VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NYHETSMORGON

Underbara Jessica och Pär guidar rätt i tv-soffan. Jag känner mig trygg. Som ett skönt snack under en middag. Och jag tycker själv att poängen om kampen är viktig och sann. Och precis när jag pratar om de andra, de som inte lever längre, känner jag Lindas hand i vinden. Den rufsar om i mitt hår och med ens minns jag varför jag gör det här.

 


Kommentarer


  1. Christina 24 juli, 2012 on 11:12 Svara

    Vilken fin intervju Lotta! Och vilken härlig utstrålning du har!

  2. I väntans Tider 24 juli, 2012 on 11:15 Svara

    Du gjorde ett strålande ”jobb” i rutan imorse, du verkar så stark och go !
    Kramar

  3. Karin 24 juli, 2012 on 11:41 Svara

    Du var kanon i rutan i morse. Så säker och saklig. Dina budskap var klockrena!! Och så uppskattade jag (som förlorat båda mina föräldrar i cancer) att du tydligt påpekade att det inte är ”kämparglöden” som avgör om du överlever cancer eller inte.
    Önskar dig en skön fortsättning på sommaren.
    /Karin

    • hilma 24 juli, 2012 on 16:11 Svara

      Håller med dig Karin! Trots idoget kämpande blir man inte alltid frisk. Det är likadant med en del krstna som påstår att de blivit bönhörda! Vilken ond Gud vi skulle ha om några lämnades i sticket!

  4. Christina 24 juli, 2012 on 15:44 Svara

    Tack för Ditt härliga inlägg i TV4 i morse! Det berörde mig verkligen,
    en canceropererad örebroare.

  5. Carina 24 juli, 2012 on 18:16 Svara

    Naturligt och bra, tydligt och trevligt. Du är ju som skapt för att vara i tv. Kanske en framtida möjlighet?
    Carina

  6. Lena 24 juli, 2012 on 19:02 Svara

    http://www.unt.se/debatt/cancersjuka-lamnas-at-sitt-ode-1794934.aspx#kommentera
    Bra framträdande i TV4 i morse! Skickar dig en länk här som säkert intresserar dig! 🙂
    Med vänlig hälsning, Lena

  7. malin 25 juli, 2012 on 00:31 Svara

    Du var kanon – du är alltid en röst för oss drabbade!!! Det där om kampen – superbra att du försöker avliva den myten. Har hört dig göra det flera ggr. Det är så absurt – som om inte i princip alla vill bli friska och slippa sin cancer. Det finns ingen kamp att vinna. Det är snarare att gå igenom skiten som är kampen. Om det går bra eller inte beror snarare på tumörtyp, läge i kroppen, behandling etc etc. Många läkare som sett sina patienter ”kämpa” (och ändå dö) kan intyga detta också. Och min egen mamma är ett bra exempel, hon hade två små barn och klamrade sig fast vid livet med alla medel, men förgäves. Så att säga att man måste kämpa mot cancern är sån bullshit och mkt riktigt, med dina ord Lotta, ett hån mot de som inte klarade sig. Punkt.

  8. C med 3 25 juli, 2012 on 15:43 Svara

    Blev oerhört glad över att du pratade om att man inte behöver ha en positiv inställning för att överleva. Tycker precis som du att sådant prat är ett hån mot alla som dött. Min egen pappa dog av leukemi vid nyss fyllda 60, och det gör oerhört ont i mig varje gång någon pratar om inställning och ”kämparglöd”. Bra jobbat!

  9. biggan 26 juli, 2012 on 02:27 Svara

    Jag såg inte Tv-inslaget, men förstår av kommentarerna vad du sa. Bra! Tack!
    Min pappa behandlades för cancer i två tuff, långaa omgångar med fem års mellanrum och dog 30 år senare av något garanterat inte cancerrelaterat. Minns hur han själv sa att det var hans starka livsvilja, kärlek till livet och att han kämpade så bra som bidragit eller gjort att han överlevde. Redan då tyckte jag att det kändes så fel.
    För den som drabbas så finns självklart bara en önskan – att få överleva. Det gäller ju alla. Men än idag hör man detta påstående och det är förolämpande mot dem som inte överlevt. Och aldrig har man väl hört om några kliniska bevis för att det stämmer.
    Så tack Lotta att du tog upp det!

  10. kristin 26 juli, 2012 on 11:19 Svara

    Jag blev överraskande mycket berörd av det du berättade. Har ju läst om allt förut men när man hör dig berätta satte det sig lite djupare.
    Kram

  11. NINA S 5 augusti, 2012 on 14:01 Svara

    Superbra inslag! Snygg som alltid =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *