VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Var god amma

image38
Lilla skorpan nyfödd på BB

Var ju i Örebro i helgen och hade ingen möjlighet att blogga. Var upptagen med att kurera bakfyllan från fredagens tjejmiddag hemma hos A.
Lilla skorpan har varit en ängel och charmat alla vi träffat.
I fredags hände något märkligt. På T- banan var det en liten nyfödd människa som en skrek som besatt. Mamman blev stissig och försökte lugna den lilla. Hyssjade och vyssjade men inget hjälpte.
Helt plötsligt började mina bröst surra och sticka. Som om de reagerade på den illstarka rösten. En mycket märklig upplevelse eftersom det var tio månader sedan jag slutade amma.

När jag var gravid såg jag amningen som något nödvändigt ont. (Nu får jag Urmodermammorna på mig) Jag planerade att amma så kort tid som möjligt och tänkte sedan ge ersättning för att kunna lämna över till T ibland. (Att sedan Lilla skorpan bara ville ha min mat i drygt sju månader och sedan vände bort huvudet är en annan sak, jag hade gärna ammat längre)

Inget kunde bli mer annorlunda. Redan när råmjölen kom igång (Ja vi som snittats får också igång mjölken och kan amma) så fick jag en kick av det. Hade enormt mycket mjölk och hade kunnat sälja på flaska utan problem. T fick hyra en mjölkpump för att jag var tvungen att bli av med det värsta trycket. Där satt jag i soffan med maskinen hängandes vid mitt bröst och lyssnade på det läskiga pumpande ljudet flera gånger om dagen.

Lilla skorpan satte i halsen och spottade och fräste som en kattunge.
Gjorde satans ont i men jag gav mig fan på att fortsätta. Det är mycket konstigt att en del tar illa upp av att man ammar offentligt. De mest toleranta människor ser plötsligt rött och tycker det är fruktansvärt.
Det är ju faktisk bara en av de mest naturliga saker i världen, att ge sitt barn mat.  Hur kan det vara provocerande?

Linda Skugge blev förvisad att amma bakom en skärm på fiiiina Edsbacka krog när hennes lilla sötnos var hungrig. Dit går jag aldrig.
Det är en förmån och en ynnest att få vara så nära sitt barn. Vägra smussla bakom skärmar och på pissiga toaletter.
Folk kan ju faktisk låta bli att titta.

Ikväll jobbar jag på nya Beckfilmen och på Vickans schlagerkväll. Tänker bara dricka kaffe. Med mjölk till.


Kommentarer


  1. Kattis 19 mars, 2007 on 18:50 Svara

    Hej vännen! Vad kul det var att ses i fredags – blev ju inte så länge, men en stund i alla fall. Har ni vägarna förbi Hbg i sommar så vet ni att hela lilla familjen är välkommen! KRAM!!

  2. Kim 10 oktober, 2008 on 11:35 Svara

    Att det är naturligt är den sämsta förklaringen någonsin, det är naturligt att skita också, det gör jag inte offentligt ändå. Säg att det är nödvändigt hellre.

  3. Helena_v 20 oktober, 2008 on 02:24 Svara

    Vilken vacker bild! Den värmer modershjärtat.

  4. KelocC 20 oktober, 2008 on 02:28 Svara

    Hoppas du haft en underbar söndag.

    Godnatt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *