VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

PÅ GÅNG

ste_premiar_pa_m_9483583 (2)

Idag var jag på ett bra möte. Ni  vet när man går därifrån och det känns bra. Fast man klev in i det utan några som helst förhoppningar. Vi får se om det leder till någon, en utveckling av någon slag, av något som är mer ”jag”.

I morgon berättar jag mer. Om något annat som är förbenat överjävligt.

Kommentera

Annons

ETT NYTT LIV

img_0389.jpg

Det skulle vara intressant att ta del av era erfarenheter, Ni som har barn i 12-13 års åldern. Jag märker att jag plötsligt är fri på ett annat sätt än tidigare. En massa tid som plötsligt exponeras. I helgen har Lennox sovit hos en kompis, blev hämtad där för paintball-kalas hela söndagen 9-17 vilket gjort att jag inte sett honom på hela helgen.

Vännerna blir allt viktigare. Efter skolan hänger han ofta med en kompis och den här tiden när jag kastade mig ner i T-banan för att hinna hem så han slapp vara ensam, är förbi. Han blir mer och mer självgående, har fått sitt första bankkort, transporterar sig på Gröna linjen och argumenterar vilt om tid att vara hemma.

img_0393.jpg

Helt plötsligt finner jag mig ha en massa tid över. Det är jag inte van vid och vet inte riktigt hur jag ska hantera. Sova? träffa kompisar? Gå på bio? Rensa källaren? Se en film jag planerat? Ovant när man i 12 år alltid varit på tå liksom.

Fullt naturlig, denna frigörelse förstås. Men hur har ni det hemma? Hur länge är era barn i samma ålder själva? Har de några tider de ska vara hemma? Veckpeng? Röra sig i kollektivtrafiken? Kontakt med vänners föräldrar, ja ni fattar.

Jag har mest legat på min divan hela lördagen.  Det är en dansk designsoffa i skinn som man enkelt kan fälla ner ryggen på och få en dagbädd. Superskönt. Jag fick den av min fotograf Micke och hans fru Angelica som haft den i sin studio.

img_0422.jpg

Idag var jag  bjuden på brunch till Mia, en av Sveriges duktigaste make-up artister. Vi drack champagne på blanka eftermiddagen, pratade om huruvida  #metoo kommer att revolutionera det strukturella, patriarkala systemet som som av gammal vana och hävd regerar i de flesta led i världen , om vi om 30 år kommer att prata om ” September 2017 då allt ändrades”, om det kommer att skrivas in i historieböckerna, bildas prejudikat och lagstiftas om hur män faktisk bör sluta styra världen.

Kommentera (8)

Annons

NEJ!

 

Jag sitter här och är i chock efter gårdagens besök på MagicXmas show på Älvsjömässan. Jag fattar ingenting. Första delen var helt ok, magiker och trolleri på scenen. Fine. Ingen ko på isen och roligt för alla barnen även om man såg hur tricken gick till.  Man använde djur, både ankor och pudlar i showen vilket kändes sådär när de bollade runt med djuren.

Men efter pausen förbyttes den barnvänliga showen (från 7 år) stod det) till en helt sinnesjukt sexistisk….ja, jag vet inte vad jag ska säga burlesk show med ca 15 halvnakna tjejer i minimala string trosor och BH som ålade runt. Jag visste inte vart jag skulle titta, kändes så oerhört förlegat och gammalmodigt.

De hade knappt en tråd på kroppen vissa av dem och hela den delen var bara en dansshow där det ingick inslag av trolleri men allt inlindat i någon slags otroligt ohärlig porrig känsla och definitivt INTE för barn att sitta och titta på. Flera reste sig och gick och det tog liksom aldrig slut. Jag kände hur jag blev helt svettig och obekväm över att behöva sitta och stirra rakt i i 15 rumpor med stringtrosor.

Jag fattar inte, hur kan detta vara en familjeshow!. Den hörde hemma på en färja för 20 år sedan med taffliga dansare och en fullständigt vriden syn på kvinnors kroppar.

Stackars alla de små flickor som fick sitta där och lära sig att våra kroppar fortfarande alltid är ett smycke för att helst, så avklätt som möjligt ska behaga. Nu, i dessa #metoo tider kändes det ännu mer bedrövligt.

 

img_0394.jpg

Så från att jag tro jag ska se en härlig julshow men lite dalande snöflingor, julig musik och en inramning av christmas, landar jag i en burleskshow som svagt doftade Las Vegas men mest av allt av sorg faktisk.

Och jag fattar om man vill se kroppar som ålar runt, (eller, nej, det fattar jag iofs inte) men då kan man väl gå på en strippshow i så fall, så man vet vad man får.

(Lennox satt med vännen Figaro, så jag svårt att  hämta honom i mörkret, annars hade vi gått)

Jag ska maila dem och fråga hur fan de tänkte här.

Kommentera (15)

Annons

FÖRELÄSNING I FJUGESTA

Unknown-2

(Ja, jag har frågat innan jag tog bilden)

 

Sitter på tåget till Fjugesta. Tisdag. Att föreläsa i sin egen ort är väldigt speciellt. Det är utsålt får jag veta och redan på tåget dit är det en tjej som vill ha biljett men inte fixat så jag löser det.

Mamma hämtar mig i Hallsberg och Brumma är med i bilen, sedan åker vi milen till Fjugresta, passerar pappas åkeri på vägen där jag bodde från jag var sju till 9 ungefär. Det lyser i fönstren. Jag frågar mamma varför och det är för att det ska se lite bebott ut, svarar hon.

I lokalen är det redan folk. Gamla klasskompisar från grundskolan som jag inte sett på 30 år, deras föräldrar, vänner till mamma och pappa. Det är väldigt familjärt och mycket kramar. Att växa upp såhär i en liten ort, när man som jag, var det enda mörka barnet gör förstås att många minns mig.

Och så börjar vi då. Och det är så roligt, för första gången släpper nervositeten och kan jag prata fritt. Håller på i 75 minuter för sedan går tåget tillbaka till Stockholm och mamma skjutsar mig till Hallsberg igen. Men tänkte en del på pappa. Hade han levt hade han förstås kommit och lyssnat. Jag var hemma runt 23 i min lägenhet.

Ni får gärna boka mig för föreläsningar. Mail finns under kontakt uppe i listen. Nu när jag ändå har ångan uppe.

Unknown

 

Ikväll kommer den här herren tillbaka från Malta. Och det står storhandling på schemat som alltid, torsdagen innan Lennox kommer.

 

 

Kommentera (3)

Annons

UGANDA I STOCKHOLM

img_0234.jpg

Här är hon! Emma Kock som kom upp till Stockholm förra helgen när vi ska lansera läppstiftet Red Angel, ett välgörenhetsprojekt för Emmas barnhem i Uganda. Emma och jag var uppe på scenen innan visningarna för att berätta. Och som jag tidigare sagt. Så otroligt glad att det här faktisk blev av efter att jag tipsade Make Up Store om Emmas fina jobb i Uganda.

Och det hade fixats med så fina modeller i just ängelvingar och röda klänningar för att lansera konceptet.

Och jag blev sminkad på scenen ute på Älvsjömässan på dagen.

Som vanligt var det fina modeller i de mest fantastiska kreationerna och sminkningarna. Jag smög runt lite innan visningen och plåtade dem.

Och även modeller blir uttråkade på sitt jobb. En väldigt rolig bild måste jag säga.

Här ska vi snart gå in på gå in på scenen, Emma är lite nervös med sin mick. Och jag har inte träffat henne på 5-6 år. Efter att allt var klart, vid 21 på klvällen så slank vi in på Radisson SAS hotell och tog ett glas vin och en räckmacka.

Unknown-1

Vi satt och pratade om livet och hennes barn. Hur det går, hur en dag ser ut därnere. Skolan, tjejer, hur man gör när 16 killar kommer in med blöta kläder efter att ha spelat fotboll. Jag vill veta allt. Som vanligt detaljfokuserad.

kabele-57

Vi pratade om Tom, som levt väldigt länge på gatan, han är på bild här ovan. Och Tugumme som blivit min favorit genom åren trots att vi aldrigt träffats. Det pratade vi om över våra vinglas medan regnet speglade sig i asfalten utanför.

Fint att ses. Och fint att det nu kommer komma in lite mer pengar till Emma och hennes arbete. Herregud vad jag är imponerad över henne! Sedan tog hon tunnelbanan till sitt hotell, och jag tog mig hem till Enskede.

Fantastiska Emma!

155217_1

Och läppstiftet är alltså inte rött utan i en fin, naturlig färg. Här kan du köpa det. Alla pengar går till Emma.

Kommentera (9)