VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

PRAT OM LIVET I ALLMÄNHET OCH LÄKIS I SYNNERHET

http://kanal10play.com/play?id=283d89e5-90a9-41ac-abc8-393dd70309fa&fbclid=IwAR3F3EzcUbWftHrAtP58c38HXBpFYFq1IHYfBxRCZfo4S3U0o9h4rjWEKAs

Minns ni när jag i somras tog tåget till Älmhult? Lång väg för att vara med i en intervju på 40 minuter. Men så är det ju. Jag mötte upp Tommy Dahlman i det kristna programmet ”Positiv Arena”. Det väcker alltid en massa känslor det här med religion och tro. När jag blev sjuk blev jag väldigt besviken även om jag förstås förstår att det inte finns någon rättvisa i cancer. Ingen är mer värd det än någon annan. Men jag blev förbannat. Ibland är saker inte rationella. De kan vara det i ens huvud men inte i ens hjärta.

Så jag tackade ja till Tommys fråga. Studion ligger verkligen mitt ute i de småländska skogarna och här spelandet in massor av program för den egna kanalen, Kanal10. Det blev ett bra samtal. Inget nytt under solen. Glad att få ge så mycket utrymme till Läkarmissionen dock. Herregud, vilken ambassadör de har i mig, hahahaha. Men skämt åsido. Att få prata om mitt engagemang är mycket värt för mig personligen.

Om ni klickar på länken så kan ni se hela programmet.

Här hemma ska vi titta över läxan. Hur. Min mamma släppte mig med mina läxor. Jag var bara i staller efter skolan. Fanns ingen tid till annat och när jag kom hem vid 21 fanns ingen ork för hemuppgifter. Jag mutade Maria Sundqvist i min klass att göra mina läxor. En femma fick hon, så jobbade jag. Nä. Skolan var inte mitt starkaste kort.

 

Kommentera

Annons

KONTOR HEMMA

 

img_7716.jpg

Här hade jag ett gästum tidigare. Ingen människa sov där. Bara ett gigantisk marmormord som jag inte ville sälja och inte fick plats med i källaren. Jag löste det genom att låta en bloggläsare låna det på obestämd tid. Hon behövde ett bord och jag ville ha det kvar. Bättre att någon annan får njuta det.

Jag har tittat på det här fina skåpet i stål från Ellos men det har varit lite dyrt. Men så fick jag en rabattkod på 30 % i en goodiebag och slog till. Det är klassiskt men ändå med en tvist, ganska rått men enkelt i sitt uttryck. Fyllde den med lite brända toner, fint till det svarta.

Träkruka från H,M samt doftljus och vas. Bibeln är Mormors gamla.

Jag vill ha ett kontor att jobba i. Köksbordet funkar inte, Lennox har kompisar där och vill kunna separera jobb och inte jobb, Skönt att kunna gå in här och sätat sig. Alla mina böcker, alltså min egen bok ligger nere i källaren och blir fuktiga och förstörda. Nu får de plats.

 

Skivbordet betsade jag i en mörkare färg för att få det i en mer organisk känsla och stolen köpte jag på Myrorna i Ropsten och släpade hem på T-banan. Tyget är Armani och kostade 120 kronor. Det är just för att jag köper second hand som jag har  råd att ibland köpa något som INTE är andrahand.

Det här med mässing och sammet är på väg bort och in kommer mer naturnära material och färger. Ingen kan ju följa inredningstrenderna var sjätte månad men ibland kan man bara byta ut detaljer från de billiga kedjorna för att få en annan känsla.

Här blir fint att sitta och jobba. Blogga, skriva krönikor, föreläsningsmaterial och och samarbeten.

img_7730.jpg

Här är träskål och prickig vas också från HM. Den leopardfärgade vasen är köpt i Tanzania och gjord av snäckskal.

img_7729.jpg

Väldigt nöjd med skåpet och just att det är väldigt tungt och gediget.

Idag har Lennox och jag varit och köpt ett gymkort till honom och jag har sålt min gamla köksmatta. och köpt en ny men samma pris för den gamla som den nya kostade. Det skulle aldrig gå at göra om, som man inte jobbade så förstås. Ohållbart för ekonomin och miljön.  Tycker Blocket, Myrorna, Återvinnarna, Andra varvet och andra organisationer är grymma att handla på. Det blir så mycket pengar över till annat.

Den här bruna mattan blev det.

Och så sålde jag denna nedan. Liten för grafisk för mig.

Nu blir det middag dusch och mys.

Kommentera (2)

Annons

CONNOISSEUR

Det är fest på Såstaholm. miljonärsmagazinet Connossieur firar 20 år. Min forna fotografkollega Malin och jag är här.

Såstaholm ligger fint med hagar med hästar som en idyllisk inramning i klorofyllen. Vi checkar in vid 17:30. Jag har jobbar till 16.

Fina Malin. Nästan 20 års vänskap

Lennox sov hos en kompis. Brukar väldigt sällan tacka ja till event när jag har barnvecka. Jag har så många möjligheter att göra massa kul den veckan/helgen jag är barnfri. Ser man sitt barn halva barnets liv är man väldigt rädd om den dyrbara tiden.

Christer och Abgar

Uno Svenningsson uppträdde och maten var helt fantastisk. Malin och jag delade rum, som vi gjort så många gånger förr.

Christer hade tagit med sig Ridgbacken Shalimar.

Smokingmiddag. Många jag kände. Det hör var min tredje Connossieurfest

Alexandra var trött. Nominerad till Augustpriset för boken ”Mammorna”.

Superhärlig kväll. Somnade 3:30 i natt. Vi hade så ont i fötterna Malin och jag.

Nu ligger jag i soffan. Godis, en filt och Loppan på knäna.

Kommentera (2)

Annons

DIYAN PÅ TIGERS CLUB

Sjuårige Diyan Ramos från Huddinge har alltid drömt om att hjälpa andra. Efter att han sett filmen om fotbollsspelaren Pelés tuffa uppväxt i Brasilien bestämde han sig för att försöka hjälpa barn från fattiga områden. På ett fotbollsläger med Svenska Fotbollsakademin träffade han elvaåriga Hammarbyspelaren Ella Knapp Johnsson.

Här är Elvis, ansvarig på Retrak. Minns honom väl. Han bad mig ta av mig alla smycken när vi skulle ut på nattvandring. img_7243.jpg

Tillsammans började de samla in fotbollsskor, bollar och kläder för att ge till utsatta barn. De bestämde sig för att följa med till Uganda för att besöka Tigers Club med Läkarmissionen.

Det gatubarnsprojekt som ligger mig extra varmt om hjärtat. Dels för jag varit där och dels för att mitt hjärta just alltid brunnit mest för dessa barn och deras dagliga utmaningar.

Nu är det ju några år sedan jag var där men jag minns det som igår. Retrak jobbar med uppsökande verksamhet på nätterna för att hitta barn som är motiverade att komma till Tigers Club som ligger ute på landet utanför Kampala.

Där får man bo tills man återfinner barnets familj för återförening. Går inte det försöker man hitta en permanent familj.

Här följer Diyan med ut på gatan för att försöka se hur de här barnen lever.

Och på natten är de ute för att hitta dem som försöker sova.

Att leva såhär är en fruktansvärd situation. Många av gatubarnen är runt 10 och jag begriper inte hur de klarar sig.

Många de jag träffar har sår och slag i huvudet. Det är väldigt hierarkiskt i grupperna för de behöver varandra för skydd.

Tvätt på Retrak.

 

Här kan du bidra direkt till Ella Och Diyans egen insamling via Läkarmissionen

Kommentera (3)

Annons

VÄLGÖRENHET KONTRA DET KOMMERSIELLA

img_7085.jpg

För några veckor sedan fick jag möjligheten att bjudas till en liten intim middag med Wangaris STHLM. Ett lite annorlunda välgörenhetsprojekt med grundaren Linda Häggkvist i spetsen.

De skapar fantastiska silkessjalar i 100 % silke, sjalar med ett syfte, Varje kollektion riktar sig specifikt till en idéell organisation i behov av stöd.

img_7087.jpg

Så lyder själv uspen och det är fantastisk. Projektet för stunden är Wildhood Foundation som jobbar med att stoppa tjuvjakten på vilda djur i Afrika för en gång i halvtimmen dödas en elefant, berättar organisationens grundare Filippa Tarras Wahlberg för mig.

Tänk när våra barn ska läsa sagor för sina barn. Då får de peka på en elefant i boken och säga, ”de här djuren fanns förr i tiden men inte nu längre”.

1_6d5e80de-4c77-43a2-bd75-1fc80d49dfae

Och nu säljs sjalar i 100 % silke där 100 kronor går direkt till Wildhood och till kollektionen Critically Endagered.

img_7089.jpg

Filippa höll en brandtal som fick oss alla att sätta sushin i halsen för de här arterna håller på att dö ut. Och snabbt går det.

img_7100.jpg

En underbar kväll med  ett tio-tal människor  jag aldrig träffat. Tack Linda för jag var en av dem du tänkte på och stort lycka till framåt med ditt fina företag.

green_300x

 

 

Kommentera (1)