller håna är inte ok. Inte heller rasistiska tendenser eller rena personangrepp. Det är ganska enkelt att spåra dessa/den läsaren och sedan blockera den. Jag har inte gjort det eftersom jag gillar när det är högt i tak och jag vill inte agera Gud och bestämma vad som ska släppas igenom och inte.

 

Det som gör mig mest ledsen är att när jag skriver om välgörenhet, belyser fattigdom eller pratar om hur vi kan förbättra livet för de på andra sidan jorden hakar  ni  upp er på någon trivial bisats som att jag fått igenom mitt kejsarsnitt istället för att fokusera på inlägget som handlar om att minska mödrardödligheten i Afrika. Respektlös. Inte bara mot mig utan mot de människor jag, på mitt lilla enkla vis, ändå försöker hjälpa.  Tänk om man kunde samla all negativ energi till något bra. Då skulle vi kunna uträtta storverk istället. Alla är naturligtvis inte sådana av er. De allra flesta för en hyggligt respektabel diskussionsnivå. Jag vill er inget ont. Inte retas, skryta, fiska efter beröm, briljera eller få sympatier  Det här är min dagbok. Mina högt tänka tankar. Funderingar kring saker som sker, hur och varför. Låt den inte bli en skådeplats för bittra människor som frodas av att sänka andra. Håll en god ton tack!

 

 

”Ja du Lotta, det är väl tur ändå att din blogg finns så att alla människor som har problem, bekymmer, åsikter, funderingar eller vad det nu må vara kan spy ut det här och få sina five minutes of fame. Jag läser din blogg ofta men kommenterar aldrig, dock läser jag dina kommentarer ibland och SJÄLVKLART slår det aldrig fel när du skriver om något som inte passar in så att säga, då jäklar tar folk till orda. Göra reklam går ju inte, för då smygreklamar du eller så är du mutad med presenter, säkert som Amen i kyrkan. Skriva om mingel och kändisar är olämpligt för alla är ju inte intresserade av det, det är ju lite väl ytligt i Jante-Sverige. Cancerbranschen har man tröttnat på, nu när du är ”frisk” så är det inte lika dramatiskt och spännande längre, det har man ju sett, att när folk blir dödligt sjuka i bloggvärlden så ökar läsarantalet med flera tusen procent och blir de sedan friska är det inte lika roligt längre. Att skriva om ”skitungar” och andra tredje-världen-problem är inte heller bra, för det är ju synd om de här hemma också. Shopping och glamour är också olämpligt, det finns ju de som inte har råd. För att inte tala om anti-rynkmedel och andra lösningar, GUD FÖRBJUDE. Ja du milde säger jag, vad skall du skriva om utan att folk inte bryr sig så förbannat?”

 

 

Kommentarsfältet hålls öppet utan granskning men det är väl snarare ett diskussionsforum där folk peppar alternativt hackar på varandra och åsikterna som skrivs. Och skulle DU säga ifrån, ja då är det inte bra för det gör du ju bara när det inte passar. FAR ÅT HELVETE DÅ borde du skriva, det är ju DIN blogg, passar det inte så häng någon annanstans då. När exakt skall folk inse att det finns lika mycket åsikter som människor?! Och så den här jäkla förlossningen, självklart inte skall vi här i Sverige ha rätten att välja, STACKARS SKATTEBETALARE som får punga ut några extra kronor för de som inte vill riskera både sitt och ungens liv. Vi är väl själva skattebetalare, eller??? Åk då till Afrika och föd barn och var duktiga där, sitt inte här och var präktiga med era vaginala historier och era 30-timmars förlossningar som gick SÅÅÅ BRA. Vi väljer själva för att vi vill, kan och har möjlighet till det, fine. Jag körde samma lösning för fyra år sedan, mitt livs bästa val. Vad härligt med bröllop förresten! Själv har jag och maken treårig bröllopsdag idag, vi firar med Champagne och Löjrom. Vi går all in här hemma istället för att hänga på krogen, det känns bättre på alla sätt faktiskt, man vet ju vad man har men inte vad man får om man går ut. Och vi läser din blogg och håller på dig och det du skriver, keep up the good work och skit i Jantesvenskarna (som vi redan för länge sedan fattat att du gör)”

 

Maria

 

(Jag har frågat bloggläsaren Maria om ok att lägga ut hennes kommentar)

 


Kommentarer


  1. Annika 14 december, 2012 on 10:24 Svara

    Hej Lotta! Tycker din sida är toppen, skit i alla idioter som inte har något vettigt att komma med i sina kommentarer. Det är ju en sak om man har åsikter eller kritiserar sakligt men när man läser vad en del skriver så funderar man ju på om de verkligen är seriösa eller bara vill skapa debatt. Du gör ett jättebra jobb och tack för att du tipsade om sidan ”Våra skitungar” vilket jobb dessa tjejer gör! Brukar mest skänka till Barncancerfonden men nu har jag en till verksamhet som bara måste få några kronor även från mig. Detta tack vare dig, hade aldrig hittat till deras sida på egen hand. Ha en riktigt god jul och ett gott nytt år! Kram kram från Annika

  2. Åsa 14 december, 2012 on 10:46 Svara

    Jag tycker det är underbartom man kan hjälpa andra och varandra 🙂 Vi lever så kort tid och då kan man väl göra något bra av det hela….

    Kram Åsa

  3. Emelie 14 december, 2012 on 11:26 Svara

    Håller helt med den personen som lämnade den här kommentaren. Konstigt när folk tar ut sin bitterhet på en blogg som de inte ens behöver läsa om de inte har lust.

  4. lillemor 14 december, 2012 on 11:32 Svara

    Lotta! Skriv vad Du vill , som jag sagt många gånger tidigare ! Försök att inte ta åt Dig! Dessa trista kommentarer , som vissa lämnar , faller bara tillbaka på dom själva! Kom ihåg att det finns troll, som inte vill nåt annat än att få uppmärksamhet!
    Fortsätt o skriv som Du alltid gjort! Va stark !

  5. Hanna 14 december, 2012 on 11:52 Svara

    Hej, Lotta, jag håller med dig, att påstå saker som inte är sanna är lågt. Men jag kan inte låta bli att fundera över hur du kan jobba på en tidning som vecka efter vecka påstår osanningar eller missvisande fakta om människor som inte kan må bra av att läsa sådant om sig själva? Se&Hör har ju blivit fällda flera gånger.
    Det här är en samvetsfråga. Jag hade för länge sedan ett jobb som inte gick ihop med mina värderingar och jag kände mig tvungen att säga upp mig. Annars skulle jag ha känt mig som om jag hade sålt mig. Men vi är ju alla olika.
    Jag vill inte gärna kritisera dig, men jag förstår inte hur du tänker. Jag tycker att det verkar som om så fort man VÄLJER att vara offentlig (och det gör man ju bl a när man bloggar) måste man räkna med en del påhopp och annan galenskap. Är vi människor funtade så, kanske?
    Hälsningar Hanna

    • B 15 december, 2012 on 00:15 Svara

      Jag instämmer med dig, Hanna.
      Lottas ”Lev och lär” går inte ihop med hennes leverne, hennes yrkesroll och det liv det medför.
      Att vi sitter här och kommenterar negativt/positivt är pinsamt med tanke på vad som egentligen är viktigt i livet.
      Jag tar mig rätten att läsa vilken blogg jag vill och skriva de kommentarer jag vill. Om bloggägaren väljer att reagera negativt på mina ord är vi så att säga jämlika.
      Det stör mig lite att jag lägger en viss energi på detta.
      Men det hindrar mig inte från att följa bloggen.
      Det är som att läsa en skvallertidning när jag fikar och det unnar jag mig.

      • Christel 15 december, 2012 on 16:55 Svara

        Mycket bra skrivet B =)

  6. Maria 14 december, 2012 on 12:24 Svara

    Love you girl!!!

  7. Carina 14 december, 2012 on 12:29 Svara

    Bra inlägg, tycker jag. Vi som läser har absolut rätt till våra åsikter, men man kan uttrycka sig på så många olika sätt, och respekt är en hederssak tycker jag.
    Carina

  8. Charlotta 14 december, 2012 on 12:35 Svara

    Vad tycker du om att din kompis Martin har uttalat sig som den värste Sverigedemokraten då?

    • Rebecca 14 december, 2012 on 13:06 Svara

      Det har väl för tusan inte med Lotta att göra eller, så korkat att ens kommentera!
      Hon bad precis om att slippa just dessa kommentarer!

      • Charlotta 14 december, 2012 on 17:01 Svara

        Är det ngn som är korkad så är det du. Hon vill inte ha rasistiska kommentarer men är kompis med en som har kritiserats för sina dito åsikter. Den ekvationen får inte jag ihop iallafall!

        • Rebecca 14 december, 2012 on 18:15 Svara

          En som kritiseras, ja, men har han dom åsikterna tror du?

          • Charlotta 14 december, 2012 on 19:51

            Läs hans blogg och hans ”ursäkter” i AF och Expressen.

  9. Rebecca 14 december, 2012 on 13:06 Svara

    You go girl! Önskar dig också en fin helg!
    Kram

  10. Maria 14 december, 2012 on 13:18 Svara

    Hej Lotta!
    Jag är en annan Maria! Brukar kommentera ibland men min önskan då är att det ska vara en positiv ”feed back” eller kanske jag vet något du inte riktigt haft kläm på……( precis som jag skulle veta allt-men något har ju även jag lärt mig genom livet….. sant men lite ironi)
    Dessa tragiska människor som bara öser ut sina egna tillkorta kommanden är ju beklagligt att en det är så små människor så att det enda som kan få dem att se något värde i sig själva är att hoppa på någon annan.
    Hoppas de lär sig någon gång vad respekt och hänsyn är. Min sanning är alltid min sanning och den kan aldrig någon annan ta ifrån oss….

    Trevlig 3 advent och fortsätt skriv om det som fyller dig!
    mariab

  11. Y 14 december, 2012 on 13:53 Svara

    Den här bloggen blir mer och mer en klubb för inbördes beundran. Behöver du verkligen publicera en bloggläsares försvarstal? Kan du inte ”försvara” dig själv om det nu behövs? Nej, det hela âr töntigt, tycker jag och nu far jag helt säkert pa skallen för det.

  12. Mio 14 december, 2012 on 14:34 Svara

    Jag anser att bloggandet ska vara ett nöje med fint och
    respektfullt bemötande mot andra medmänniskor.Och
    ingen plats där man skall slåss,det finns det nog av i världen.
    Kram till dig Lotta.

  13. eva sörmark 14 december, 2012 on 16:45 Svara

    Jag bara undrar – varför läser man en blogg om man retar sig på det som står? Och varför tittar man på julkalendern om man inte tycker om den? Varför lyssnar man på den på radion? Jag tycker att folk verkar vara väldigt inne på att bli kränkta och förnärmade. Jag undrar varför. Man har alltid ett val.

    Eva

    • Y 14 december, 2012 on 18:43 Svara

      Man kan reta sig på vissa saker Lotta skriver och tycka andra saker hon skriver är bra. Är det så svårt att förstå?

      • Christel 14 december, 2012 on 22:22 Svara

        Ja …….. det måste vara svårt att förstå för vissa Y !!!
        Jag är glad att jag har en egen åsikt i alla fall och vågar stå för den för jag tror inte för allt i världen att alla kan tycka lika ……… och varför måste alla tycka som Lotta för att vara värd något ?? ……….. vad är det som gör att Lotta har rätt i allt hon skriver ??

  14. Kia (ängeln Simons mamma) 14 december, 2012 on 16:48 Svara

    Oj,oj,oj ska vi människor födas i samma form och tänka,tycka och se likadana ut?Dom som bara gnäller,klagar och är av gruppen TYCKARE lever kanske ett torftigt liv när det gäller det emotionella.Dom saknar kanske empati och kärleksfull barndom.Vad vet jag.Men din blogg är så bra och den säger väldigt mycket.Har man som du Lotta och min man överlevt cancermonstret så har man en annan livssyn.Vår Simon överlevde tyvärr inte sin cancer men vi tar vara på varje dag som om det vore den sista.Vi vet hur kort livet är och då ska man lägga energi på att inte vara så negativ.Har idag fått ett underbart vackert julkort på min brors lilla barnbarn,Callista ett år…det gör att man blir glad.Dessa små underbara varelser med så mycket energi och utstrålning.Hoppas att du och din familj får en vacker jul
    alla övriga därute i cyber rymden.Många kramar Kia

    • Hope 15 december, 2012 on 18:32 Svara

      Kram på dig själv Kia, jag gillar dig så himla mycket!

  15. ann thörnquist 14 december, 2012 on 18:15 Svara

    Håller med Maria. Du skriver så bra och är så intressant att läsa för att du beskriver LIVET! Fortsätt med det.
    Livet är ju hela tiden en balansgång full av val. Det ena utesluter inte det andra. Man kan njuta av sitt liv och unna sig saker utan att vara en dålig person. Att bry sig om andra är en gåva, inget man gör för beröm. Jag är 54 år har 6 vuxna barn och ett barnbarn. Jag får också på skallen för att: jag tycker dagens tonåringar lever livet i telefonen och tappar öga mot öga konversationen, jag prioriterar att ha häst framför att gå på krogen, jag är jätteförälskad i min man sen 30 år tillbaka och inte gnäller på honom, jag trots besvärliga synproblem klarar av en massa saker och tycker det är larvigt gnälla för att man måste ha läsglasögon, jag tycker att alla som lägger dyra pengar på t.ex blomkrukor kan köpa en kruka mindre och ge något till behövande, jag vågar diskutera med de jag känner som har rasistiska åsikter…osv…Kämpa på i Lagom Landet! Du behövs!

  16. Anna 14 december, 2012 on 21:07 Svara

    Du har en bra blogg Lotta. Bloggar man väljer man ju själv att visa upp sitt privatliv för alla som vill läsa. Jag tror man är för naiv om man tror att alla kommentarer ska vara positiva och trevliga. Man önskar att alla ska uttrycka sig hövligt, men man kan tyvärr inte vänta sig det i dagens samhälle. Alla sorters människor finns i verkliga livet, och därmed även på nätet. Kan man inte hantera elakheter ska man nog fundera både en och två gånger innan man lämnar ut hela sitt liv för allmän beskådning. Tyvärr får man nog välja antingen eller.

    Det du skriver om att du låter alla kommentarer stå kvar stämmer inte. Nyligen raderade du en kommentar som var väldigt informativ, men inte otrevlig på något sätt, om smygreklam. Flera kommenterade att de höll med kommentatorn, men sedan raderade du den. Varför? Grovt rasistiska otäcka kommentarer lämnar du okommenterade, hur är prioriteringen där? Kommentaren tog upp olaglig smygreklam på din blogg, och du raderar den och ignorerar helt frågorna om detta.

  17. malin 14 december, 2012 on 21:17 Svara

    Lotta, hur kan någon vilja klanka ner på dig, jag fattar inte. För mig är du en av de få läsvärda blogginnehavarna i Sverige. Du har djup, insikt, hjärta, och vågar visa den sidan också, inte bara det mysiga och roliga i livet. Tack fina Lotta!!!

  18. Kari 14 december, 2012 on 23:06 Svara

    Jag hamnade på din sida för någon vecka sedan ”bakvägen”, genom kopplingen till Uganda. Har hälsat på Emma o skitungarna o beundrar henne grymt mycket, en av mina förebilder i livet! Fortsatte o läsa din blogg o slogs som Maria av all negativ energi som genomsyrade kommentarsfältet. Jag följer bara Emmas blogg o tänkte att det kändes så hårt och ifrågasättande på din blogg hela tiden. Ibland känns det som att man bara vill styra in det på en annan kontroversiell synpunkt eller skapa debatt. Trolling tror jag termen är. Jag funderade häromdagen på hur man orkar med att vara ifrågasatt o kritiserad hela tiden och om det verkligen kan vara värt det.

    Jag känner inte dig men har en känsla av att du gör du det gör av humana skäl och jag hoppas du inte ger upp!

    Yours in solidarity, K

  19. Bippa 15 december, 2012 on 02:29 Svara

    Jag har läst din blogg i många år och jag håller med, bloggen blir ju en slags ventilationskälla där alla får ha sina åsikter. Visst, men när de går till ”angrepp” tycker jag det blir olustigt. Jag har tyvärr fått ”låsa” min dagbok pga av energislukare. I verkliga livet så umgås vi ju med människor vi trivs tillsammans med och samma gäller väl en offentlig dagbok? Jag läser då inga bloggar som jag inte tycker om. Jag förstår mig inte på en del människor, tur är väl det

  20. Helena 15 december, 2012 on 19:19 Svara

    Tack Maria (i Lottas inlägg) du satt den mitt i prick! Kram

    • Sara Pettersson 16 december, 2012 on 18:18 Svara

      Jag instämmer helt och det ÄR rätt av Lotta att publicera kommentaren av Maria /som ju är tillfrågad/.
      kram Sara P

  21. Anna 15 december, 2012 on 20:59 Svara

    Du skriver att du blir galen när folk skriver saker som inte är sanna, eller när någon gör personliga påhopp.

    Detta är ju vad Se och hör gör konstant! Du har skrivit hela inlägg om hur empatisk du är som person. Det går inte ihop. Har egen erfarenhet av hur Se och hör hjärtlöst sårar en hel familj och där barnen råkar illa ut pga tidningens lögner. Du vill inte att någon ska såra dig, det liknar hyckleri.

    Tyvärr får jag inte ihop det.

    • Sara Pettersson 16 december, 2012 on 18:23 Svara

      Anna, tar du helt ansvar för – om du har – din arbetsplats?? Lotta kan absolut inte ställas ”till svars” för vad andra skriver i Se o Hör och Lotta äger inte tidningen. Lottas uppgift – vad jag vet – är endast att människor fotas på ‘röda mattan’ och att Lotta frågar efter vad de heter. Dessutom så är ‘röda mattan’-folket MYCKET intresserade av att fotas. Så vad är problemet?
      /Sara P

      • Anna 16 december, 2012 on 19:21 Svara

        Jag skulle personligen ha svårt att ha ett arbete där jag bidrar till en slutprodukt som mest består av lögner. Även om jag inte skrev lögnerna själv skulle jag ha svårt att känna mening med mitt arbete. Är man empatisk så blir det en motsägelse att stå för en tidning som ofta hänger ut och sårar folk. Särskilt då man inte accepterar enstaka lögner eller påhopp om sig själv bland kommentarerna i sin egen blogg. Liite värre med hemska lögner på Se och hörs löpsedlar.

        Själv är jag ssk och känner att jag hjälper varje dag.

        Lotta har ju verkligen talets och språkets gåva, samtidigt som hon är väldigt intelligent. Hon skulle tex bli en superbra ssk el läkare. Eller kanske engagera sig i missförhållanden i vården och belysa dem. Det finns hur många områden som helst där hon skulle göra ett jättebra arbete, utan eller kanske med, mer utbildning. Såklart kan man ha ett mindre seriöst arbete och det är inte sämre alls. Det är bara just Se och hör jag har svårt för.

        • Sara Pettersson 16 december, 2012 on 22:49 Svara

          Hej igen – Anna. Du skriver att du är sjuksköterska. Att du hjälper varje dag. Bra, men du erkänner även att det finns MISS-förhållanden inom vården dvs ditt yrkesområde..
          Vad gör du Anna för att komma tillrätta med sjukvården? Där finns också människor som borde arbeta med något annat. Precis som det finns personer som är mycket lämpliga.

          Anna, utan att du kanske inser det, så var ditt första inlägg mkt anklagande & ogenomtänkt.

          Ssk Anna, får jag fråga dig vilken sorts sjukvård du arbetar med? Hade blivit mycket förvånad/rädd om du Anna arbetar inom onkologi, akuten, medicin, kirurgi….
          För du verkar inte alls ha förstått Lottas kamp emot cancer/lidande/oro…. !
          Anna, har du kunskap om HUR det är att vara en CANCER-patient med ALLT vad det innebär??? Snälla, svara… om din roll som ssk.

          Vi är många som kämpar med samma C!!! Lotta har ju dessutom redan många ggr föreläst och är en medmänniska… Lotta är redan till stor hjälp för många människor och Lotta gjorde en fantastisk insats i Sommarpratarnas träff på Vaxholm. Hoppas många såg programmet.

          Kram till Lotta och alla ni andra som VET hur det är att leva med Cancer (inkl anhöriga)

          • Sara Pettersson 17 december, 2012 on 23:41

            Väntar fortfarande på svar från ”ssk Anna”.

  22. Maria 21 december, 2012 on 23:39 Svara

    Jamen alltså ni två, ”Anna” och ”Sara”, att inte ni startar ett diskussionsforum någonstans istället för att hänga här?! Det ni sitter och ältar om är väl så långt ifrån inlägget, man kan komma – eller?! Och till alla andra med för den delen, som maler fram och tillbaka.. Ut och rädda världen med er!! Hallå…….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *