29 år, gift med Christian, Vasastan i Stockholm, kommunikatör/projektledare i offentlig sektor, bf april/maj 2017

Annons

Minskade fosterrörleser

Vi behöver prata om minskade fosterrörelser. I morse tyckte jag att Bulan var lite slö, hon rörde sig men jag kände inte lika tydligt som jag brukar. Tog det säkra före det osäkra och ringde in till förlossningen på Karolinska (det sjukhus som vi valt). Jag blev rekommenderad att komma in till specialistmödravården med en gång, satte mig på bussen och när jag kom fram så hann jag knappt sätta mig ner innan jag fick hjälp. Jag fick ligga med CTG i 40 minuter, vilket mäter hjärtljud och eventuella sammandragningar. Jag följde skärmen och kunde se att Bulan ligger runt 140 och när hon puffar och vrider på sig går hjärtljuden upp till 160. Helt normalt enligt deras utsago. Efter 40 minuter fick jag gå in till en läkare som utförde ultraljud för att säkerställa fostervattenmängd, att hjärtat såg bra ut samt registrerade rörelser. Tack och lov var det utan anmärkningar och nu i eftermiddag har hon levt loppan igen.

Reflektioner

Vilken fantastisk vård vi har och bra att dom ser allvarligt på det och att jag fick så snabb hjälp. Jag tror att jag analyserade lite extra i morse eftersom C ska åka och jobba i Danmark till och med torsdag. Jag har ju en tendens att tänka katastrof istället för realistiskt… Kan ju även tillägga att googlade på lite onödiga saker igår… Så nu får jag helt enkelt sluta upp med det.

NU vill jag bara snabbspola tiden och att Bulan ska komma ut till världen, börjar bli trött på att allt ansvar ligger på mig, det är ju enbart min upplevelse av minskade fosterrörelser som avgör det.

CTG ctg2

 

2 reaktioner på ”Minskade fosterrörleser

  1. Skönt att de tog din oro på allvar och att du fick komma in så snabbt! Ännu bättre att allt såg bra ut :-) Spännande att få läsa om någon i nästan samma vecka som mej..jag är beräknade i början/mitten av maj med tredje barnet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons