VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

TIME

Hej på er vänner! Idag tänkte jag göra ett fråga-inlägg. Jag ska straxt iväg här igen så det passar toppen tänker jag :)

Jag får ofta frågan om hur jag hinner med allt och hur jag kan/hinner/orkar äta så nyttigt. Många menar att det är svårt att äta nyttigt och att det tar tid? Jag förstår inte riktigt resonemanget men tänker att jag ska försöka förklara lite så gott jag kan här :)

IMG_0374 IMG_0373 Många gånger förbereder jag min frukost dagen innan. Är det smoothie jag gör, gör jag den dock samma morgon men typ overnightoats är ju ett ypperligt exempel på nyttig och bra frukost, som går på två minuter att förbereda dagen innan! På morgonen toppar jag bara med det jag har hemma, typ färska bär och en skivad banan + kanel. Eller som ovan; chiapudding = chiafrön+kokosmjölk+blåbär. In i kylen över natten. Toppa med hallon!

IMG_0361När jag gör mina sallader.. Vet ni vad hemligheten är? Jag har alltid en matlåda (i glas ofc) med buljongkokt quinoa. Sen tar jag det som bas och blandar i det jag är sugen på typ spenat, valnötter, persilja och kanske något mer. Eller så gör jag en sallad och det går ju supersnabbt! Finns ju påsar med salladsmix. På med allt gotte så är man i hamn sen! ♥ Ovan är det valnötter, avokado, broccoli, soyabönor och citron! Supergott!

Sen hur jag hinner med ”allt”? Jag hinner inte med allt jag vill hinna med, kanske hinner med en tiondel, men så får det vara nu. Hinner med mycket, med tanke på hur lite tid jag faktiskt har över. Vi alla har ju precis lika mycket tid, fördelat olika. Svaret på frågan är helt enkelt planering och prioritering. Ordning och reda + rutiner! Mitt veckoschema är guld för oss här hemma. Vi vet vad som gäller i veckorna och har specifika dagar för t ex städ och tvätt. På söndagarna går vi igenom veckorna i stort och planerar matveckan+veckohandlingen. Så går vi igenom dag för dag och skriver upp saker att komma ihåg såsom ett möte, BVC etc. Jag trivs fint i vårt ekorrhjul även om jag ofta vill ha typ dubbelt upp med timmar på dygnet. Men livet går i vågor. Rätt som det är är mina bebisar stora och jag har mer tid för t ex träning utan en liten ständigt i famnen.

SÅ kontentan är: För att orka springa lika fort, om inte lite fortare, som ekorrhjulet spinner här hemma krävs planering, prioritering, ordning och reda samt rutiner. :)

OCH! Jag mår så mycket bättre av att äta i princip helt veganskt. Ibland får jag i mig ost men annars så. Kroppen min mår bäst av växtbaserat. De andra i huset äter annat. Därför är det extra viktigt att jag förbereder min kost i möjligaste mån.

Hoppas att inlägget gav en lite klarare bild :) Kram!


Annons

Kommentarer


 1. Dixi Wonderland 25 oktober, 2018 on 23:08 Svara

  Väldigt roligt att läsa 😍 Jag trodde aldrig att jag skulle äta mindre kött. Jag har alltid tyckt om kött och nästan sett det som omöjligt att sluta med kött, men jag märker stor skillnad på min mage som jag ofta har problem med. Har inte alls lika ont i magen längre.

  Har inga planer på att sluta med kött helt men just nu trivs jag väldigt bra med vår kost 😊

  • victoriaestelle 26 oktober, 2018 on 07:48 Svara

   Tack! :) Kände att jag ville redogöra lite då jag fått en del kommentarer om just detta ämne.
   Jag märkte också stor skillnad på min mage, samt mycket mer. Det låter jättebra att inte äta lika mycket kött längre. Mannen i huset äter ju fortfarande kött vissa dagar och så kommer vi fortsätta ha det :) Tack för din kommentar fina! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna