VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sommaren blir kort…

image296
På bilden. Våra tre veckors semester.

Att ha hus är fantastiskt. Men ett sjujävlars mycket jobb också. Speciellt om man bor i ett gammalt sekelskiftshus från 1923 där stuprännor ska rensas från löv, fönsterbrädorna behöver målas om, och de vackra vita trägolven är iskalla för att det drar överallt.

image297
På bilden. Vårt hus som nu, efter total renovering, är min borg.

I sommar ska vi lägga tegel på garaget. Det blir jättesnyggt men också jättetråkigt för våra semesterdagar kommer att ryka. Sedan ska det byggas lekstuga och byggas ut kök. Snart börjar allt arbete i trädgården med att gödsla gräsmattan. Rensa rabatterna så solen kommer åt. Och det värsta av allt. Beskära våra sju äppleträd!!!!! Det är så fruktansvärt jobbigt och så tråkigt så man vill spy!!!  Men sen skördar man frukterna av det man sår och njuter av att  grilla, spela boll, sola och ha middagar etc ute i trädgården. Har svårt att föreställa mig att bo i lägenhet igen. Kanske låter snobbigt men så är det.

Skorpan kommer att få växa upp i mellanmjölklandet Stureby. Där det tyvärr inte kommer att finnas några mörka barn att identifiera sig med men där man umgås med grannbarnen, har nära till grönska och skog och en känsla av småstad.


Kommentarer


  1. Anonym 22 februari, 2008 on 22:40 Svara

    Ok… Egentligen spelar det inte såstor roll.. Men Skorpan är det det ”riktiga” namnet eller bara smeknamn? Mamsen kallade/kallar n Smulan men alla andra tilltalar mig med dopnamnet…. – Bara Nyfiken- 😀

  2. erik160kg 23 februari, 2008 on 18:45 Svara

    gillar du stora fettvalkar. jag är 32år och oskuld och väger 160kg. alla bara retas och mobbas för man är tjock och har jätteliten

  3. J 26 februari, 2008 on 08:48 Svara

    Jag älskar ju trähus men ert faller mej i smaken även om det inte är trä. Lycka till i sommar.
    kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *