VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

DET ÄR DAGS

Jag orkar inte skriva. Eller prata om det men i morgon måste vi ta bort Loppan. Hans öra har blivit sämre de senaste dagarna och det går inte längre. Det varar och han kliar och kliar. Mitt hjärta är just nu helt krossat. Jag bara gråter och gråter. Jag vet inte helt ärligt hur det ska gå till i morgon för jag kommer vara hysterisk., min bästa vän sedan så många år…

Kommentera

Annons

Rosa Bandet-Loppet

Vi jobbar hårt nu för att hinna med allt till kampanjen. Jag vill bara uppmana er att anmäla er till Rosa Bandet-loppet som går av stapeln /9 på Lidingö. Jag kommer att vara på plats för att resa tält klockan 8 och vore så kul att se er på plats. Vi behöver ha mer pengar till forskning så fler kan överleva sin cancer.

Man kan gå, lunka eller springa. Det viktiga är att man deltar. Här kommer en länk nu kan klicka på för att komma till anmälan.  Hoppas, hoppas, vi ses söndag 29 sept.

Till loppet

 

Kommentera (4)

Annons

LÖRDAG

Helgen har varit bra. I fredags var jag på AW. Tror det är bra att bonda med kollegor, ta några öl ihop vilket vi gjorde. Men jag var hemma redan vid 22.

I lördags var jag bjuden hem till Anna i hennes nya lägenhet på Nynäsvägen. Ost och kex, skratt och lite tårar. Prat om livet, ex-män, barn och renovering. Sedan tog vi en Uber in till stan för att möta upp Sofie som var på en inflyttningsfest i Vasastan.

Det blev Strandvägen 1 där vi fick med oss Dj:n Thomas och lite andra vänner, tog oss till Tjalands på Humlegårdsgatan, och när det stämde 2 gick vi vidare till Rose till 05.

En superkul kväll! Dansade och Sophie sov hos mig dom hon ofta gör när vi är ute.

Ny vecka. Sitter här hemma och jobbar. Det är föräldrarsamtal 15:15 idag. Rustar mig för det.

Kommentera (2)

Annons

EN PERSONLIG UTVECKLING

img_8329.jpg

Jag har anmält mig till en kurs under arbetstid. Två timmar varannanvecka.. Mitt chef var schyssta och lät mig gå den trots att den inte har med jobbet att göra utan är en privat utveckling men såklart så spiller ju oro och svårigheter i privatlivet över på jobbet så det gynnar alla i slutänden. Det här handlar mycket om KBT och vänder sig främst till föräldrar som upplever utmaningar i föräldraskapet.

Jag tog ett beslut att inte prata så mycket om Lennox för några år sedan. Han börjar bli stor och jag vill värna om hans tankar och känslor. Att posta en bild på honom är en sak. Men det har varit en del väldigt tuffa perioder och situationer som förstås påverkat mig mycket och som jag behöver hjälp att förhålla mig till.

Här är det inte så mycket fokus på barnet utan på hur du som förälder kan få stöd. Stress och andra påfrestningar i föräldraskapet, tankarnas och känslornas roll vid oro som förälder, vad bör jag acceptera och vad kan jag förändra. Medveten närvaro i vardagen med barnen i både lätta och svåra stunder. Att se situationer ur barnets perspektiv. Medkänsla med mig själv som förälder.  Hederlig KBT.

Igår fick fick rangordna de områden i våra liv som vi upplever som  viktiga och som vi vill prioritera. Det här vad min lista.

Sol. Lennox  är hos sin pappa en vecka och kväll blir det några öl med Anna och Sofie.

Kommentera

Annons

KAN JAG-KAN DU

Porren i våra barns telefoner. Vi måste våga ta i det stora problemet det orsakar. Idag är barn 12-13 åt när de aktivt börjar söka efter nätporr enligt svensk forskning. De som är ännu yngre exponeras ofrivilligt om ett äldre syskon visar porr. Eller så kommer de in på det genom att  pop-up fönster dyker upp på bla spelsidor utan att man söker på ”naket, ”sex” eller ”porr”.

 

Filmer med titeln ”Elever har sex med lärare” eller ”Pappa har sex med dotter” eller ”15 år och gängknullad” är vardagsmat och det som våra barn ser och framför allt för yngre barn är otroligt obehagliga bilder som man inte kan sudda ut när man väl sett det. Dessutom skäms barn för att berätta och bär på den hemligheten. Porren förstör  tändingsmönster, visar en helt skev bild av närhet och sexualitet och  är oftast den enda sexualupplysning barn får.

I tisdags när vi hade föräldrarmöte i Enskedeskolan hjälpte Lennox lärare mig att skriva ut 100 informationsblad att dela ut till alla föräldrar i klass 8. Och så fick jag två minuter att kort bara berätta hur lätt det att exponeras för porr i barnens telefoner. I informationsbladet finns tre enkla tips: 1. Prata med ditt barn (ta porrsnacket.) 2. Skaffa porrfilter. 3. Kroka arm med andra föräldrar för att höja säkerheten. Porren ska inte få diktera villkoren för våra barns sexualitet. Det ska de få definiera själva.

Och jag vill med detta inlägg bara inspirera er att göra detsamma. Kan jag-kan du- Och om du inte vill prata själv så bara lägg fram stencilerna och kanske be ditt barns lärare bara kort berätta att man kan ta ett infoblad. Här kommer du till Porrfi barndom för att skriva ut infobladet och hitta annat för att få tips och råd kring barn och nätporr. Inte skambelägga bara.

Tillsammans!

Kommentera (3)