VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FINASTE VÄNNERNA

 

Med risk för att vara tjatig så blir det den här bilden igen på några av våra vänner. Vi pratar om det ibland hemma. Att vi är så lyckligt lottade som har  dessa relationer med dem. Det  är onekligen Thrests kompisar från början om man nu ska prata om dem som ägodelar. Men med åren (11 år snart) så har de blivit lika mycket mina. De är roliga, duktiga och framgångsrika i sina jobb (som om det måste vara ett krav hör jag några av er säga) Men det vill jag mest poängtera att det är kul med drivna och ambitiösa personer omkring en som ger mig inspiration.  Och att de naturligtvis är lika älskade även om de vore arbetslösa.

 

Och någon jag är lite extra stolt över är vännen tillika författaren Caroline Engvall. Flera av er har säkert läst hennes bok ”14 år till salu” som belönades med priset Platinapocket för mer än 100 000 sålda ex. Senaste boken heter ”Skamfläck” och Caroline brinner för de unga utsatta flickorna i Sverige som använder sina kroppar i syfte att få uppskattning, pengar, godis, kläder. Det finns många av dem därute som söker bekräftelse på fel sätt. Skolflickor som surfar på sidor där äldre män jagar dem. Nu har Caroline varit med och producerat den här filmen. Stolt som en tupp blir jag över hennes brinnande engagemang för ett problem som är mycket större än vi tror.

 

 

Saltå Kvarn lanserar nya bröd och goda juicer.  Hela frysen är nu full samt att en gammal kompis till mig har startat en näthandel där man kan handla allt till hemmet. Han vet att vi gillar blått och vitt för det mesta  i paketet från shoppa Hemma var i dessa färger. Tusen tack!

 

 

Och den här helgen går i aktivitetens tecken. Lunch klockan 12 idag med Shatilla och Erik på restaurang Göteborg. 16: kommer Åsa och Richard. 18 är det trädgårdsfest hos Quarles och söndagen rivstartar med hustittning med Abbe och Faiza. Sa jag att vi har väldens bästa vänner?


Kommentarer


  1. Anneli 12 maj, 2012 on 18:54 Svara

    Hej!
    Vill inte vara sniken, men alla dessa godibags och varor som kommer från olika företag gratis till många ”kändisar”, vad anses som mutor? Måste kosta massor för företagen?!

    Mvh Anneli

    • Cervus 12 maj, 2012 on 21:41 Svara

      Skattepliktiga???

    • Yvonne 13 maj, 2012 on 20:23 Svara

      Det är du Anneli som får betala för att företagen marknadsför sig på det sättet. Jag har en egen policy, eftersom jag tycker det är jobbigt med all smygreklam (är alltså inte avundsjuk). Jag läser inte sådana inlägg och råkar jag göra det, som i detta fallet, så köper jag inte de produkterna. Sedan får de vara hur bra som helst men jag anser att reklam skall vara ärlig.
      Ta inte illa upp Lotta, för det är inte riktat mot dig!

  2. Gunilla 12 maj, 2012 on 20:08 Svara

    Grattis på namnsdagen Lotta !

  3. Kaatzi 12 maj, 2012 on 20:35 Svara

    Vänner är guld värda!

  4. Sara 12 maj, 2012 on 22:20 Svara

    Hej Lotta,

    Det är viktigt med bra vänner. Tänk vad mycket glädje man har tillsammans med riktigt goda vänner.

    Lotta, du har så mycket att delge oss bloggläsare. Jag blir så berörd av dina ord. Du ger mig glamour, resor, vardagsliv, ångest, livet – ja, allt möjligt – Därför älskar jag din blogg!

    Grattis på namnsdagen!

    Kram Sara – Glesbygdsfrun

  5. amelie von porat 12 maj, 2012 on 23:44 Svara

    Hej lotta!
    Du har en fantastisk blogg och gör en fantastisk insats med den. Skulle kunna skriva superlativ om dig som skribent, medmänniska och inspiratör hela natten.
    Läser ibland bloggar som tex Katrin z, blondinbella, ebba von Sydow och liknande…men den sortens bloggar ger mig egentligen ingenting. Det känns inte äkta att läsa om folk som hela tiden vill lyfta fram sig själva.
    Jag tror det som skiljer dig från dem lotta, är att du mött dödsångesten i vitögat. Har man en gång gjort det förändras man för alltid som människa. I ditt fall känns det som du ofta hyllar livet och man påminns om det fantastiska att få finnas till och vara frisk.
    Vilket meningsfullt jobb du utför med din blogg lotta! Jag hoppas du sover gott om natten med den insikten. Ta hand om dig o din familj!
    Stor kram och respekt från växjö

  6. Novalee 13 maj, 2012 on 09:05 Svara

    Vänner är ovärdeliga.

  7. Kia (ängeln Simons mamma) 13 maj, 2012 on 16:46 Svara

    Goda vänner Lotta är dom som STÄLLER UPP,LYSSNAR,VISAR INGEN AVUNDSJUKA och framförallt inte SKRYTER med vad dom har och gör.Det är vänner det….Kram Kia

  8. Maria 13 maj, 2012 on 18:42 Svara

    Viken tur att de är framgångsrika! Ibland är du så fruktansvärt barnslig Lotta!

  9. Pilla 14 maj, 2012 on 08:08 Svara

    Jag fattar inte hur du hinner med allt! Vänner, middagar, sjukdom, barn och familj.

    Kämpa på!

  10. ÅSA 14 maj, 2012 on 12:43 Svara

    Vill bara skriva att jag läst Carolines bok och tyckte den var mycket bra. Pluggar till psykolog och jag tyckte att den gick in på ett bra sätt över självskadebeteende och hur det kan ta olika form. Fick upp ögonen en del efter att ha läst den. Också plus för sista sidorna där det står tips hur man bäst kan hjälpa!
    Sedan vill jag skriva att jag uppskattar din blogg också. Den har ett djup och en bredd, en eftertanke och även lite yta som blandar upp. Jag gillar!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *