VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Den rosa månaden är här…….


Tackar och bockar till Lotta och Malin i Gävle

På posten får jag presenter. Mitt favoritgodis från bloggläsaren Lotta och ett fint halsband hennes som  dotter Malin har gjort. Jag smackar i mig båda påsarna innan middagen. Tack snälla för er superkoll på min godissmak!


Och Rahel, tack!!!

Nästa paket är en bok från Rahel. Rahel känner jag sedan hon var liten. Vår familj var stödfamilj åt dem när de kom från Eritrea. Nu bor Rahel med sin lilla dotter i Stockholm. Tack fina du och hälsa hem!

Det är fredag och solen skiner. Jag väntar på en remiss att ta bort mitt myom i livmodern. Jag vill inte ha saker i min kropp som inte hör dit. Ikväll blir det middag med tjejerna på Papa´s och lördag middag hos Yxorna (Yxkulls). Jag mår rätt bra men trött. Förstår att söndagens ambulansfärd antagligen berodde på ett posttraumatisk stressyndrom

(Posttraumatiskt stressyndrom kan uppstå efter upplevelser av krig, tortyr, våldtäkt, naturkatastrofer och svåra olycksfall; dvs trauma som ligger utanför den normala mänskliga erfarenhetsramen.)

Nu vet jag om det händer igen att jag inte kommer att dö av lungemboli (propp) och jag behöver inte ringa ambulansen och ockupera den för värre sjuka.

Rosa Bandet-kampanjen har ju börjar och hela Sverige verkar lysa rosa. Cancerfonden är en alldeles utomordentlig portal att besöka. Där finns mängder av saker att göra. Starta kampanjer (som jag) samla in pengar, läsa, surfa, kolla i forumet och ta del av andras berättelser och skaffa sig information och stöd Cancerfonden Du kan även gå med i Cancerfondens fanclub på Facebook!


Kan det bli mycket tydligare?


Glöm nu inte att köpa det Rosa bandet. Detta år designat av Gerth Wingård. Köp fler och sätt på olika jackor.

En hysterisk morsa och hennes coola son

Vill passa på att berätta om Barn i Stan som är en sajt och även en gratistidning full med aktiviteter i Stockholm för barn. Jag har länge haft den på ”favoriter”. Perfekt att kolla när helgen kommer om det finns något kul att åka på. Jag kommer att varje fredag påminna er om något tips under helgen och denna gång vill jag puffa för (klicka)
jazz för barn på Fasching
. Läs mer här Barn i Stan

Min vän Charlotta Wågert är grym på att måla. Om du gillar hennes verk så maila [email protected] och skriv in tavla nr: 218 så kanske hon vinner tävlingen!



Kommentarer


  1. tiptip 2 oktober, 2009 on 11:51 Svara

    intressant att du gillar de där torra kemikalierna. barndomsminnen gissar jag.

  2. Flingas mamma 2 oktober, 2009 on 12:19 Svara

    jag köpte rosabandet igår 🙂

  3. L 2 oktober, 2009 on 12:22 Svara

    Du andas glädje & nya krafter i dagens inlägg på ngt vis! Jag håller med dig fullkomligt i att man inte vill han ngt i kroppen som inte hör dit, även om det konstaterats ofarligt. Man kan nog dessutom få ganska ont av myom. Du hade ju "pirr", man skall läsa av & ta sin kropps signaler på allvar, så lär man sig när ngt är normala reaktioner eller är ngt som inte står rätt till.

    Barcakillen e lovely som vanligt, bra han är försiktigt med skateboarden, råder dig att skaffa skydd för ben & armar, snart e han på "g" då kommer farten upp, fallen blir hårda och gör ont.

    Ha en finfin helg!!!

  4. Annika 2 oktober, 2009 on 12:27 Svara

    Hej, jag har nästan aldrig varit inne på din blogg men i går läste jag artikeln om dig i tidningen Mama. Tyckte jättemycket om den. Du berättar på ett väldigt enkelt och rakt sätt om något riktigt hemskt. Tycker också artikeln var välskriven vilket jag inte alltid är fallet. För några månader sedan köpte jag ditt armband från Bracy.se. Jag bär det varje dag. Hoppas du får uppleva många, många år till med din son och man och alla andra som står dig nära.

  5. Sune...the girl 2 oktober, 2009 on 12:53 Svara

    Jag har köpt disktrasorna med rosa bandet idag :).. ååh det godiset var min favorit när jag var barn också!

  6. MADDZAN - Bloggare Mot Bröstcancer 2 oktober, 2009 on 13:55 Svara

    Hej tjejen!

    Nu är det Rosa Månaden vilket innebär all-eyes-on-bröstcancerforskningen! Fantastiskt eller hur! Jag & en tjejkompis har startat insamblingen BLOGGARE MOT BRÖSTCANCER på Cancerfondens hemsida! Allt vi vill är att du tar EN MINUT av din till till att klicka på den här länken: http://fruktbus.blogg.se/2009/october/bloggare-mot-brostcancer.html, läsa den väldigt korta informationen och sms:a en liten slant på 50 kr!

    Dessutom får du väldigt gärna använda bilden & texten på min blogg och lägga upp på din blogg!

    KOM IGEN NU, HJÄLP OSS SPRIDA DETTA SÅ VI TILLSAMMANS KAN BESEGRA BRÖSTCANCER!

  7. Anna 2 oktober, 2009 on 13:59 Svara

    Hahahaha…tack för att du delade med dig av lilla videon! Ni är fööör sköna 🙂
    Men Guuud, jag hittar inte årets Rosa band..men nu när det ÄR oktober så kanske dom plockats fram? Får kolla på stan igeen. Har förra årets..så länge pinsamt Ha en fin kväll. Kraaam

  8. Anonym 2 oktober, 2009 on 14:01 Svara

    Hej!

    Gillar du julen?
    Kolla isåfall in min nystartade JULBLOGG!!
    Den har redan blivit mycket poppis och mysfaktorn är kanonhög!!

    Lägg till på Bloglovin’ eller bokmärk för att inte missa nåt!

    http://julaftonsmorgon.blogg.se

  9. Camillas lockar 2 oktober, 2009 on 14:06 Svara

    Självklart köper man Rosa Bandet. Ska köpa nagellack och lite annat på Lindex idag också (där pengar också går till Rosa Bandet).

    Är glad att du ringde 112. Man ska inte chansa, inte när man varit med om de saker du har varit med om.

    Kram.

  10. Katja 2 oktober, 2009 on 14:19 Svara

    Myom är ju ofarliga muskelknutor som oftast försvinner av sig själv. Kommer och går. Blir inte till cancer. Vanligtvis opereras de bara om de blir riktigt stora och orsakar besvär, som tryck på blåsan m.m.
    Hur gör du om det bildas nytt myom? Operation på operation?

    Kram

  11. Millan 2 oktober, 2009 on 14:25 Svara

    Hej!
    Har ju läst här ett bra tag, och kommenterar ibland. Blev så full i skratt när jag såg filmsnutten på Lennox! Han e ju för skön, alltså! Och så hör man ditt fniss bakom… Härligt! Har en son på 13, och minns det där med att ta emot order från honom med ett leende.

    Önskar er en riktigt härlig hösthelg!

    Kramar från Trollhättan!

  12. Kolina 2 oktober, 2009 on 15:38 Svara

    Hahaha videon är för rolig! Jag kände igen mig så! Man vill vara tålmodig, pedagogisk och snäll och samtidigt vill man bara ropa "Kom igen för f-n, kör nurå!!!" Hahaha skrattar fortfarande…måste se professionell ut på jobbet, skärp mig nu.

  13. Lotta 2 oktober, 2009 on 15:41 Svara

    Hej Lotta,

    Det var så lite så!
    Alltid roligt att göra folk glada!
    Klart vi håller koll på vad du gillar :o))
    Ha en skön helg och sköt om dig!
    Höst Kramar från Lotta & Malin i Gävle

  14. Hanna 2 oktober, 2009 on 15:56 Svara

    Jag tror inte att du lider utav PTSD, läser både psykologi och psykiatri och det du fick vad en troligen en panikattack. Vem har sagt att du lider utav PTSD??? Din läkare/psykolog??? Man måste fylla ganska många kriterier för att diagnostiseras med PTSD, tror inte ens att du uppfyller hälften av dem. 🙂

  15. Lisaa 2 oktober, 2009 on 15:58 Svara

    hej lotta
    jag förstår inte varför du ska ta bort myom,vi är i samma ålder o jag har haft en myomknyta i 4 år,den är liten o orsakar ej besvär till mig så jag tänkte bara säga ifrån till dig att du ska inte ta så hårt till dig såna saker o tänka på det värsta.trevligt helg

  16. maria 2 oktober, 2009 on 16:30 Svara

    Jag tror absolut inte att du lider av posttraumatisk stress, missbruka inte begreppet för det är ett allvarligt tillstånd. Då ligger man inte och fotar sig själv på akuten till någon blogg.Du har nog en livskris, vilket är förståligt och behöver prata med en riktig terapeut. Var nu rädd om dig!

  17. Petra 2 oktober, 2009 on 17:00 Svara

    Åh, dom där tefaten är ju så goda! Mums 🙂

  18. Alizo 2 oktober, 2009 on 17:34 Svara

    Hej o välkomna in till vår familjeblogg.Den handlar om våra två flickor,våra vovvar och småbarnslivet.Ha en underbar helg.KRAM

  19. Anneli 2 oktober, 2009 on 17:41 Svara

    Hej på dej

    Jag har en liten fråga. Vad betyder namnet Lennox?.

    Kramis smoggen

  20. Hannah 2 oktober, 2009 on 18:41 Svara

    haha älskade videon.
    "du behöver två" helt underbar kille du har jue!

  21. Annelie 2 oktober, 2009 on 18:56 Svara

    Tefatsgodis. Det var inte igår man såg dom.

  22. Anna 2 oktober, 2009 on 19:25 Svara

    JAg arbetar på en gynekologisk operationsavdelning som opsjuksköterska och har faktiskt aldrig varit med om att ta bort ett myom från livmodern om det inte är ett stjälkat myom som sitter utanpå livmodern. Vid tex kraftiga blödningar, trycksymptom brukar hela livmodern tas bort. Om du får någon läkare att ta bort ett litet besvärsfritt myom blir det ändå en stor operation med ett ärr från naveln ned till symfysen. En operation medför ju alltid en risk, inte bara med tanke på narkosen, utan tex blodproppar, infektion, blödning, smärta, sammanväxningar i buken. Är man opererad flera gånger i buken får man sammanväxningar. Dessa ser ut som små trådar och band i buken. Organ och vävnader kan också växa ihop. Detta kan orsaka både smärta och andra komplikationer. Jag skulle därför inte tagit bort ett litet besvärsfritt myom. Men du gör ju såklart som du vill.

  23. Daniel 2 oktober, 2009 on 19:33 Svara

    Visst e det gött med Okända läsare som bryr sig. Otroligt hur många fina människor det finns out there.

    Njut du av snasket. Men kom ihåg att dela med dej.
    För av karamell blir man snäll.

  24. s 2 oktober, 2009 on 19:53 Svara

    du är bra! och du är en förebild för oss många!

  25. Anna 2 oktober, 2009 on 20:15 Svara

    Kolla in mitt bidrag till cancerfonden!

  26. Karolin 2 oktober, 2009 on 20:42 Svara

    Har följt din blogg länge, men aldrig kommenterat tidigare.
    Har precis fått reda på att dottern 6år fått tillbaka sin hjärntumör. Har varit behandlingsfri sedan juli 06, men nu är vi tillbaka på ruta ett med op och allt annat.
    Hoppas hon är lika stark den här gången.
    Till er ALLA, kom ihåg att ge bidrag till cancerforskningen!

  27. jennie 2 oktober, 2009 on 21:21 Svara

    Måste säga att du skriver väldigt bra och jag tror att du berör många som läser! Jag hoppas att du en dag blir frisk min morfar har precis haft cancer han har slutat med all behandling nu, men är fortfarande inte lika pigg som han va innan han blev sjuk,cancern är iallafall borta 🙂 GE INTE UPP, läs alla snälla kommentarer prata med vänner
    och släktingar men håll inte alla känslor inne för alla måste komma ut någon gång..Och se hela tiden dagen framför dig, dagen där du träffar en läkare
    som ser dig rakt i ögonen och säger: Du är helt frisk :)<3

  28. Anirak 2 oktober, 2009 on 21:45 Svara

    Hmmm, har funderat i månader varför jag gillar dina ord. Kom på det när jag var inne på Facebook…du behärskar språket, du är ffa inget offer som lindar in orden i tycka-synd-om-syndrom som numera är läskigt vanligt. Du tar tag i saker. Du har en son som påminner om min. Du verkar har god känsla för empati. Du är helt enkelt en människa som man vill umgås med. Meeeeennnnn, din smärta som kom så hastigt i söndags är en vanlig åkomma. Det jag tror, som sjukgymnast, är att en nerv klämdes eller att bröstryggens revbensleder gav dig smärtor som är riktigt kraftiga!! Du skulle gå på yoga du!! Boka av lite tider och bara vara. I det tempo du kör tjejen kan man inte ens tro att du är trött, riktig djup post-traumatisk-stress..då skulle du inte ens orka ta dig till datorn, tvätta håret sminka dig etc. Ångestattacker däremot…googla på det!!

  29. Malin 2 oktober, 2009 on 22:16 Svara

    Sluta att oroa dig och ha ångest. Lev nu!!!Tänk vad mycket energi du lägger¨på att oroa dig. Bäst för dig är att leva och njuta. Alla kan dö i morgon ingen vet…en olycka händer så lätt. Släpp din ångest och oro. Lever med en utbränd man sedan ett tag (4 år) jätte jobbigt men jag har valt att leva här och nu Gör det du också, din familj älskar dig och det vet du. Bestäm dig för att allt är forutbestämt när det är dags…och det går inte att påverka. Jag lider med dig och din ångest…ta och bestäm att den inte ska STYRA DITT liv nu.J Bamsekramar från mig…..

  30. gladmymlan 2 oktober, 2009 on 22:28 Svara

    hej vännen!
    läste lite inlägg bakåt om din ambulansfärd, och jag kan säga att kroppen är väldigt duktigt, att lura en att tro man är döende, själv föll jag ihop på jobbet, kunde inte heller djupandas eller knappt andas alls, sen strålade det ut i armen och jag var precis slut.
    en helt vanlig dag…

    alla tester gjordes, min lillebror fick en blodpropp i lungan och han är bara 24 år, och jag har haft en i handen, pga nån gen som gör att blodet lättare förtjockas…jag var helt säker på, så ont gjorde det, att det var en propp eller hjärtattack…

    efter alla prover röntgen och koll och ekg:n så visade det inget alls. sen började hjärtat slå mkt snabbare, och jag fick hjärtklappningar, kunde få det hela dagarna, och jag blev andfådd av att ens gå ut till brevlådan…
    sen fick jag tinnitus, en rejäl sådan, sen började miggränattackerna, sen kom myrkrypningar i benen…jag fortsatte i samma tempo ändå, och tänkte det är hormoner eller något…jag levde under konstant stress och press, men kunde inte koppla ihop de fysiska symptomen med mitt psykiska tillstånd…

    tills en dag när jag bara brakade ihop. och nu har jag varit sjukskriven i 4 månader..tyvärr blir man inte av med tinnitus när man väl fått den, och ångest och oro har kommit som brev på posten.
    jag lyssnade inte på min kropp helt enkelt…

    Du försöker leva ditt liv, samtidigt som du kämpat mot cancer, ångest, oro, du har möten artiklar, intervjuer, vimmel….allt detta, mixas med provsvar och olika besked…

    man kan klappa ihop för mindre än så. Du bör i mina ögon ta en "time-out" bara vara Lotta´. Landa i känslan att cancern inte spridit sig, att du nog med säkerhet kommer få uppleva många fler jular och födelsedagar och ta vara på det liv du har.

    Jag blir orolig för dej, du har sån otrolig vilja, och det är just sådana personer som är i faraozonen…out-going, ska vara där,här,där…

    nu har din kropp sänt dej en varning, du fick en panikångest-attack… och lyssnar du inte på kroppen nu, kommer det nog tyvärr bli fler sådana.

    så snälla, varva ner, pausa, du behöver inte hinna med ett helt liv på några månader längre. Du kommer få chansen att hålla fördrag om tarmcancer, göra reportage, vimla, i trettio år till,
    men du kan oxå hamna där jag är. Där jag inte kan umgås med folk, inte planera, inte våga gå ut och hämta posten, hjärtklappningar och panik-känslor hela dagarna…ja du vet ju…

    du måste hämta andan. Ta det så lugnt och bra du kan….vi bloggläsare och alla andra finns ju kvar ändå.

    varma kramar.
    anna

  31. Anna 2 oktober, 2009 on 23:11 Svara

    Hej! Jag har skapat ett armband till förmån för Cancerfondens rosabandet-kampanj. Det heter rosa armbandet och kostar 199kr. 50% av överskottet går direkt till cancerfonden. Jag skulle bli jätteglad om du kunde tänka dig att skriva om armbandet på din blogg. Ju fler som deltar i kampen desto mer pengar till ny forskning! Läs mer på http://www.hildestamdesign.se Tack! Anna

  32. tantans 2 oktober, 2009 on 23:21 Svara

    Man hoppas verkligen att många stödjer Rosabandet kampanjen det är ju så viktigt att de kommer in pengar till forskningen runt just bröstcancer som är kanske den största formen bland kvinnor..men jag hoppas ditt bruna bandetkampanj oxå kommer igång för att stödja den forskningen runt mag/tarmcancern…det är ju så himla viktiga saker att ta till sig…hoppas du får en lugn och mysig helg med sunda aktiviteter..

  33. Rahel Ogbazghi 3 oktober, 2009 on 01:56 Svara

    Varsågod! Jag ska hälsa familjen, och du får hälsa din.
    Kramar

  34. sally 3 oktober, 2009 on 02:19 Svara

    det ska jag göra

  35. R 3 oktober, 2009 on 02:50 Svara

    Hej jag brukar läsa din blogg! Hr du läsy Frans blogg på katrinsgoodibag.se precis som din blogg så sprider han värme, gå gärna in och läs den och säg vad du tycker http://www.katrinsgoodiebag.se/blog/frans/

    hälsningar en gammal vän från NK tiden 😉

  36. femman 3 oktober, 2009 on 08:09 Svara

    Härligt med lite fina presenter!

  37. Klirres 3 oktober, 2009 on 09:35 Svara

    Idag när jag slår upp Nerkes Allehanda så är det ett reportage om en liten hjälte som somnat in, en liten hjälte som kämpat mot leukemi i nästan hela sitt liv…Han blev inte ens 8år… Jag är så omskakad av dödsannonsen där hans mamma skrivit en dikt och jag vill bara sända ut i detta forum att vi får aldrig, aldrig glömma att leva när vi lever. Petter och hans föräldrar förstod att ta vara på varenda sekund med varandra och kanske är det så att de mött sitt barn under denna ganska korta tid, mycket mycket mer än andra föräldrar gör om så barnet lever tills det blir 100år. Låt oss alla påminna oss om viken av våra nära och kära. Det är det som räknas, inte pengar på banken, platt mage eller snyggaste kläderna…
    Och till Petters föräldrar vill jag sända all styrka och tröst i världen i denna helt ofattbara situation…
    Klirres

  38. J 3 oktober, 2009 on 10:41 Svara

    Tack för tipset. Idag blir det Fasching och Nina Ramsby , musik för barn 14.00 med min son och en väninna. har förbokat. Ska bli jättekul.

    Kramar
    /J

  39. Martina 3 oktober, 2009 on 21:38 Svara

    Blev så full i skratt när jag hörde Lennox bestämda ton:) Han är så klok, er lilla kille!

    Var inne på Guldfynd för att köpa Rosa bandet-armbandet, men det var slutsålt. Blev besviken, för att jag också ville ha ett, men samtidigt super glad för att det är så många som stödjer canserforskningen.

    Lev och njut!! Kram

  40. Anonym 4 oktober, 2009 on 10:30 Svara

    Jag ska köpa rosa bandet tror jag!

    Tänk vilken skilnad!

    Man kan sluta äta gods i en vecka och köpa bandet istället! Fantastiskt!

  41. Inger i Östersund 16 oktober, 2009 on 08:18 Svara

    Hej! Varje morgon när min familj har gått till jobbet så går jag in o läser din blogg….Den känns lika viktig som mitt morgonkaffe vid det här laget..Hoppas att du får en härlig helg….Här uppe inväntar vi snön….men tror att det dröjer några dagar till….Kram på dig o din familj….Vi hörs till veckan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *