VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kunskap är makt…

Jag surfar runt på allehanda mer eller mindre skrämmande sidor om "skitsjukdomen". Det vimlar av statistik och siffror. Si och så många överlever….Cellgifter kan ge biverkningar som hår och ögonfransbortfall, bestående tappad känsel i händer och fötter,  illamående, viktnedgång, viktuppgång, flagnad hud, domningar i kroppen osv. Känns som jag har ett riktigt kul halvår framför mig.

Jag blir ofta proffs på saker jag är intresserad av och kunskap är makt. Desto mer du kan ställa läkarna mot väggen, desto mer får du veta om din sjukdom. Men vete fan. Jag blir bara deprimerad av att läsa och veta just nu…Känns lagom  att bara vara hos Micaelas föräldrars land utanför Sigtuna och bara titta ut över den glittrande blå Skofjärden som bredder ut sig mellan lummiga björkar och blommande syrén. och med två skrattande och lekande småbarn i förgrunden.


Kommentarer


 1. idolen Kajsa 7 juni, 2008 on 21:37 Svara

  Åter igen starka starka du! Håller med om att RÄTT kunskap är makt men FEL kunskap kan lika lätt skälpa dig. Var ytterst kritisk till allt som står då det är i många fall människors berättelser och uppleveler. Det i sig säger att behandligen ter sig inte lika för alla. En del mår jätte illa andra mår inte illa. Det är en tuff behandling men med gott syfte. Du vekar ha ett helt underbart kontakt nät som du kan falla mot när det är för mycket. Jag tycker att man ska ta reda på så mycket som möjligt om vad det är som står framför dig föreslår därför cancerfondens hemsida. Mycket bra, saklig fakta och även information till de nära dig. Ta hand om dig nu. Följer din blogg som en hök 😉 Styrke kramar. En kram kan betyda mer än tusen ord och tystnaden säga mer på en minut är vad som sägs under en livstid.

 2. kia 7 juni, 2008 on 23:14 Svara

  Kunskap är makt !

  …och behandlingen må hända vara stentuff…men du vet, efter regn kommer sol! En klysha som faktiskt är sann ! Jag har precis på nära håll "betraktat" en "cancerpatient"….svårt, men BRA efteråt ! !

  DU FIXAR ! ! !

 3. kicki eliasson 7 juni, 2008 on 23:23 Svara

  jag ber till gud för dig på cykeln till jobbet varje dag kram Kicki

 4. Anna 8 juni, 2008 on 10:22 Svara

  Visst kan det vara bra att ha kunskap, men i lagom dos. Man kan lätt "grotta in sig" och bara se det negativa. Om man bara läser om sjukdomar och alla olika negatva saker som KAN hända, är det lätt att man tror att de alla SKA drabba en själv. Din styrka tror jag mer på att du hittar just i de lummiga björkarna och barnskratten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *