VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

TJUSIGA MIA

I lördags. Efter föreläsning tog jag mig till konstnärsbaren för att fira Mia. Så flott och tjusig.

Hon hade köpt sig en klassisk svart Armani smoking samma dag till sig själv och var galet snygg i den med bara svart BH under.

Jag mötte upp Kin, Tanya och Lasse samt Christina

Och det blev en härlig kväll med flera tal och en sittande tre-rätters i KB:s vackra lokal.

Jag kom hem vid 02. Kostade på mig en taxi, brukar vara för snål men hade för höga klackar. Det blev samma klänning som sist. Hade inte tid att tänka om.

Och nästa 50-års kalas blir hos Maria och Gustaf i Västerås i oktober. Jag är så lyckligt lottad med vänner.

I morgon blir det en lång dag. Tåg till Hallsberg 15:30, byte till buss två gånger innan föreläsning i Degerfors kyrka 18:30 och sedan hem.

Hittade en bild från vår föreläsning också.

Kommentera

Annons

TANZANIA I FILADELFIA

Uppdraget utfört. Igår vara jag och Jonathan I Filadelfiakyran för att berätta kort om vår resa. Nkingas vänner firade 10 år och på plats var det två läkare på lats från Tanzania och Nkingasjukhuset.

Jonathan Var lite nervös. Det var drygt 100 personer på plats, jag föreläser ju lite nu och då men han är inte van förstås. Vi skötte oss bra tycker jag.

Det var lite pirrigt att träffa honom. Det är ju 3,5 månader sedan vi hade någon kontakt överhuvudtaget och man blir ju som främlingar ganska snabbt.

Maggan som  har varit chefbarnmorska i många år på Nkinga och numera bor där sedan många år i ett litet hus på sjukhusområdet, hade gått och brutit foten i torsdags! Sådan otur när hon nu ska tillbaka 24 september för att stanna ytterligare ett år, hon är hemma på sommaren bara.

Jonathan hjälpte henne upp här.

Sjukhuset har ju rötter med Sverige sedan tidigt 50-tal och byggdes av svenska missionärer. Ochhar odta svenska läkarstuderande på plats som utbytetsstudenter. Hela fem miljoner har Nkingas vänner skickar ner under de här 10 åren via försäljning av afrikanska tyger som Maggan köper på plats,  skickas hit och trycks på dessa fina brickor som finns i olika storlekar.

Helt otroligt. Tycker att ni ska gå in här på länken och beställa. Perfekt att ge bort som present. Pengarna har främst gått till att betala för mödravården men också fall där familjer inte har råd med insulin, ellr annat där det är svårt en familj.

Så snyggt brickbord!

Skynket. Tyger som trycks och blir brickor i svenska hem.

Och tygpåsar.

Just nu är jag hemma och ska påbörja min föreläsning, plugga på, samt plåta av lite samarbeten och skriva utkast på ett event jag ska bjuda in till oktober.

Kommentera

Annons

EN TILL 50-ÅRING

I morgon blir det firande av Mia. En av Sveriges bästa make up-artister. Hon fyller 50 och vi har lika gamla barn. Nej, vi är inga nära vänner, det skulle jag inte påstå men med Mia är det okomplicerat och genuint.

Men först ska vimlet Ghost på China rivas av om en timme. Sedan middag med Micke och Malin och en föreläsning i morgon innan jag kan andas ut.

Nästan ensam kvar en fredag

Kommentera

Annons

TANKAR

Jag är i ett märkligt rusigt mood ( det betyder känsla) några skrev att ord som issue och hang up hade de ingen aning om så vill bara förklara.

Det är som om jag går på kortison. Känner mig speedad på Betapred som jag fick slamma upp i vatten när jag gick på cellgifter.

Nåja. Bild från Arushas flygplats i Tanzania. Känner mig luftburen. Trött men ändå full av energi. Har tänkt mycket på saker som Jonathan lämnade mig med.

Det är ju jobbig att höra. Och instinktivt och mänskligt värjer man sig. Hamnar i försvarsställning.

Men som med det mesta i allmänhet och för mig i synnerhet, tar det lite tid innan saker sjunker in.

Vad han sa?

Hahahaha. Nej. Någon måtta på transparens har till och med jag, tro det eller ej.

Men han var rätt hård, ledsen och bestämd. Och jag har verkligen tagit till mig det och försökt förändra de bitarna.

Och hur äter man en elefant? En bit i taget. Förändring tar tid men kan känna den värka fram.

Nu ska jag sova. Varit på bio med Lennox ikväll. En rysare förstås. Helgen bjuder på vimmel i morgon kväll samt middag med mina gamla kära fotografer Micke och Malin.

Lördag em föreläsning med Jontish om Tanzania. Lördag kväll 50-års kalas Mia. Och söndag…

Sängen och förbereda för föreläsning i Degerfors kyrka tisdagkväll.

Kommentera (6)

Annons

FJÄRILAR OCH JETPLAN

jonathan

På lördag har jag och Jonathan en föreläsning tillsammans till stöd för Nkingas Vänner som gör fantastiska brickor av gamla, afrikanska tyger via organisationen Skynket.  Alla pengarna går ner till mödravården på Nkingasjukhuset i Tanzania. De ville höra oss berätta om vår resa och visa bilder och det gör vi ju gärna.

Vi har inte haft någon kontakt sedan midsommar alls. Vi är absolut inte ovänner men det är för jobbigt att ha kontakt just nu. Men nu måste vi prata och lägga upp, välja bilder till lördagen.

Och det känns konstigt att höra hans röst. Och väldigt pirrigt i magen. Tusen fjärilar. Och när vi ses och kramas kommer de växa till jetplan. Men vi hade något fint och han kommer för alltid vara väldigt speciell för mig.

Kika gärna in på länken till brickorna här. De är väldigt, väldigt fina och handlar kort om detta:

Skynket tillhör den afrikanska kvinnans identitet. Det skyddar för både värme och köld, det uttrycker sorgen efter en anhörigs död. I det bär hon sina barn och allt som hämtas från åkern eller marknaden.

Arbetsdagen är tung och lång men skynket ger vardagen färg och form. Brickorna är skapat av ett typiskt afrikanskt skynke. Vinsten förmedlas genom Nkingas Vänner och gör det möjligt för alla fattiga kvinnor att tryggt föda sina barn på Nkinga sjukhus i Tanzania.

 

Kommentera (2)