VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

FRÖSUNDA

Andra dagen. Mailen upp and running, nya telefonen har sina appar och mailen synkad med andra delade dokument. En liten kort presentation fick jag göra i morse inför de ca 50 personer på plats vid gemensam frukost.

Just nu sitter vi i dessa hyra lokaler där man får haffa ett rum helt enkelt. Och jag, som är helt ny, måste försöka ännu mer att få ett namn på alla ansikten. Lättare när man sitter på sin fasta plats, att minnas.

Idag har vårt press & Pr team suttit härinne. I morgon är det möten i Hammarby sjöstad där Cancerfonden hyr en lokal så då är vi inte alls ute här i Frösunda.

Torsdag lunch med Jeanette och Skypemöte bland annat i Frösunda och fredag ev jobba hemifrån. Många gör det då man har tillgång till alla dokument och delar allt och är uppkopplad med varandra.

Nu är klockan 17:45. Jag bloggar medans jag går, från mobilen. Lennox är hungrig. Måste hem och styra middag.

Kommentera

Annons

CANCERFONDEN-FÖRSTA DAGEN

Fjärilarna i magen är som jetplan. Jag har kollar resväg. T bana till Centralen och sedan pendeln två stationer till Solna. Ca 60 minuter från dörr till dörr. Och en promenad på 10 minuter in i ett företagsområde där Cancerfonden hyr lokal till september.

Det är fullt schema. En halvtimme med HR, genomgång av kontoret, brandvägar, lunch med mitt pressteam, möte angående Rosa Bandet-kampanjen. Och så ny dator, ny telefon. Lösenord och meck att hitta nya informationsvägar och system.

Jag är där i god tid. Och alla är snälla och vänliga. Här finns inga egna platser utan man sätter sig där det är tomt, med sin bärbara dator. Bara det är ovant. Jag är van vid ett skrivbord där bilder på Lennox finns.

Men det nya sättet är det här helt mobila sättet att jobba på. Finns små rum och man tar det som är ledigt helt enkelt. Det är jobb under eget ansvar med mycket möten, ofta flera per dag.

Det känns bra. Naturligtvis har jag inte hunnit eller kunnat producera något, att träffa alla, äta lunch och fixa med dator och telefon, samt ett möte tog hela dagen.

Tog tid på tillbaka vägen. Det tog 55 minuter. I morgon ska jag presentera mig själv på tisdagsmötet.

Ingen är en stjärna första dagen på jobbet. Nu kan det bara bli bättre.

Kommentera

Annons

NÄSTA STEG

Söndag och i morgon börjar mitt nya jobb. Fjärilarna i magen är mer som jetplan. Kallsvettas i händerna fast det är en natt kvar.

Har bestämt mig för några saker. Att inte hamna i samma roll, försöka ta chansen att se på mig själv med nya yrkesögon. Inte så att jag ska ändra min personlighet. Mer att man har bara några minuter på sig att göra ett första intryck och att mitt bör revideras om sedan 17 år.

Nu ska jag sova. Det blir bra det här. Andas Lotta. Någon sa till mig: ”Tänk på att du har klarat mycket värre saker än det här”

Så sant.

Kommentera

Annons

EATALAY-BRILLO-RICHE-FOU

Jodå. Lennox jom igår men sov hos en kompis-. Vilket gav mig en ledig och tom fredag. Så jag ringde Cathrine och så helt plötsligt var vi ett litet gäng som drack bubbel på Eatalay, Faiza kom direkt från flyget från Sundsvall där hon jobbat.  Sedan gick vi vidare till Brillo och efte det til Riche där de andra gick hem.

Jag och Faiza gick vidare till Fou och stannade som vanligt tills det stängde kl 05.

img_1763-1.jpg

Vid 12 tog jag en promenad till Lina. Hon och Martin har totalrenoverat sin nya lägenhet i Enskede Gård.  nästan fem meter i tak på övervåningen! Så snyggt med de svarta fönstren. Vi fikade, Penny som är tre veckor yngre än Lennox hade bakat.

Och så fick jag lite klokt pepp inför min jobbstart åp måndag. ”Håll inte på att överprestera nu. Du behöver inte bevisa någonting. Lyssna in, observera och bara var lugn i att de har varit supernoga med dig som rekrytering. Välj själv. Sträva aldrig efter att bli vald”. 

Så skålade vi i bubbel. Igen.

Lugna, harmoniska färger dominerade etagelägenheten.

Här ska det bli två soffor mittemot varandra.  (Jag har frågat om jag fått ta bilder och posta)

img_1781.jpg

Fina materialval.

Nu har jag lagat middag till mid och Lennox och ska sova. I morgon sista lediga dagen och på måndag ska jag vara i Frösunda, Gustav lll Boulevard kl 9. Cancerfonden sitter där fram till september då vi flyttar tillbaka in till stan igen då hela huset där ska renoveras.

Och på Postkodslottereriets årliga förmånstagarmiddag såg jag att Cancerfonden fick denna svindlande summa!

Kommentera

Annons

FISK PÅ MITT VIS

I samarbete med Findus

IMG-1538

Det har varit intensiv vecka förutom de här två senaste dagarna. Matlagningen är det som får stryka på foten då jag knappt varit hemma men jag har lyckats få till en lunch med en enkel och supergod fiskrätt som jag faktiskt hittade på helt själv.

I ett tidigare inlägg med Findus, som du hittar här, pratade jag om att vi äter för mycket kött, behöver dra ner på köttkonsumtionen och att fisk innehåller en massa bra saker som protein, vitaminer, mineraler och framför allt Omega-3. Sedan är det lätt att laga, svårt att misslyckas och det gillar ju jag. Ok. Nu kör vi.

IMG-1550

Idag blir det lättpanerade fiskfilé med franska örter. Jag gör ett eget recept på det jag har hemma egentligen. Jag  hackar ner salladsost  ihop med gräddfil, kryddar det hela med grovt flingsalt och pressar ner lite lime. Salladsosten är redan kryddad men jag gillar när det smakar mycket.

unnamed-7

Sedan gör jag en ganska enkel sallad. Fiskfiléerna är ju med franska örter så vill ha en ”ren sallad”. Det blir tomat, lök, faktiskt lite äpple som ger sötma och bryter av. Och så sesamolja som jag älskar. Ni vet ju att jag inte är sådär superförtjust i att laga mat men det bästa med det här är att det är enkelt.

Och då kanske någon ojjar sig över att mat ska få ta tid och inte vara snabblagat alltid men  alla är vi olika. Jag vill tvärtom att det ska vara enkelt. Vill ha tid över för annat. Inget husmorsmaterial av mig med andra ord.

IMG-1560

Och så grovsalt i salladen. Brukar ha nötter men de var slut. Fiskfiléerna  ska vara i ugnen i ca 20 minuter och medan de var det vek jag tvätt och tömde kattlådan.

IMG-1564

Viktigt att det just grovt flinsalt!

IMG-1552

Ägg har jag alltid hemma och det funkar fint till fisk, ”man tager vad man haver”,  sa Kajsa Warg. Att laga efter recept är inte alltid nödvändigt, man måste våga ibland och jag tror att det ofta är så att smaker passar oftare bättre  ihop än vad vi tror samt att det där egentligen verkligen är en smaksak.

IMG-1562 (1)

Ruccola blir bra, gott till fisk. Lennox är en riktig köttkille men försöker få honom att äta mer fisk till vardags, en utmaning då han lever i två hushåll förstås och jag inte kan kräva  att Threst ska fokusera på fisk.

0-3

Blev glad att filéerna verkligen var spröda och lättpanerade. Aldrig kul med tjock panering tycker jag. Enkelt och smidigt in i ugnen i 20 minuter som sagt. Sedan var min middag klar. Tog sisädär….20 minuter att göra.

0-4

Väldigt gott med äpple i salladen. Bröt fint mot rosmarinsmaken på fisken, det doftade ljuvligt när jag tog ut den ur ugnen. Här kan du läsa mer om Findus panerade fisk.

0-5,

 

Kommentera