Bild 2014-09-13 kl. 22.49 #4

Godmorgon!
Den här morgonen är en lite jobbigare morgon då jag känner att mina utslag är värre än vanligt.. Nee jag hatar den här känslan och den här synen på mig själv. Jag känner mig ofräsch och ful, jag säger inte att jag är det utan att jag känner mig så.
Det känns lixom som om hoppet om att jag ska få ”normal” hud är ganska dött och omöjligt, det kommer aldrig att hända.
Idag vill jag knappt gå utanför dörren, men jag kommer ge den här dagen en chans, det kan ju faktiskt vända.

Eftersom att jag inte gillar den här känslan eller vill må dåligt så kommer jag att sätta på mig långbyxor och långärmat och gå utanför dörren och lämna den känslan bakom mig. Nu kanske några av er undrar varför jag vill sätta på mig långärmat, varför jag väljer att ”gömma” mig? Joo då kan jag berätta för er att jag inte skjuter upp problemet eller gömmer mig för alla andra skull, utan jag väljer att täcka utslagen så att jag slipper bli påmind under dagen, går jag med kortärmat så kommer jag att se mina utslag under hela dagen och då kommer jag verkligen få en dålig dag.

Jag vet inte om jag är den ända som gör så här? eller tycker att det är en bra lösning?
Självklart ska jag också ringa hudläkaren idag och hoppas på att få en tid så att jag kan ta tag i problemet på riktigt, men inget händer under en natt.

Puss och Kram, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Aaron

  Life is like a game of cards, so just deal with the conditions and cards that you were dealt the best that you can, if it’s more comfortable on a bad day to wear extra clothes, it’s o.k. so you can relax and not worry. You are incredibly beautiful Ellinor, all of you is beautiful and please never doubt it sweetie.
  love

  URL:
 2. Postat av: Anna

  Förstår att det suger!

  Har du provat att ta bort 1) mjölkprodukter, 2) gluten, 3) rött kött, 4) socker, 5) alkohol och 6) koffein?

  Provat gröna juicer varje dag? Omega 3? Probiotika? Cellenzymer för att göra kroppen mer basisk? Äta bara ekologisk mat? Food is medicine.

  Se till att bara använda ekologiska hud- och hårvårdsprodukter utan gifter som gör det värre.

  Du KAN bli fri från det, tro aldrig något annat. Kunde jag så kan du.

  Kärlek din väg!

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   HEjsan!
   åååh nej jag har inte provat det, men om du säger att det kan funka så är det ju helt klart värt ett försök iaf!
   Tack så jättemycket för tipset.

   Kram, Ellinor

   URL:
 3. Postat av: Martina

  Styrkekramar från Finland <3

  URL:
 4. Postat av: Ida

  Hej Ellinor!

  Jag lider av atopiskt eksem som har brutit ut till och från sen jag var två år, idag är jag 24.
  Just nu har jag en period där mina eksemutslag är värre än någonsin! Så vet precis hur du känner, vissa dagar vill jag bara krypa ner i sängen och gömma mig.
  Tänkte tipsa dig om MSM kapslar och EMS kräm, jag har ätit och smörjt mig nu i tre veckors tid och jag ser en klar förbättring på min hud och mina eksemutslag! Kanske värt att testa :)

  Mvh Ida

  URL:
 5. Postat av: Ylva

  Hej fina Ellinor!

  Jag är en tjej på 24 år med atopiskt eksem. I våras fick jag rådet att gå på ljusbehandling på Sahlgrenska för mina besvär, men kände att det skulle bli rätt dyrt. Som det ser ut nu pluggar jag på 150 % fart på universitetet och jag vet inte om jag skulle hinna med att åka på ljusbehandling tre gånger i veckan. :(

  Imorse vaknade jag i samma sits som du, med eksem ner över armarna. De är utspridda fläckvis och kliar. Skönast hade varit att gå i en lös T-shirt, men istället fick det bli en långärmad skjorta trots att sommarvärmen ligger kvar. Det för att inte riskera att någon skulle stirra. Och för att själv inte bli påmind för min egen del om hur hemskt det ser ut. Man känner sig inte vacker precis.

  Ville bara säga att du skänker en enorm styrka till ALLA med hudsjukdomar, inte bara psoriasis. Jag blev så rörd att jag grät när du visade upp din kropp i Top Model, och tårarna rinner även nu när jag skriver. Vi VET ju att eksem och psoriasis inte smittar, men man känner sig inte fräsch ALLS! Hud som bara fjällar sig, eller som för min del blir till skorpor som jag kliar bort om och om igen. Jag sover på svarta lakan för att kunna se och ta bort hudbitarna jag bokstavligen klöst bort under natten – alternativet är ljusa lakan där hudresterna inte syns, men då syns ju blodfläckarna istället. Så jag föredrar svarta lakan då det inte ser lika hemskt ut på morgonen när man ska bädda…

  Okej, tanken var inte att jag skulle bli så här blödig (haha) och dramatisk, jag hade egentligen en fråga till dig! Du måste ju ha fått prova på ljusbehandling? Jag funderar nämligen på om det inte funkar lika bra med att sola solarium? För det skulle jag ju ha tid med att göra då jag kan anpassa frivilliga solariebesök till mina studietider, solarium finns ju lite överallt medan jag har det lite mer komplicerat att ta mig till Sahlgrenska. Och så var det ju dyrare. Vad tror du? Är det värt det? Eller ska jag satsa på att sola solarium regelbundet istället om det funkar?

  Drömmen vore ju att få åka på en resa i vinter, och få sola och bada i havet, men jag vet inget förbund eller sjukhus som sponsrar resor för oss som ”bara” har eksem tyvärr. Så det är något jag får bekosta på egen hand i så fall.

  Tack på förhand för svar, till min mail eller här i din blogg.

  En stor kram från mig!

  URL:
 6. Postat av: Rebecka

  Jag har inte eksem men däremot extremt mycket finnar, äckliga som bölder över hela kinderna. Förstår känslan du har, det tar på ens inre fruktansvärt mycket ibland… man ba ”GUD, THIS IS THE ONLY FUCKING THING JAG BER DIG OM”, man testar allt men inget funkar. Och så ser man alla perfekta människor runt omkring sig och undrar varför det ska vara så jäävla svårt

Lämna en kommentar