VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ETT SLAG FÖR ANDRA

 

 

 

Idag tänkte jag att vi skulle slå ett slag för mödradödligheten i södra Afrika. För att få ner den alltså. Det är skådisen Sara Sommerfeldt som tagit fram en gravidkollektion för klädmärket Mom2moM som arbetar tillsamans med AMREF som bedriver ett flerårigt projekt, kallat Stand Up for African Mothers. De  har som syfte att förbättra mödravården i södra Afrika   och nu har gravidmodemärket Mom2moM har tillsammans med deras gästdesigner Sara Sommerfeld tagit fram en höstkollektion – Gentlewoman. I denna kollektion, som består av kappor, fina kasmirplagg och smycken, är två produkter – en klänning och en gravidbola – skapade för hjälporganisationen AMREF.

 

 

AMREFs mål är tydliga. Till år 2015 ska de ha utbildat 15 000 afrikanska barnmorskor, och genom detta minskat mödradödligheten med 25 procent. I södra Afrika och områdena runt Sahara är problemen som värst. Där riskerar 1 av 16 kvinnor att inte överleva förlossningen. Jämfört med i Europa där siffran motsvarar 1 av 30 000 kvinnor. Den tragiska följden av dessa siffror är att 200 000 kvinnor dör varje år i södra Afrika och att 1,500 000 barn lämnas att växa upp utan sin mamma. Mom2moM och Sara bidrar till AMREFs viktiga arbete genom att skänka överskottet och vinsten från de två produkterna de designat för Afrika – en gravidbola i guld och en silkesklänning. Bolan finns att köpa här och klänningen släpps under december.

 

 

(Graviditetspinglan är ett vackert gravidsmycke. Gravidsmycken avger ett svagt ljud när du rör dig. Gravida kvinnor runt om i världen använder bola enligt tradition eller som ett vackert gravidsmycke)

 

Jag har dessutom fixat att ni får rabatt på 10 % under denna vecka. Alltså fram till  21/10. Koden är: Vimmelmamman och gäller hela sortimentet.

 


Kommentarer


  1. Anastasia 15 oktober, 2012 on 21:19 Svara

    Du snälla du! Du har hjälpt massor med folk! Tror du kan Hjälpa henne också?http://peggybellsweden.com

  2. Åsa 16 oktober, 2012 on 12:41 Svara

    Tack för info, jag ska verkligen hålla utkik här de söderöver! Alldeles otroligt att dessa ”människor” får vistas ute bland mänskligheten, de har inte bara råkat ta livet av en pojke utan medvetet och systematiskt utsatt honom för den värsta tortyr! Deras få år i spjället är ett stort hån mot Bobby, förmodligen har de fått ekonomisk ersättning och gratis utbildning under tiden också…
    Svensk lag är så flat, det måste bli en översyn av våra lagar och straffsatser, en uppdatering till 2012 års vidrigheter! Sorg, stor stor sorg!

    • Åsa 16 oktober, 2012 on 12:42 Svara

      Sorry, kom efter fel inlägg…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *