VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

VÄRDET

Var är alla hjärtan och ledsna emoijes? Var är rubrikerna och bevakningen? Näsdukarna och engagemanget?  
 Är vi så olika värda beroende på var vi bor? Terrorn dödar 300 civila men ingen jävel bryr sig. Närhetsprincipen när den är som värst för  vi blöder alla rött😞

Kommentera

Annons

SÅ VAR VI HEMMA IGEN…

img_9756.jpg

Det har varit fantastiska dagar i Göteborg. Sorry för att jag inte har hunit blogga men iband vill man bara njuta av att inte behöva gå undan i en timme och sätta sig och skriva. Hoppas ni förstås. Vi har suttit länge på hotellfrukosten på Pigalle.

 

Njutit av färskpressad juice, läst morgontidningarna, hämtat mer kaffe, omelette, frukost fransk youhurt…

img_9782.jpg

Och sedan har gått upp på stan. Det är cirka 1 minuts promenad till gågatan och Avenyn, och väldigt nära till Femmanhuset också förstås men vi har hängt runt lite. Lenita och Micaela köpte Uggs till sina stora flickor (13 år) och jag boots och väska i butiken  Tara.

Sedan var vi en sväng till NK och fick en timmes personlig styling och klädråd, det var Lenita som hört att det skulle vara så bra och de hade plockat fram lite olika plagg efter våra storlekar och stilar.

img_9792-1.jpg

Vi var även inne i gallerian Arkaden på något som hette Broberg. Där fanns massor av cigarrrer och jag hittade Steffo Thörnquist cigarrer där. Anrik butik . Smet även in på Zara men hittade ingenting och förstås inredningsbutiken Boolia eftersom jag håller på att byta ut möbler hemma, sälja av.

Min nya soffa från Soffcenter har kommit och jag ska även hämta en vit skinnsoffa i morgon som jag fått. Bästa är second hand, då har man råd med annat.

img_9787.jpg

Brobergs

img_9788.jpg

img_9789.jpg

Butikerna Tara och Raglady i Arkaden hade mycket fint, överhuvudtaget är gallerian trevlig att gå omkring i kan jag tycka. Sedan på kvällen åt vi en trerätters middag uppe på Avenyn, asianfushion. Vi tog en drink innan och beställde in efterrätten kl 1:15 på natten. Det spöregnegnade så vi tog en taxi tillbaka till hotellet.

img_9743.jpg

Middag vid Avenyn.

På lördagskvällen åt vi på Pigalle. Deras avsmakningsmeny, och Lenita valde vin. Hon jobbar  är productchef på vinimportören Enjoy wine och kan det här med vilket vin till vad. Jag är ju helt värdelös. Kan dricka öl till allt.

img_9798.jpg

img_9796.jpg

Finns det något mysigare än en öppen brasa i en restaurang? Vi satt länge i lördags. Och somnade vid 2-tiden. Micaela och Lenita tog en promenad på söndag morgon, innan frukost. Samma sak på Maldiverna. Hurtbullarna. Men jag, jag alltid väljer sömn. (kan bero på att jag sover färre timmar än de)

img_9794.jpg

img_9780.jpg

img_9770.jpg

Och så hem igen, framme i Stockholm vid 18. Micaela hem till Erik och barnen, jag träffade Jonathan och Lenita hem till sitt, hon har inte heller sina barn denna helg, förstås.

img_9800.jpg

Supermysig helg och så härligt att bara få prata med varandra under en längre tid. Annars när man träffas är det alltid något barn med, eller någon som måste gå. Det här blir en annan grej.

Kommentera (3)


Annons

48 TIMMAR-GÖTEBORG

För ett år sedan var vi på Maldiverna. Ganska exakt ett år sedan, jag, Lenita och Micaela, jag fyllde 50. Och vid lunch idag åkte vi till Göteborg för vi måste förstås fortsätta den här traditionen. Det har varit planerat sedan länge och det blir ett fullspäckat schema.

Jag har rest en del med SJ den här hösten och de är ju nästan aldrig i tid. Har varit strul varenda gång så nu blev det MTR Express, raka vägen med stopp i Skövde.

Micaela och Lenita hade fixat Caecaesallad, bacon, kaffe med kaka till efterrätt. Supermysigt. De här damerna har ju barn, Lenita tre stycken och Micaela två, och det är så härligt att ses lite längre, två dagar.

Det blir shopping på NK, med en personal shopper, och jag har i kväll styrt upp lite make up på Make Up Store här i Götet. Klockan 16: blev vi sminkade och drack lite bubbel där och sedan checkade vi in på Hotel Pigalle mitt i stan.

Har hört så mycket om det här hotellet och det är verkligen som att kliva i i en burleskfilm, lite Mouline Rouge, lite dekandes, sammet, tofsar, plysch och fantastisk interiör.

Lenita njuter och är så taggad på en tjejhelg.

Och Micaela fixade lunch från hennes och maken Eriks lunchrestaurang Server i Nacka.

Miceala och jag har ju känt varandra länge, över 17 år, och det är en ynnest tycker jag att få ha så långa relationer, Calista, som är Micaelas dotter, är bara sex veckor äldre än Lennox.

Bubbel, charkisar och goda ostar var medtagna och ikväll har Lenita bokat bord på Toso.

Det blir en härlig helg. Jag ska shoppa vinterrock och ska bli kul att få lite personliga råd av en personal shopper. Hon ville att vi skulle maila våra stilar, vad vi önskade ändra eller saknade i vår garderob och vilken stil vi ansåg oss ha. Kul!

Det var ganska tomt i butiken på Make Up store så vi fick full service. Jag är ju ambassadör för dem, så kul att få visa tjejerna lite av sortimentet, de använder inte så mycket smink till vardags.

Vi ska även besöka butikerna Raglady och Tara inne i Arkaden, det är Lenita som känner till dem och tyckte vi skulle passa på att gå dit.

 

Här får Lenita en fin kvälls make up med sotade ögon och jag är som vanligt feg och vägrar färg.

Nu vilar tjejerna och jag sitter här och skriver till dig.

Kommentera (10)

Annons

INTERNATIONELLA SYNDAGEN

Från och med idag kan du börja lämna in dina gamla glasöson till din närmaste Specsavers butik. 

Och vad kan passa bättre än att göra det på Internationella syndagen, idag? 


Vi reser till Tanzania vecka 10, i februari och lovar att ta med alla era glasögon, uppmätt i rätt styrka så de hamnar hos någon som kan fortsätta sitt jobb, gå i skola eller bara se sina barn ordentligt.


Så lämna in de där glasögonen. Speciellt barn och solglas. Får inte så få. 

Åh vad vi fått skicka hem barn då vi inte hittar korrekt match eller inga alls och det blöder i hjärtat hos mig varje gång. 

Kommentera

Annons

NOMINERA EMMA

9Ddeq6xTFYE7qFMUWoldv1HZW1k

Ni vet vem min inspiratör är. Den här unga Emma som vigt hela sitt liv åt gatubarnen i Uganda. Staden Kabale. Ser ni hur stor Isac har blivit? Hon fann honom ensam som ettåring på sjukhuset. Ingen gjorde anspråk på honom, han var hittad dumpad vid vägen och hon adopterade honom förutom de andra barn hon har sedan tidigare.

 

Varje år försöker jag nominera henne till olika saker. Tidningen mama har sitt årliga event där man bland annat korar inspiratörs eller hjälte-mama och jag har svårt att se hur någon annan kan vara mer värd detta pris än Emma.

 

Men jag tror på något sätt att det blir för långt borta,  att hon inte verkar i Sverige (fast jag har frågat och man kan nominera även utlandssvenskar) och att hon då måste flygas hit och att det blir en kostnad och Afrika…ja, jooo men.

 

Jag tänkte att vi med gemensamma krafter kan nominera henne till Svenska hjälte-galan, Aftonbladets tävling. Jag tror hon behöver uppmuntras. Hon gör ett fantastisk jobb för de här barnen som  fortfarande  skulle leva på sopor och sälja sina kroppar om hon inte beslutat sig för att vara en god kraft.

För att nominera behöver du Emmas namn. Emma Kock samt hennes mail:  skitungarna2011@hotmail.com

Här kan kan du nominera

Kommentera (14)