VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

BANANABREADALAVIC

IMG_2135 I helgen hade vi finbesök utav saknade vänner. Slängde ihop min banankaka, som är helt utan mjöl, socker och mejeriprodukter! Den är dessutom himla god och brukar få alla tummar upp :) Jag brukar servera min med fruktsallad men har även testat att lägga på lite jordnötssmör och havssalt och ja, det var verkligen huuuur gott som helst! :)IMG_2138

Ni var ett gäng på insta som undrade över receptet, så det kommer här! ♥

  • 4 st mogna bananer
  • 5 st ägg
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk chiafrön
  • 1 krm salt
  • 2 msk honung (kan uteslutas. Brukar ta bort honungen när jag vet att barnen ska få smaka)
  • 1 msk kanel
  • Valnötter att toppa kakan med
  1. Mixa bananerna ihop med äggen.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke
  3. Tillsätt banan- och äggblandningen i bunken tillsammans med honungen.
  4. Blanda runt ordentligt
  5. Häll upp smeten i en form, jag brukar ha en avlång brödform så jag kan skära upp kakan lätt sen :)
  6. Toppa med valnötter
  7. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 50 minuter
  8. Låt kakan svalna ordentligt innan ni skär upp den.
  9. Äääääät :)

IMG_2140

Tycker det är extra roligt att baka när det är nyttigt och passar barnen också. Då kan alla fika :) Plus att denna kaka är lätt att ta med och barnen älskar den! ♥ Brukar pilla bort deras nötter eller hälla upp lite smet i muffinsformar till dem. :) IMG_2142

Hur fina är inte assietterna från Mateus? Älskar dem. ♥ IMG_2145


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna