Världen enligt en blondin

Receptet för en lyckad höstmiddag

20120830-213030.jpg

20120830-213039.jpg

20120830-213046.jpg

Ingrediender:

1 1/2 kg nöttkött (går bra att blanda som jag idag lite oxbitar med annat )

3 msk smör

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1/2 dl vatten

1 kvist färsk timjan

1 lagerblad

2 krossade vitlöksklyftor

3 msk vetemjöl

75 cl kraftig rödvin (1 flaska)

2 dl köttbuljong av tärning

1 msk tomatpuré

200 g strimlad bacon

25 smålökar

200 g färska champinjoner

1 msk smör

bladpersilja

Till servering:

rostat bröd i trekanter

Bryn kötet väl runt om i smör i omgångar i en stekpanna. Salta och peppra. Flytta över köttet i en gryta, vispa ur stekpannan med vatten och sila ner skyn i grytan. Tillsätt kryddor och vitlök, pudra över vetemjöl och rör om ordentligt. Häll på rödvin och buljong så att det knappt täcker köttet. Vispa i tomatpuré.

Låt grytan koka sakta under lock på svag värme tills köttet är mört, det tar cirka 1 1/2 timme.

Stek bacon knaprig och stek lökar och små champinjoner i smör. Lägg bacon, lök och svamp i grytan och koka ytterligare 20 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med kokt eller pressad potatis och rostat bröd i trekanter :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *