VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN HET POTATIS

 

Nej då. Jag är inte gravid. Jag har bara lagt upp min mage lite nonchalant på stolen ett tag. Den är lite lik en ledsen potatis och jag undrar varför det skapar just såna heta potatisar det här med kvinno/mammakroppen. När BlondinBella lade ut en bild på sig själv i bikini på sin blogg där man kunde se att hon var helt normalbyggd  väckte det så mycket känslor och rabalder att det var rent makalöst. Kroppen förändras. Av barn. Av ålder. Av gravitation. Av för lite motion. Av mat. Ändå granskas den i all oändlighet. Ve den morsa som inte får på sig jeansen i storlek 36 några veckor efter förlossning. Då får man brinna i den eviga fetelden. Och Hannah & Amanda som tänker starta tidning där en liten del är vikt till en ”göra om mig ” sida. Ett format som känns förlegat och tja. Omodernt. Förutsättningen för en sådan sida måste vara att man vill förändra sig men om det för alla var helt accepterat att verkligen se ut som vi ville skulle dessa sidor inte sälja.

 

Jag sitter ju i en jävla skitsits här. Det fattar jag väl som kablar ut bilder på restylane ingrepp och fuktinjektioner. Helst ska man vara babianrabiat och ha hår under armarna och munnen full med snus för att överhuvudtaget lägga sig i den här debatten. Och gud nåde om man så klappar in lite ACO lotion i ansiktet eller använder roll-on. Då kvalar man inte in som potentiell tyckare i frågan om hetsen kring kvinnors utseende. Det finns liksom bara svart eller vitt. Avstånd eller gränslöshet. Göra eller avstå. Tycka ja eller helt enkelt nej. Älska Lady Dahmer eller ELLE. Vi andra då som skvalpar runt i  lite av varje? Som vill vara fina på våra egna villkor (som om det fanns egna villkor. Allt är bara förväntade ideal) Som accepterar att kroppen hos mig och andra förändras men vill ända försöka hålla någorlunda jämna steg med sin samtid. Jag tycker det här var en viktig och bra sida om mammakroppen där man få hänga ut magen hur mycket man vill. Hur kroppen förändras efter graviditeten och hur vi alla kan se så olika ut. Själv ska jag  och min degklump ta och dra oss tillbaka och noterar att det här förmodligen var den mest paradoxala text jag någonsin skrivit.


Kommentarer


 1. Åh Lotta vilken gosig mage du har! Jag skulle älska att ha med den på sajten.

  Tusen tack för att du lyfter sajten mammaformer som i skrivande stund inte går att komma in på pga av den enorma besökartrycket. Uppgradering på webbhotellet är i full gång och jag hoppas att sidan är igång igen om ett par timmar.

  Kram Anna.

 2. Leila 11 juli, 2012 on 10:43 Svara

  Underbart inlägg! Jag beundrar dig för att du kan lägga upp en sån bild och ”stå” för den. Du är otroligt vacker på alla sätt och vis och inspirerar mig till att vara mer mig själv. Och jag älskar din ”skitsits” för den innebär för mig att du gör vad du vill med din kropp, inte det du känner dig pressad att göra. Det är i alla fall intrycket jag får.

 3. Therese 11 juli, 2012 on 10:46 Svara

  Underbart inlägg. Tack !!!!

 4. Carina 11 juli, 2012 on 10:48 Svara

  Viktigt och bra. Läs gärna på http://idagtankerjagpa.wordpress.com/2012/07/10/vilka-fantastiska-ungdomar-det-finns/ om en fantastisk tjej som gör storverk för att motverka utseendefixeringen bland tonåringar.
  Carna

 5. lillmorsaan 11 juli, 2012 on 11:09 Svara

  Kul inlägg, jag skrattade åt allt träffande du fick med. Det märks att du kommit upp i en mer mogen ålder och inte behöver vara så ängslig och osäker utan skriver rakt på sak och lägger upp magen litet nonchalant.

  En av dina bästa texter!

 6. http://pastasson.blogspot.se/ 11 juli, 2012 on 11:25 Svara

  Jag har nyligen hittat hit.Ungefär i samband med att du blev friskförklarad.
  Har läst bakåt å tycker mkt om din blogg. Du är fantastiskt vacker och verkar vara så klok.
  Är så glad för din skull. Din fina man, bedårande unge, ditt vackra hus… och att du får vara frisk.
  Detta är den bästa texten jag läst inne hos dej, stoooor igenkänningsfaktor.
  Haen fortsatt härlig sommar. Kram Asta

 7. sara 11 juli, 2012 on 11:27 Svara

  Haha, heja dig Lotta, du är himla skön och fortsätt med din stil, högt och lågt, djupt och ytligt. Det fattar väl vem som helst att man kan vara både och. Det vore dessutom helt idiotiskt att tro att du är mest yta, med tanke på din historia.
  Stor kram Sara

 8. Kia (ängeln Simons mamma) 11 juli, 2012 on 11:29 Svara

  TACK Lotta!!För att du är bara så normal och vanlig.Ha det bra i vår konstiga sommar.Kram Kia

 9. yvonne 11 juli, 2012 on 11:34 Svara

  haha, detta inlägg gillade jag! Känns ärligt och mänskligt och jag kan känna igen mig :)

 10. NinaKatarina 11 juli, 2012 on 12:29 Svara

  Underbara du !!

 11. Malin 11 juli, 2012 on 12:53 Svara

  Å,Lotta, vilken underbar person du verkar vara!!! Inte 17 trodde jag att det döljde sig en liten putmage där under;) Trodde du var ”perfekt”( vad det nu är…) Nu kan även jag släppa på min mage:)) Jag döljer gärna det jag inte är nöjd med( det som går) och sen fixar jag det som INTE går o dölja med kläder:) Jag hörde ett roligt cirat en gång: ”Jag ser fortfarande ut som jag gjorde för 20 år sedan,det tar bara lite längre tid”! Stor kram till dig❤

 12. tiptip 11 juli, 2012 on 13:07 Svara

  klart man förändras och måste få göra det. jag tycker det är skitfult med smala deffade kroppar. ser underligt ut. jag brukar tänka på att om man tittar på vår kultur i backspegeln kommer man undra om det var en svältperiod och om vissa kvinnor var tvungna att slavarbeta tungt. hur f-n kunde det bli eftersträvandsvärt?

  Man får göra vad man vill för mig med sitt utseende men problemet är ju att det spiller över på unga tjejer och killar. jag säger ofta till barnen att jag hundra gånger hellre väljer en skitful och rolig+intelligent man än en snygg och korkad. korkad är ju väldigt svårt att göra något åt och oerhört plågsamt att umgås med.
  ja nu har jag ju en man men jag menar som ett tankeexperiment….det jag försöker säga till de små liven är att skönhet är ju kul och underhållande men som inte betyder så mycket egentligen. om jag ska bjuda folk på fest tänker jag ju inte ”om jag skulle ta och ringa Malin som är så snygg” utan då tar jag Joel som dansar skitbra eller kanske bara trygga trevliga människor som inte blir galna av lite alkohol. snygg finns ju inte på listan överhuvudtaget.

 13. Lise-Lott 11 juli, 2012 on 13:25 Svara

  Men ÄLSKAR det här inlägget!!

 14. Maria 11 juli, 2012 on 14:50 Svara

  Haha jag skrattar igenkännande åt ditt inlägg.
  Har själv en degklump, eller mycket skinn? på magen.. klart jag önskar att den vore helt platt, men jag orkar och vill inte träna hela tiden (eller inte alls ; ) ) och missa allt gott som finns.
  Har oxå lite lätt provat att fixa bort lite kråkor, men det har nu gått 1 år så det skulle nog behövas igen.. men brister lite på penga fronten till det.
  Ha en skön sommar!

 15. Emma 11 juli, 2012 on 15:45 Svara

  Så himla bra skrivet av dig!

  Tänk om alla kunde tänka som du och våga posta det svart på vitt!

 16. Tinezza 11 juli, 2012 on 16:20 Svara

  Så jädra bra skrivet för det är precis så det är !!!!!

 17. Flisfia 11 juli, 2012 on 16:53 Svara

  Underbar inställning! Nu vet jag inte om jag är ute och reser för jag känner bara till det du skriver i din blogg om dig och din Fam, men vad jag skulle vilja råda dig till är att praktisera samma trygga och avslappnade inställning som du har till kroppen på ditt föräldraskap. Barn tjurar och beter sig, vuxna blir arga och tappar tålamodet. Det är dealen liksom. Vuxna ska sätta gränsen och visa hur mycket som är ok av barn att kräva i föräldrainsatser och barn ska bli sura, arga och förtvivlade när de inte får minsta vink tillgodosedd i perioder. Så är det och det är ok. Ju tryggare en vuxen är i att visa var gränsen går och låta barnen leva ut sedan desto bättre kommer barnen att klara kraven som ställs på dem som vuxna och vara trygga med dem.

 18. Sanna 11 juli, 2012 on 17:15 Svara

  Hahaha detta tyckte jag va jätteroligt! Dessutom bjöd du på dig själv. Angående kroppen tycker jag personligen att man får ha vilka ideal man själv vill bara man mår bra. Tack för ett skönt inlägg o trevlig sommar.

 19. Vipan 11 juli, 2012 on 18:30 Svara

  Ha,ha jättebra skrivet….

 20. Ika 11 juli, 2012 on 18:50 Svara

  Ler o håller med<3

 21. Pia 11 juli, 2012 on 18:52 Svara

  Ett FANTASTISKT inlägg ! Tack !

 22. Sanna 11 juli, 2012 on 21:43 Svara

  Håller med, förutom att Amanda Schulmans och Hanna Widells gör om mig-idé skulle vara omodern. Förstår inte varför du skriver så, när du verkar ha koll på ”läget” i resten av ditt inlägg.

  Vem vill inte få hjälp med styling ibland när man tex känner sig sliten. Isåfall är ju du omodern och förlegad också Lotta. Du gör ju betydligt mer än genomsnittet för att göra om ditt utseende med upprepade tillfällen med restylaneinjektioner, ansiktslyft med restylane, löshår, tandblekning, nagelförlängning med mera. Inte mycket är naturligt där.

 23. Lotta L 11 juli, 2012 on 21:55 Svara

  Hahaha… Underbart inlägg! Hur kan detta ämne bli något annat än en paradoxal text?
  Tack!

 24. Mari 11 juli, 2012 on 23:58 Svara

  Tack! Skönt inlägg, inte alltid lätt att älska sig själv som man är, men du gjorde det lite lättare.
  Har också min mage kvar och där kommer den nog förbli!!!

 25. Stina 12 juli, 2012 on 01:40 Svara

  TACK! :)

 26. Veera 12 juli, 2012 on 07:40 Svara

  Detta vore en fin start på en ny trend ”belling” istället för ”planking”! Hurra för kvinnokroppen, i alla storlekar och former!

 27. Birgitta 12 juli, 2012 on 08:15 Svara

  Du är helt underbar Lotta………………………………………..

 28. Eva 12 juli, 2012 on 10:59 Svara

  Kan inte förstå varför du har några negativa åsikter om Hannahs och Amandas koncept ”gör om mig”? Du är ju mer onaturlig än de flesta av oss ”Svenssons”? Inte mycket på dig känns äkta och då är väl knappast du den rätta att kritisera såna ”ytliga” påhitt som ”gör om mig”? Jag har läst din blogg i många år men aldrig kommenterat, detta var första gången och jag känner att nu räcker det att läsa här, tycker din blogg utvecklats till en skrytig ytlig blogg där du ena dagen har ett sånt fint världssamvete och nästa dag visar upp skrytiga dyra krämer och bilder på dig själv när du får ansiktslyft mm. Och att du sedan har mage att försöka ge sken av att ”man duger som man är” – när du själv tydligen inte alls duger eftersom du måste ha hjälp på konstgjord väg från topp till tå? Känns inte särskilt trovärdigt att läsa dina åsikter längre…tyvärr!

  Tack för mig!

  Eva

  Eva

  • Mia 12 juli, 2012 on 15:16 Svara

   Eva:
   Jag funderar på vad du vann på att skriva detta inlägg?Vad fick du ut av det?
   Det känns lite krystat med kritiken liksom.Som om du bara måste spy ut någon kritik,skit samma vad.Det är väl inte märkvärdigt att du ska sluta läsa Lottas blogg?Tror knappast det är något hon kommer ligga sömnlös över heller.Det är bra att du går vidare så att du slipper bli så kränkt.Hitta någon ny blogg att reta dig på.Läs den flera år.Gå sen in där och lämna en ny kommentar om hur värdelös och icke trovärdig bloggskrivaren är.
   Detta säger väl mer om dig och din egen tankeförmåga än det gör om den som förrestår sin egen blogg.Eller….
   Mia.

 29. Emma 12 juli, 2012 on 17:24 Svara

  Kan du precisera varför Amandas och Hannas val att ha med gör om mig är ”förlegat och …tja, omodernt” ?

  Ditt sätt att uttrycka dig avslöjar vad jag kan misstänka, är avundsjuka. De är yngre än dig, har lyckade karriärer med eget framgångsrikt bolag mm.

 30. Sanna - Livet med Wilton 12 juli, 2012 on 22:09 Svara

  Paradoxalt…men sådant är ju livet. Jag, som så många andra här, känner igen mig i det du skriver! Du är så härlig!

 31. Sarah 12 juli, 2012 on 22:22 Svara

  Väldigt bra skrivet Lotta:-). Kram Sarah

 32. Maria Eliasson 12 juli, 2012 on 23:43 Svara

  Fina, fina du. Du är så otroligt vacker att jag nästan dööör !! Har följt din blogg i flera år, och gissa om jag blev glad när jag fick se dig och din fina son live på Grönan häromdagen. Ni stod i kön till ”slänggungan”, och jag hade sån lust att gå fram till dig och säga nått för det känns nästan som man känner dig efter att ha följt dig så länge :) Men så kom jag på att du har tusentals läsare så jag tog det kloka beslutet att tjuvkika på er i smyg, och jag säger det igen – du är grymt vacker !!!! Det kändes som värsta kändisspaningen *haha*. Hoppas du inte tycker att jag verkar alltför galen. Stor kram till dig <3

 33. Karin 13 juli, 2012 on 02:28 Svara

  Humle och Dumle i Kapten Bäckdahls skafferi har fått
  en lillebror: Din mage …. :-)

 34. Nancy 13 juli, 2012 on 10:55 Svara

  Superbra skrivet! :)

 35. Mia 13 juli, 2012 on 14:15 Svara

  Toppenbra tänkt och uttryckt!
  Jag är också en kvinna som skvalpar runt i lite av varje. Jag accepterar och gillar min kropp som lägger till lite både på ut- och insidan för varje år och erfarenhet, och jag känner mig mer trygg och glad i den för varje år.. Härligt! Men samtidigt så tycker jag om att piffa det som piffas kan, att känna mig fin helt enkelt!

  Emellanåt tittar jag in i din blogg och läser med uppskattning. Den här texten ska du verkligen vara stolt över.

  Soliga hälsningar Mia

 36. MonasUniversum 13 juli, 2012 on 16:59 Svara

  Spot on!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *