VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

PÅ SÖNDAG

familjen björk

Tar jag bilen och firar julafton och min 51-åriga födelsedag hemma hos brorsan på landet. Det är inte min vecka. Men jag träffar Lennox några timmar på förmiddagen. Och istället får vi fira nyår tillsammans. Blä och bajs på allt det där. Isärandet alltså.

Det blir inga barn på jul. Brorsans Elsa är hos sin mamma och min pappa är förstås i himlen. Det blir bara mamma, jag, Jonathan, syrran och Jennie.  Men vi får försöka mysa till det. På mitt bord att göra står köttbullar, knäck och paj.

Jag tycker att julen har blivit så fruktansvärt urholkad de sista…fem åren. Oftast ingen snö, ingen stämning, För om åren, när jag var yngre, var jag taggad och pirrig. Nu passerar den som vilken dag som helst.

Men ikväll har vi klätt granen hemma.

Kommentera

Annons

GRATTIS PAPPA 17 DECEMBER

 

Och idag söndag har vi varit på premiären av ”Monky”, jag, Lennox, Michaela, Calista,. Lenita, Tiffany, Vincent och Mimmi. Brunch på Berns efteråt och så gick jag och Lennox och handlade en försenad present till Threst som fyllde år i onsdags.

Helgen. Den har varit rätt fullspäckad. I fredags var jag och Lennox hos Shatilla i Bromma på middag skönt och mysigt. stannade till 22 och sedan hem förstås.  Och så hämtade vi Jonathan på flygplatsen vid 13, hann precis  slippa en P-bot för jag stod så illa parkerad. Puh, ibland så.

Jag åt thailändska kötbullar i kokos, panerad kyckling, mangosallad och dumplings

Michaela och Lenita idag.

Sedan middag hemma hos Jonathans mamma Lourdes, Christopher, lillebror fyller år på tisdag. Och på kvällen tänkte vi ta ett glas vin och bara hänga hemma men Jonathan somnade såklart, av omställningen från amerikansk tid, i soffan vid 21.

Fredagens mys hemma hos Shatilla, här med Keyla.

Sista veckan innan jul. I morgon har jag beställt gran, en ekologisk kungsgran som jag vill klä i bara vita kulor men Lennox måste få vara med förstås. Och så ska vi fixa lite julbak i veckan.

Och idag är det min pappas födelsedag. Han skulle ha fyllt år, pappa Janne. Vi tänker extra på honom, och tänder ett ljus ikväll.

img_9939

Kommentera

Annons

ÅRETS JULHANDEL- 78 MILJARDER

Den här lilla flämtande pojken satt på nutritionsavdelningen när jag så honom. I vår familj slutade vi med klappar för flera år sedan. Jag mår illa av den hysteriska konsumtionen. Helt insane när hela världen går på knäna och julhandeln  beräknas nå 78 miljoner.

För vad ska ger ge till den som har allt? Ett matpaket till gatubarnen i Rwanda? Höns så familjer i Sydamerika kan få ägg, sälja och överleva? Lön till lärare på centret CCC i Ukraina så barnen slipper gå hem till sprit och fylla? Eller stöd till kvinnor i Bujumbura så de kan börja med microlån ? Jag har sett allt det där. Och då finns ingen återvändo.

Vi måste dela med oss. Ge bort ett gåvobrev i år och skippa klapparna. Det enda rätta. Eller sätt in en slant till Emma och hennes gatubarn i Kabale

Emma:  HANDELSBANKEN. CLEARINGNUMMER: 6759. KONTONUMMER: 726 881 732. För donationer från utlandet: IBAN: SE78 6000 0000 0007 2688 1732. BIC/Nationellt bankid: HANDSESS

Till Läkarmissionen

Kommentera (10)

Annons

KVÄLLENS MIDDAG

egala7389

Lennoxvecka. Frysen är fylld. Ikväll är vi bjudna på middag hos den här vackra människan. Shatilla. Ibland kan det gå månader innan vi hörs. Men vi hittar alltid varandra direkt.

Kommentera

Annons

BESÖK HOS BOBBY

I samarbete med Hairtalk och Bobbys hårstudio/Bobby superslim-superhair

För några veckor sedan hade jag en tid hos Bobby. Vi satte om mitt löshår från Hairtalk Extensions. Det ger mig samma längd, bara mer fyllnad. Hairtalk jobbar mycket med kvinnor som tappat håret, eller fått väldigt tunt hår vid cancer eller Alopecia, håravfall. Fästena är tunna och platta och sliter inte på håret. Jag tycker de är fantastiska.

Det tar ett par timmar och de sätts om efter cirka sex veckor. Här är det Tilda som fixar. Jag vill inte ha något svallande löshår ner till midjan. Dels är det inte så snyggt när man är äldre med ett jättelångt hår Tycker jag. Utan finast när det landar någonstans strax nedanför axlarna

De här tejpbitarna tar man bort och sätter sedan fast bitarna under ditt egna hår. Just nu finns ett supererbjudande från Bobby. Det är hans hårkapslar och Beautyslim. Jag har bara provat hårkapslarna som är fulla av  naturliga ämnen som kisel och B-vitamin och håret växer, i början som småhår i tinning men känns betydligt kraftigare. Får snart sluta med min hårförlägning, hahaha.

Beautyslim har jag inte provat så länge så den kan jag inte uttala mig om ännu men Bobby, som  testat det mesta när det kommer till fettförbränning har valt att göra den optimala kombinationen utifrån hans personliga erfarenheter. Produkten är utvecklad att ge dig bra med energi till din träning och är till för att hålla sig i form. Lär minska sötsuget har jag hört.

 .

Idag har jag även haft möte med Specsavers. De har en stor konferens i januari och jag ska föreläsa om våra resor dit och lite om mitt motto, You Can. End of story. Pirrigt. Drygt 500 som kommer och ni vet ju hur jag egentligen ogillar att göra föreläsningar men måste utmana mig själv för att växa och våga.

12071248_1633170776960278_717635161_n

Just det här med att våga är något jag lärt mig mest av de människor jag mött på mina resor. De har, från de uslaste förhållandena rest sig trots allt och det jag ofta bär med mig är bilden från ett litet ruckel inspängt bland andra i Sydafrikas kåkstad.

SAM_1417-600x450

Spayat på plasten stod ”This is my house” and my family”. Så otroligt fint att att människor alltid försöker göra det bästa utifrån sina förutsättningar. Och kan de, måste ju jag kunna, reach beyond. Har du några tips och trix för att våga utmana dig själv?

Kommentera (8)