VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

JAG BLIR SÅ TRÖTT!

Render

Igår. När jag pustade och frustade över allt meck med arvet. Alla papper som ska skickas och mailas så menar jag naturligvis inte att jag är otacksam över pengar jag nu  verkar få. Verkligen inte! Utan jag menar allt krångel hit och dit. Och jag blir på riktigt så trött på kommentarer som nedan.

Arvet. Suck. Jodå. Det verkar finnas pengar i ett försäkringsbolag på någon ö som sagt och ska lämna in en massa papper.” Ja, suck och dubbelsuck! Det kan rakt inte vara lätt att vänta på ett arv!

Men tänk positivt! Emma och hennes skitungar tar säkert emot en donation! Cancerrehabfonden likaså. Och Cancerfonden. Specsavers har säkert inte något emot att inte bara få använda glasögon, utan reda pengar att använda i sitt arbete.

Du, som går sönder, om du inte får vältra dig i andras armod, har ju nu världens chans att göra tillvaron bättre för åtminstone några utsatta.

Och ni som ständigt störtar till Lottas försvar: Spar på energin. Vänta och se om lidandets förkämpe nummer ett (åtminstone i ord) skrider till handling!

”Arvet.Suck. Jodå.” Hyckleri eller hyckleri?”

Jag brukar egentligen inte bemöta sådant här skit för det är rena påhopp och ingen konstruktivt, trevlig fråga. Bättre att tiga ihjäl det, det är min devis. Men det här är bara…elakt. Varför i hela friden är man så genomrutten? Jag förstår det inte.

Kommentera (12)

Annons

TISDAGEN


Tisdag. Möter upp vännen Shatilla på en presslunch för Replay. Hon jobbar numera inte kvar på Aller men fint att inte bara ses i hissen. 

Och det dukas upp en makalös italiens buffé. Den här veckan är Lennox hos Threst och jag har fått hem både min beställda matta frän Classic Collection och de två glas/mässingsborden från Blocket. 

Dessutom sålt två fåtöljer. 

Arvet. Suck. Jodå. Det verkar finnas pengar i ett försäkringsbolag på någon ö som sagt och ska lämna in en massa papper. 

Kommentera (8)

Annons

# Me too

Me-Too-660x371

Jag antar att ingen har undgått den vägg av kvinnor som nu avgrundsvrålar ut sin ilska mot att ha blivit tafsade, klämda, tagna på, utsatta för sexuella trakasserier där det handlar om allt från viskningar till regelrätta övergrepp. Det måste få ett slut och att vara flicka och växa upp ska inte innebära att någon tar sig rätten att på något sätt förminska dig.

Magnituden av vittnesmålen som nu strömmar in under hastaggen me too är sorgligt och smärtsamt många. Man inser vidden av alla de som berättar på mitt facebookflöde eller på mitt instakonto. Tusentals. Kända och okända kvinnor. Och det verkar vara få av oss som aldrig känt sig sexuellt ofredad på något sätt:

Jag vet inte vilken av gångerna jag ska berätta om, vilken av de hundratals gånger jag under mina år som kvinna känt mig utsatt men tänkt att ”ja, det är väl såhär det är. Bara att gilla läget liksom”

När jag var 17: Han som körde mig till en stuga i skogen och övertalade mig efter flera timmars tjat att ha sex med honom, han var 30. Och nej. Jag sa tydligt nej men tänkte att jag fick väl skylla mig själv.

När jag var 22: Natten på nattklubben Lorry i Örebro där en känd pingisspelare försökte få med mig upp på hotellrummet mot betalning.

När jag var 35: Inklämd på T-banan av någon som försökte ta mig mellan benen.

Kvinnors rätt till sina kroppar borde vara en självklarhet. Men nu räcker det. Desto fler som delar sina vittnesbörder, desto viktigare. För varje övergrepp finns en förövare men jag ser inte #i did. Jag ser bara männens konton som fortfarande, det senaste dyngnet visar sport, matbilder och en suddig arbetsplats i motljus.

Och jag är helt övertygad om att det måste börja hos männen. De måste förändra sin attityd, sin inställning, sitt sätt att ”hö hö:a” med grabbarna, att förbruka porr där bilden av den alltid villiga och kåta kvinnan fortfarande finns.

Hon som älskar att bli förnedrad och som man kan kalla och göra vad man vill med.  Jag kommer säkert få skit för det. men jag tror, på ett förenklat sätt att porren är EN av orsakerna till att män, på riktigt inte verkar kunna separera verkliga, riktiga kvinnor från porrens värld.

Med förstås är det ett sjukt normbeteende, patrialkala strukturer, högt uppsatta män som håller varandra om ryggen, medan vi kvinnor står där med mössan i hand och bär på skammen som inte ska ligga hos oss utan återföras till de som bär ansvaret.

 

 

Kommentera (9)

Annons

VÄRDET

Var är alla hjärtan och ledsna emoijes? Var är rubrikerna och bevakningen? Näsdukarna och engagemanget?  
 Är vi så olika värda beroende på var vi bor? Terrorn dödar 300 civila men ingen jävel bryr sig. Närhetsprincipen när den är som värst för  vi blöder alla rött😞

Kommentera (8)

Annons

SÅ VAR VI HEMMA IGEN…

img_9756.jpg

Det har varit fantastiska dagar i Göteborg. Sorry för att jag inte har hunit blogga men iband vill man bara njuta av att inte behöva gå undan i en timme och sätta sig och skriva. Hoppas ni förstås. Vi har suttit länge på hotellfrukosten på Pigalle.

 

Njutit av färskpressad juice, läst morgontidningarna, hämtat mer kaffe, omelette, frukost fransk youhurt…

img_9782.jpg

Och sedan har gått upp på stan. Det är cirka 1 minuts promenad till gågatan och Avenyn, och väldigt nära till Femmanhuset också förstås men vi har hängt runt lite. Lenita och Micaela köpte Uggs till sina stora flickor (13 år) och jag boots och väska i butiken  Tara.

Sedan var vi en sväng till NK och fick en timmes personlig styling och klädråd, det var Lenita som hört att det skulle vara så bra och de hade plockat fram lite olika plagg efter våra storlekar och stilar.

img_9792-1.jpg

Vi var även inne i gallerian Arkaden på något som hette Broberg. Där fanns massor av cigarrrer och jag hittade Steffo Thörnquist cigarrer där. Anrik butik . Smet även in på Zara men hittade ingenting och förstås inredningsbutiken Boolia eftersom jag håller på att byta ut möbler hemma, sälja av.

Min nya soffa från Soffcenter har kommit och jag ska även hämta en vit skinnsoffa i morgon som jag fått. Bästa är second hand, då har man råd med annat.

img_9787.jpg

Brobergs

img_9788.jpg

img_9789.jpg

Butikerna Tara och Raglady i Arkaden hade mycket fint, överhuvudtaget är gallerian trevlig att gå omkring i kan jag tycka. Sedan på kvällen åt vi en trerätters middag uppe på Avenyn, asianfushion. Vi tog en drink innan och beställde in efterrätten kl 1:15 på natten. Det spöregnegnade så vi tog en taxi tillbaka till hotellet.

img_9743.jpg

Middag vid Avenyn.

På lördagskvällen åt vi på Pigalle. Deras avsmakningsmeny, och Lenita valde vin. Hon jobbar  är productchef på vinimportören Enjoy wine och kan det här med vilket vin till vad. Jag är ju helt värdelös. Kan dricka öl till allt.

img_9798.jpg

img_9796.jpg

Finns det något mysigare än en öppen brasa i en restaurang? Vi satt länge i lördags. Och somnade vid 2-tiden. Micaela och Lenita tog en promenad på söndag morgon, innan frukost. Samma sak på Maldiverna. Hurtbullarna. Men jag, jag alltid väljer sömn. (kan bero på att jag sover färre timmar än de)

img_9794.jpg

img_9780.jpg

img_9770.jpg

Och så hem igen, framme i Stockholm vid 18. Micaela hem till Erik och barnen, jag träffade Jonathan och Lenita hem till sitt, hon har inte heller sina barn denna helg, förstås.

img_9800.jpg

Supermysig helg och så härligt att bara få prata med varandra under en längre tid. Annars när man träffas är det alltid något barn med, eller någon som måste gå. Det här blir en annan grej.

Kommentera (3)