VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FRAMTIDEN ÄR IDAG…

 

…Är namnet på min föreläsning.

 

 

Men det är också en devis jag kommit att leva efter. Jag maxar livet. Det vet jag. Ibland in absurdum. The fastlane. Precis när jag kommit hem från min  långa sjukhusvistelse för precis fyra år sedan vägrade jag att vara inomhus. Det gick inte. För då kräktes jag. Så jag satt ute i trädgården hela dagarna och hela kvällarna tills det blev för kallt. Först då kunde jag gå inomhus. Dels var det mentalt förstås. Jag hade varit inne så länge så jag fick panik när jag kom hem och dels fick den friska luften mig att må mindre illa.

 

Det är lite samma mara som rider mig nu som då. Jag ser till att ta mig till det här fantastiska stället på fredag med bland annat de här pumorna som sällskap. Resebolaget hade inga passande locations men eftersom man alltid kan uttrycka sin önskan så fixade de fram det här hotellet. Det kan du också göra. Hittar du inget resmål på sajten så kan de kolla  om de kan hitta ett upp till 70 % rabatt. Men det är också här kråksången kommer in. Ett besked på torsdag som totalt kan förändra livet i ett enda slag. Åka-Inte åka? Stannar livet där och då i Bengans rum oavsett svaret. Jag ska ju inte dö omgående. Det tar ju lite tid och varför inte ha trevligt på på vägen? Nej, så positivt tänker jag inte om döendet (om det är det svaret jag får) Däremot är resan bokad sen någon månad tillbaka och jag hade ingen aning om att mitt besked skulle bli så här i samband med den. Vi har tänkt åka så länge bara tjejer och Shatilla har styrt upp allt så bra.

 

Njuta har alltid varit min paroll. Bära den nya jackan en regnig torsdag, dricka en Neuf Du Pap till pastan, stänka på sig den dyra favoritparfymen. Resa, äta, umgås. Leva som om varje dag är den sista. För vi har dem bara till låns.

 

Lennox ville så gärna visa er en instruktionsfilm hur man gör tricks på studsmattan. Håll till godo så ses vi vänner i morgon.

 


Kommentarer


  1. Anna 30 maj, 2012 on 13:47 Svara

    Håller tummarna för bra besked – och hoppas ni får en fin resa (förstås helst med positivt besked i ryggen).

    Sen måste jag bara skriva: Den tatuerade killen som lägger sten (vid 02:30) – är han singel måntro? 😛

  2. Lotta Nyström 30 maj, 2012 on 14:19 Svara

    Du är så underbar Lotta, alltid lika skoj att läsa din blogg!

    Önskar dig lycka till i morgon och en riktigt härlig semesterresa.

    Kram från din namne. Lotta.

  3. Susanne 30 maj, 2012 on 15:46 Svara

    Håller med man ska njuta av livet medans man är kvar Och det gäller alla.
    Själv åker jag till Rom med min sambo efter en jobbig vinter och vår.
    Fick veta i Januari att min bröstcancer som jag opererades för 2006 har kommit tillbaka i en lymfkörtel ovanför nyckelbenet, så nu går det inte att bota utan den ska hållas i schack.
    Men jag ska envist kämpa och hoppas innerligt att dom ska hitta ett botemedel.
    I min kamp så har din och andras bloggar om cancer hjälpt och stöttat mig, då jag känner mig ensam i min sjukdom läser jag om andras situation.

  4. Susanne 30 maj, 2012 on 18:30 Svara

    Hoppas på bra besked imorgon!

  5. Sara 30 maj, 2012 on 18:39 Svara

    Snälla sluta med ALL SMYGREKLAM. Du är enligt gällande regler TVUNGEN att ange vad som är reklam eller inte, samt skatta på allt.

    Bryr du dig inte om att du lurar dina läsare? Man kan ju omöjligt veta att du skriver positivt om företag för att du fått tex en gratisresa, eller för att det verkligen är ett bra företag.

    Många bloggare har ju fått gratisresor av Destly, och de som är ärliga om detta har haft en hel del klagomål på dem.

    Varannat inlägg innehåller ju reklam nu. Du ljuger ju när du skriver att du köpt sakerna, när det är uppenbart att du fått det gratis precis som massa andra bloggare som fått precis samma saker vid samma tidpunkt.

    Jag struntar i om du får det gratis så länge du inte ljuger om det samt skattar för det du får!

    • Lina 30 maj, 2012 on 19:56 Svara

      Hur kan vi läsare veta att hon har fått sakerna gratis? Det kan inte du veta säkert. Jag blir less på folk som dömer innan dom vet sanningen. Och sen det här med smygreklam? Om jag skrivit att jag varit på Apoteket AB i min blogg, är det då smygreklam då? Jag hänger inte med alls.
      Vi som läsare kan inte veta vad som Lotta fått gratis eller köpt själv.

      • Sara 30 maj, 2012 on 20:12 Svara

        Lotta skriver att hon köpt saker från specifika företag medans många andra större bloggare fått precis samma vara/resa/förmån från precis samma företag vid samma tillfälle. Andra bloggare är ofta ärliga med vad de fått gratis. På senaste tiden har Lotta skrivit att hon köpt saker, som resan från just Destly, som flera andra bloggare också fått gratisresa av, tex Katrin Zytomierska som fick gratisresa för henne och en vän till New York.

        Oftast rör det sig om så speciella saker att det inte alltid kan vara en slump att Lotta köpt exakt det som alla andra fått gratis mot att företaget nämns i positivt ordalag i bloggen.

        Med smygreklam menas att bloggaren skriver att hon köpt tex en resa själv med tex Destly och skriver positivt om företaget för att få resan gratis. Bloggaren måste alltså skriva positivt om företaget och länka till deras hemsida för att få tex resan gratis.

        Läsaren kan då aldrig veta om företaget verkligen är så himla bra som bloggaren skriver, om inte bloggaren säger sanningen, att det är reklam. Bloggaren förbinder sig ju att tipsa om företaget och kan inte skriva om företaget inte var bra alls. Man blir alltså rekommenderad ett företag som kanske inte alls är bra. Det är detta jag vänder mig mot.

        Enligt skatteverkets regler är bloggarna skyldiga att noggrannt berätta vad som är reklam eller inte, samt skatta på alla gratissaker.

        Nu har jag förklarat väldigt tydligt och hoppas du förstår att du och alla vi andra blir lurade av Lottas reklam.

        • Lina 30 maj, 2012 on 22:44 Svara

          Okej. jag förstår. Jag hade ingen aning om detta om jag ska vara ärlig. Jag läser inte så många andra bloggar. Inga stora i alla fall.
          Jag är tacksam att du förklarade för mig som inte är så inne på det här med reklam och tjäna pengar på att blogga osv.
          Ber om ursäkt om jag trampade dig på tårna.
          /Lina

    • Nina 30 maj, 2012 on 23:02 Svara

      Sara: Är du helt allvarlig med din kommentar?! Om det nu är så att du helt hänger upp en eventuell beställd resa på reklam du får från bloggar kanske du skulle ändra taktik. Ta reda på fakta själv, börja med att googla företaget. Där lär du få mer information om nu den eventuella smygreklamen stör dig. Att du orkar bry dig? Är du avundsjuk? Eller känner du att du är lättlurad!? Förstår faktiskt inte varför du stör dig så på smygreklamen? Om du nu har så stora problem med att folk inte skattar som dom ska så finns det nig större skattesmitare att lägga sin energi på.

      Här väntar Lotta på ett livsviktigt beslut imorgon och du dravlar på om skatt? Finns det verkligen inget viktigare att skriva som kommentar för detta inlägg? Att du tycker att hon ska betala skatt? Detta är så sorgligt och bevisar bara hur småsinta människor kan vara.

      Usch…

  6. Eva 30 maj, 2012 on 19:06 Svara

    Först av allt önskar jag dig av hela mitt hjärta ett posivt besked imorgon!! Jag hoppas också att du kan resa och leva fullt ut, men Lotta glöm inte att det finns drabbade människor som inte har samma möjligheter. Själv fick jag cancerdiagnos 2009 och är singel med två barn. Det skulle inte spela någon roll om jag fick stor rabatt på en resa, den möjligheten finns inte överhuvudtaget. Det handlar mer om att ha mat på bordet.

    • Marie 30 maj, 2012 on 19:56 Svara

      Eva, varför skulle Lotta glömma det? Jag tycker att Lotta verkar vara en fantastiskt sympatisk person, som bryr sig och engagerar sig i mångas öden. Det finns inga översittar-tendenser i den sjukes själ.
      Lottas prognoser har inte förbättrats en sekund för att hon har haft råd att göra resor osv. Vardagen har kanske underlättats vissa dagar, men helvetet är detsamma. Orättvisan, ovissheten och rädslan kan inte pengar råda bot på. Bot kan inte heller köpas, isåfall hade det kunnat finnas anledning att vara avundsjuk – om Lotta hade haft råd att köpa sig frisk, men inte du.

      Och så till dig Lotta,
      jag hoppas av hela mitt hjärta att du får höra de vackraste av alla ord imorgon! Jag tror det. Låt korkarna flyga!!
      (Och givetvis, Eva – jag hoppas att dina prognoser är lika goda och önskar att du också blir friskförklarad snart).

  7. Lotta L 30 maj, 2012 on 20:03 Svara

    Håller verkligen tummarna för dig i morgon! Roligt att se filmen på Lennox, barn är så lika på många sätt. Som att man ska kolla på allt de gör på studsmattan. 🙂 Och jag tänker att det säkert är viktigt att man gör det, kollar alltså. Delar för övrigt din syn på barn och det du skrivit om detta tidigare.
    Kan inte låta bli att reflektera över de kommentarer som andas avundsjuka och som handlar om reklam eller inte. 1) Livet är inte rättvist på massor av olika sätt, vissa har mer pengar och andra mindre, vissa är friska och vissa är sjuka, vissa har familj och andra inte, vissa har överflöd och andra svälter…
    2) Jag bryr mig inte ett dugg om vad Lotta får eller inte får genom sin blogg, det är ett stort jobb hon lägger ner på bloggen och även på att sprida information om cancer mm. Hon är extremt trogen sina bloggläsare. Om det ger henne inkomst eller gåvor, bra jobbat. Inget konstigt med det. Idag finns reklam över allt.

    Önskar dig ett fantastiskt besked i morgon!
    Lotta

    • Sara 30 maj, 2012 on 20:20 Svara

      Du har inte läst vad jag menade. Jag skrev också att det inte gör mig ngt att bloggare får gratissaker, bara de inte ljuger om det. Vill inte bli tipsad om bra produkter som kanske inte alls är så himla bra. Bloggaren är ju då tvungen att länka och skriva positiva saker. Annars- inga gratissaker till bloggaren. Det var DET jag menade. Som jag skrev också ovan.

      • Linda 31 maj, 2012 on 09:32 Svara

        Sara, nu får du ge dig! Du är väl chef över ditt eget liv och dina val och med det ett eget ansvar som konsument att kolla upp företaget du handlar din vara/tjänst hos istället för att skylla på att du blir lurad. Tycker som någon annan har skrivit här att det är oerhört småsint att prata om skatt och smygreklam när Lottas inlägg handlar om överlevnad och hopp om ett positivt besked. Förstår inte hur man kan fokusera på sådana banala saker när det handlar om ett större sammanhang.

        Lotta, önskar dig all lycka och ett gott besked. Kramar, Linda

        • Sara 31 maj, 2012 on 16:27 Svara

          Det ena utesluter ju inte det andra. Man kan ju tänka på flera saker samtidigt. Stört mig på detta flera månader. Såklart vill jag att Lotta ska få ett bra besked idag precis som alla andra!

          Jag tycker att det är bra att kunna få tips om olika produkter, resor osv som är riktigt bra, inte bara i bloggar utan av vänner osv. Det finns ju ett enormt utbud av saker så det är ju bra tycker jag. Men det var bara det där med att man lurar sina läsare om man mot gratisprodukter måste skriva positivt om ett företag. Jag vill kunna lite på vad bloggaren skriver. Det var bara det. Nu kanske du också fattar Linda? Du verkade så aggresiv.

  8. Jeanette 30 maj, 2012 on 20:26 Svara

    Och trots att jag är en av alla som var(är) kritisk till ditt tidigare inlägg ( bilden och texten ang Sophie) så önskar jag verkligen att du får ett bra besked i morgon. Ska hålla tummen,stehårt!
    Hoppas du får en trevlig resa!

  9. Eva 30 maj, 2012 on 20:47 Svara

    Det kommer att gå bra Lotta, det är jag helt säker på. Du kan konsten att ta vara på livet och har en så positiv syn på det mesta.
    Du kommer att komma iväg på Din resa, så njut av livet för hjulen snurrar fort, fort fort !!!!!!!

    Håller alla tummar och tår för bra besked.

    Kram/Eva

  10. Tänker på dig imorgon kl 15….å mycket före, och mer efter! Knyter mina händer och ber till alla högre makter att livet är här för att stanna….

    Kramar // Nina

  11. Åsa 30 maj, 2012 on 22:27 Svara

    Är helt på det klara med vad du går igenom. Har precis nyligen varit där. Snart är du där, då du äntligen får veta. Håller tummarna för ett bra besked. Stor kram.

  12. Maria 30 maj, 2012 on 22:30 Svara

    Har följt dig länge och önskar dig all lycka till imorgon!! Är säker på att du kommer då ett positivt besked!

  13. SofiaK 30 maj, 2012 on 22:40 Svara

    Jag VET att det kommer gå bra imorgon. Jag vet det bara och det tänker jag tänka tills du får beskedet. Har följt dig länge, säkert aldrig kommenterat men alltid kommit styrkt härifrån. Det är härligt att följa dig och alla apsekter av ditt yttre och inre liv. TACK för att du bloggar!

  14. Peter Olofsson 31 maj, 2012 on 07:19 Svara

    Hej Lotto! Jernsaxen Peter eller Oumberlige Peter här! Ett tag sedan jag var här, tittar in med jämna mellanrum och hoppas finna att allt är bättre än bäst! Det känns som det är det nu och det gör mig glad!
    Fick ingen tidning i morse så jag läste senaste numret av Vårdguiden istället, skulle inte gjort det känner jag, lite deprimerande faktiskt…..snacka om att ”måla fan på väggen”!
    Skulle vara kul att komma på din föreläsning, jag lovar att hålla tyst! (ler)
    Omedvetet kom jag nog att tänka på dig när jag gjorde ett inlägg nu på morgonen om en drink gjord på smör och Entrecotefett och Absolut Vodka. Du brukar ju beskriva dina ”magbekymmer” ibland och jag är vertygad om att du också besökt Svartengrens på Tulegatan?
    Ha nu en riktigt fin Sommar alla kategorier!
    Kram ifrån Oumberlige Peter!

  15. Peter Olofsson 31 maj, 2012 on 07:23 Svara

    Hm….två ursäker…först att jag skrev Lotto istället för Lotta…..sedan det katastrofala att jag läst två inlägg i ett, datorhelvetet ”laggade” så jag missade att du skulle till Doktorn.
    Håller tummarna så klart, klart det blir bra besked, inget annat är ok!
    Kram ifrån Oumberlige Peter!

  16. Ingrid Henriksen 31 maj, 2012 on 10:49 Svara

    Kära kära Lotta.
    Hel main kropp känner med dig.
    Önskar dig all styrka och lycka och ska tänka hårt på dig kl tre när jag ligger i strålningsapparaten !!
    Nu SKA DU BLI FRISKFÖRKLARAD !!!!
    Store klemmer fra Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *