VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mission impossible…

image268
På bilden. Lilla skorpan lyckligt ovetande

Igår efter att jag hämtat på dagis åkte vi till den lokala ICA-butiken för att handla tomater, ruccola och gurka. Det tycker man ju borde gå med en klåfingrig tvååring. Det är ju liksom inte en weekend vi ska handla upp oss för. Allt började bra. Skorpis lallade runt med sin minivagn och vräkte ner oxfilé, fem liter mjölk och några hinkar grekisk youghurt. Jag plockade diskret ur. När han blev nekad en klubba brast helvetet ut.

Jag har förberett mig på detta. I nästan tio månader har jag mentalt förberett mig på detta scenario som man så ofta ser utspelas på en ICA-butik någonstans i Sverige. Jag upprepade tyst för mig själv som ett mantra "Lugn och fin nu" lugn och fin nu". Skorpan ålade sig på golvet som den värsta John Travolta och skrek från botten av sina lungor "bära" mamma bära". Det kom en äldre dam och log mjukt "Inte kan du ligga där och skrika", då går din mamma ifrån dig". och jag lovar, jag har aldrig varit så nära att slå in käften på någon som just då.

Framme vid kassan hände samma sak igen. Ner på golvet och illvrål. Jag tyckte hela affären stannade upp för att se hur jag skulle hantera detta lilla monster. Och vips kom jag på det äldsta och mest föraktade sättet att få någon dit man vill. Mutor. "Vi har pepparkakor hemma" . Kom nu älsklingen så åker vi hem och äter pepparkakor". Att vi sedan inte hade några pepparkakor hemma och det blev ett nytt utbrott tar vi en annan gång.


Kommentarer


  1. Linda m. 4 barn 9 januari, 2008 on 17:07 Svara

    mutor kör jag ofta med, men oftast hotar jag faktiskt om inte mutor hjälper, jag hotar med att vi inte kommer åka till farfar eller att de inte får se på teve på hela dagen eller spela spel osv. Och då skärper de sig så jag har aldrig behövt utföra hoten.
    Men det beror ju på åldern på barnet med, hade det varit Saga så hade hon skitit i pepparkakorna därhemma ;-)…jag hade nog bara fått ignorera henne och handlat så fort jag bara kunnat, sen hade hon fått skrika färdigt i bilen där ingen hör.

  2. Malin Dahlin 9 november, 2008 on 17:59 Svara

    Galet snygg tapet, undrar lite namn och tillverkare.

  3. Anonym 23 januari, 2009 on 23:37 Svara

    Hej, undrar fortfarande om tapeten. Hoppas att du har tid och lust att svara! MVH Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *