VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

RÖNTGEN

Jag visste inte om jag skulle berätta när jag ska röntgas. Om jag gör det kommer ett krav att också berätta svaret. Om ingen vet röntgentid kan man få vila i det svaret. Oavsett vad det blir.

Och om det blir en dåligt besked vill jag själv kunna bestämma när jag ska berätta, hur och när. Men ni har ju följt mig i 12 år. Genom röntgen och besked, hållit andan med mig, väntat med mig och hoppats med med mig, varför ska jag mörka nu?

Och såklart sprack min ven idag. Pang och så började kontrastvätskan läcka och de fick avbryta och försöka sätta en ny nål, i ett bättre kärl. ”Du är tålig du” sa sköterskan.

Jag sjöng också. Lisa Nilssons ”Ändå faller regnet”. Och till slut gick det. Kontrastvätskan insprutad, lever och lungor till synlighet och granskning för att leta efter förändringar.

Nu väntar vi olidlighetens väntan på svaret.

Kommentera

FADIMEGALAN

Ännu en helg och vad har jag gjort? Jo jag har blivit helt hostfri!!!!! Det här är så knasigt och låter mig vila i något slags lugn inför rötgen av mina lungor. Jag har hostat ett år. Alltså mycket. Fick lunginflammation för en månad sedan och fick penicillin, blev frisk och har inte hostat sedan dess. Vilket måste tyda på att det inte är cancer som spridits till lungorna. Vad jag än haft där så är hostan borta. KOL, Twar, Bronkit. Ingen aning. Jag ska ju ändå röntga dem men den här extrema oron jag haft har släppt lite.

Det har varit Lennoxhelg men idag var jag och Sofie på Fadimegalan på Berns 15:00. Mysigt att ses såhär en söndag. Tänk att den här snärtan har tre barn varav den äldsta är 18 år! Helt galet. Vi är väldigt olika, Soffan och jag. Där jag är begrundade och rannsakande,  feg och noll impulstyrd och rätt tråkig så är hon motsatsen till det. Men vi kompletterar varandra. Önskar att jag ibland var lite mer som Soffan. Tänk att vi träffades i en pool i Thailand för 11 år sedan. Glad för henne.

Viktig och stark eftermiddag. Vi måste lagstadga runt hedersvåld och upplysa och informera. Att vi inte kan skydda ALLA barn är katastrof, att föräldrar tätt till religion går före barn rätt är obegripligt med tanke på barnkonventionen och mänskliga, grundläggande rättigheter att få älska vem man vill.

Och jag hade en väldigt stark insikt som kom till mig en sen natt förra veckan när jag vred och vände på mitt liv. Plockade ner det och satte ihop det som en sådan där leksakskub. Att jag ska göra en sak om det visar sig att min lever och lungor är fria från cancer nu. Det kom bara till mig väldigt tydligt. Jag ska berätta mer efter att jag fått svar på om jag får leva vidare eller om livet ska hålla andan.

Tack Alexander Erwik och GAPF. för inbjudan

Kommentera (3)

FREDAG OCH UTEBLIVEN ELLEGALA

I samarbete med Lashes by Evelyn

Fredag och årets ELLEgala pågår för fullt på Grand Hotel igår. I alla år har jag varit en del av det där men eftersom jag inte längre jobbar på ALLER (som producerar tidningen ELLE) kan jag inte komma. Och det är förstås helt rimligt. Jag jobbar inte där och jag är ingen kändis så jag blir ju inte bjuden i den egenskapen.

Det är förstås helt ok, mer att mitt ego får sig en knäck. Efter 19 kan jag tycka att jag borde få komma ändå, hahahaha.

Jag har varit hos Evelyn. Hon gör mina fransar. Och tycker de är fina och naturliga, Inga extrema och långa. Man skulle kunna tro att de är mina egna och då är det bra. Allt som det blir för mycket av, blir så uppenbart. Jag ser ofta unga tjejer på T-banan men enorma fransar så de knappt kan hålla upp ögonen.

Jag personligen tycker inte det är så fint men alla människor har sin egen smak och gör precis som de vill. De är ju mer tycke och sak.

Skönt är att man inte behöver måla dem, om man nu gör det. Lashes by Evelyn är duktig. Noggrann och petig och har många diplom på väggen. Det tror jag är bra.

Och på vägen hem igår stannade jag till vid Målarmästarns färgbutik och pratade med Åsa. Jag ska måla mitt kök grått och vill ha en klassisk, sober och elegant grå som inte drar åt blått. Åsa tyckte jag skulle välja Grå harmoni som ni ser på väggen i badrummet.

Så jag jag tog en bild på färgkod och messade min målare. Jag vill ha lite mörkare. Inget ljusgrått så man knappt ser om det är grått eller beige. Nej, lite mer åt det mellangrå.

Tror det blir fint till mina svarta ramar, svart bord och svarta stolar. Ni ser. Jag planerar att leva framåt.

Grått är flott

Kommentera

LIVET I VÄNTAN…

Tack, tack, tack för er kommentarer. Det är väldigt intressant att läsa era kommentarer om KOL. I natt tog jag en halv sömntablett, Imovane. Jag är så rädd att bli beroende samtidigt som jag måste få sova för att klara av vardagen. Men på en halv tablett tog det ca en timme innan jag somnade ändå. Dock vaknade jag inte vid 4 utan sov till klockan ringde.

Men livet tuffar ju på trots min ångest. Idag var jag på et event hos Calle och hans gäng på Forma Vita. Jag tog med min kollega Lina och Calle pratade om MD-coder. Att skingra tankarna funkar sådär. Det är värst på nätterna. Paniken är vidrig. Det var verkligen inte såhär när jag var sjuk för 10 år sedan. Jag var orolig och rädd men jag sov. Nu väcker rädslan mig, helt otroligt att man kan vakna ur sömn av en så stark känsla som ren rädsla.

Lars och Sara sjöng så fint.Sara Varga har släppt nytt material och så bjöds det på bubbel och snittar. Vi stannade ett par timmar. Jag har et möte på jobbet 9 i morgon och Lennox är här. Threst ska till Thailand så jag har Lennox lite extra länge. Vilket är bra så jag kan tänka på annat.

Men som sagt, nätterna är vidriga och när man inte får sömn blir ju alla problem GIGANTISKA, man kan inte tänka klart och rationellt. Jag börjar ju grina för minsta lilla motgång. Är så svajig i humöret av sömnbrist men också av oro.

Jjjkk

Kommentera (3)

INTE LIKT MIG

Jag fick en sådan klok och viktig kommentar på instagram när jag postade nedan bilder från Uganda samt skrev om ett möte med en ungdom som satt utanför ICA. Flickan på bilderna nedan träffade jag på Half way home. Dit kommer gatubarn efter att först ha tillbringat tid på Tigers club i Kampala via Läkarmissonen.

Hon blev dumpad och lämnad i skogen av sin pappa. Hennes mamma dog när hon var liten.

Tack för alla era fina kommentarer på mitt förra inlägg! Många av er tycker det är märkligt att ge mig diagnosen KOL eftersom jag inte rökt på det sätt jag förväntar mig att man rökt om man får KOL. Men hon lät säker. Sa att jag inte hade astma efter att ha utläst Spirometrin utan att alla siffror, diagram, kurvor visar tydligt på KOL.

Jag har bara sådan panik över att det är metastaser, att det spridits till mina lungor. Jag sover ingenting på nätterna, börjar få panikattacker, svårt att andas, jag är så otroligt rädd. Det är inte likt mig, När jag var mitt uppe i sjukdomsåren och röntgade mig först var sjätte månad och sedan en gång om året, var inte alls känslorna och rädslan lika stark som nu.

Jag vet inte alls hur jag ska lösa det här beskedet. Ska jag gå dit? Sitta i väntrummet och se på hennes ansikte så snart hon ropar upp mig. Eller ska jag be henne ringa? Jag vet bara att jag måste försöka få tag på något lugnade innan för jag klarar helt ärligt inte av det.

Det är även en röntgen av levern beställd samtidigt.

Jag fick sömntabletter utskrivna idag. Insomningstabletter. Jag sover nästan ingenting. Och hela helgen har jag varit hemma. Jag är förkyld och snorig. Igen. Men jag klarar inte riktigt av att socialisera. Jag behöver vara trygg, hemma, inne. Och trots att jag ofta hyllar singellivet så är det för jävla jobbigt just nu att vara ensam.

”Har man blivit biten av en orm-är man rädd för en mask”

Det finns ju flera vänner förstås men en pojkvän att gråta med, att hålla handen och som delar det här jobbiga finns inte och det blir förstås väldigt tydligt i sådana här situationer när livet ställs på sin spets igen.

Sist jag var här var jag gift. Jag var inte helt ensam ändå även om man kan vara ensam i tvåsamhet. Men nu är jag verkligen själv i det här. Finns det någon kille, stark, trygg klippa man kan hyra per timme kanske. Är villig att lägga en tusenlapp eller två. Just det, Rent a husband finns det. Kan de hålla hand och lyssna på oro tro?

Kommentera (25)