VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Beviset!

image212
På bilden. Duracellkaninen har slocknat.

Ni som har barn vet ju alla hur man jämför sina barn sömn. Lilla skorpan har väl aldrig varit en sovare av rang utan vaknar till och från  och vi har testat alla möjliga  metoder. 5-minuters, Anna Wahlgrens metoder och dr Eckerberg men har till slut lyssnat på min egen inre röst som sagt mig att mitt barn helt enkelt inte vill sova ensam utan behöver oss även på natten för att känna sig trygg.

Att hela tiden kämpa för att få honom att somna själv, somna utan hjälp av oss, sova i egen säng i eget rum osv är ju bara en tröstlös kamp. Ett krig där ens barn tydligt talar om "Jag behöver dig, även i sömnen" Så jag tror på att ge det som behövs. Sedan att man flippade den där kvällen i mars eller inte orkade gå in i hans rum på sekunden en natt i april har ingen betydelse men aldrig, aldrig förneka ett barn under ett år. De ska ha ständig tillgänglighet för att lära sig att bli trygga. Att någon svarar på deras rop bygger  tillit.

Skorpan tar ca 40 minuter att söva. I sitt rum i sin säng. Med saga och pussar och hålla handen och gå igenom dagens händelser på en tvååring språk. Att han sedan ropar eller kommer tassandes med alla sina Teletubbiesdockor i famnen framåt natten är helt ok för mig. Om det är det han behöver.


Kommentarer


  1. Amundalise 6 mars, 2009 on 08:54 Svara

    Great site!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *