VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MYFAVOATBREAD

IMG_2080Detta havreknäcke är det absolut lättaste som finns att göra! ♥ Och så himla gott. Brukar göra detta minst en gång i veckan. Glutenfritt och nyttigt!

Jag brukar ha mosad avokado, chia och lite havssalt på :) Superbra frukost eller mellis! Att ha ett ägg över är också supergott och väldigt mättande. Tips! ♥

Här kommer, som lovat, receptet fina ni!

Vickans havreknäcke

2 dl glutenfria havregryn

0,5 dl chiafrön

0,5 tsk salt (kan uteslutas)

2,5 dl vatten

1 msk rapsolja

Toppa med t ex solrosfrön eller pumpakärnor

  1. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt vattnet och blanda till allt är en väldigt kladdig deg.
  3. Lägg ut på en plåt klädd i bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och tryck ut degen jämnt fördelat, så tunt som möjligt.
  4. Skjuts in i ugnen, 160 grader i 60-90 min. Ha lite koll på knäcket. Jag brukar använda programmet ”4D varmluft” på vår ugn och då torkar brödet fint på ca 80 min.
  5. Toppa med allt gotte du vet och ääääät :)

Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna