VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ÄNGLAR OCH DEMONER

Som vanligt vid den här tidpunkten börjar  jag förhandla med Gud och hans Moster. Sex dagar kvar till drabbning. Vill jag veta över telefonen? Vill jag veta överhuvudtaget? Ja, jag vill veta. För att kunna leva mitt liv ännu mer fullödigt och för att kunna förbereda mitt barn på ett avsked så småningom. Men jag känner mig splittrad eftersom en del av mig vill strutsa. dvs sticka huvudet i sanden och låtsat som om inget har hänt. En del av mig. Den konkreta, realistiska delen vill veta rubbet. Och det där ständiga samtalet med Gud och Djävulen som pågår i mitt huvud.

 

Har jag gjort rätt för mig? Ska jag bli straffad, hur har det senaste halvåret set ut? Är det dags att betala tillbaka något i i så fall vad och hur mycket. De existensiella funderingarna är svåra att undkomma såhär dagarna före Domen. Och som vanligt har jag väl aldrig varit sjukare än nu. Det drar lite i min lever. K änns som ett inre blåmärke, som det gjorde när jag var nyopererad. Somatiska besvär kanske. Eller inte. Ja, jag är en egoistisk jävel som någon klokt påstod här bland kommentarerna. Jag tänker mycket på mig själv. Med all rätt.

 

Kvällen tillbringar jag på Café Opera från 23:30. Finalen av Let´s Dance.


Kommentarer


 1. Hanna 25 mars, 2011 on 11:29 Svara

  Alltid lätt att vara klok från utsidan. Men om man tänker sig in i din situation så skulle nog vi alla bli lite egoistisk, eller rättare sagt: skiträdd!! Så Lotta, jag håller verkligen tummarna för dig och vill klappa dig på axeln och säga: ”Du, det är nog inget att oroa sig för” eller ”Det hjälper inte att oroa sig i förskott” men jag vet att det man vet med förnuftet lyssnar sällan hjärtat på.
  Kram//Hanna

 2. Hanna 25 mars, 2011 on 11:29 Svara

  Alltid lätt att vara klok från utsidan. Men om man tänker sig in i din situation så skulle nog vi alla bli lite egoistisk, eller rättare sagt: skiträdd!! Så Lotta, jag håller verkligen tummarna för dig och vill klappa dig på axeln och säga: ”Du, det är nog inget att oroa sig för” eller ”Det hjälper inte att oroa sig i förskott” men jag vet att det man vet med förnuftet lyssnar sällan hjärtat på.
  Kram//Hanna

 3. tiptip 25 mars, 2011 on 11:30 Svara

  Är det nu något pucko som kallat dig egoistisk. jag trodde det var själva utgångspunkten för bloggar att fokus är på den som skriver. det är ju lite svårt att inte vara egoistisk. och jag tror att det som stör mest är att du är en vacker typ och har ett vackert hem vacker son och vacker man och jobbar på den där glammiga tidningen. man får välja: antingen vacker och tråkig, fint hem och elak man, bra kondis men trist jobb.

 4. tiptip 25 mars, 2011 on 11:30 Svara

  Är det nu något pucko som kallat dig egoistisk. jag trodde det var själva utgångspunkten för bloggar att fokus är på den som skriver. det är ju lite svårt att inte vara egoistisk. och jag tror att det som stör mest är att du är en vacker typ och har ett vackert hem vacker son och vacker man och jobbar på den där glammiga tidningen. man får välja: antingen vacker och tråkig, fint hem och elak man, bra kondis men trist jobb.

 5. Kominken 25 mars, 2011 on 11:32 Svara

  Självklart ska du vara ”egoistisk” i den här situationen. Det är ju ditt liv och dina nära och kära som berörs. Att någon annan försöker ge dig dåligt samvete för det är faktiskt rent beklämmande!
  Heja dig!

 6. Kominken 25 mars, 2011 on 11:32 Svara

  Självklart ska du vara ”egoistisk” i den här situationen. Det är ju ditt liv och dina nära och kära som berörs. Att någon annan försöker ge dig dåligt samvete för det är faktiskt rent beklämmande!
  Heja dig!

 7. malin 25 mars, 2011 on 11:48 Svara

  Lotta, jag vet precis hur du tänker nu, och jag håller på o skriver om min egen process (kanske en bok) och där kommer detta oacceptabla att vänta i mer än en vecka på DT/röntgen etc att tas upp. Bla. Och inget el ingen kan hjälpa dig att utstå väntan. MEN – en sak jag tänkt på är att du faktiskt inte på länge känt (eller nämnt iaf) några symptom (förutom nu men som du själv säger-troligtvis för att du känner efter). Det är väldigt positivt (även om vi ju vet att det inte alltid gäller för den här lömska sjukdomen).
  Jag önskar av hela mitt hjärta att ditt liv går vidare!! Om du får ett bra besked är det dessutom bra i dubbel bemärkelse; du tar ett steg längre bort från ev återfallsrisk.
  Kram

 8. malin 25 mars, 2011 on 11:48 Svara

  Lotta, jag vet precis hur du tänker nu, och jag håller på o skriver om min egen process (kanske en bok) och där kommer detta oacceptabla att vänta i mer än en vecka på DT/röntgen etc att tas upp. Bla. Och inget el ingen kan hjälpa dig att utstå väntan. MEN – en sak jag tänkt på är att du faktiskt inte på länge känt (eller nämnt iaf) några symptom (förutom nu men som du själv säger-troligtvis för att du känner efter). Det är väldigt positivt (även om vi ju vet att det inte alltid gäller för den här lömska sjukdomen).
  Jag önskar av hela mitt hjärta att ditt liv går vidare!! Om du får ett bra besked är det dessutom bra i dubbel bemärkelse; du tar ett steg längre bort från ev återfallsrisk.
  Kram

 9. sophia H 25 mars, 2011 on 12:19 Svara

  Hej Lotta,

  Som vanligt….de som inte har varit där har ingen aning om hur det känns…. Ska själv lämna blod nästa vecka, och hdet börjar: är det en nöl i halsen? Har jag inte gått ner i vikt? Är tröttare än vanligt osv osv…
  Ja, helt naturliga funderingar!!

  Så bry dig inte om dessa människor. De är inte värda tt förlora energi på. Jag håller tummarna för dig på torsdag och hoppas att du får höra de underbara ord du vill höra. Kram och trevlig helg!

 10. sophia H 25 mars, 2011 on 12:19 Svara

  Hej Lotta,

  Som vanligt….de som inte har varit där har ingen aning om hur det känns…. Ska själv lämna blod nästa vecka, och hdet börjar: är det en nöl i halsen? Har jag inte gått ner i vikt? Är tröttare än vanligt osv osv…
  Ja, helt naturliga funderingar!!

  Så bry dig inte om dessa människor. De är inte värda tt förlora energi på. Jag håller tummarna för dig på torsdag och hoppas att du får höra de underbara ord du vill höra. Kram och trevlig helg!

 11. Maria 25 mars, 2011 on 13:50 Svara

  Jag hoppas av hela mitt hjärta att det går bra för dej och att du bara får bra besked! Jag vet själv hur det är att vänta och fundera. Har själv varit fri från min cancer i 10 år men våndan finns där fortfarande. Nu känns det iaf lättare då mina barn blivit vuxna, 20 och 24 år och jag vet att de klarar sig om något händer mej, det är en oerhörd lättnad. Jag var 36 år och ensamstående med mina barn på heltid när jag blev sjuk och min värsta oro var vad som skulle hända dem och hur de skulle klara sig om jag gick bort.

  Att tycka att ngn som en gång fått besked om att hon/han har en dödlig sjukdom är egoistisk gör mej helt stum. Jag funderar då om man helt har förträngt sin egen situation och inte velat ta det till sig att man faktiskt kan dö i princip när som helst. Jag tror det är oerhört viktigt att ventilera sin oro och sina tankar och tycker någon att man är tjatig och egoistisk då är det faktiskt den personen som det är ganska synd om.

  Håller tummarna för dej! Stor stärkande vårkram//maria

 12. Maria 25 mars, 2011 on 13:50 Svara

  Jag hoppas av hela mitt hjärta att det går bra för dej och att du bara får bra besked! Jag vet själv hur det är att vänta och fundera. Har själv varit fri från min cancer i 10 år men våndan finns där fortfarande. Nu känns det iaf lättare då mina barn blivit vuxna, 20 och 24 år och jag vet att de klarar sig om något händer mej, det är en oerhörd lättnad. Jag var 36 år och ensamstående med mina barn på heltid när jag blev sjuk och min värsta oro var vad som skulle hända dem och hur de skulle klara sig om jag gick bort.

  Att tycka att ngn som en gång fått besked om att hon/han har en dödlig sjukdom är egoistisk gör mej helt stum. Jag funderar då om man helt har förträngt sin egen situation och inte velat ta det till sig att man faktiskt kan dö i princip när som helst. Jag tror det är oerhört viktigt att ventilera sin oro och sina tankar och tycker någon att man är tjatig och egoistisk då är det faktiskt den personen som det är ganska synd om.

  Håller tummarna för dej! Stor stärkande vårkram//maria

 13. Kicki 25 mars, 2011 on 16:49 Svara

  Hej Lotta
  Jag läser ofta din sida och tycker den nya versionen är fin MEN det är så hopplöst jobbigt att läsa när du har centrerat texten. Har du någon tanke med det eller har det bara blivit så?
  Hälsningar
  Kicki

 14. Kicki 25 mars, 2011 on 16:49 Svara

  Hej Lotta
  Jag läser ofta din sida och tycker den nya versionen är fin MEN det är så hopplöst jobbigt att läsa när du har centrerat texten. Har du någon tanke med det eller har det bara blivit så?
  Hälsningar
  Kicki

 15. Lillith 25 mars, 2011 on 18:00 Svara

  Hej vackra Lotta,
  egoist du? det tycker jag inte alls,vem vill byta med dig Lotta,inte många skulle jag tro,du är vacker,har ett fint hus,en fin man och framförallt en underbar son,men du har också cancer och vem vill ha det,så egoist är du inte,håller tummarna för att det blir bra svar!!!! jag måste bara tillägga en människa som tycker om djur är en fin människa och det är du.

 16. Lillith 25 mars, 2011 on 18:00 Svara

  Hej vackra Lotta,
  egoist du? det tycker jag inte alls,vem vill byta med dig Lotta,inte många skulle jag tro,du är vacker,har ett fint hus,en fin man och framförallt en underbar son,men du har också cancer och vem vill ha det,så egoist är du inte,håller tummarna för att det blir bra svar!!!! jag måste bara tillägga en människa som tycker om djur är en fin människa och det är du.

 17. Birthe 25 mars, 2011 on 19:19 Svara

  Du behöver inte köpslå med vare sig gud eller djävulen.
  Du är fantastisk och har inget att ångra!

  Tanti abbracci!

 18. Birthe 25 mars, 2011 on 19:19 Svara

  Du behöver inte köpslå med vare sig gud eller djävulen.
  Du är fantastisk och har inget att ångra!

  Tanti abbracci!

 19. Annelie 25 mars, 2011 on 20:12 Svara

  Jag vill bara ge dig en stooooor KRAM & önska dig all lycka till!!
  Du och din familj är värda allt gott.

 20. Annelie 25 mars, 2011 on 20:12 Svara

  Jag vill bara ge dig en stooooor KRAM & önska dig all lycka till!!
  Du och din familj är värda allt gott.

 21. susanne 25 mars, 2011 on 20:52 Svara

  Jag vill bara önska dig all lycka till!!!! Inget är så hemskt som att gå och vänta på det där samtalet…..du är en kämpe som gått igenom mycket . Jag håller tummarna för dig…

 22. susanne 25 mars, 2011 on 20:52 Svara

  Jag vill bara önska dig all lycka till!!!! Inget är så hemskt som att gå och vänta på det där samtalet…..du är en kämpe som gått igenom mycket . Jag håller tummarna för dig…

 23. Jill 26 mars, 2011 on 11:43 Svara

  Det är klart du tänker på dig själv, vem skulle inte göra det i din situation..? Skit i dumma kommentarer, de kostar bara en massa energi – som du behöver till annat.
  Jag håller tummarna för att du får ett bra besked nu och att du slipper den här skit-sjukdomen now and forever.
  Kram!

 24. Jill 26 mars, 2011 on 11:43 Svara

  Det är klart du tänker på dig själv, vem skulle inte göra det i din situation..? Skit i dumma kommentarer, de kostar bara en massa energi – som du behöver till annat.
  Jag håller tummarna för att du får ett bra besked nu och att du slipper den här skit-sjukdomen now and forever.
  Kram!

 25. Indira 26 mars, 2011 on 13:47 Svara

  Hur kan jag bry mig så mycket om dig som egentligen inte finns i min Verkliga Värld. Men det gör jag, jag vill SÅ gärna att du ska få bra besked även den här gången. Ryser om armarna och blir sorgsen när jag tänker på vad du ska behöva gå igenom gång på gång och ändå kan man inget göra åt det, inte vi och inte du. Bara ta emot. Men mina tankar och mina förhoppningar går till dig nästa vecka. Kram

 26. Indira 26 mars, 2011 on 13:47 Svara

  Hur kan jag bry mig så mycket om dig som egentligen inte finns i min Verkliga Värld. Men det gör jag, jag vill SÅ gärna att du ska få bra besked även den här gången. Ryser om armarna och blir sorgsen när jag tänker på vad du ska behöva gå igenom gång på gång och ändå kan man inget göra åt det, inte vi och inte du. Bara ta emot. Men mina tankar och mina förhoppningar går till dig nästa vecka. Kram

 27. Maria 27 mars, 2011 on 00:36 Svara

  Vi håller allt för dej just nu,vi vet hur det känns att mista en allt för tidigt …..
  kramisar från oss……

 28. Maria 27 mars, 2011 on 00:36 Svara

  Vi håller allt för dej just nu,vi vet hur det känns att mista en allt för tidigt …..
  kramisar från oss……

 29. Anna 27 mars, 2011 on 20:43 Svara

  Hej Lotta!
  Alla pratar om att det är själviskt och då vill jag bara att du ska veta att det inte är det….jag har följt din blogg ett tag och jag förlorade min mamma i cancer för snart ett år sedan och du har hjälpt mig mycket! Det är svårt att sätta sig in hur det känns att vara drabbad och det är svårt att vara den som ska vara hjälpsam och stark till en som är drabbad av cancer. Men du ska veta att du hjälper säkert de som är drabbade men även anhöriga…….så kör på!
  Massor med kramar till dig och din familj och det är så fint att du tänker på de som har det jobbig just nu………..Kram, kram

 30. Anna 27 mars, 2011 on 20:43 Svara

  Hej Lotta!
  Alla pratar om att det är själviskt och då vill jag bara att du ska veta att det inte är det….jag har följt din blogg ett tag och jag förlorade min mamma i cancer för snart ett år sedan och du har hjälpt mig mycket! Det är svårt att sätta sig in hur det känns att vara drabbad och det är svårt att vara den som ska vara hjälpsam och stark till en som är drabbad av cancer. Men du ska veta att du hjälper säkert de som är drabbade men även anhöriga…….så kör på!
  Massor med kramar till dig och din familj och det är så fint att du tänker på de som har det jobbig just nu………..Kram, kram

 31. Inkan o Ligan 29 mars, 2011 on 09:04 Svara

  hej, en stund sedan jag var inne och läste.
  Egojävel, tja vem är inte det liksom.
  Jag är det, du är det, alla andra är det så, tja….
  *ler*
  Ta hand om dig !
  Kram

 32. Inkan o Ligan 29 mars, 2011 on 09:04 Svara

  hej, en stund sedan jag var inne och läste.
  Egojävel, tja vem är inte det liksom.
  Jag är det, du är det, alla andra är det så, tja….
  *ler*
  Ta hand om dig !
  Kram

 33. Lyman Lenhard 26 maj, 2011 on 07:41 Svara

  bulky blog you teem with

 34. Lyman Lenhard 26 maj, 2011 on 07:41 Svara

  bulky blog you teem with

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *