VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

HELGEN HOS MIG

Eftersom det är möten på stan och jag ofta sitter och jobbar på olika ställen i stan så har jag varit i behov av en rejäl och bra ryggsäck. Gärna snygg också. Den här från Daily Elegance i skinn och mocka. Den här helgen har annars gått i biografens tecken. Igår var jag alldeles ensam på filmen ”Kapernaum”. Om en gatupojke i Beirut som lever under usla förhållanden.

Jag har noll problem med att gå på bio ensam. Gillar att vara ensam rätt mycket och ingen av mina vänner skulle vilja se den med mig tror jag. Den var fantastisk. Köpte popcorn och Lakrisal och tog mig till lilla mysiga Victoria på Götgatan. Lennox åt middag hos en kompis.

Och fick denna bild skickad till mig av en kompis. De fanns på auktionsverket Metropol. Så konstigt för den var så lik mig! Allt, till och med klädstilen. Ni, mina läsare brukar ju ha koll. Någon som vet vem som målat den?

Ikväll blir det bio igen. ”Jurtyrkogården” med Lennox. Här kommer en trailer från gårdagens ”Kapernaum”.

Kommentera

Annons

JEANETTE-EN IDOL

Min vän Menfas dotter Celine fyller 13. Och eftersom Celines största idol är Jeanette, vakten från programmet ”Tunnelbanan” så ville jag gärna överraska Celine med ett möte eftersom jag känner Jeanette.

Hon driver ideella soppköket ”Vid din sida” som två gånger i veckan ser till att alla de äldre, utsatta och hemlösa får var mat och omvårdnad i en lokal på David Bagares gata. Kriteriet för att få komma hit och äta och få vara kläder är att man inte får vara i ett missbruk eller vara ung. Jeanette har valt att avgränsa och endast hjälpa gamla fattigpensionärer som har hamnat i utsatthet av olika orsaker.

Skilsmässa, depression, inget socialt skyddsnät, att inte klara sig på pensionen, ens partner dör och man kan inte längre klara boendekostnaden kan vara några saker som gör att de här personerna tappar fotfästet.

Gränsen är hårfin idag att ramla mellan skaklarna. Vill påminna om det.

Maten får hon och volontärerna från olika butiker och idag blev det torsk med potatis. Fika med bullar och nyponsoppa och kaffe förstås. Och klockan 21 var var det redan kö. Jag blev oerhört förvånad över att det här var välutbildade, artiga och välformulerade människor som helt enkelt hamnat i utanförskap.  Alltså äldre människor utan missbrukspoblematik.

De sover ute, de är hemlösa nästan alla av dem. Oftast är de på tunnelbanestationerna för att hålla värmen men på vardagarna stänger de runt 24 och då tar många nattbussen till Södertälje eller annan länge bort-ort så de kan få sova på bussen till ändstationen och tillbaka igen. Per, som jag pratade med, var så trött på att bli rånad av yngre hemlösa så det är svårt att sova då man måste ha ett öga öppet.

img_3720.jpg

I onsdags var det fotvård. Och det behövs. De här människornas fötter är ofta väldigt illa skötta då de går mycket och har trasiga eller dåliga skor som inte klarar vinterns väta. All hjälp Jeanette får är ju med stöd av organisationer eller privatpersoner.

Mellan kl 21-23 cirka får de varm mat, nya kläder och skor om det behövs. Kramar, småprat, att någon lyssnar och ser dem.  Jeanette brukar även lösa  boende på hotell några nätter för de som är i akut behov av att verkligen behöva få sova ut några nätter. Helt otroligt. Lugnt och trevligt, alla småpratade artigt med oss och det är i stort sett samma personer som kommer dessa två kvällar i veckan.

Vi stannade en timme. Celine ska ju upp till skolan. Men det var så lärorikt och man blir oerhört tacksam för det man har. En varm säng, ett hem, socialt skyddsnät.

Vi har frågat om vi får ta bilder. Vill du följa Jeanettes arbete så klicka här. Eller följ henne på instagram där heter förstås kontot ”Vid din sida”.

Nu ska jag på bio. Ensam. Så skönt!

Kommentera (1)

Annons

HOS FRISSAN

I samarbete med Bobbys Hairstudio och Hairtalk

Finaste jackan från Frontrow Living i guldrosé och nappa.

För några veckor sedan var det dags gör ett besök hos Bobby och Tilda för att färga bort det där halmgula och få en kallare ton. Även att flytta upp mitt hår från Hairtalk Extensions. Bobby har precis öppnat sin egen salong på Östermalmstorg 4. Han har haft en del otur i livet både privat och yrkessmässigt tidigare så vi är många som är glada för hans skull.

Här flyttar Tilda upp mina Hairtalk. Platta fästen som man fäster i rader i det egna håret. Många frågar om de känns. Och det gör de inte. Du kan tvätta, föna, locka precis som vanligt. Jag har valt bara at fylla ut. Har samma längd som mitt eget hår. 

Jag har även blivit ljusare, lagt in några ljusa slingor. När vi beställde hår så valde ett paket med ljusare som vi blandar med ett mörkare, samt att det också blandar sig i mitt eget hår. Tycker det är fint till sommaren med lite soliga skiftningar.

Problemet är att det blir en varm brun ton efter ett tag. Den kalla toningen släpper och jag gillar INTE när det blir den där rödbruna tonen.

img_3214.jpg

My kom förbi och pratade bort en stund. Vi är ju bloggkollegor här på Allt för föräldrar. Här kan du läsa hennes blogg om du vill. My har en del troll inne hos sig. Tycker faktisk synd om henne för hon får ta så mycket skit från anonyma haters som gömmer sig bakom skärmen. Elaka, missunnsamma, avundsjuka människor. Och de allra flesta kvinnor. Kommer aldrig förstå det här med att kvinnor älskar att sänka varandra. Helt obegripligt. istället för att lyfta, heja och peppa.

Det är tufft nog att vara kvinna ändå. Tror det oftast beror på ren avundsjuka som man klär i spydiga, anklagande ord. Men den avundsjuka känslan är så tabulagt. Man klarar inte av att någon annan lever ett roligt, härligt liv, är fräsch, verkar lycklig, har tillräckligt med pengar och njuter av livet. Speciellt inte om man själv är på en helt annan plats i livet. Och då spyr man galla. My har haft sin beskärda del och är rätt luttrad.

Tilda är en jäkel på att föna hår.

Och så har hon precis fyllt 25 år den här sköna damen. Hon och Bobby har kämpat som dårar med den nya lokalen. Ska bli så kul att komma dit!

Kommentera (1)

Annons

LOPPAN OCH LENNOX

I hela sitt liv har Lennox haft Loppan. Först som en blöt, rädd fläck under soffan, livrädd för den skrikande bebisen men senare som ett ständigt sällskap åt oss alla.

img_3554.jpg

Han har följt Lennox till skolan och till Konsum, varit med på höstliga barnvagnspromenader och varit min stora tröst under sjukdomen när jag var så trött på fysisk närhet av främmande som skulle sticka en och vara för nära.

Då var Loppan där med sina pliriga ögon och mjuka päls, kravlöst. De tre senare åren har han ju varit innekatt och min kärlek till honom är lika djup som till vilken familjemedlem som helst.

Förringa inte kärleken till ett djur. Den är lika djup, oavsett vem mottagaren är. Fina Loppan, vi älskar dig.

Kommentera (4)

Annons

TOM

Tom och jag träffades på nattklubben Ritz på Stortorget i Örebro. Han hade långt, lång lockigthår, smala ben instoppade i de tajtaste stuprörsjeans man någonsin sett och med en hårdrocks-tshirt till. Tom spelade gitarr i ”Motherload” som var stora i Örebro och som även turnerade.

Han följde med mig mig hem och tog ett bad mitt i natten. Det var för 29 år sedan. Sedan var vi tillsammans i något år. Hans lägenhet låg nära min. Jag kommer exakt ihåg hur den såg ut. Stor hall, köket direkt till höger, vardagsrum rakt fram. En stor etta.

A-2898957-1346171940-1302.jpeg

Blev väldigt ledsen när jag hör att fått tarmcancer. Jag har kontaktat honom, peppat, gett lite stöd och tips. Nu får han sin andra cellgiftsomgång. Man blir så förbannad på den där jäva cancern.

 

Kommentera