VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Christos Masters 8:00

Peter Forsberg 2009 Kungsängens golf

Just nu är jag på Kallfors på ett vimmel. Det är golf. Det ett evinnerligt golfande just nu. Inte mindre än tre golfvimmel ska avhandlas inom kort. Det var ju bra att jag försökte ändå. Att ta grönt kort menar jag. Nu blev det ju bara halvdant. Jag klarade uppspelningen men tog aldrig teorin. Det som är bra är att jag kan vara lite slängd i käften när jag pratar golftermer med grabbarna här. Man vill ju inte verka dum i huvudet liksom.

En annan kulturell upplevelse häromdagen var när jag satt och tittade igenom en massa bilder på Prinsessan Madeleine. Hon var på något bröllop någonstans. Jag tror att hon var tärna. I alla fall så var det ett gäng av de där adliga och det slog mig hur oklanderliga alla var. Mörkblonda lockar. Lagom smink men inga svarta lack eller Acne coola skor. Lagom urringningar och diskreta pärlörhängen. Klassiska smycken. Alla. Jag antar att det kallas klass. Och inte en färgad människa så långt ögat når.


Annons

Kommentarer


 1. tanja 25 augusti, 2011 on 10:59 Svara

  ja, så tråkigt!! när alla ser likadana ut, ingen avviker, alla är ”perfekta”. Vi väntar med spänning om madeleine någonsin kommer att skaffa ett riktigt jobb och slutar leva på skattebetalarnas kostnad.

  • Aniika 30 augusti, 2011 on 13:07 Svara

   Hon har ett riktigt jobb. Hon arbetar pa The World Childhood Foundation, och gor sakert ett bra jobb dar!

 2. tanja 25 augusti, 2011 on 10:59 Svara

  ja, så tråkigt!! när alla ser likadana ut, ingen avviker, alla är ”perfekta”. Vi väntar med spänning om madeleine någonsin kommer att skaffa ett riktigt jobb och slutar leva på skattebetalarnas kostnad.

  • Aniika 30 augusti, 2011 on 13:07 Svara

   Hon har ett riktigt jobb. Hon arbetar pa The World Childhood Foundation, och gor sakert ett bra jobb dar!

 3. Karin Färdenstam 25 augusti, 2011 on 11:06 Svara

  Angående dina kulturella upplevelser. Jag tror inte dessa människor vet något om vad verkligheten är. Hur livet är för oss som ”lever på golvet”. Dom finns i sin egen lilla puppa där alla förväntas att beté sig enligt mönstermallar skapade för denna kategorin av människor. Klass? Jag tycker det ser mer ut som en ”följa John” lek. Den som inte följer föreskrifterna hamnar på löpsedlarna och kallas för familjens svarta får. Det är samma ”trygga” skara som är inbjuden på deras partyn och andra tillställningar. Ingen utomstående, det kan vara farligt!! Vad beträffar färgade gäster, så har du rätt, jag inte heller sett någon färgad gäst!! Möjligen någon gång en ”lagom färgad” livvakt!!

 4. Karin Färdenstam 25 augusti, 2011 on 11:06 Svara

  Angående dina kulturella upplevelser. Jag tror inte dessa människor vet något om vad verkligheten är. Hur livet är för oss som ”lever på golvet”. Dom finns i sin egen lilla puppa där alla förväntas att beté sig enligt mönstermallar skapade för denna kategorin av människor. Klass? Jag tycker det ser mer ut som en ”följa John” lek. Den som inte följer föreskrifterna hamnar på löpsedlarna och kallas för familjens svarta får. Det är samma ”trygga” skara som är inbjuden på deras partyn och andra tillställningar. Ingen utomstående, det kan vara farligt!! Vad beträffar färgade gäster, så har du rätt, jag inte heller sett någon färgad gäst!! Möjligen någon gång en ”lagom färgad” livvakt!!

 5. Anna 25 augusti, 2011 on 13:29 Svara

  Maddes pojkvän är ju inte svensk. Det behöver ju inte synas utanpå att man inte är svensk.

  Maddes och hennes kompisars ”stil” är ju bara en stil som alla andra. Precis som att tidningen Se och Hör har en viss stil, du och dina kompisar inreder era hus i en viss stil, fjortisar har en stil osv.

  Jag tycker att tex Maddes stil är jättefin, samtidigt som jag också kan tycka att en mer sportig stil är fint. Spelar ju ingen roll vad man har för stil? Än mindre vad man tillhör för klass.

 6. Anna 25 augusti, 2011 on 13:29 Svara

  Maddes pojkvän är ju inte svensk. Det behöver ju inte synas utanpå att man inte är svensk.

  Maddes och hennes kompisars ”stil” är ju bara en stil som alla andra. Precis som att tidningen Se och Hör har en viss stil, du och dina kompisar inreder era hus i en viss stil, fjortisar har en stil osv.

  Jag tycker att tex Maddes stil är jättefin, samtidigt som jag också kan tycka att en mer sportig stil är fint. Spelar ju ingen roll vad man har för stil? Än mindre vad man tillhör för klass.

 7. Lillith 25 augusti, 2011 on 13:30 Svara

  För länge sedan såg jag ett progran som hette Silikon, med bla. Gry. Under en intervju minns jag att man talade om kungahusets vara eller inte vara, Gry sa då, att kungahuset är ju inte något man kan identifiera sig med så det är inte intressant för någon, jo sa den som blev intervjuvad, det ska vi se till att det blir. Så vad förväntar man sig.

 8. Lillith 25 augusti, 2011 on 13:30 Svara

  För länge sedan såg jag ett progran som hette Silikon, med bla. Gry. Under en intervju minns jag att man talade om kungahusets vara eller inte vara, Gry sa då, att kungahuset är ju inte något man kan identifiera sig med så det är inte intressant för någon, jo sa den som blev intervjuvad, det ska vi se till att det blir. Så vad förväntar man sig.

 9. tiptip 25 augusti, 2011 on 13:47 Svara

  Jo jag håller med kommentaren som säger att det bara är en grupptillhörighet bland alla andra. och visst ser de förvillande lika ut. rena liksom. alla tjejer har långt hår, diskret makeup, pärlor i någon form i öronen, ett chanelarmband, juicy fruit dress (hemma eller på flyget). Marc Jacobs gillas. absolut äger man en burburry oljerock men den kan vara en lite rockigare modell om man är under 33. Jag har närstuderat fenomenet. och den absolut viktigaste regeln och den som stör mig: ingen är tjock. hur fräckt som helst…
  Men man kan ju rada upp precis samma attribut när det gäller alla subgrupper som dragracingkillar eller jag-har-funnit-mig-själv-mindfulness-kvinnor.
  De är inte onda, de lever inte på skattepengar (jo kungahuset gör ju det) och de har ganska dålig koll på hur vanligt folk lever.

 10. tiptip 25 augusti, 2011 on 13:47 Svara

  Jo jag håller med kommentaren som säger att det bara är en grupptillhörighet bland alla andra. och visst ser de förvillande lika ut. rena liksom. alla tjejer har långt hår, diskret makeup, pärlor i någon form i öronen, ett chanelarmband, juicy fruit dress (hemma eller på flyget). Marc Jacobs gillas. absolut äger man en burburry oljerock men den kan vara en lite rockigare modell om man är under 33. Jag har närstuderat fenomenet. och den absolut viktigaste regeln och den som stör mig: ingen är tjock. hur fräckt som helst…
  Men man kan ju rada upp precis samma attribut när det gäller alla subgrupper som dragracingkillar eller jag-har-funnit-mig-själv-mindfulness-kvinnor.
  De är inte onda, de lever inte på skattepengar (jo kungahuset gör ju det) och de har ganska dålig koll på hur vanligt folk lever.

 11. Ika 25 augusti, 2011 on 15:39 Svara

  Vrf tar du upp ämnet ”färgad människa”? Skulle det vara konstigt?
  Tacksam för svar!

 12. Ika 25 augusti, 2011 on 15:39 Svara

  Vrf tar du upp ämnet ”färgad människa”? Skulle det vara konstigt?
  Tacksam för svar!

  • Ika 25 augusti, 2011 on 17:21 Svara

   Väntar på svar!

 13. Maria Å 25 augusti, 2011 on 20:59 Svara

  När man gifter sig bjuder man väl människor som står en nära och kvoterar inte in ngn. Att alla är korrekt klädda är väl inte så konstigt. Jag kommer från soc grupp 3, min dotter gifte sig ganska nyligen och ingen hade svart nagellack, svart nagellack är ju väldigt fult tycker jag. En hade svart klänning och det störde mig lite måste jag erkänna.

 14. Maria Å 25 augusti, 2011 on 20:59 Svara

  När man gifter sig bjuder man väl människor som står en nära och kvoterar inte in ngn. Att alla är korrekt klädda är väl inte så konstigt. Jag kommer från soc grupp 3, min dotter gifte sig ganska nyligen och ingen hade svart nagellack, svart nagellack är ju väldigt fult tycker jag. En hade svart klänning och det störde mig lite måste jag erkänna.

  • Emma 25 augusti, 2011 on 21:07 Svara

   Brukar du ha svart nagellack eller jätteuringning och acneboots på bröllop Lotta? Ibland undrar jag om du skriver saker för att försöka provocera för att öka antalet som kommenterar och antalet läsare. Varför annars skriva så? Och ”färgade människor”?

 15. Ester 25 augusti, 2011 on 21:43 Svara

  Men tänk om det lyser igenom att man är korkad FASTÄN man kan en massa golftermer? Det liksom märks på annat man säger. Som framstår som tämligen enfaldigt.

  Men – så kan det så klart inte vara. Många golftermer=smart. Givetvis är det så.

 16. Ester 25 augusti, 2011 on 21:43 Svara

  Men tänk om det lyser igenom att man är korkad FASTÄN man kan en massa golftermer? Det liksom märks på annat man säger. Som framstår som tämligen enfaldigt.

  Men – så kan det så klart inte vara. Många golftermer=smart. Givetvis är det så.

 17. Anna 25 augusti, 2011 on 22:46 Svara

  Ehm Madeleines mamma är mörk (inte mörk som du men ändock) menar du att hennes kretsar skulle vara rasister? Hmmm känns lite långsökt. Varför tänka så negativt? Såg du ALLA gäster på fotona?

 18. Anna 25 augusti, 2011 on 22:46 Svara

  Ehm Madeleines mamma är mörk (inte mörk som du men ändock) menar du att hennes kretsar skulle vara rasister? Hmmm känns lite långsökt. Varför tänka så negativt? Såg du ALLA gäster på fotona?

 19. Helena 25 augusti, 2011 on 23:15 Svara

  Kan det være noe HEEEELT annet privat? :) De spiller jo bare en rolle i det offentlige, tror du ikke? En del av jobben deres for alle privilegier og penger de har som ”vanlige” mennesker ikke har …

 20. Helena 25 augusti, 2011 on 23:15 Svara

  Kan det være noe HEEEELT annet privat? :) De spiller jo bare en rolle i det offentlige, tror du ikke? En del av jobben deres for alle privilegier og penger de har som ”vanlige” mennesker ikke har …

 21. Jennifer 26 augusti, 2011 on 04:32 Svara

  Ni som skriver o klagar! hur orkar ni? läs en blogg som ni gillar istället! vet ni syftet med en blogg? att man ska skriva precis det man vill och det man tänker på!. Jag gillar bloggen annars hade jag ju inte läst den! jag hade aldrig orkat ägna energi på att läsa en blogg och sen bara klaga!!..take it or leave it!!

  • AnitaL 26 augusti, 2011 on 11:47 Svara

   Äntligen en vettig kommentar, tack skall du ha ! Precis så tänker även jag – leave it alla ni som klagar det finns säkert bloggar ni gillar att läsa.

  • Anna 26 augusti, 2011 on 23:07 Svara

   Är ni rädda för lite mottugg eller? Ha ha

 22. Jennifer 26 augusti, 2011 on 04:32 Svara

  Ni som skriver o klagar! hur orkar ni? läs en blogg som ni gillar istället! vet ni syftet med en blogg? att man ska skriva precis det man vill och det man tänker på!. Jag gillar bloggen annars hade jag ju inte läst den! jag hade aldrig orkat ägna energi på att läsa en blogg och sen bara klaga!!..take it or leave it!!

  • AnitaL 26 augusti, 2011 on 11:47 Svara

   Äntligen en vettig kommentar, tack skall du ha ! Precis så tänker även jag – leave it alla ni som klagar det finns säkert bloggar ni gillar att läsa.

   • Sofia 26 augusti, 2011 on 13:20 Svara

    Det är sunt att ifrågasätta ibland. Att konstant hålla med om allt är inte ärligt mot någon. Är säker på att Lotta vill att folk skriver vad de tycker i kommentarerna.
    Vad är de annars till för? Att skriva endast hyllande lismande kommentarer? Knappast.

  • Anna 26 augusti, 2011 on 23:07 Svara

   Är ni rädda för lite mottugg eller? Ha ha

 23. Karina 26 augusti, 2011 on 11:46 Svara

  Kanske du oxå tillhör en ”grupp” som bara umgås med ”friska” välbetalda resfriska människor…som det ser ut på bilder ialla fall!!? Har du ngn vän som inte har råd att hålla erat tempo med matbjudningar, som är sjukskriven och går på knäna….förutom dina cancer-kompisar.

 24. Karina 26 augusti, 2011 on 11:46 Svara

  Kanske du oxå tillhör en ”grupp” som bara umgås med ”friska” välbetalda resfriska människor…som det ser ut på bilder ialla fall!!? Har du ngn vän som inte har råd att hålla erat tempo med matbjudningar, som är sjukskriven och går på knäna….förutom dina cancer-kompisar.

 25. Aniika 30 augusti, 2011 on 13:00 Svara

  Sag ocksa bilder fran det dar minglet. Sag att hennes ex Jonas var dar, med sin nya flickvan: prinsessans fd. basta vaninna. Som ser exakt likadan ut som Madeleine. (fast som du sager, jag antar att alla ser likadana ut, typ).

 26. Aniika 30 augusti, 2011 on 13:00 Svara

  Sag ocksa bilder fran det dar minglet. Sag att hennes ex Jonas var dar, med sin nya flickvan: prinsessans fd. basta vaninna. Som ser exakt likadan ut som Madeleine. (fast som du sager, jag antar att alla ser likadana ut, typ).

 27. Ika 25 augusti, 2011 on 17:21 Svara

  Väntar på svar!

 28. Emma 25 augusti, 2011 on 21:07 Svara

  Brukar du ha svart nagellack eller jätteuringning och acneboots på bröllop Lotta? Ibland undrar jag om du skriver saker för att försöka provocera för att öka antalet som kommenterar och antalet läsare. Varför annars skriva så? Och ”färgade människor”?

 29. Sofia 26 augusti, 2011 on 13:20 Svara

  Det är sunt att ifrågasätta ibland. Att konstant hålla med om allt är inte ärligt mot någon. Är säker på att Lotta vill att folk skriver vad de tycker i kommentarerna.
  Vad är de annars till för? Att skriva endast hyllande lismande kommentarer? Knappast.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *