VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tävla om Babybjörn heta världsnyhet!

baby-carrier-one-prod-001

Babybjörn har gjort det igen, kommit med en ny bärsele som skapar rubriker!

Den här gången har dom verkligen lyckats, dom har fått ihop en fantastisk fin bärsele som man både kan bära framtill med barnet både framåtvänt och inåtvänt och på ryggen, bärselen heter BABYBJÖRN Bärsele ONE!

BABYBJÖRN One är en multifunktionell bärsele för mage och rygg. Bärselen är utvecklad med barnläkare och passar barn från nyfödd upp till 3år. Bärselen ger rätt stöd för ditt växande barns huvud, rygg och höfter.  Du kan välja att bära barnet på 4 olika sätt på både mage och rygg. Bärselen kan göras om så att en nyfödd sitter perfekt i bärselen och en 3 åring. Välj mellan att bära barnet inåtvänd, utåtvänd eller på ryggen. Tack vare att du kan bära ditt barn på ryggen kan du använda Bärsele One upp till 15kg.

Bärselen lanseras i Sverige v10 ca 6 mars men nu kan du förhandsboka den hos oss och få då ett startpaket från Tommee Tippee på köpet värde 378kr, läs mer här om bärselen och om erbjudandet.

Jag har fått 3st BABYBJÖRN Bärsele One med startpaket från Tommee Tippee värde 1773kr/st att tävla ut på min blogg, så kul!

Vill du vara en av dom första så får en BABYBJÖRN Bärsele One så var med och tävla och var bland dom 3:). Som alltid är mina tävlingar roliga och enkla, den här gången ska ni få svara på frågor och komma med er bästa bärseleberättelse, det kan vara er egna berättelse eller något du har sett eller hört (eller vill vara med om).

Min bästa berättelse är när vi var ute och reste med Karma som då var 14 månader, alla som har eller har haft ett barn i den åldern vet vad som gäller FULLT ÖS MEDVETSLÖS. Och Karma var inget undantag…. Vi hade varit en vecka i Turkiet och när vi skulle hem så fick jag hjärnsläpp, jag packade ner min babybjörn i resväskan och checkade in den?! Vad tänkte jag på…. Det resulterade i att jag fick jaga jaga jaga på flygplatsen och sen när inte Karma orkade så fick jag bära bära bära…ingen rolig kombo.

Flyget var försenat och det var massor av barnfamiljer som väntade dom flesta barnen sov men INTE Karma utan vi fick köra all-in och hon underhöll hela flygplatsen. Till slut kom en vänlig själ fram och frågade om vi ville låna deras bärsele för deras barn sov JA TACK! Det tog 5 min och sen sov Karma, ja vad ska man säga – bärselen är en räddare i nöden:).

Här kommer frågorna till tävlingen:

1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?

2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?

3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?

Ni hittar era svar genom att klicka här. 

Sen så vill jag att ni skriver ner er bästa bärsele-berättelse eller kanske vad tror ni är det bästa läget ni kan använda er bärsele till (så alla ni som inte har varit i närheten av en bärsele också kan vara med och tävla:).

Du tävlar genom att lämna ditt bidrag som en kommentar i det här blogginlägget. Tävlingen håller på till och med onsdagen den 20 februari klockan 23.00.  Efter det så publicerar jag vinnarna i min blogg.

Lycka till!

Ulrika

 

 

 

 


Kommentarer


 1. Sanna januari 25, 2013 on 9:45 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Du kan bära både på mage och rygg dvs. 2 sätt.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg

  Har faktiskt en lite rolig men lite otäck historia om första gången jag skulle bära min dotter i bärsele. Visste inte alls hur den skulle sitta och det hela blev helt fel, och de slutade med att hon nästan ramade rakt igenom precis som på film, men som tur var fångade jag henne innan hon slog i golvet och de var tur det då de annars hade kunnat gå riktigt illa. Men det hela såg nu ganska roligt ut om man bortser ifrån hur illa hon skulle kunnat skada sig och det är just därför jag hoppas på en säker och bra bärsele till nästa barn nu när jag faktiskt går i tankarna om att få en liten till en snart.

  Kram Sanna

 2. Carro januari 26, 2013 on 8:54 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Vi har en liten kille som inte alls vill sova själv på dagarna
  Han vill vaggas i famnen till sömns
  Att låta han skrika och gråta sig tills sömns är inte heller min grej
  Vill inte låta mitt barn somna ledsen och otrygg

  Visst blir det tungt att vagga honom till sömns flera gånger varje dag då han också växer och blir större men jag bär hellre på honom dag ut och dag in om han somnar tryggt

  En bärsele skulle underlätta väldigt

 3. Anna L januari 28, 2013 on 11:35 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Jag levde under ett halvårs tid i Ecuador och fick på nära håll ta dela av hur barn bärs i sjal tätt intill förälderns kropp. Har alltid tänkt att detta är det mest naturliga sättet att bli buren för ett litet barn, varmt och tryggt samtidigt som föräldern frigörs från tyngden att hålla och bära och har rörelsefrihet. Nu när det är min tur vill jag få chansen att på svenskt tryggt och säkert sätt med genomtänkt trygghet och ergonomi få göra detsamma! Snyggt och smart -full fart!

 4. Sandra januari 28, 2013 on 11:35 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. Det kan användas på fyra olika sätt, både mage och rygg, med barnet framvänd och bakvänd.

  3. 15 kg

  Själv har jag inget bärsele-minne då jag ännu inte fött. Jag är gravid och beräknad 12 Februari. Men jag har hört så himla mycket bra om bärselar och eftersom många barn gärna vill ha närhet och det ofta är lugnande känns det som ett måste på att införskaffa listan. Känns smidigt då man vill vara nära samt om man ska ut en sväng och vill att allting ska gå lite smidigare. Denna verkar ju kanon och jag skulle absolut inte tacka nej till denna vinst, att ha hemma då bebis kommit! :)

 5. SannaK januari 28, 2013 on 11:40 f m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  svar: Över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  svar: 4 sätt, både på rygg och mage.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  svar: Barnet får väga max 15kg.

  Vi har en bärsele som har används 2 ggr. Jag förstår inte alls hur man använder den konstigt nog, den går ej att spänna åt så min lilla son sitter inte så bra i den. Om jag ej håller om honom så hänger han utåt vilket inte känns så tryggt. Om jag hade vunnit en bärsele hade den kommit till användning varje dag! Han vill gärna vara med överallt och ibland är det svårt att hålla i honom, man har ju ändå bara två armar..!

 6. sofia januari 28, 2013 on 11:41 f m Svara

  Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  SVAR: I över 50 år.

  Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  SVAR: 4 olika sätt

  Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  SVAR: 15 kg

  Våran snart 3 åring hade jag i bärsele hela första året, det var så praktiskt att ha händerna fria när man har flera barn. Och han fick alltid vara med och se allt.
  Jag hade honom tom i bärsele på ett bröllop och han var överlycklig när vi dansade runt =)
  Bärsele är toppen!
  Nu ska vi ha en till i sommar och det skulle ju vara kanon om vi vann denna fantastiska bärselen.

 7. Linn januari 28, 2013 on 11:41 f m Svara

  1. Över 50 år

  2. 4 olika sätt, både på mage och rygg

  3. Max 15 kg

  Min bästa bärsele-berättelse är från den värsta helgen hittils i mitt liv. Scenariot var så att jag skulle vara hemma själv 4 dagar eftersom min pojkvän åkte på en affärsresa. Jag såg riktigt fram mot att vara själv med mina små tjejer, Felicia 2 1/2 och Embla 4 månader. Den drömbilden försvann rätt fort…

  Tre timmar efter att min killes flyg åkt från Arlanda börjar Felicia må illa och en timme senare börjar Embla… Ni förstår nog kaoset som utspelade sig dessa dygn, tre dygn närmare bestämt höll detta på. Jag sprang som en duracellkanin mellan tvättstugan, sovrummen, toaletten och låg på alla fyra och torkade golv. Som tur var fick jag själv inget annat än feber annars hade aldrig märktjänsten gått så bra.

  Hade jag INTE haft min Babybjörn vid detta tillfälle hade jag aldrig klarat av allt detta. Att kunna ha fria händer till att fixa med den stora tjejen samtidigt som man är nära bebisen är guld värt under en vinterkräksjukahelg kan jag berätta. Nu när syskon nummer tre snart ska ta plats så har jag redan börjat se framför mig hur det då kommer se ut om jag skulle hamna i samma sits och där kommer denna fantastiska vinst in :)

  Tack för en fantastisk hemsida!

  Mvh Linn

 8. Caroline januari 28, 2013 on 11:50 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt

  3. Upp till 15 kg

  När vi fick vår första flicka åkte mannen iväg till Italien i en vecka, dottern var då bara 1 månad.
  Hade en baby Björn liggandes som vi hade köpt men ännu ej använt.
  Helt plötsligt vägrade hon sova och grät och grät oavbrutet…
  Första gångs mamma och ensam så var det inte speciellt kul.
  Tittade då på bärselen och tänkte ”varför inte, nu kör vi”.
  Krånglade på mig den (hade aldrig ens testat den på mig innan) och efter ett tag satt den bra och även dottern satt i. Satte på lite musik och började dansa med henne på magen… Tog inte ens en låt förrän hon sov. Sedan var det bara att fortsätta dansa så fort hon inte ville sova :)
  Hon fullkomligt älskade att sitta i den och jag älskade att ha den. Då kunde jag greja med båda händerna samtidigt som hon kunde titta, dock oftast sova.

  Skulle gärna vilja ha en ny till vår lilla tjej.
  Hon väger mer så kunde ej ha den andra till henne speciellt länge… :(

  Hoppas hoppas…

 9. Jenny Eriksson januari 28, 2013 on 11:55 f m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  I över 50 år

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  2 sätt rygg och mage.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  15 kg

  Vi hade en gång en bärsele från babybjörnen men nu till vårt andra barn så hade min sambo slarvat bort den. Det är nu man upptäcker hur mycket man skulle behöva en sån! Nere i tvättstugan så man får händerna fria, när han behöver vaggas till sömn i famnen, på skogspromenader där vår vagn omöjligt tar sig fram, när man går i butiker och vill kolla på kläder, m.m. Kan skriva hur länge som helst så snälla låt mig vinna en och spara på min rygg å armar!!

 10. Nathalié - Äntligen gravid januari 28, 2013 on 11:58 f m Svara

  jag är med :)

  1. i över 50 år.

  2. man kan bära barnet på 4 olika sätt på mage och rygg.

  3. upp till 15 kg.

  vi väntar vårt första barn och det jag direkt tänker på med att få ett fint bärseleminne är såklart i sommar! vi får vår lill* i mars och att få bära hen när vi åker till djurparker och när vi är ute på skogsutflykter med vår hund. så himla mysigt och man slipper kånka runt på en vagn i terräng som inte är så vagnvänlig. att dessutom ha båda händerna fria och att få se min sambo bära vår älskade i selen… den synen får mina ögon att tåras.

  kram nathalié

 11. Jenny januari 28, 2013 on 12:01 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Du kan bära både på mage och rygg , och åt båda hållen , 4 olika sätt!

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg

 12. Marie Pettersson januari 28, 2013 on 12:02 e m Svara

  1, över 50 år
  2, på 4 olika sätt
  3, max 15 kg

  Då min lille prins kommer få vara med ute på gärdet till sommaren och plocka ”flygisar” vore denna toppen att använda och ha honom på ryggen. Så hela familjen kan gå ihop. :-)

 13. Jenny januari 28, 2013 on 12:04 e m Svara

  Lyckades skicka iväg innan jag var klar!!

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Du kan bära både på mage och rygg , och åt båda hållen , 4 olika sätt!

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg

  Vi älskar att vara ute på promenader i skogen där vagnen ofta inte kommer fram, vi har även en sjö vi åker och fiskar vid där vi använde våran bärsele flitigt i somras när Oliver var liten (född i mars) , men det skulle kännas så mycket bättre att ha en ny bärsele och en One där man kan ha honom på ryggen med.

 14. Evelina Gustavsson januari 28, 2013 on 12:07 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  I över 50 år

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Fyra olika sätt på ryggen eller magen

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Max 15 kg

  När min dotter var ett år besökte vi en djurpark vilket såklart var väldigt spännande. Men när man är så liten orkar man inte gå själv och sitter man i vagnen ser man inte över stängslen in till djuren! Med andra ord var hennes föräldrar ganska trötta i armarna då vi åkte därifrån… Nu har hon fått en lillasyster och till sommaren upprepar sig nog historien när vi åter besöker djurparken. Om inte denna bärsele hjälper oss att bära lillasyster i rätt höjd förstås…

 15. Sara C januari 28, 2013 on 12:21 e m Svara

  Jag är gärna med och tävlar:)

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt
  3. Upp till cirka 15 kg (i utåtvänt läge 12 kg)

  Mitt bästa bärselsminne är när jag var på besök hos en bekant som hade en en-månaders gammal bebis. Bebisen var inte nöjd och skrek mycket och jag såg hur hyperstressad mamman var. När hon till slut började svinga babyskyddet allt högre upp i luften frågade jag om hon inte hade provat bärsele. Vår son har alltid varit väldigt nöjd i den som bebis. Hon hade inte provat och jag åkte med den till henne redan samma eftermiddag. Det var så skönt att höra när hon efteråt berättade att bebisen lugnat sig i selen och framförallt att höra att hon inte längre var så stressad… En bärsele kan verkligen göra under:) skulle vara spännande att prova en där bevisen även kan sitta utåt.

 16. alma kaljaca januari 28, 2013 on 12:28 e m Svara

  I över 50 år
  4 olika sätt på både mage och rygg
  15 kg
  En mormor som tävlar för sina små barnbarns skull.
  Med bärsele går jag till olka ställe , ryggen mår bättre och jah klarar hela dagen

 17. Jennifer Jernberg januari 28, 2013 on 12:44 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt på både mage & rygg
  3. 15 kg

  Min dotter hade alltid svårt att komma till ro när hon ska sova så vår bärsele användes flitigt när hon var liten. Mitt bästa minne var när min dotter vägrade vagn när hon var 8-12 månader men bärselen accepterade hon glatt. Hon & jag har sen hon kom alltid tagit en långmorgonpromenad innan frukost för att jag skulle komma i form & detta blev snabbt ett beroende hos mig men när lillan helt plötsligt vägrade vagn fick hon hänga med i bärselen på min mage istället. Hon älskade våra morgonpromenader & jag också. Det var verkligen vår stund. Nu väntar vi baby nr 2 i mars & vi skulle gärna vilja vinna en ny som lillesyster/bror kan sitta i.

 18. Maria Oskarsson januari 28, 2013 on 1:07 e m Svara

  1. I över 50 år.
  2. På 4 sätt, på mage och rygg, framåtvänd och bakåtvänd.
  3. Max 15 kg.
  Berättelse: Mycket noga hade man varit och känt och klämt på alla barnvagnar på marknaden.
  Läst tester, gjort egna undersökningar i bekantskapskretsen mm. Till slut hade man valt den perfekta vagnen, för både hundpromenader och shoppingturer. Sen kommer äntligen barnet och man ser fram emot att gå ut i världen och stolt visa upp detta underverk, men vad händer, barnet gillar inte att åka vagn… Bärselen blev räddaren i nöden som gjorde hundpromenader och ett socialt liv utanför hemmet möjligt. Hade aldrig klarat mig utan bärselen. Den bästa investering en nybliven förälder kan göra.

 19. Sara Jonsson januari 28, 2013 on 1:28 e m Svara

  1. BabyBjörn sålde sin första bärsele 1973 – den hade namnet Hjärtenära. (Alltså i 40 år, för att påpeka ett litet faktafel på AFFs shopsida. Babybjörn har dock tillverkar produkter för bebisar i över 50 år, babysittern t ex.)
  2. 4 olika sätt att bära på mage och rygg .
  3. Ända upp till ca 3 år, men för max 15 kg.

  Vår första bebis kommer inte hem till oss förrän i mars, men jag ser framför mig att vi skulle få stor använding av en bärsele med flera funktioner under lång tid. Vi är en aktiv familj som gärna rör på oss i skog och mark, där kanske inte vagn är att föredra alla gånger. Den första tiden tänker jag mig blir extra myig och faktiskt, Hjärtenära, som Babybjörns första sele hette. När barnet blir större så handlar det mer om andra saker som äventyr och upptäcksfärder. Sedan är jag ett stort fan av produkter man kan använda på flera sätt under lång tid, dels miljötänket men även den ekonomiska biten.

 20. Amanda Brustad januari 28, 2013 on 2:00 e m Svara

  1) de har sålts i över 50 år.
  2) 4sätt
  3) upp till 15kg.

  Vi berättade för min mormor att vi skulle få en börser i doppresent till vår son och så utbrast hon ”Vad roligt, sådana sålde jag i min leksaksaffär”

  En annan gång, för inte så längesen, när jag inte använt vår bärsele på ett tag kom jag till insikt att min bebis inte är liten längre! Hans huvud slog i min haka vilket han inte gjort tidigare! Oj vad tiden går! Han blir 1 år på söndag den 3:e februari! Lillkillen är inte så liten längre men trots det använder vi vår sele flera gånger i veckan!
  Ha det bra alla mammor och pappor!

 21. Julia Sundell januari 28, 2013 on 3:58 e m Svara

  1. BabyBjörn sålde sin första bärsele 1973 – den hade namnet Hjärtenära. (Alltså i 40 år). Babybjörn har dock tillverkar produkter för bebisar i över 50 år, babysittern t ex.)
  2. 4 olika sätt att bära på mage och rygg .
  3. Upp till 15 kg.

  Vi har en liten tös nu på 6 veckor som har väldigt mycket magknip så vi var i stort behov av en bärsele väldigt fort, så vi köpte en begagnad som visade sig vara ganska sliten eller ja väl använd, flera flera år på nacken så dom är ju otroligt hållbara vilket är jätte bra också för miljöns skull.
  Nu när vi använder bärselen nästan all dotterns vakna tid för att hon är så lugn i den så skulle det verkligen vara kul att få vinna en ny fin bärsele som verkligen vart/är en räddare i nöden! :)

 22. Mari Rydman januari 28, 2013 on 4:15 e m Svara

  1. Över 50 år

  2. 4 olika sätt, både på mage och rygg

  3. Max 15 kg

  Vi har en liten 2-månaders flicka och har bara använt bärsele så här långt. Jag har däremot ett fint minne från när jag själv var liten! Min pappa bar alltid omkring mig på ryggen, och ett av mina första minnen är av att hänga i bärstolen på pappas rygg medan vi var ute i skogen. Jag kommer inte ihåg vad vi gjorde, men det var troligtvis svampplockning på agendan! Jag fick följa med överallt, nöjt fastspänd på pappas rygg. Samma stol spikade jag några år senare fast på min lilla hemmabyggda lådbil, så att jag skulle ha ett passagerarsäte till mina dockor! Mina föräldrar hade kanske inte riktigt tänkt sig den användningen, men jag var MYCKET stolt över min ”uppfinning”. Så bärstolen fick hänga med ett bra tag även efter att jag hade växt ur den!

 23. Karin Augustsson januari 28, 2013 on 5:18 e m Svara

  1. I över 50 år.
  2. 4 sätt både fram o bak
  3. 15 kg

  Mitt bästa minne är när vår lilla prinsessa var ett par veckor. hon vägrade att sova någon annanstans än i min famn och jag var helt slut! Så fick jag låna en bärsele från en kompis och testade den! Min tjej somnade efter fem minuter och jag var frälst! En ny bärsele skulle verkligen passa fint med ny liten på gång.
  Med vänlig hälsning, Karin Augustsson

 24. Zoolander januari 28, 2013 on 8:06 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  svar: Över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  svar: 4 sätt, både på rygg och mage.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  svar: Barnet får väga max 15kg.

  Vi ska åka på en tripp lite längre fram och kan inte ta med vår barnvagn. Vår son är inte tillräckligt gammal för att gå så det blir tungt att bara gå och bära honom på egen hand. Det hade varit helt underbart att vinna denna bärsele. Den skulle underlätta vår lilla tripp men även vardagen. :)

 25. 1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  I över 50år
  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  På 4 olika sätt på både mage och rygg
  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Upp till 15kg.

  Jag har inget direkt bästa bärseleminne, men jag önskade att jag haft ett bärsele till ettåringen när vi gjorde Mexico och det tex inte gick att ta sig fram med vagnen vid mayaruiner i djungeln. Eller när jag stod med en sovande 1 1/2 åring på armen under P&L…
  Jag har dock ett minne som jag skulle vilja kalla för mitt starkaste bärseleminne från då vår dotter var ca 6 månader gammal. Vi hade gett oss katten på att kunna göra mycket av det vi gjorde innan vi fick barn så vi åkte till London i en vecka och packade givetvis ner vårt så gott som oanvända bärsele ( jag hade fått lite bärseleskräck efter att ha halkat med tjejen på magen när nysnön lagt sig). En dag fick vi den brillianta idén att lämna vagnen på hotellet och bara ta selet med oss för att kunna ta hop-on-hop-of bussen. Det blev dock inte så mycket buss som vi tänkt eftersom tjejen skrek hysteriskt varje gång vi klev ombord. Efter halva dagen så såg jag på mannen att det var något som inte var som det skulle men han förnekade att något skulle vara fel och vi fortsatte att promenera runt i London. Framåt kvällen kröp det fram att det var något som skavde mot hans mage och vid närmare titt så visade det sig att bärselet liksom gått av och den hårda skivan som satt mot mannens kropp och skulle stödja snarare stack in i kroppen! Vi hoppade på en buss och tänkte att vi skulle komma närmare hotellet, men hamnade åt helt fel håll och fick sedan gå i ca 2 timmar för att komma ”hem”. Inget vi glömmer i första taget iallafall…
  Till våren är detta två år sedan och lika länge har vi pratat om att köpa ett nytt sele, men efter den första incidenten har vi blivit väldigt veliga (eller fega) på den punkten. I mars kommer barn nr 2 och kanske är det Bärsele One som är svaret på våra behov?

 26. Hanna Johansson januari 29, 2013 on 2:26 e m Svara

  1) I över 50 år.

  2) På 4 olika sätt

  3) 15 kg

  Min absolut BÄSTA bärseleberättelse är helt klart när min sötaste lilla kusin var cirka 7 år gammal. Hennes lillasyster var då bara 6 månader och min moster bar lillan i sin Baby Björn var hon än gick. Min kusin älskade att leka med dockor och just denna dag ville hon att dockan Elsie skulle få följa med till butiken för att handla. ”Vänta på mig, ska bara fixa en sak!”, ropar min kusin och springer in på sitt rum och stänger dörren. När hon kommer ut har hon tagit sin lilla rosa ryggsäck som hon har satt fram på magen, och i ryggsäcken sitter Elsie. Jag har aldrig sett henne så stolt säga ”Nu kan vi åka och handla!”.

 27. SusannahL januari 29, 2013 on 2:27 e m Svara

  Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  SVAR: I över 50 år har BabyBjörn sålt bärselar.

  Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  SVAR: 4 olika sätt, på både mage och rygg.

  Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  SVAR: 15 kg.

  Vi har använt vår BabyBjörn till våra tre barn. Vår minsta dotter älskar den och sitter i den nu medan jag bakar pizzabullar till de äldre barnen. Det börjar dock bli dags för en ny då den börjar se lite ledsen ut. Mest klara minnet måste vara när vi var på öppningen av Ikea Älmhult, världens största Ikea och glömt BabyBjörn hemma. Vi turades om att bära dottern genom hela Ikea. På kvällen somnade vi gott av utmattning.. Numera går vi ingenstans utan den. :)

 28. Marie januari 29, 2013 on 2:34 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt på både mage och rygg
  3. 15 kg

  Jag och min man väntar vårt första barn i mars, och framförallt min man vill riktigt gärna ha en bärsele. Hans citat får tala för sig själv: ”Du har snart burit vår son i 9 månader. Nu är det min tur!”

 29. sofia januari 29, 2013 on 3:15 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. På fyra olika sätt, fram och bakåt vänd på både mage och rygg
  3. upp till 15 kg

  Min bästa upplevelse av baby björn är då jag snabbt blev gravid efter mitt första barn och fick kraftiga foglossningar. jag hade svårt att orka bära min baby på grund av foglossningarna och tack vare min bärsele orkade jag bära honom trots allt. Bärselen användes så flitigt att den gick sönder och vi väntar nu vårt tredje barn. Min dotter är bara åtta månader och jag skulle verkligen uppskatta att få en ny ännu bättre bärsele som kan hjälpa mig igenom ännu en graviditet!

 30. Jenny januari 29, 2013 on 3:20 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt på både mage och rygg
  3. 15 kg

  Bästa erfarenheten av BABY BJÖRN är när min 12-åriga son va liten och hade kolik, då levde jag med min bebis på magen. Jag dammsög, diskade, bakade och va ute och gick med honom. Hade inte klarat den tiden utan min BABY BJÖRN. Har den kvar till min lilla kille som kom i december, så kvalitén är ju makalöst bra. Önskar dock vi vann en helt ny. Vore super!!! Tack på förhand! Från Jenny och Johannes

 31. vecca januari 29, 2013 on 3:32 e m Svara

  1. i över 50 år
  2. 4 olika sätt, både på mage och rygg
  3. max 15 kg

  När jag skulle använda bärselen första gången men min tjej så insåg jag väldigt snabbt att den hade många fler funktioner än jag någonsin kunde tänka mig. När jag väl hade fått henne på plats i den så började hon genast leta sig fram till maten och då var det bara att ta fram och servera bröstet. Jag slapp hålla henne och hon var hur nöjd som helst. Bärselen ger även lite skydd så det funkar utmärkt att amma i om man nu skulle behöva göra det på allmän plats. Tyvärr trivdes vi inte med den bärselen som vi har sålt och är på jakt efter en ny. Babybjörn ser ut att passa oss mycket bätre så man kan alltid hoppas.

 32. Erna januari 29, 2013 on 4:34 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. På 4 olika sätt; fram och bak på mage och rygg
  3. Maxvikt är 15 kg

  Jag har rest mycket med min 15 mån gamla son då vi har familj lite över allt (han har suttit på flygplan runt 30 gånger redan!), och för det mesta har jag rest själv med han och allt pickopack. På varenda resa har underbara BabyBjörn räddat mig helt och hållit! Jag har aldrig ens kunnat tänka mig att vara utan den, men nu tyvärr på vår senaste resa försvann underbara BabyBjörn och är minst sagt mycket saknat! :(
  Nu till sommaren väntar jag barn nr.2 så det vore verkligen perfekt att få BabyBjörn One för att kunna bära både äldre killen eller nya bebisen på alla våra resor! Samt som jag älskade att ha sonen som spädbarn hängande på mammas mage och det känns som att när man kommer ha 2 barn under 2 år kommer det vara absolut perfekt att kunna bära på bebis och samtidigt sköta storpojken. :)
  Hoppas hoppas gör mamma, HenryLeo och bebis :)

 33. Amanda januari 29, 2013 on 5:32 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. På fyra olika sätt
  3. Max 15 kg får barnet väga

  Vi fick låna en bärsele av min mans syster, det bar en gammal sele (ca 13 år gammal) från ett märke jag inte känner till. Våran dotter satt inte bra i den och det kändes inte alls tryggt att ha henne i den. Men när jag sedan fick låna min systers babybjörn så öppnades en helt ny värld! Jag kunde äntligen få nått gjort här hemma, då min lilla tjej var som dom flesta bebisar är, inte villig att ligga själv, man var tvungen att bära henne hela tiden. Hon fick följa med ner till tvättstugan och hon fick va med när jag dammsög och grejade i hemmet. Det var guld värt för mig!

 34. Linn Andersson januari 29, 2013 on 5:38 e m Svara

  1. Över 50 år

  2. 4 olika sett 2 fram till och 2 på ryggen.

  3. Max 15 kg

  Vi bor i lägenhet på andra våning och tvättstugan ligger i källaren. När
  Elliot var 1 månad så skulle jag tvätta för första gången själv och med honom med mig i en bärsele.
  Hyresvärden råkade gå förbi precis när jag kom ut ur dörren släpandes på både min 1 månads bebis och all tvätt. Han tittade på mig fnissade lite och berömde mig för att vara en huslig kvinna 😛 Tack sa jag, log glatt tillbaka och sa – Ja man gör ju så gott man kan……

 35. Cecilia januari 29, 2013 on 5:52 e m Svara

  Babybjörns sele är verkligen en räddare i nöden- trots att jag har en ”gammal” variant utan några ergonomiska finesser. Jag har faktiskt den sele jag själv låg i som barn och vars historia jag ska berätta om sen. Först frågorna:
  1. De har gjort bärselar i över 50 år.
  2. Det finns 4 olika bärlägen.
  3. Barnet får väga högst 15 kilo.

  Min bärsele-historia är faktiskt min pappas, som han gärna berättar om, man har hört den ett par gånger så att säga : ) 1982, när jag var liten bebis var vi på Kreta. Jag och min bror hade varit magsjuka så resan hade varit rätt jobbig, och när vi kryat på oss något tog pappa mig i bärselen på en promenad i hettan så att mamma skulle få koppla av lite. Det var verkligen otroligt varmt och pappa var blöt av svett där han gick vägen fram. Faktum är att han svetten rann så varm och ymnig ner för hans mage och ben att han märkte att folk nästan tittade snett på honom där han obrytt gick gatan fram. Väl tillbaka hos mamma förstod han, utifrån mammas blick, varför folk tittat på honom. Det var inte bara svett som runt nerför hans kropp… Magsjukan var visst inte helt över, och dåtidens blöjor höll inte lika tätt som dagens! : )

 36. Linda januari 29, 2013 on 6:56 e m Svara

  1. i över 50 år, sedan 1961.
  2. Fyra olika sätt; nyfödd, inåt- och utåtvänt på mage samt på ryggen.
  3. max 15 kg

  Har ingen erfarenhet än av bärselar, har BF 26 februari. I mina drömmar är bärselen praktisk för den gör båda händerna fria vilket gör att man kan göra mer och blir mindre stressad. Den är också mysig och ett fantastiskt sätt att ha händerna fria men samtidigt ha sitt lilla barn så nära hjärtat. Ger lugn och ro för både oss föräldrar och vårt lilla mirakel!
  Det är nog så jag i hemlighet drömmer om att barnet ska trivas bättre där än i vagnen…!

 37. Anna Holm januari 29, 2013 on 7:30 e m Svara

  1. I över 50 år men sedan 1973 enligt Baby Björns hemsida.

  2. På fyra olika sätt.

  3. 15 kg

  Vi har tvillingar och utan Baby Björn bärsele så skulle det aldrig ha fungerat. Någon gång har jag till och med haft en på magen och burit den andra i en ryggsäck på ryggen. Med den nya modellen så skulle även det funka! Fast det blir tungt nu när de båda väger 8 kg…

 38. Rebecka januari 29, 2013 on 7:31 e m Svara

  Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  SVAR: I över 50 år.

  Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  SVAR: 4 olika sätt

  Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  SVAR: 15 kg

  Jag väntar mitt första barn och bor på tredje våningen utan hiss. Jag är redan nervös för allt som ska upp och ner för dessa tre våningar. En bärsele är därför ett måste för att kunna bära bebis säkert i trappen när även vagn, matkassar m.m. ska upp samtidigt! Tvättstugan ligger också i källaren så en bärsele kommer att vara perfekt för oss. Jag hoppas jag vinner så bebis kan få åka med stil!

 39. Angelica januari 29, 2013 on 7:37 e m Svara

  1. Över 50år
  2. På 4 sätt både bak & fram
  3. Max 15kg

  Då både vår förstfödde son och lillasyster hade kolik som små var bärselen till STOR hjälp. Mest till lilltjejen som endast var nöjd då hon blev buren. Så att ha en bärsele till henne var ett måste om man skulle orka med en hel dag och dessutom få något gjort här hemma.
  Nu har som tur detta släppt men det skulle vara otroligt kul att få testa denna succé sele som ska vara toppen. Tror den skulle uppskattas av både oss föräldrar och lillan.

 40. Aniika januari 29, 2013 on 8:35 e m Svara

  1) I över 50 år
  2) 4 olika sätt
  3) Maximalt 15 kg

  Alltså, båda mina barn spenderade i princip sina 4 första månader i en bärsele – så bästa läget var alla lägen! Trött, gossjuk, hängig, ömklig, bärselen funkar i princip alltid. (Det där med ”hungrig” kan den dessvärre göra något åt! :)

 41. Linda januari 29, 2013 on 8:47 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: Över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Välj att bära barnet på 4 olika sätt på både mage och rygg.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: Upp till 15 kg.

  Jag har aldrig använt en bärsele, men väntar mitt första barn i slutet av Juli. Då jag är ganska svag i ryggen kanske denna är en bra sele för mig?! Som ger bra stöd och delar upp vikten. Eller så får helt enkelt sambon bära:) Och då är det positivit med en bra sele som sitter bra!

 42. Pontus januari 29, 2013 on 8:54 e m Svara

  1. Över 50 år

  2. 4 olika sätt, både på mage och rygg

  3. Max 15 kg

  Just nu går vi i väntans tider. I Mars är det äntligen dags och vi planerar och handlar för fullt inför det som komma skall. Äntligen närmar vi oss dagen D. Det har varit en lång väg och väntan men vi är snart där! Vi vill göra flera utflykter ute med vår lilla mini i sommar. En första tur i babybjörn bärselen på Skansen i Juni skulle vara mysigt!

 43. Emelie Thorén januari 29, 2013 on 8:57 e m Svara

  1) i över 50 år.
  2) 4 olika sätt. Man kan bära barnet både på bröstet och på ryggen och barnet kan sitta både framåtvänd och bakåtvänd.
  3) Max 15 kg

  Jag har en dotter som är 9 veckor gammal. Jag har aldrig haft henne i en bärsele och har därför ingen historia. Jag skulle däremot väldigt gärna vilja ha en babybjörn bärsele till henne då hon är en tjej som har ett väldigt stort behov av närhet. Jag är säker på att hon skulle känns sig trygg i bärselen och den skulle vara guld värd för oss båda. Snälla vi är i stort behov av den!

 44. Maria januari 29, 2013 on 9:42 e m Svara

  1) i över 50 år.
  2) 4 sätt att bära på mage & rygg.
  3)Max 15 kg

  Min första erfarenhet av bärsele var när vår son kom för två år sedan. Jag upplevde det som att Bärselen fungerade i de flesta fall.

  En av de bra sakerna med att använda sig av Bärsele tyckte jag var att jag hade händerna fria. Jag kunde göra flera saker samtidigt. Jag upplevde det som om jag inte var låst när jag använde bärsele.

  Min förhoppning är att jag kommer kunna låna en Bärsele igen när vår ”bäbis nr2” kommer i Juni-13 :)

 45. Viktoria januari 29, 2013 on 9:54 e m Svara

  1) I över 50 år
  2) På fyra olika sätt
  3) Upp till 15 kg

  Vi väntar vårt första efterlängtade barn som är beräknad att komma i mars. Vi vill vara så nära som möjligt med vårt barn så mycket som möjligt. Vi tror att Baby Björn One är den optimala bärselen som kan göra detta möjligt för oss. Vi ser fram emot att i början använda bärselen på magen med barnet vänd mot oss, för att sedan när barnet blir äldre kunna vända barnet framåt eller ha barnet på ryggen. Med bärselen kan vi ha händerna fria och utföra vardagliga sysslor samtidigt som vi är nära vårt kära barn.

 46. Marie M januari 29, 2013 on 10:59 e m Svara

  1) I över 50 år
  2) På 4 olika sätt
  3) 15 kg

  Sedan jag och min sambo separerat för 3 månader sedan och jag nu själv tar hand om våran nu 8 månaders baby så har jag inte lika mycket rörelsefrihet som tidigare. Känner mig faktiskt ganska så handikappad då jag måste ha med lillan vart jag än går och vad jag än gör. Har fått ”låna” en Babybjörn bärsele av en vän och den har varit oumbärlig de gånger som vi rest (flyger) till Stockholm (ca varannan månad), utan bärselen och att checka in och montera ihop barnvagnen till specialbagage, in i plastsäckar, gå igenom säkerhetskontrollen, bära barnet och skötväskan ombord hade aldrig funkat utan bärselen. Samma sak gäller i tvättstugan, måste ju ha med lillan överallt och har funderat över varför ingen kan uppfinna en bärsele där man även kan ha barnet på ryggen, då skulle jag lättare klara av att hänga upp tvätten på tork med lillan på ryggen istället för att ha henne framme för som det ser ut nu så går det nästan inte och då får jag sätta ner henne i en av de rullande korgarna med höga kanter eller sätta ner henne på golvet under tiden och det är hårt och smutsigt.
  Men nu ska den äntligen komma, den ultimata bärselen :) Kan inte beskriva hur glad jag är över detta, på riktigt. Jag hade inte klarat mig ensam fram till nu som ensamstående med en så liten baby utan bärselen, den har gett mig sådan frihet och det är jag så tacksam för. Dessvärre behöver min vän ha tillbaka sin bärsele och när vi nu skall göra en längre resa med flyg i April så måste jag ha en bärsele, vi åker nämligen till Mexico och skall stanna där i ca 2 månader och hade tänkt lämna barnvagnen hemma Så det skulle passa mig och lillan perfekt om vi skulle få möjligheten till att vinna denna nya fantastiska bärsele, därför vill vi vara med i denna tävling.
  Tack för ordet.

 47. anna januari 30, 2013 on 5:40 f m Svara

  1. Över 50 år
  2. Fyra olika sätt.
  3. 15 kg

  Har ingen berättelse om bärselar men önskar så att jag kunde vinna denna super bra grej till min syster.
  Hon och hennes sambo

 48. anna januari 30, 2013 on 5:44 f m Svara

  Fick sin dotter i v 24 :-( Det har varit en otroligt lång och jobbig resa för dem och alla runt om kring men deras fina lilla flicka är nu sex månader ( knappt 4000 g) och de skulle verkligen behöva denna.

 49. Anna Johansson januari 30, 2013 on 6:11 f m Svara

  1. I över 50år

  2. På fyra olika sätt framvänd bakvänd på magen och ryggen

  3. 15 kg

  Min dotter hade en jobbig första tid med en förkylning med tät snuva, som inte ville ge sig. Stackars liten, från det att hon var
  1, 5 månad till tre månaders ålder så har hon levt i babybjörnen.

  Det jobbigaste förutom hennes täta snuva var att jag ärvt den enklaste varianten av bärsele och jag har nu ganska ont i ryggen. .

 50. Jenny januari 30, 2013 on 6:48 f m Svara

  1. I över 50 år.
  2.3 sätt: Både frammåt och bakåt fram och mot ryggen bak.
  3. max 15 kg.

  Mitt första barn grät så fort man la henne ifrån sig så bärselen var guld värd! Helt plötsligt fick man båda händerna fria och kunde fixa och dona även att man höll henne nära sig. När man sedan började damsuga somnade hon varje gång, antar att det blir ett skönt gung i bärselen då och det sövande ljudet från damsugaren :)

 51. Anna januari 30, 2013 on 6:58 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Vi var på semester i Spanien när vår tjej var liten, då var bärselen oumbärlig – särskilt på flygplatsen! Den kom även till stor användning när vi gjorde en halvdagstripp till Gibraltar och gick runt däruppe på höjderna. Då var det super att kunna ha båda händerna tillgängliga och man visste även var man hade henne – hon kunde inte försöka smita ur greppet på oss.
  Den här nya bärselen skulle passa oss perfekt då vi har ett syskon på väg, vore super med denna som man även kan ha på ryggen.
  Håller tummarna att jag vinner :)

 52. sabina januari 30, 2013 on 7:11 f m Svara

  1. 1973 tillverkades babybjörn sitt första bärsele
  2. Går att ha på 4 olika håll men jag skulle aldrig vilja ha mitt barn rygg mot rygg!
  3.15kg
  jag hade packat ner mitt bärsele o checkar in den också under våran första resa, även där förseningar till 12 på natten men dom tur va asp va hon bara 8 månader så hon sprang inte runt men hon håll sig vaken!

  Mitt bästa bästa minne med bärsele va till min son som hatade vagnen o bara skrik, hade honom ofta i bärsele så både han o ja va nöjda, både hemma o ute. Sen har vi hund o då e de underbart att kunna änvända bärsele istället för att ta med vagnen ( bättre skogsturer)

  Babybjörn har gjort livet mycke lättare o friare 😀

 53. Terese januari 30, 2013 on 8:30 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Vi var till Thailand när vår son var 9 månader. Den var super bra att ha med på resan, han kunde sova ostört och vi kunde bära väskorna. Nu är han 1,5 år och vi väntar syskon om en månad.

  Och med två små barn kan nog en Babybjörn underlätta vardagen.
  Häller tummarna att jag vinner:)

 54. Camilla januari 30, 2013 on 9:29 f m Svara

  1. i över 50 år
  2. 4, både på rygg och mage
  3. 15 kg

  Har en Londonresa inplanerad och en bärsele vore jätteskönt att ha då vår dotter älskar att vara nära och bli buren.

  När vi väntade tösen fick vi en gammal Babybjörn av några vänner. Säkert 70-talsvariant! Vi ville prova den men hade ingen bebis ännu att sätta där i. Vad gör man då? Jo, man låter den snällaste katten i världen agera försöks(katt)kanin! Funkade hur bra som helst! Han sa inte ett ljud utan tyckte snarare det var mysigt att sitta på husses bröst! Det måste väl ändå båda gott?

 55. Niki Antonsen januari 30, 2013 on 9:34 f m Svara

  1. I över 50 år
  2.4 olika sätt, både bak och fram
  3. 15 kg.

  Babybjörnen har varit ovärderlig för mig och min sambo! Vår lilla dotter sover bra framtill kl. 02.00, då äter hon och sedan kan hon inte somna om och skulle hon mot förmodan somna om så sover hon i ca 1 timme till i sin säng. MEN när vi sätter henne i Babybjörnen så somnar hon på nolltid och sover dessutom till ca kl, 6-7. Vi ”bullar” upp kuddar, spänner ut banden på Babybjörnen och lägger oss i soffan med Hannah på magen/bröstet. På så vis får vi också några timmars sömn till. Ovärderligt!

 56. Shadia januari 30, 2013 on 10:18 f m Svara

  i över 50år
  4 olika sätt
  15kg
  Jag har en dotter men har faktist inte använt nån bärsele , jag har alltid tyckt att de har varit lite för dyra.

 57. Annelie januari 30, 2013 on 10:41 f m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Över 50 år

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  4 olika sätt

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  15 kg

  Jag har inte bara en bästa gång för min bärsele utan den är llika bra varje gång. När jag åker och handlar, varje dag min lilla ska sova middag. Min dotter har inte trivts att ligga i vagnen (hon trivs inte att ligga på rygg) så för att över huvud taget kunna komma ut har bärselen varit helt oumbärlig. Nu är mitt största problem att den vi har inte går att använda på ryggen så Babybjörn One låter ju som nästa bärsele att införskaffa, på ett eller annat sätt 😉

 58. Eva januari 30, 2013 on 10:52 f m Svara

  1) I över 50 år, företaget grundades 1961.

  2) 4 sätt att bära på mage och rygg, den har ett särskilt läge för nyfödd, möjlighet till inåtvänt och utåtvänt bärande samt ryggbärande.

  3) 15 kg

  Babybjörn har varit till stor hjälp för oss, då vår äldsta dotter var en riktig famntjej. Först vägrade hon att sitta i den, men när det blev dags att vända henne så att hon fick se världen – då skattade hon alltid när det blev dags för den – så den var en riktig favorit och vi fick händerna fria :-) Nu har lillasyster kommit och hon är lite mammig, men blir alltid lugn om pappa tar henne i babybjörn (framåtvänd såklart)…så vad skulle man göra utan den???

  • Eva januari 30, 2013 on 10:59 f m Svara

   Förtydligande till fråga 1, BabyBjörns första bärsele lanserades 1973.

 59. Kabe januari 30, 2013 on 11:24 f m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  På fyra olika sätt både på magen och på ryggen.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  15 kg

  Min historia handlar om brist på en bärsele. Förra våren bestämde vi oss för att ge oss ut på en lång skogspromenad med vår då 10 månader gamla son. En riktigt fin vårdag och vi såg fram emot en trevlig promenad. Vagnen vi har är över tio år gammal, lite tyngre än många modernare, men klarar terräng alldeles utmärkt. Första biten gick bra, en blandning mellan skogsvägar och steniga stigar. Då helt plötsligt kom ett hinder vi inte hade förutsätt, en stötta över ett staket. Upp ur vagnen med sonen och sen bar vi över vagnen över stöttan. Det visade sig dock snart att det inte bara var en stötta, utan tio som vi skulle över för att komma upp till utkiksplatsen och fika. Efter fyra stöttor var vi genomsvettiga och övergav vagnen. Resten av biten bar vi vår son. Till våren ser jag fram emot nya härliga skogspromenader, men utan vagn. Då blir den stora utmaningen istället att vi kommer att ha två att bära på, lillebror eller lillasyster väntas i dagarna.

 60. Tatyana januari 30, 2013 on 11:48 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt

  3. Upp till 15 kg

  När äldsta dottern (som nu är 2 år) var liten gick vi på Båtmässan i Älvsjö. Hon var då en månad gammal. Då det brukar vara mycket folk på mässor, och väldigt trångt, så tänkte vi inviga bärselen. Tyvärr prövade vi den inte hemma först. När vi står på mässan och sätter henne i bärselen upptäcker vi att hon är alldeles för liten för den. Hon försvinner helt ner och sitter med ansiktet på mitten av bärselen. Hon såg ut som en liten docka som låg nere på botten av bärselen.Var bara att hämta vagnen och gå i trängseln. Jag lärde mig att alltid prova en bärsele hemma först, så man slipper såna ”överraskningar” :)

 61. Fawzia januari 30, 2013 on 12:01 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I over 50 år.
  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Kan bäras både på mage och rygg dvs. 4 olika sätt.
  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: Upp till 15kg.

  Jag hat en dotter på 20 månader och väntar mitt andra barn till maj. Jag överväger att skaffa en sådan bärsele, men tanken om att man bara kan bära barnet på ett sätt dvs. magen har förhindrat mig eftersom det blir väldigt tungt med tiden, därför tycker jag om den här bärselen som är mer ergonomisk och samtidigt flexibelt i och med att man kan bära barnet på 4 olika sätt. Jag vet att det kommer att bli en utmaning när det blir två, då kan man lita på den här bärselen i nödsituationer som promenad situationer där den ene ej vill ligga i vagnen eller gå då kan man använda bärselen till det barnet som är orolig oavsett om det är den äldsta eller den yngsta eftersom jag har mögligheten att bära på magen och ryggen. Är säker på att det blir den bästa lösningen för mig till sommar

 62. Jenny januari 30, 2013 on 1:10 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: På 4 olika sätt, både på mage och rygg!

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg

  När vi fick våran nr2 var 1an nästan 3 år gammal men ville inte släppa ifrån sig ”sin” vagn till lillasyster så när jag skulle till och från förskolan fick storebror åka i vagnen dit och lillasyster i bärsele och sen så fort jag lämnat på förskolan fick lillasyster (som oftaste redan somnat i bärselen) lägga sig i vagnen. Sen blev det tvärtom när vi skulle hämta. Bärselen blev flitigt använd men liggdelen till vagnen knappt alls då den inte funkade när storebror skulle åka. Jag hoppas nu med denna nya bärsele kunna bära nr3 ännu längre vilket jag tycker är väldigt mysigt och bekvämt men ryggen inte pallar för med den bärsele vi redan har.

 63. Charlotte Uebel januari 30, 2013 on 3:01 e m Svara

  1: I över 50 år
  2: 4 olika sätt, både på mage och rygg
  3: 15 kg

  Mitt bästa bärseleberättelse är mina minnen från när min fina lilla LILLASYSTER var bäbis. Jag var 15 år när hon föddes och älskade att ta hand om henne. Mamma och pappa köpte en babybjörn-sele och den ville jag JÄMT bära runt lillasyster i. Ååå vad jag myste! Om några veckor får jag min alldeles egna bäbis, och jag längtar SÅ efter att se min sambo med VÅR BÄBIS (!!!!) i en sele på magen!

  En annan rolig sak är att vi hittade en snart 30 år gammal bärsele från babybjörn hemma hos mina föräldrar, som de bar MIG i när jag var bäbis. Det har ju hänt en del med ergonomin sedan dess, men den är riktigt retrohäftig och kommer definitivt att användas även om vi även önskar oss en modernare variant!

 64. Johanna Retrolover januari 30, 2013 on 3:19 e m Svara

  1. I över 50 år.

  2. 4 olika sätt, på både mage och rygg.

  3. 15 kg.

  Jag har ingen bärseleberättelse eftersom jag just nu är i vecka 32 och gravid med mitt första barn. Däremot så tror jag att det blir en nödvändighet när barnet kommer för att kunna frigöra händerna och göra annat (laga mat etc). Så jag håller tummarna stenhårt för att vinna denna ultimata sak!

 65. maddä lagerstrand januari 30, 2013 on 3:28 e m Svara

  1) Svar: I över 50 år.
  2) Svar: Du kan bära både på mage och rygg dvs. 2 sätt.
  3) Svar: 15 kg

  Är sjukskriven med en rygg som inget fungerar som jag vill, drömmer om att få bli mamma trotts motgångar och då vore det perfekt med en multifunktionell bärsele

 66. Petra Christensen januari 30, 2013 on 7:11 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  På IKEA åkte lille Frej på magen,
  och människor runt omkring log hela dagen,
  att en liten kille kan glädja så många,
  & allas ögon så glädjande fånga,
  men han satt ju så gosigt och allt var så sött,
  & Baby Björnen räddade honom även då han blev trött,
  inte kan någon motstå att le åt en glad liten kille,
  & mamma fick titta runt precis som hon ville!

  Nu behöver vi uppgradera till nästa lilla liv,
  & ser att Baby Björn tagit ytterligare ett utvecklande kliv,
  vi vill ju att vår kommande bebis också ska stråla och vara glad,
  när vi besöker ställen som IKEA en vacker dag,
  för det är ju fullkomligt toppen,
  att ha den lille mot kroppen,
  vart man än går och vart man än gör,
  man ett litet bultande hjärta känner och små andetag hör!

 67. Maria P januari 30, 2013 on 7:49 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Mitt bästa bärselehistorie är nog mer en känsla. Mina föräldrar kånkade runt mig och min bror på otaliga fjällvandringar. Jag minns inte så mycket men känslan av frisk luft och hänga och dingla med benen är oslagbar. Fick återuppliva denna känsla ifjol då jag repellerade ner efter en bergsklättring!!!
  Skulle jag vinna denna så ska mina kommande barn få uppleva denna härliga känsla många gånger!!

 68. Emma januari 30, 2013 on 7:58 e m Svara

  1. I över 50 år.
  2. På 4 sätt, på mage och rygg, framåtvänd och bakåtvänd.
  3. Max 15 kg.

  Vi hade lagt ut alldeles för mycket pengar på prylar till Lillans ankomst… Den perfekta spjälsängen, den perfekta vagnen, den perfekta babysittern osv.
  Men när Lillan väl kom var hon inte förtjust i någon av alla de prylar vi köpt och det var en kamp varje gång hon skulle sova.
  Så en dag sprang jag på en gammal bärsele från Babybjörn på en loppis. Jag tänkte ”varför inte, vi provar” och köpte den för en femtiolapp. Det blev räddningen och plötsligt somnade vår lilltjej lugnt och tryggt i selen.

  Nu har hon blivit lite större och det hade varit kanon med en nyare sele där man kan bära bebisen på ryggen!

 69. Nerma januari 30, 2013 on 8:44 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. Man kan bära sitt barn på 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Vi har inte en bärsele nu men kommer att behöva en snart då vi ska få en liten plutt i början på mars och har även en son på 16mån och att då ha två händer fria kommer att vara ovärderligt. Jag känner redan nu att jag med två händer och min stora mage har svårt att hinna med all bus som en liten pojke kan hinna med på en dag och att då hinna med det med upptagna händer kommer att vara omöjligt. Bärselen skulle medföra att jag skulle kunna vara med båda barnen mycket mer.

 70. Ingrid Persson januari 30, 2013 on 9:50 e m Svara

  Svaren är I över 60år, 4 olika sätt, 15 kg Mitt bästa babynjörnminne är i stort sett alla dessa 6 månader vi nu haft Otto, han hatar vagnen och Gud vet vad jag skulle gjort utan babybjörnselen, tyvärr har vi bara en gamla från 80 talet som inte har dr modernare varianterna s om avlastar ryggen, skulle därför behöva vinna en babybjörnselen one eftersom min 6 månaders baby redan väger över 10 kg ! Phu!

 71. Ingrid Persson januari 30, 2013 on 9:51 e m Svara

  Nej över 50 år skulle svar 1 vara ! Tryckte fel här på iphonen

 72. Petra januari 31, 2013 on 7:08 f m Svara

  1. I över 50 år.
  2. På 4 sätt, på mage och rygg, framåtvänd och bakåtvänd.
  3. Max 15 kg.

  Mitt bästa (eller kanske sämsta) babybjörnsminne var första gången jag satte min lilla skrutt i selen. Det första som hände var nämligen att han lade världens spya rakt ner i den fantastiska klyka man hade som ammande mamma. Meeen ingen fara skedd både kläderna, bärselen jag själv och min son gick ju att tvätta. Å just till tvättstugan var precis vart jag var på väg :).

 73. Marlene januari 31, 2013 on 7:34 f m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 sätt
  3. 15 kg

  Mitt bästa minne med BabyBjörn var när vi var i New York med vår då 6 månader gamla dotter. Det blev långa dagar för henne att sitta i vagn och som omväxling hade vi med bärselen och så fort hon kom upp i den så smilade hon upp sig och log och skrattade mot alla och var på ett strålande humör. Hon skulle ju alltid sitta framåt så hon kunde se och få uppmärksamhet från alla. Hoppas på en lite nyare och bekvämare bärsele när tvåan kommer i augusti. :)

 74. Marita januari 31, 2013 on 7:47 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Min bärsele räddade mig när jag och min sambo reste till Sydamerika 2009 med vår 9 månader gamla son. När vi skulle resa hem sa de att vi var tvungna att köpa en ny rutt eftersom min sambo inte skulle få komma in i England då han inte hade svenskt pass. Vi hade inte råd att lägga om rutten för oss alla tre så vi la bara om hans rutt till Frankrike och jag och sonen åkte via London. Tyvärr hade vi redan checkat in 2 av våra 3 resväskor i mitt namn så när jag kom till London och skulle checka ut 2 resväskor, bära på mitt handbagage, skötväskan och en bebis, då kan jag säga att jag var glad att jag hade en bärsele. Dessutom hade min sambo med sig mitt visakort till Frankrike så jag kunde inte köpa mig bärhjälp, utan jag fick ta tåget till en annan terminal med alla mina väskor helt själv. Jag var helt knäckt när jag kom fram till incheckningen och grät av trötthet och hunger och kunde inte köpa något. Hade jag inte haft min bärsele så vet jag inte hur jag hade lyckats att komma hem om jag dessutom skulle haft en arm till min son. Nu är jag gravid igen och önskar mig inget hellre än en ny BABYBJÖRN då jag vet att vi ska till Sydamerika igen med en bebis!

 75. Sandra januari 31, 2013 on 9:31 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. Det kan användas på fyra olika sätt, både mage och rygg, med barnet framvänd och bakvänd.

  3. 15 kg

  4. Jag hade ingen bärsele till min dotter som är född 2010. Men nu väntar vi en liten lillebror som kommer i maj. Jag skulle vilja ha en bärsele till honom då det skulle underlätta en hel del tror jag, Till exempel när jag måste ner i tvättstugan, som ligger i huset bakom oss. Istället för att släpa upp vagnen från kallaren (den måste stå där, finns ingen plats i trappuppgången) så skulle det vara så lätt att sätta honom i bärselen och ta tvätten i ena handen och dottern i den andra. Eller när dottern ska till dagis – då skulle jag bara kunna sätta lillebror i bärselen den korta promenaden på 5 minuter till dagis, ist för att ta fram vagn och krångla. Så en bärsele skulle verkligen underlätta min vardag som tvåbarnsmamma och en sambo som arbetar sena dagar.

 76. BABYBJÖRN – 20/2 | BLOGGTÄVLINGAR januari 31, 2013 on 1:42 e m Svara

  […] HOS ULRIKA Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. Det här inlägget postades i […]

 77. Johanna Gustafsson januari 31, 2013 on 2:11 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. Det kan användas på fyra olika sätt, både mage och rygg, med barnet framvänd och bakvänd.

  3. 15 kg

  4. Det lustigaste jag sett i sammanhanget var på en tågresa. På andra sidan gången från mig satt ett par och deras bebis som de valt att transportera i en såndär bärsjal. Allt var lugnt och skönt tills pappan som har sjalen och barnet försiktigt ställer sig upp för att sträcka på benen lite, då trillar det ner en napp på golvet, som barnet måste ha tappat när de somnat i selen.
  Här kommer det roliga: När han böjer sig ner som en höggravid i ett försök att inte väcka barnet kränger tåget till, pappan vajar till och barnet vaknar med ett illtjut.
  Nu ser man hur pappan blir extra stressad och försöker förtvivlat få nappen tillb ebisen, men hittar inte ”öppningen” på den väl knutna sjalen. Men panik i ögonen och med en iltjutande sprattlande påse på magen tvingas tillslut även mamma rycka in och det slutar med att de får kyta upp sjalen för att komma åt bebisen.

  Alltså ingen fara på taket, men det var ett sant skådespel att skåda! =)

  Så med den här erfarenheten tänker jag resolut: ingen sjal för mig, det får bli bärsele, kanske blir det en ONE…?

 78. Christine Carlström januari 31, 2013 on 3:39 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  I över 50 år har de sålt dem.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Man kan bära barnet på 4 olika sätt.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Barnet får väga max 15kg.

  Jag är en person som rör mig väldigt mycket. Där jag bor brukar jag tycka om att promenera i skogen och längs stranden. Med en vagn kan det vara svårt att ta sig fram överallt och det kan bli tungt och slitsamt för axlarna. Jag tror att med en BABYBJÖRN one så gå promenaderna bli som de alltid har varit och man behöver inte tänka på var man kan ta sig fram och inte. Dessutom är det bra med lite extravikt för att tappa mammahullet. Och mest fantastiskt av allt är att man kan ha barnet nära sig så det känner min närhet och värme. Lite som Kängrur =)

  Hälsningar Christine

 79. Linda Gustafsson januari 31, 2013 on 8:19 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  svar: Över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  svar: 4 sätt, både på rygg och mage. Alltså 8 sätt:)

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  svar: Barnet får väga max 15kg.

  Mitt bästa är kort och gott när jag kom på att jag hade min uppe i garderoben. Hade suttit som jag kände dag ut och in med min nyfödda dotter i veckor i soffan. Ångesten över att inte få något gjort och känna att man inte kunde röra sig börja tugga sig in i mitt psyke. Att bli mamma för första gången var lite annorlunda. Sen kom idén o ja hon hade vikten o längden inne. Vips kändes allt lättare och min dotter trivdes i den. Vi gick vara nära samtidigt som jag fick känna mig lite nyttig och allt kändes så skönt. Utan den selen vet jag inte vad vi skulle gjort, helt klart en underbar uppfinning och den används ju så klart fortfarande, på fredag blir hon 3 mån.

 80. Annica L januari 31, 2013 on 9:16 e m Svara

  1.över 50 år
  2. 4 olika sätt
  3. 15 kg

  Mitt bästa bärsele minne är det inte men ett där jag behövt en bärsele. Vi var i USA och dottern sov gott i vagnen vilket gjorde att vi inte kunde åka buss . För att få åka buss var man tvungen att ta ur barnet och vika ihop vagnen vilket vi inte ville då vi skulle väckt dottern.
  Slutade med en väldigt mycket med promenerande hela dagen , var första dagen så dottern hade inte anpassat sig till tidsomställningen. Då hade det varit riktigt bra med en bärsele hon kunde sovit gott i.

 81. Josephine januari 31, 2013 on 9:35 e m Svara

  1. I över 50 år.
  2. 4 sätt
  3. Jaa, då har jag burit barnet i 9 månader och så var det mannens tur att bära.. 😉 Barnet behöver ju få fortsatt närhet!

 82. Josephine januari 31, 2013 on 9:38 e m Svara

  Missade 3: an. 15kg. Då får vi nog turas om att bära igen 😉

 83. Annica februari 1, 2013 on 5:05 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Du kan bära både på mage och rygg dvs. 2 sätt.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg

  Har aldrig använt men tror det är väldigt bra och ha när man vill göra andra saker och slippa och kånka på barnet på armen :)

 84. Ann-Charlotte Hermansson februari 1, 2013 on 7:46 e m Svara

  1. 40 år
  2. Du kan bära barnet på 4 olika sätt på både mage och rygg
  3. 15 kg

  Jag har ett roligt minne (i alla fall nu när jag tänker tillbaka på det). Jag skulle hänga tvätten och jag tänkte testa att ha sonen i bärselen då. Sonen satt framåtvänd på magen.Allt var frid och fröjd tills vi kom ner i källaren. När jag började plocka med tvätten så tyckte även han att han skulle hjälpa till vilket slutade med att alla kläder låg på golvet. Nu i efterhand så kan jag skratta åt det.

 85. Alexandra februari 2, 2013 on 12:46 f m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: På 4 olika sätt på både mage och rygg.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15kg

  Vår lilla prinsessa blir 7 veckor på måndag, veckorna verkligen rusar iväg! Jag har inte något roligt minne att dela med mig av då jag aldrig ägt en bärsele, men jag vet att det verkligen skulle behövas en för att underlätta min vardag! Jag och min sambo bor i en lägenhet på 5e våningen med vår lilla tjej och vår hund och eftersom min sambo jobbar hela dagarna så behöver jag gå ut med vår hund åtminstone två gånger per dag. Hissen till vår lägenhet är verkligen minimal så för att ens få in vagnen måste jag alltid ställa om handtaget och sen får jag och hunden stå och trängas på den lilla yta som finns kvar. Det kanske inte låter så jobbigt men när det blir minst 2 vändor i hissen upp och ner varje dag så blir man rätt trött på att böka med sig vagnen hela tiden så det skulle verkligen vara toppen med en bärsele! :)

 86. Lennart februari 2, 2013 on 9:58 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. Fyra olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Jag bar mina egna barn i bärsele och det har alltid varit jättesmidigt. Jag brukade imponera på min fru genom att både kunna städa och söva bebisen samtidigt. Bebisen somnade av dammsugarens brummande och mitt gung. Fast egentligen var hon nog inte så imponerad. Hon tyckte nog mest det var skönt att jag städade och hon fick avlastning från babyn.

  I sommar blir jag morfar och därför hoppas jag kunna vinna en ny och lite mer ergonomisk bärsele än den vi hade. Kanske kan jag även få äran att bära mitt barnbarn i selen.

 87. Rosa februari 2, 2013 on 6:03 e m Svara

  1. i över 50 år
  2. 4 olika sätt, både på mage och rygg
  3. max 15 kg

  Jag har haft svåra ryggsmärtor under min graviditet och har så småningom upptäckt att jag har en väldigt krävande eller rättare sagt kramgo tjej som älskar närhet. Min rygg är inte alltid på samma glada humör och jag och tjejen skulle må mycket bättre av lite hjälp. Skönare för henne och mindre belastning för mig. Man kan alltid hoppas.

 88. Agneta februari 3, 2013 on 7:20 f m Svara

  1. I över 50 år.
  2. På fyra sätt.
  3. 15 kg.
  4. Jag har många bra minnen av bärselar! Mitt bästa minne är dock att bära mitt första barn som jag gjorde i en lånad Babybjörn. Har ägt, lånat och provat flera bärselar. Mitt första barn (hittills fyra) gillade inte alls att åka vagn så enda sättet för mig att utföra ärenden och gå i affärer var att trä på mig bärselen. Då blev vi båda nöjda så bärselen var min räddning det året hemma.

 89. Micha februari 3, 2013 on 9:20 f m Svara

  1) I över 50 år
  2) 4
  3) 15 kg

  Det måste vara mycket roligare för barnet att kunna se sig omkring ordentlig, vara med liksom. Tror min knodd i magen vill se sig om i världen på det sättet.

 90. Ingrid - Blivande tvåbarnsmamma februari 3, 2013 on 9:29 f m Svara

  Jag är gärna med :)

  1. I över 50 år.

  2. På 4olika sätt.

  3. 15 kg.

  Jag använde inte bärsele till vårt första barn, men jag önskar att jag hade gjort det! Jag hoppas på att få se min älskade sambo bära på vårt kommande barn i bärsele medan jag kör omkring på dottern på 19 månader. Det skulle bli en enorm avlastning men samtidigt en jättebra chans för pappa och bebis att knyta an till varandra.

  Kram, Ingrid

 91. Martin Blomqvist februari 3, 2013 on 10:00 f m Svara

  1. I över 50 år.

  2. 4 olika sätt, på både mage och rygg.

  3. 15 kg.

  Jag är vän med en mamma med Downs syndrom barn. En av hennes kamp med att ta hand om hennes 2-åriga dotter, var att hon inte hålla fast vid henne medan hon bar henne på höften. Bära alla av vikten av hennes barn var en otrolig belastning på armar och rygg. När hon satte henne i bärsjal så kunde hon inte tro på hur lätt det var att bära sitt barn! Lyftselen stödde helt sin dotters kropp i naturlig ställning som hon bar henne i de flesta. Hon har nu mindre belastning på armarna och ryggen samt har händerna fria för att hantera de andra uppgifter till hands! Hon hade alltid trott av baby selar som något som bara kan användas för spädbarn och var förvånad över att hon skulle kunna använda den för hennes toddler år framöver.

 92. 2blir3 februari 3, 2013 on 4:44 e m Svara

  Svar:
  1) BabyBjörn grundades redan på 60-talet. De lanserade sin första bärsele 1973 (firar alltså 40år i år) med den fantastiska intentionen att man enkelt och utan för mycket fysisk belastning skulle kunna bära sitt barn nära hjärtat. Den hette Hjärtenära.

  2) På 4 olika sätt för spädbarn, på magen och på ryggen.

  3) Max 15kg vilket alltså blir gör barn upp till tre år (Beroende på barnet skulle jag tro, för att om knodden jag har i min mage tar efter mig har han växt ut den tidigare än så, för jag var en heffaklump).

  Den 23/2 är han beräknad. Vårt första barn och vi är så förväntansfulla.
  Efter att ha burit det här lilla livet inom mig i nio månader, nära mitt hjärta, så vet jag att jag med en bärsele som One skulle kunna fortsätta bära honom där, utan att få ömmande axlar och rygg.
  Att dessutom kunna hålla honom nära utan att behöva göra avkall på saker som behöver att ordas i hemmet, för att armarna är fria, är ytterligare en bonus med en bärsele.

  Att jag och min Petter hoppas på att kunna resa med den lille under hans första år är ännu ett tillfälle där en bärsele för oss skulle vara oumbärlig.

  Nu håller jag tummar och tår för att bli en av de lyckliga tre som vinner. Skulle det inte falla sig så, säger jag grattis i förskott till dem som gör!

  /Alexandra – Blogg: 2blir3

  • 2blir3 februari 3, 2013 on 4:50 e m Svara

   För att förtydliga – mitt svar på fråga ett är alltså: Sedan 1973 = 40år.
   /Alexandra

   • 2blir3 februari 4, 2013 on 7:38 e m Svara

    Kände mig manad, så fler får chansen och delade med mig av tävlingen på min blogg. Den är ganska ny så jag vet inte om den genererar fler tävlanden, men har tyckte det var värt det! :-)

 93. Karolina februari 3, 2013 on 8:10 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. På fyra olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Jag har tidigare använt en BabyBjörn Active när min son var miniliten, (nu är han för stor för den). Har inte kännt behovet av en ny bärsele förens nu när han börjat på dagis. När vi kommer hem från dagis är han som ett plåster på mig på grund av trötthet. Jag har nu konstaterat att det inte är enkelt att ha en relativt stor, trött 1,5åring i famnen samtidigt som man ska laga mat. Vore perfekt med en BabyBjörn One så han kan vara nära och se vad jag gör samtidigt som jag får båda händerna fria.

  Mvh Karolina med en guldklimp på ena höften.

 94. Dessie - Mamma till Alicia & Kevin februari 4, 2013 on 12:16 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. På fyra olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Min allra bästa upplevelse med vår bärsele som vi hade till Alicia (den gick sönder så Kevin har ingen!) var sommaren 2009 när hon var 5 månader gammal och hjärtsjuk fast vi inte visste än. Vi åkte iväg, jag, sambon och Alicia tillsammans med hela min familj då bestående av mina föräldrar, min mormor, mina två yngre brödrar och min storebror och hans sambo och sonen J och bebisen i magen. Vi åkte bara dit landsvägarna förde oss och dit min pappa kände igen sig. Tillslut kom vi fram till en plats som heter Flammafallen. Det är kilometrar av vattenfall och bäckar och skog. Och ooooj så fint det var! Vi plockade svamp och bär, hade picknick och de modiga grabbarna, som senare blev dygnsura, klättrade bland klippstenarna. Jag har många foton därifrån och älskar att drömma mig bort.
  En månad senare fick vi veta att Alicia var allvarligt sjuk och behövde opereras akut i Lund. Veckor av sjukhusvistelse och oro, men idag är hon frisk. Min brors familj ser inte likadan ut som den gjorde då. Bebisen i magen kom till världen, men himlen tog storebror J med sig upp efter ett år av kämpande mot cancern. Idag har J ännu en lillebror på jorden, men vi önskar så att även J hade fått stanna..
  Den här upplevelsen är jag så glad att jag fick vara med om, trots sorgen så finns där så mycket lycka och jag glömmer aldrig vart Alicia fanns hela tiden.. trygg på pappas bröst i sin bärsele. Genom skog och land, över vatten och mark.
  En upplevelse nära hjärtat.
  Har tipsat!
  http://dessie-tavlingsblogg.blogspot.se/2013/02/20-februari_3.html

  Kraaam
  Dessie – Mamma till Alicia & Kevin
  dessie_2000@hotmail.com
  http://dessie.nu

 95. Mikaela februari 4, 2013 on 12:49 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. På fyra olika sätt
  3. 15 kilo

  Min lilla skrutt (13 månader) ÄLSKAR sin Babybjörn (jag har nu en active) och vill helst alltid somna i den. Och det får hon ju – bara det att hon nu ska få ett litet syskon, och med min nuvarande bärsele kan jag bara bära på magen… Ja, du kan ju tänka dig hur det kommer se ut om ett par månader! :) En one vore därför GRYMT!

 96. Maria Juhlin februari 4, 2013 on 3:55 e m Svara

  Hej, här kommer mina svar:

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: På 4 olika sätt, både på mage och rygg.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg.

  Jag har precis fått mitt barn (17 januari) och ej hunnit börja använda bärsele ännu, men jag hoppas att premiären blir en helg i slutet av mars. Det är nämligen så att jag i födelsedagspresent till min far har bokat en stuga i Falun under Världscupsavslutning i längdskidor. Drömmen vore att kunna bära min lilla dotter i en bärsele under tävlingen, och därmed slippa kånka runt med vagnen bland allt folk. Visst, är det kallt ute kanske vi måste använda vagnen ändå (eller stanna i stugan och mysa), men jag hoppas hoppas hoppas på sol och några få minusgrader så att hela familjen kan njuta av tävlingarna och den kommande våren. En BABYBJÖRN One vore perfekt att kunna ha med sig på resan!

  Tack för en bra blogg! Mvh, Maria

 97. Maria R februari 5, 2013 on 8:23 f m Svara

  1) I över 50 år.

  2) På 4 olika sätt; för spädbarn, inåtvänd och framåtvänd på magen samt på ryggen.

  3) 15 kg.

  Vi har haft en babybjörn bärsele till vår två tidigare flickor som båda har haft kolik den första tiden i livet. Bärselen har då varit guld värd och det enda sättet att trösta, lugna och söva. Med det andra barnet saknade vi dock att kunna använda selen en längre tid, vilket hade varit praktiskt när man har två att se efter samtidigt. Nu har min syster, som bor i Australien, fått sitt andra barn och vi ville självklart stötta henne med det som vi tyckt varit oumbärligt med två barn. Bärselen har därmed skickats iväg till andra sidan jordklotet för att komma till väl användning. Nu väntar vi dock barn nr tre och inser att vi inte har någon bärsele, trots att behovet kommer att vara större än någonsin. Det vore därför helt fantastiskt och skulle underlätta vardagen enormt att få en babybjörn bärsele som man dessutom kan använda ända upp till tre års ålder och kunna bära på ryggen, vilket vi misstänker kommer att behövas med en tredje liten knodd…

  MVH
  Maria, mamma till Felicia och Emilia (och en till liten guldklimp på väg)

 98. Anne februari 5, 2013 on 8:52 f m Svara

  1. från år 1973, alltså 40 år
  2 .på 4 olika sätt
  3. max 15 kg
  Jag fick en begagnat Baby Björn bärsele och den var perfekt att använda efter amningen eftersom min dotter rapade bröstmjölk på kläderna lång tid efteråt. Och det gick också att amma barnet i selen som jag fick en del leenden från folk.

 99. Annia februari 5, 2013 on 10:57 f m Svara

  1) I över 50år
  2) På 4 olika sätt
  3) Max 15kg

  Jag är så lycklig över att Baby Björn kommit med en ny, fin bärsele. Min längtan och önskan är att jag ska få bära mitt nästa barn i den!

  När min son föddes blev jag mycket sjuk och kunde inte ta honom till mig ordentligt. Räddningen var att bära honom i sele och vara mycket nära. Tyvärr minns jag inte mycket av den tiden, men jag är glad över att vi tog oss igenom den tillsammans och att vi trots allt var fysiskt nära och nu, när han är snart fyra, står vi varandra mycket nära på alla plan.

  Jag är säker på att det var den fysiska närheten som bidrog till detta. Därför vill jag försäkra mig om att jag kan göra på samma sätt med mitt nästa barn, när jag äntligen får lov att bli gravid igen.

  Vänliga, bära-nära-kramar
  Annia

 100. Birgitta Räihä februari 5, 2013 on 12:31 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Har inte provat en sele än, men skulle gärna vilja, då vi har en på 2 år, och en på 10 mån, och det skulle underlätta massor tror jag, att ha en i sele, och en i enkelvagn, man tar sig nog fram mycket smidigare än med våran syskonvagn, omdöpr till pansarvagnen 😉

 101. Karin februari 5, 2013 on 1:31 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt!
  3. Max 15 kg

  Motivering: Jag och min sambo ska åka till USA med vår ettåriga dotter Linnea och då skulle det vara toppenbra med en bärsele som möjliggör att bära vår guldklimp på ryggen. Vi ska vara borta i tre veckor men avsluta med fem dagar i New York. Vad vi förstår så är NYC inte så barnvagnsvänligt plus att det känns tryggare att bära henne nära. Älskar BabyBjörns andra produkter och skulle vara stolt att få bära BabyBjörn One!

 102. Åsa Ljungberg februari 5, 2013 on 1:33 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt både mage och rygg
  3, 15 kg

  Detta är en bärsele som jag har efterlyst, hade en babybjörn bärsele till min nuvarande 3 åring och saknade funktionen att kunna ha honom på ryggen i vissa lägen.
  Speciellt bra att använda bärselen tyckte jag att det var när vi var nere på GEKÅS Ullared, dels så var inte folk rätt upp i ansiktet på honom och dels så sov han så gott i den!

 103. Karolina februari 5, 2013 on 2:17 e m Svara

  Svar på frågor:
  1. I över 50 år.
  2. På 4 olika sätt.
  3. Max 15kg.

  Jag önskar att jag hade haft en Baby Björn när dottern och jag besökte Moderna Museet häromveckan…
  På Moderna Museet:
  Vakten: efter att Julie sprungit fram och tagit på två svampar och en tavla.
  – Man får inte röra konstverken.
  Jag: nickar och ler och försöker hålla ordning på min glada och spralliga tvååring.
  Senare på workshopen, när alla barn och föräldrar först samlas för att därefter gå en minivisning, och där vi än en gång fått höra att vi ABSOLUT INTE får röra konstverken.
  Alla barnen sitter och tittar på den stora Salvador Dali tavlan.
  Pedagogen: -kom fram alla barn så att ni kan se det som är svårast att se.
  Julie: studsar upp ur mitt knä, springer runt alla barn och bakom den ena pedagogen för att sedan på något sätt luta sig över vajern som ska hålla folk borta och sätter båda händerna på målningen…
  Föräldrarna: -Ooohhh
  Pedagogerna: – Nej, nej nej, det där var inte bra, det där var verkligen INTE bra!
  Jag: hmmm, såg jag nåt om böter när vi gick in… Vi avviker tidigare än planerat och det känns som om Moderna Museet drar en lättnadens suck.

  Mvh,
  Karolina

  • Karolina februari 5, 2013 on 7:58 e m Svara

   Glömde att säga att jag är gravid med 2an som kommer i Juni. En Baby Björn skulle passa utmärkt även då!
   Mvh,
   Karolina

 104. Kerstin februari 5, 2013 on 2:36 e m Svara

  1) I över 50 år
  2) Enligt bilderna på 3 olika sätt. Framåt, bakåt och ryggen. Men med lite kreativitet går det säkert även att bära bakåt på ryggen (om man har ett nyfiket å socialt barn som vi har)
  3) Upp till 15 kg.

  Vi är verkligen i behov av en ny Baby Björn sele då vi ska resa till Mexico i november.

  För något år sedan då min sambo J och jag reste till Thailand hände följande:
  När vi är på väg ut från planet i Bangkok, där vi mellanlandat för vidare färd mot Krabi, stannar min sambo J vid en flygvärdinna. J stannar upp hela kön medan jag är en hel del folk före och fortsätter framåt. Han frågar FLYGVÄRDINNAN om hon kan hjälpa oss med info om till vilken GATE vi ska på flygplatsen. Flygvärdinnan försöker förklara att hon inte kan hjälpa oss med det, men J uppfattar det som att hon inte kan hjälpa oss med det om hon inte får se biljetterna. Han ropar på mig å ber mig komma med biljetterna. Jag protesterar å försöker få fram att vi löser det på flygplatsen. Men tillslut tränger jag mig förbi allt folk för att visa våra biljetter. Lagomt road är jag 😉 Flygvärdinnan ursäktar sig å förklarar, igen, att hon inte vet från vilken Gate flyget till Krabi går. Vi masar oss ut från flyget tillsammans med alla våra ”glada” medresenärer.
  Han är väldigt älskvärd min kära sambo, oftast iaf 😉

  Jag kan se Scenariot igen, nu när vi ska till Mexico. Denna gång har vi en 1½ åring springandes på planet. Då kommer det att underlätta att Lilltjoller sitter i en Baby Björn Sele å charmar alla passagerana när jag ska tränga mig tillbaka 😉
  Det hade nog underlättat om jag kunnat bära sambon i den, men han är för tung!

 105. Lennart februari 5, 2013 on 3:19 e m Svara

  1. 40 år
  2. 4 olika sätt
  3. max 15 kg
  Jag har sett en lite större baby i en spark sittande i Baby Björns bärsele som var fastbunden i sparken. Barnet njöt att åka spark.

 106. Emma februari 5, 2013 on 6:29 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.
  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Du kan bära både på mage och rygg dvs. 2 sätt.
  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg

  Jag är 155 cm lång. Eller kort…?! Mitt problem när jag bär min underbara Eskil i vår babybjörn är att hans ben just nu slår emot mina lår… Då är han bara 5 månader än så länge… Om 5 cm slår han inte längre emot mina lår utan mina knän… Ja du förstår! Mitt drömsenario är två olika… Det ena är att även jag, som är åt det kortare hållet ska kunna bära mitt barn på ett enkelt sätt (har en sjal, men Hua vilken tid det tar att knyta den) och få händerna fria. Sedan ser jag fram emot att ha möjligheten att kunna bära honom på ryggen. Exempel på saker jag kan göra är att dammsuga, diska, svabba golven… Mest troligt är dock att den funktionen kommer till användning när vi plockar svamp i skogen eller blommor till midsommarstången. Mer bärmöjlighet till en kortväxt! :)

 107. Kicki Hansson februari 5, 2013 on 7:47 e m Svara

  1) Svar : i över 50 år
  2) Svar : På 4 olika sätt
  3) Svar : Max 15kg

  Vi ska åka utomlands och behöver verkligen en Baby Björn Bärsele då, så jag vill verkligen vinna:)

 108. Kicki Hansson februari 5, 2013 on 7:52 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt!
  3. Max 15 kg

  Jag lånade en Baby Björn bärsele till vårt första barn och han sussade många timmar i den:) Nu när vi behöver den till lillasyster som har lite känningar av kolik så finns det ingen eftersom vi bara lånade den förut och därför behöver vi verkligen en ny och fin Baby Björn Bärsele:)

 109. Linda Axelsson februari 5, 2013 on 9:15 e m Svara

  1) I över 50 år!
  2) Fyra
  3) 15 kg

  Babybjörnen var guld värd när vår lilla son ville vara nära och vi ändå kunde få saker gjort, som laga mat, städa och vara ute. Nu när han är ett år saknar jag ett sätt att fortfarande kunna ha med honom utan att släpa med vagnen. Ibland vill man bara kunna springa in en snabbis i affären eller åka buss, utan att behöva bära honom i famnen. När jag lagar mat står han och drar mig i byxbenen, med ONE kan han vara med! Jag har längtat efter detta! Hoppas lilla Ville kan vinna en ONE av babybjörnen så båda han och hans föräldrar skulle ha en lättare och roligare vardag!

 110. Evelina februari 5, 2013 on 9:30 e m Svara

  1: Över 50 år
  2: 4, framåt och bakåt, på mage och rygg.
  3: 15kg

  Motivering: Mitt bästa bärseleminne måste vara från sommaren 2004.
  Vår äldsta son var då ca 7 månader och vi skulle ut i skogen för att se om det fanns någon svamp ännu. Det fanns det… Sambon hade sonen i bärselen på magen. När min sambo får se kantareller blir han som tokig. Och det året fanns det massor i skogen. Att se min sambo kuta runt i skogen med sonen i bärsele på magen var en härlig syn.
  Jag hann inte med han…

  Den bärselen har sedan hängt med på en massa äventyr och varit utlånad till en hel hög med kusiner.
  Den har varit toppen att bära barnen i på marknader, i affärer, i skogen, m.m.
  Man slipper krångla med vagnen där det är trångt eller ojämn mark.
  När småbarnen är pyttiga eller sjuka och bara vill vara i famnen så är den också toppen, man kan laga mat, lägga i en tvätt eller annat och ha båda händerna fria.
  Guld värt ibland.

  Nu har vi en liten gosse på 8 månader här hemma.
  Den gamla bärselen kommer han snart att vara för tung för… (gammal modell ja…)
  Skulle behöva uppgradera bärselen med en ny. Och en Babybjörn bärsele One låter ju helt underbar. Speciellt som man kan ha barnet på ryggen när det blir lite större.
  Då skulle även vår yngsta kunna hänga med på äventyr lite överallt 😉

 111. Michaela februari 5, 2013 on 10:03 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Du kan bära både på mage och rygg dvs. 2 sätt.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg

  Mitt bästa minne är från när jag valde att ta med ett par vänners dotter på då kanske 12-13 månader ut i hennes sele. Jag skulle ner till affären och hämta ut ett paket och tänkte avlasta mamman lite och ta med dottern och sa jag tar henne i selen. De hade själva inte använt den på månader i form av mamman alltid tagit vagnen osv. På vägen ner till affären så stannade vi vid en syrenbuske och lekte lite med löven där. Tösens leende och gapskratt va guld värt. Önskar själv att kunna uppleva det med min dotter så fort jag skaffar mig en sele och hon kommer upp i ålder för de skratten. Hon är dock bara en månad nu, men en sele är något som ses fram emot att använda.

 112. Louise Westh februari 6, 2013 on 7:21 f m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  svar: Man kan bära på 4 sätt, både på rygg och mage.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  svar: Från nyfödd upp till ca 15 kg eller 100 cm. Utåtvänt läge max 12 kg.

  Jag väntar mitt första barn med en stoor längtan och har där med aldrig använt en bärsele. Jag funderar verkligen på om jag skulle införskaffa mig en bärsele till mitt barn, då det verkar vara en smart lösning de gånger man inte kan ta med sig vagnen och istället gå runt och bära barnet på armen och få belastningsskador av det skulle det vara mycket bättre med en bra bärsele. Den är snygg och praktisk, två saker jag älskar! Så en sele är nog en bra sak att invenstera i framöver.

 113. Katja februari 6, 2013 on 8:21 f m Svara

  1. ÖVER 50ÅR
  2. 4 OLIKA SÄTT KAN DU BÄRA PÅ
  3. MAX 15KG

  Vi hade tyvärr en dålig gammal bärsele till vår som jag fick ont i ryggen av men jag älskade den selen iallafall. Det blev många utflykter, bl a en till Aquaria i Stockholm där barnvagnen inte fick följa med in. Då var selen guld värd och sonen skrattade glatt under hela besöket. Han älskade att hänga där!
  Nu beräknas en dotter anlända om 3 månader, lagom till sommaren och då skulle den här selen komma till användning!

 114. Maria februari 6, 2013 on 9:52 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. Det kan användas på fyra olika sätt, både mage och rygg, med barnet framvänd och bakvänd.

  3. 15 kg

  Jag har älskat att bära min store son på magen och han satt där mest hela tiden. Detta var så härligt och praktiskt, framförallt när jag gick ut på promenad med hundarna och ville gå ut i terrängen där barnvagnen inte funkade. Hade tänkt att bära min lille son också, men bärselen passar honom inte alls. Han är lite större än storebror (vilket gör att jag ännu bättre skulle behöva en) och det är en gammal modell, så en nyare uppdaterad version vore underbart att få! Jag älskar känslan av att ha båda mina söner sittandes vid bröstet och det ger ju även dem trygghet och närhet!

  Ett litet tips är att ta av både sig själv och barnet på överkroppen så att man verkligen får hud mot hud, hur mysigt som helst!!!

 115. saraklarqvist februari 6, 2013 on 9:58 f m Svara

  Svar till tävlingen:

  1. I över 50 år.
  2. På fyra olika sätt, på både rygg och mage såväl inåt som utåtvänd.
  3. Max 15 kg.

  Mitt roligaste minne med bärselar var när vi mammor skulle åt och gå med våra små i vagnen. Vi var tre stycken och glada började vi promenaden. Snart var ett av barnen inte riktigt nöjt utan bärselen åkte naturligtvis fram. Så snart barnet kommit upp i selen var det glatt och somnade strax. Då var det dags för barn två. Samma procedur där, och slutligen också barn tre. Kan tänka mig att det var en ganska rolig syn som mötte förbipasserande. Tre mammor med barnvagnar men inga barn i vagnarna! Alla barnen var dock nöjda med närheten från sina mammor, och vi var också glada såklart. Huvudsaken är ju att våra små har det bra! Gick aldrig ut utan att bärselen var med!

  Nu är det dags för barn nummer två och en bärsele med så stort användningsområde och den kunskap som ligger bakom vore drömmen för den lille/lilla och även för oss som föräldrar så klart!

 116. annaw februari 6, 2013 on 12:45 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: BabyBjörn grundades 1961, 52 år i år!

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: 4 olika sätt.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15kg.

  Jag hade ingen aning om att man kunde använda bärselen så länge!
  När våran son var 3 månader började han kännas alldeles för tung för att bära omkring på så jag tänkte att jag skulle köpa en bärsele att sätta honom i. Helt plötsligt blev han stadigare i kroppen och kändes lättare att bära igen så något köp blev det aldrig. Jag trodde dessutom att man bara använde den till 6 månader ungefär, så då kändes det som en onödig utgift då han så snabbt skulle växa ur den. Nu när han är 6 månader skulle jag önska att att jag kunde ha händerna fria ibland.
  Jag hoppas och önskar såå att jag vinner tävlingen!!

 117. Moa februari 6, 2013 on 9:08 e m Svara

  Vi har haft en lånad baby björn till vår kille men jag har länge sneglat på en mer ergonomisk bärsele med bättre avlastning på höfterna (Beco eller Ergo). Nu sneglar jag på Baby Björn One ;-).

  Jag tycker att det bästa med en bärsele var att den var lätt att ta på och sätta min son i, händerna var fria och jag kunde lätt ta med mig son till tvättstuga med händerna fria för att bära annat, har använts flitigt vid skogspromenader och resor, bättre uppsikt över andning är bärsjal. Vår son hade en skriktimme på kvällen (på grund av magont) och vår bärsele nöttes hårt när vi försökte vagga och lugna honom genom att skumpa runt med honom i den – den minskade både vår hjälplöshet och lugnade honom.

  Nu hoppas jag att jag vinner så att jag även kan bära nästa kommande stjärna nära kroppen. Tror att den kommer att behövas än mer denna gång.

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: Baby Björn har gjort bärselar i 40 år, sedan 1973 (http://www.babybjorn.se/babybjorn-50-years/visste-du-att/).

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  På fyra olika sätt, på både rygg och mage med barnet inåt eller utåtvänd.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Upp till cirka 15 kg (i utåtvänt läge 12 kg)

 118. Marie Lindgren februari 7, 2013 on 6:48 f m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt
  3. Max 15kg

  När min mellan kille var 9månader åkte jag på en möhippe-kryssning för min kusin.
  Eftersom jag ammade fick Elvis snällt följa med. Väl på båten kändes vagnen otroligt osmidig, så han fick sitta i sin babybjörn comfort carrier på magen.
  Just vid denna tid hade han en favorit napp, en med läppar och vampyrtänder!
  Så gissa vem på båten som fick mest uppmärksamhet? Såg nog rätt kul ut med en bebis med jätte mun och vampyrtänder och hörselkåpor som rockade loss i baren!
  Var otroligt glad att jag fick med selen den kvällen! Hade nog inte varit toppen med honom krypandes på golvet…!

  • SANELA februari 7, 2013 on 10:29 e m Svara

   1. i över 50 år
   2. 4 olika sätt, På mage o rygg
   3. Max 15 kilo

   Jag har två tjejer och tyvärr hade vi oturen att både fick kolik Min stora tjej var 3 veckor när hon fick kolik och det höll på tills hon var 4,5 månader och min yngre tjej var 6 veckor när hon fick de och hade de till hon blev 6 månader Vi väntade i 5 år innan vi skaffade tjej nr 2 för rädslan att vi skulle få en till med kolik och när hon väl kom trodde vi att vi skulle slippa de andra gången men tyvärr. Jag hade aldrig överlevt utan en bärsele Vi bar på dem hela tiden i bärselen det var de ända som hjälpte vi tom sov sittandes med kuddar runt om oss och med tjejerna i bärselen vända mage mot mage. Nu när bebis nummer tre är på väg vet vi att det finns något som hjälper en bärsele och eftersom vår gammla är slitten är vi i behov av en ny så en Babybjörn hade inte varit fel dessutom är den mycket bättre än min gamla för den belastar hela ryggen vilket min gammal inte gjorde den belastade mest axlar så det är perfekt med tanke på att man har en bebis hängandes på mage 24 timmar per dygn

 119. Jennie februari 8, 2013 on 11:45 f m Svara

  1. I över 50 år
  2. På fyra olika sätt (Mage & Rygg)
  3. 15 kg

  Jag har aldrig använt en bärsele och väntar mitt första barn i juni. Jag och Pappan har en filosofi gällande att vår lilla skatt ska kunna vara med överallt. Därför tror vi att den nya bärselen från baby björn skulle bli ovärderlig. Att kunna bära barnet nära tror vi skapar en trygghet som dom kommer bära med sig hela livet. Vi tror också att vi genom att alltid ha med vårt barn skapar en liten individ som är lugn, trygg och flexibel och kommer vara en stor fördel genom hela uppväxten!

 120. Louise larsson februari 9, 2013 on 7:07 f m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

 121. Sara februari 9, 2013 on 10:14 f m Svara

  1, över 50 år
  2, 4 olika sätt (både på rygg o mage)
  3, max 15 kg
  Har ingen sann berättelse om något som skett i samband med en bärsele. Men jag ser möjligheterna som en bärsele ger! Jag har nu varit hemma två veckor med min tre-veckors lilla underbara tös som förlöstes med akut kejsarsnitt vilket har begränsat min, mammans alltså, möjligheter att bära henne. Nu är det ju bättre – även om jag ännu inte kan bära henne längre stunder. Så en bärsele skulle innebära att jag skulle kunna göra mer och ändå ha henne nära. Och vi lever annars ett aktivt liv som vi vill att hon ska kunna ta del av. Allt från att vara nära när vi renoverar eller bygger, är i skogen och plockar bär eller jagar. Och hon ska bli en storfiskare så det är ju bra om hon kan hänga med på våra fisketurer på ett enkelt sätt. Babybjörns One verkar vara lösningen på många av våra önskemål! Håller tummarna!

 122. Malin Lindström februari 9, 2013 on 1:02 e m Svara

  Jag fick låna en BabyBjörnbärsele av min syster och använde den massor! När lilltjejen var några 4-5 månader så blev hon jätteledsen när jag dammsög. Men fick hon sitta i sin bärsele och ”hjälpa” mig att dammsuga så var allting jättebra! Skönt att kunna sköta hemmet även med en liten.

  Svaren på frågorna är:
  1. I över 50år.
  2. 4 olika sätt på mage och rygg.
  3. Max 15kg.

 123. Patrik Nielsen februari 9, 2013 on 6:12 e m Svara

  1. 52 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Enkelt, vår Baby ska heta Björn: Så BabyBjörn blir det!

 124. Malin Olofsson februari 11, 2013 on 2:05 e m Svara

  Svar på frågorna:
  1) I över 50 år
  2) 4 olika sätt på mage och rygg
  3) 15 kg om du bär på ryggen, 12 kg utåtvänt läge

  Jag är gravid i vecka 34 och räknar ner dagarna tills det är dags. Än så länge har vi inte skaffat någon bärsele men har hela tiden tänkt att vi ska göra det då vi hoppas att lill-killen trivs bra i selen. När vi har provat bärselar så var BabyBjörn den selen som passade bäst till min sambo som är ganska lång och det är åt någon av era det lutar åt. Jag har alltid tyckt det ser så mysigt ut med bärsele och barnen ser så lugna och trygga ut.

  Både jag och min sambo älskar friluftsliv och seglar mycket om somrarna, då tror jag att eran bärsele skulle vara idealisk så man både håller koll på barnet och kan ta sig runt lätt. Vi gillar även att vara i skogen och vandra och då tror jag det är perfekt med er sele som man kan ha tills barnet är ganska stort, men fortfarande för litet för att gå långt själv.

  Jag vet själv att vi hade BabyBjörn produkter när jag var liten och det förknippar jag med trygghet, kvalité och fina minnen.

  Vi skulle bli jätteglada om vi fick chansen att vinna en av era selar!!

  Tack för bra produkter,
  Malin

 125. Per Molin februari 12, 2013 on 2:31 e m Svara

  1.Mer än 50 år

  2. 4 olika sätt, både mage och rygg,

  3. Upp till15 kg

  För några år sedan så var dom här baby schalarna populära. Min sambo och jag köpte självklart en av dessa. När jag kom hem från jobbet en dag så möttes jag av en rolig syn. Min sambo låg på sidan på golvet med våran dotter fast satt i schalen. Selma som våran dotter heter skrek för fulla muggar och min sambo försökte desperat få av sej schalen. Hon hade knutit knuten på ryggen och nådde den inte. Jag fick mej ett got skratt men mina 2 älsklingar var inte lika glada

 126. Jessica Andersson februari 12, 2013 on 4:51 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. Det kan användas på fyra olika sätt, både mage och rygg, med barnet framvänd och bakvänd.
  3. 15 kg

  Själv så e jag super nöjd me bärselen, min lilla prinsessa är tyvärr rädd för dammsugaren. Vet inte varför, men nån måste hålla henne annars får hon panik. Så vad glr då en påhittig nybliven mamma när golvet e smutsigt…jo hon tar sin bärselen å stoppar ner det lilla knytet å så har jg gjort tills jag inte orka bära henne å dammsuga samtidigt.
  Kanske inte så roligt minne som de andra skrivit om men helt klart ett av mina starkaste minnen 😉
  Mvh// Jessica Andersson

 127. Jenny februari 12, 2013 on 6:30 e m Svara

  1: i över 50 år, 52år för att vara exakt!
  2: på fyra olika sätt påse på mage och rygg
  3: 15 kg.

  Mitt bästa babybjörns minne är från i somras då vi var på semester i Norge och besteg predikstolen!
  Våra två minsta då 3 och 6 månader hade vi på magen respektive ryggen. Detta var en otrolig upplevelse och nya möjligheter, vår yngsta satt i sin babybjörn och sov det mesta av tiden medan jag klättra och klängde för att ta oss upp till toppen. Vår mellan tjej satt på sin pappas rygg i lånad sele och tyckte det hela var toppen. Vi skulle gärna vilja vinna en sele från babybjörn så vi kan göra fler äventyr med tjejerna på ryggen och magen!

 128. Jessica februari 12, 2013 on 8:04 e m Svara

  Hej
  Svaren på frågorna:
  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt på både mage och rygg
  3. 15 kg

  Vi hade en period där vår dotter bara kunde somna i bärselen. Och till låten ”The lions sleep tonight” från Lejonkungen. Jag fick många förvånade människor att se åt vårt håll, som efterföljdes av leenden när de såg bärselen. Undrade ju förstås varför en vuxen kvinna gick och lyssnade på lejonkungen om och om igen… Nu några månader senare är bärselen fortfarande en stor favorit hos vår dotter. Men då det är en Babybjörn orginal så är det nu för tungt för mina axlar. Skulle därför verkligen vilja ha en One.

 129. josefine februari 12, 2013 on 9:02 e m Svara

  Hej!

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt

  3. max 15 kg

  Hej har en bärsele som jag fått låna av min sambos syster, den är bra men det är svår modell när man ska bära henne ”utåt”. Hon är nu 3 månader och vill kunna se sig om kring lite mer. Hon skulle uppskatta denna sele så att hon kan vara med när man gör saker här hemma som att ta fram den läskiga dammsugaren.

 130. Jim februari 13, 2013 on 8:13 f m Svara

  Hej!
  Här kommer svaret på frågorna-

  1. I över 50år
  2. På 4 olika sätt
  3. Ca 15 kg utåtvänt läge 12 kg

  Jag och min sambo väntar vårat första barn vilken dag som helst nu och tycker att en bärsele låter hur smidigt som helst, både för att kunna bära barnet nära sig och bära med sig barnet exempelvis på skogspromenader och andra tillfällen där vagn kan kännas otympligt. Super produkt, håller tummar och tår på att få vinna eran bärsele!

 131. Erica Andersson februari 13, 2013 on 10:08 f m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  I över 50 år
  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  på 4 olika sätt
  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  15 kg
  Jag har inte själv någon erfarenhet av att använda en bärsele, men har läst och hört att det är supersmidigt! Så som förstagångsmamma skulle jag gärna uppskatta alla möjliga sätt som hjälper mitt barn att sova gott.

 132. Johanna februari 14, 2013 on 7:09 f m Svara

  1. I 40 år (sedan 1973).
  2. På 4 sätt.
  3. 15 kg.

  Jag och sambon väntar vårt första barn om en månad. Vi har båda två problem med våra ryggar sedan tidigare, och för att kunna bära runt på vår bebis skulle vi verkligen behöva en bra bärsele. Jag ser därför framför mig många bra stunder med bärselen, tex hemmafix, promenader och båtåkande.

 133. Micke februari 16, 2013 on 9:23 f m Svara

  Som pappa känner jag att man alltid hamnat efter vad gäller närhet. Mamman har amningen och kommer i första hand. Jag känner att en bärsele skulle ge oss många fler mysstunder så jag också kan ta hand om vår son och ge han närhet och trygghet. Mysa med sonen är bland det bästa som finns och i en skön bärsele orkar man säkert mycket längre så det vill jag gärna uppleva.

 134. Micke februari 16, 2013 on 9:27 f m Svara

  Blev så till mig att jag glömde svaren :)
  1. över 50 år
  2. 4 olika sätt
  3. max 15 kg

 135. Erika februari 16, 2013 on 7:35 e m Svara

  1. I över 50 år.

  2. 4 sätt.

  3. 15 kg.

  Vi väntar vårt första barn i maj och en bärsele som BabyBjörn One som växer med barnet och kan användas under lång tid vore toppen. Jag ser framför mig att den kommer underlätta väldigt när man behöver göra saker hemmavid med händerna fria, för sövning, för resor (toppen att kunna checka in barnvagnen direkt och sedan använda bärselen tills slutdestinationen är nådd) och inte minst när förkylningssäsongen drar igång och det upprätta läget underlättar för bebisen att sova bättre. Jag håller tummarna och hoppas på vinst! :)

 136. Malin K februari 17, 2013 on 10:34 f m Svara

  1. I mer än 50år.

  2. På 4 olika sätt, både på mage och rygg.

  3. Upp till hela 15kg!

  En bärsele är överhuvudtaget väldigt praktisk i det mesta man som förälder gör. Jag ser det positiva i att ha barnet nära samtidigt som man har händerna fria att göra i princip vad som helst; fixa och dona i hemmet eller ute på stan etc. Jag och min man väntar med spänning på vårat första barn som just nu ligger och lurar i magen. För vår del skulle en bärsele underlätta något otroligt då vi älskar att resa och så vill fortsätta göra även med bebisen. Vi har familj på andra sidan jordklotet så jag tänker mig hur praktiskt det skulle vara med en BabyBjörn One på flygplatserna, flygplanet och på alla sighseeing-turer runt om i världen. Oavsett hur så kommer vi i slutändan garanterat använda en BabyBjörn  Om vi vinner den här tävlingen så kan vi stryka en sak bland så mycket annat på vår baby-lista 😉

 137. Frida februari 17, 2013 on 11:17 f m Svara

  1: 40år
  2: 4 sätt
  3: 15kg

  Jag har ingen erfarenhet av en bärsele men jag vill bli världens bästa moster och då hade en bärsele förenklat mitt mål. För en bärsele är det bästa man kan bära barnet i enligt barnmorskan.

 138. Jossan februari 17, 2013 on 11:23 f m Svara

  1) 40 år
  2) 4 sätt
  3) 15 kg
  Motivering: Att använda bärsele är en självklarhet för mig när min bebis kommer. Att dessutom få chansen att använda mig av BabyBjörn One skulle vara fantastiskt då min man har ryggproblem. Jag hoppas att detta skulle lösa så att även han kan använda sig av bärsele utan att får ont i ryggen.

 139. Jenny februari 17, 2013 on 4:40 e m Svara

  Svar: 1. I över 50 år (eller sedan 1973 beroende på var man tittar)

  2. Man kan bära på 4 olika sätt
  3. Upp till 15 kg

  Motivering: Vårt första barn HATADE att åka liggvagn. Han skrek, skrek och skrek och jag kunde aldrig hänga med de andra mammorna ut och fika på stan. Deras bebisar låg lugnt och sov i vagnen. Min skrek…..

  Men så fort han var tillräckligt gammal för att hans rygg skulle tåla en bärsele fick han åka i vår nyinköpta Baby Björn. Och vilken lycka det blev för både honom och mig!

  Helt plötsligt kunde jag komma ut på långa promenader och vart jag än gick möttes jag av stora leenden för min lille son ville inte ha ansiktet in mot mig utan ut mot världen och alla glada människor vi mötte.

  När vi skulle in till stan och fika tog jag helt enkelt på mig bärselen och tog skötväskan på axeln och så klarade vi oss alldeles utmärkt hela dagen.

  Denna vecka kommer bebis nr 3 med planerat kejsarsnitt. Vi har sålt den gamla selen, så nu har vi ingen. Men brås denna bebis på sin storebror så kommer bärsele att vara en av de viktigaste babyprylarna vi behöver!

 140. Cilla Carlssom februari 17, 2013 on 8:44 e m Svara

  Babybjörn har sålt bärselar i över 50 år. Babybjörn bärsele One kan användas både på rygg och mage och bära barnet på 4 olika sätt, upp till 15 kg.

  Mitt absoluta bästa minne med bärsele är helt klart 2006 när vi var i Kina med äldsta sonen.
  Tanken var att vi skulle köpa vagn när vi kom till Kina, jag menar hur dyrt kan det vara med en enkel paraplyvagn. Och varför skulle vi ta med våran ifrån Sverige?
  Nej vårat Patapumbärsele fick föja med eftersom han hade vuxit ur våran älskade babybjörn, han var 2 år gammal när vi var där.
  Väl framme i Kina så började vi leta efter en vagn, men trots att vi gick där turister inte gick så var vagnarna så pass dyra och våran son älskade att sitt och vila i bärselen. Sedan upptäckte vi att det var ju så smidigt att ”bara” ha bärselen.
  Lättare att ta taxi när det behövdes.
  Gå på Kinesiska muren hade inte varit någon hit att ha med vagnen på.
  Innan första veckan var slut så hade vi redan bestämt oss för att vi struntar i vagn så skönt att slippa dra och kånka på den. Bärselen var bara att vika ihop och hålla i handen eller lägga i ryggsäcksskötväskan som vi också hade.
  Till första barnet var det även en räddning utan att vi visste om det för han fick vid 1,5 års ålder diagnosen reflux och medicinerades med losec till 4 års ålder. Så det var klart att det bästa stället att sova var i bärselen upprätt så att magsyran inte gav halsbränna och sura uppstötningar. Och vi bar honom glatt i bärselen för han var nöjd och vi kunde laga mat, gå ut och gå, titta på film mm utan att våra armar och rygg gick sönder.
  Vi har haft så mycket användning av våra bärselen till båda barnen.
  Ni har gjort helt rätt att vidareutveckla bärselen. För våran första upplevelse med bärselen Babybjörn Activ gjorde att vi använde vagnen mindre.

  Nu när vi väntar vårat 3:dje barn, helt oplanerat så skulle det vara helt otroligt om vi vann denna underbara nyhet då vi har gett bort våra bärselen till kompisar eftersom vi inte skulle ha fler barn. De använder dem flitigt till sina 2 barn och vill inte bli av med dem, och jag förstår dem.

  Hälsningar
  Cilla

 141. Lina Eidmark februari 18, 2013 on 10:06 f m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BabyBjörn One?
  Svar: Du kan bära både på mage och rygg , och åt båda hållen, på 4 olika sätt. Selen passar från nyfödd till ett par tre år, eller när barnet väger max 15 kilo.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BabyBjörn One?
  Svar: 15 kg

  Jag fick mitt första barn i jul och har ännu inte köpt någon sele, främst eftersom jag inte har hittat någon som både är enkel att använda (man måste ju kunna ta på sig den själv) och där man kan bära barnet både på mage och rygg. BabyBjörns nya One låter ju därmed väldigt spännande och praktisk. Jag skrev en liten vers kring hur jag tror att det skulle underlätta för oss, baserat på mina första, stapplande sju veckor med en liten bebis.

  Mycket man vill som nybliven mamma
  men dagarna går ju mest åt till att amma
  Och vad kan man annat göra än bära
  en liten som bara vill vara nära
  Visst står man ut med ond rygg
  för att bebben ska känna sig trygg
  Men efter en månad eller så
  undrar man hur det resten av året ska gå

  Dessutom i den mörkaste vinter
  när man i snö och is med vagnen slinter
  Och svårt att ledsen nyfödd plocka upp
  när det är så kallt att man får krupp
  Omöjligt att stanna inne tills det blir tö
  fast det krävs en Sisyfos för att forcera all snö

  Att ha ögonstenen i en sele
  tror jag skulle underlätta det hele
  både att ta sig ut oavsett väder
  och kunna diska, tvätta och vika kläder
  plus att ha en bebis som är riktigt nöjd
  utan att göra ryggen krum och böjd

  Valet av modell ingen svår sak
  när det bara finns en som funkar både fram och bak
  I BabyBjörn One kan dottern växa i flera år
  samtidigt som vi händerna fria får.

 142. Anna Gustavsson februari 18, 2013 on 12:02 e m Svara

  1)Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50år har BabyBjörn sålt bärselar.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: På 4 olika sätt på både mage och rygg.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: Man kan använda Bärsele One upp till 15kg.

  Mitt bästa minne av bärsele kommer från ca 1980. Jag var 8 år då och min lillebror Lars var 3 år. Mamma, pappa, Lars, jag och storebror Magnus var ute och åkte längdskidor. Vi gjorde ofta detta på helgerna. En gång varje vinter gjorde vi en speciell utflykt som vi alla såg fram emot. Då åkte vi först en ganska lång och kämpig sträcka uppför. Jag skulle tro att det var ca 5 km, vilket var väldigt långt i den åldern. Färden gick till en fäbodvall som inte är tillgänglig på annat sätt vintertid än via skidor eller skoter. Det är en vall som heter Klövsvallen i Delsbo, Hälsingland. Väl framme grillade vi korv i en stuga som var öppen för allmänheten, drack choklad och lekte. Efter detta kom dagens höjdpunkt – att åka samma sträcka på skidor igen, men denna gång bara utför!

  Det var alltid med skräckblandad förtjusning vi startade, för det gick fort. Den gång jag nu tänkter på åkte storebror Magnus åkte först, sen pappa med lillebror Lars i bärsele på ryggen, sen jag och sist kom mamma. Magnus hamnade i en snödriva mot slutet när farten blev honom övermäktig, med en bruten stav och ett stort skratt. Pappa och Lars passerade platsen och Lars var nog vid det här laget ganska skärrad av farten. Samtidigt satt han tryggt på en stark pappas rygg, som dessutom var en van skidåkare. Trots detta kände han att han måste göra sig hörd på något sätt så han sa: ”Pappa, jag är med än pappa.”

  De kom ner utan någon incident och en glad och lycklig skidåkarfamilj hade haft en härlig dag tillsamman.

  Förstås kan jag inte ha annat än en mycket positiv inställning till vad en riktigt bra bärsele kan möjliggöra för en familj med medlemmar i olika åldrar. När baby nummer 3 nu kommer inom ett par veckor så består även min familj av barn i spridda åldrar, 8 år, 5 år och 0 år, och jag ser framför mig hur en bra bärsele skulle göra att vi lättare kan göra saker tillsammans hela familjen, precis som när jag var liten!

 143. Matilda februari 18, 2013 on 9:49 e m Svara

  Hej! Är gärna med :)
  1. I över 50 år.
  2. Fyra olika sätt.
  3. 15 kg.

  När vår lilla baby från magen äntligen tittar ut,
  ger den nog ifrån sig ett och annat tjut.
  Då kan det verkligen vara skönt att veta,
  att man inte efter någon bärsele behöver leta.
  Sommar och sol eller vinter och kallt.
  BabyBjörns One funkar ju när som och överallt.
  Hemma underlättar den nog väldigt vid vardagens alla måsten och bestyr.
  Med den är varken matlagning, städning eller nattning något jag skyr.
  Jag skulle absolut inte heller ha något emot,
  att ta med BabyBjörn utomhus eller på resande fot.
  Tänk vad praktiskt att slippa en jobbig, skrymmande vagn.
  Det skulle både vara oss och andra till gagn.
  Vi väljer fritt mellan mage och rygg.
  Oavsett vilket kan jag känna mig trygg.
  Och så himla skönt..
  Ända till 15 kg är det grönt!

  Mvh Matilda

 144. Carola L februari 19, 2013 on 7:41 f m Svara

  1) Över 50 år.

  2) 4 sätt, både på rygg och mage.

  3) Barnet får väga max 15kg.

  Jag har alltid burit – bästa minnet är nog när vi varit på alla vandringar med en ettåring på ryggen – både i skog och på fjäll!

 145. Eva februari 19, 2013 on 9:16 f m Svara

  Hej!
  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt på både mage och rygg
  3. 15 kilo

  Jag har en bäbis i magen och tror att en bärsele kommer att underlätta så i vardagen! Har hört av mina mamma-kompisar att det är ett perfekt sätt att ”lura” en mammig bäbis att somna på magen och ha två händer fria till annat, när bäbisen vaknar och är gnällig så är du ju precis där!! Ser verkligen fram emot att använda en babybjörn bärsele till sommaren!

 146. Jenny Bylund februari 19, 2013 on 11:28 f m Svara

  1. I över 50 år.
  2. Man kan bära sitt barn på 4 olika sätt, på både mage och rygg.
  3. Upp till ca 15 kg eller 100cm. Maxvikt i utåtvänt läge är 12 kg.

  Vår son som då blir 2,5 år ska få ett syskon till sommaren. Malte har så bråttom överallt och springer jämt. Vill så gärna vinna bärselen då jag är övertygad om att det skulle underlätta mycket i vardagen. Skulle kännas så skönt att ha händerna fria och veta att syskonet sitter i tryggt förvar då vi ska följa med storebror på alla äventyr i sommar!

 147. Mia F februari 19, 2013 on 11:41 f m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt på både mage & rygg
  3. 15 kg
  Motivering:
  En sjal vi har, aldrig testat att i BabyBjörn bära
  men bebisens vikt börjar på ryggen tära
  att bära i sele när när bebisen blir större känns toppen
  man bär så mycket, det är viktigt att spara på kroppen!

 148. Carina februari 19, 2013 on 12:38 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Min dotter föddes med läpp käk o gomspalt för 22 år sen, hade de inte lätt så en bärsele gjorde livet lättare för oss. Nu är hon själv gravid och ska föda om ca 2 veckor så en Babybjörn jag så gärna skulle vilja ge till min dotter så att hon sin lille kan gå omkring med.

 149. Alfva februari 19, 2013 on 1:51 e m Svara

  1. Bärselen firar 40 år i år!
  2. På fyra olika sätt!
  3. Upp till 15 kilo!

  Mitt allra bästa bärseleminne var nog när dottern var 5 månader och vi var i Malaysia. Det här var innan jag bröt upp mitt kärleksförhållande med min Beco Butterfly och jag var höjdrädd som tusan. Hux flux bestämdes det att vi skulle slänga oss upp i linbanan till toppen, över 700 meter över havet på Langkawi. Utan att tänka mig för så kastade jag upp dottern i bärselen och förberedde mig på paniken. Halvvägs upp insåg jag att jag hade varit alltför upptagen med att killa dottern under fötterna och lyssna på när hon kiknade av skratt för att ens tänka på att jag var högt över marken, hängandes i en liten hytt.

 150. Michael februari 19, 2013 on 8:56 e m Svara

  Hej Ulrika! Här kommer först svaren på frågorna:

  1. Babybjörn har sålts i över 50 år.
  2. Man kan ha barnet på 4 olika sätt. Fram – utåt, fram – inåt, bak – utåt och bak – inåt.
  3. Och selen kan användas till barnet väger 15kg.

  Alla barn är olika, det har jag fått höra. Och när man är såhär liten kan man aldrig få för mycket närhet. Därför är nog en bärsele det vi behöver allra mest just nu! Nu ska jag berätta om vår lilla son. För fem veckor sedan låg vi på BB med ett nytt litet liv i famnen. Vi upptäckte rätt snabbt att den nya familjemedlemmen var en koala. Han vill bara bäras. Och bäras. Och bäras. Annars blir det gallskrik och panik. Vi har sovit sittandes i soffan i omgångar under den första tiden, för den här killen vill gosa dygnet runt. Nu har jag börjat jobba, så min sambo är fast med en bebis i famnen hela dagarna. Det vore så skönt för henne att kunna röra sig i lägenheten om dagarna utan att vår kille ska missa den här närheten som han behöver och kräver, utan att hon ska få så ont i ryggen. En Babybjörn bärsele och massage, det önskar jag ge henne. Det förtjänar hon.

  /Michael, aspirant till årets mest bärande pappa

 151. Petra Eriksson februari 19, 2013 on 9:46 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  svar: Fyra olika sätt, både på rygg och mage.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  svar: Barnet får väga max 15 kg.

  Min syster väntar sitt första barn och jag kan inte komma på en bättre present till henne än en bärsele! Men som student har jag inte mycket pengar att lägga på en fantastisk present. Därför vore det helt perfekt om jag vann en!

 152. Erik februari 20, 2013 on 10:24 f m Svara

  Hej,

  1. 40 år
  2. Fyra olika sätt
  3. Upp till 15 kg

  Mvh / Erik

 153. Emma februari 20, 2013 on 10:42 f m Svara

  1) Sedan början av 70-talet då första bärselen, hjärtenära, skapades.
  2) Fyra sätt; barnet kan sitta både framåtvänd och bakåtvänd på förälderns mage, och så kan barnet sitta framåtvänd (barnets mage mot vuxens rygg) på förälderns rygg samt ett särskilt sätt för nyfödd.
  3) 15 kg

  Min dotter har alltid trivts mycket bra i bärselen, både för att sova och nyfiket titta ut. Under en resa till Venezuela fick hon sitta mycket i den, speciellt på flygplatserna när vi tog oss mellan olika flighter (tre olika flyg på både dit och hemresan).
  Både i säkerhetskontroller och under ombordstigning på planet (som båda innefattar långa köer) så drog dottern som söt, blond, 3-månaders bebis till sig mycket uppmärksamhet och vi behövde inte köa en enda gång (förutom på Arlanda…). Eftersom vi kommer från landet lagom så ställde vi oss snällt i kö när vi skulle någonstans, men det tog aldrig mer än några minuter innan endera en säkerhetsvakt, någon personal eller annan resenär uppmärksammade att vi reste med ett litet barn, och såg till att vi fick komma förbi kön, gärna högljutt :) ”make way, baby coming through!” eller ”there is a baby here, let them through, they cannot stand in line!”
  Så, en baby I bärsele gjorde resan så mycket enklare för oss och så mycket hjälp vi fick med att gå förbi samtliga köer :)

 154. stina februari 20, 2013 on 11:28 f m Svara

  1. I mer än 50 år.
  2. 4 olika sätt. Då på förälderns mage och ÄNTLIGEN även på ryggen.
  3. Upp till 15 kg (12 kg på ryggen).

  Använde baby björns bärsele ofta med dottern. Hon ville inte gärna ligga ner i vagnen så selen var med vart dottern än var. Så smidigt att plocka fram och ta på sej. Allra bäst var den på alla våra buss- och tågresor till mormor. Kändes tryggt att ha dottern i den på alla byten och när man gick i tåget. Och så kunde jag även lasta all packning på vagnen så jag kunde ha händerna fria. Den har varit lika bra till lillebror nu och med one så hade jag kunnat fortsätta att bära honom nu när han skulle kunna sitta på min rygg istället. Helt perfekt!!

 155. Daniela Back februari 20, 2013 on 11:37 f m Svara

  1. svar: över 50 år.
  2. 4 olika sätt
  3.upp till 15

  Har använt sjal men men nu börjar lillasyster(5 månader)blir så stor att det skulle kännas bättre med en sele, jag är ofta i behov av sele så jag hinner springa efter storasyster på snart 2 år. Vi har haft en babybjörn sele som vi använde mycket det första halvåret med storasyster, men jag saknade faktiskt att kunna ha barnet på ryggen för det blev lite för tungt att ha henne framåt för min del, min man vägrar sjal så han använder bara sele och vi har båda konstaterat att vi saknat att kunna ha barnen på ryggen, båda skulle ju kunna använda ONE.

 156. Hanna Burlin februari 20, 2013 on 11:44 f m Svara

  1. I över 50 år.
  2. På 4 olika sätt, rygg och mage.
  3. 15 kg.

  Jag brukar ha med bärselen när vi är på promenad eller gör i ordning i stallet. Då kan jag ta upp min dotter när hon inte vill ligga i vagnen. Den är ju också bra att ha när man vill dammsuga eller göra något annat i hemmet och barnet vill bli buret.

 157. Marlene februari 20, 2013 on 11:45 f m Svara

  1. Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar – I över 50 år.

  2. Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar – På 4 sätt! Man kan bära på mage, på rygg , och åt båda hållen

  3. Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar – 15 kg

  Mitt absolut roligaste minne med en bärsele kommer från förra sommaren. Min dotter var kring 10 månader och låg och sov i bärselen på min mage. Hon sov ofta så när vi var ute på äventyr och hon snuttade alltid med mitt linne samtidigt, ungefär som om hon höll i en snuttefilt. Så att det var lite rörelse där i brösthöjd var jag ju van vid! Men just denna dag hände något som roade hela sällskapet! Efter en stund kände jag nämligen hur det helt plötsligt började sugas i bröstet. Jag tittade ner och där ligger lill-flisan, rånöjd! Hon har lyckats knäppa upp linnet, plockat fram råvaran och börjat gluffsa i sig! Jag utbrast ”nämen vad gör DU?!” då släppte hon taget, gav mig världens största flin samtidigt som det rann lite bröstmjölk ur mungipan. Jag kommer ALDRIG att glömma det där leendet, det sitter etsat i mitt minne. Underbara lilla hungriga tös! Vi fick oss alla ett gott skratt 😀

  Efter två barn så har tyvärr denna underbara bärsele gjort sitt! Till sommaren väntas tredje trollet att titta ut och en ny bärsele står högst upp på listan. Denna från Babybjörn verkar toppen! Vågar man hoppas?!

 158. Maria H februari 20, 2013 on 11:46 f m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Du kan bära barnet på 4 olika sätt på både mage och rygg.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg

  Min son är 12 veckor och jag har därför ingen historia att berätta ännu. Men jag hoppas att jag kan vinna en Babybjörn One och på så sätt få massa historier att berätta :-) Min och min mans stora passion i livet är att resa. Vi hoppas att vi kan fortsätta upptäcka världen med vår son. Ett måste då är en bärsele och Babybjörn One verkar vara den ultimata bärselen för oss :-)

 159. karima februari 20, 2013 on 12:17 e m Svara

  1. I över 50 år.
  2. 4 olika sätt
  3. max 15 kg

  Mitt bästa minne är en kväll när jag står och bakar en tårta som ska serveras dagen efter. Jag var jättestressad och försökte snabbt kavla ut marsipanlocket som skulle täcka tårtan samtidigt som min yngsta son gnällde och inte ville vara hos pappa. Efter en stund gav jag upp och satte honom i bärsele och försökte kavla ut så gott jag kunde. Jag lyckades, med sonen i bärselen fram på magen, täcka tårtan med ett perfekt kavlat tårtlock. Gissa om jag var stolt då!

 160. Beatrice februari 20, 2013 on 12:25 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar? Deras första bärsele lanserades 1973. Babybjörn har funnits i över 50 år.
  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One? 4 olika sätt, både på mage och på rygg.
  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One? Max 15 kilo eller 100 cm.

  Vår babybjörn original har varit väldigt användbar, i början så hade vår son magknip på kvällarna. Då använde vi bärselen för att avlasta armarna. Men det bästa vi har haft den till var för några dagar sedan då vi skulle städa ur våra förråd, vi har två stycken som var väldigt stökiga. Jag drog då på vår son en stickad overall och spände fast honom i bärselen. Det gick mycket snabbare att få förråden rena när jag och sonen kunde vara med. Det var både mysigt och praktiskt och sonen somnade efter 15 minuters städande. Bärselar underlättar mycket för oss föräldrar som då får händerna fria.

 161. Karin februari 20, 2013 on 1:25 e m Svara

  1. I över 50 år.
  2. Barnet kan bäras framåtvänt, bakåtvänt, på magen, samt på ryggen.
  3. Max 15kg

  Mot alla odds väntar vi en liten tjej till. Min dotter föddes i april i år och ska alltså i juni redan bli en liten storasyster.

  I november 2011 gick vår underbara hund hastig bort i cancer, endast 6 år gammal. Vi var säkra på att vårt väntade barn skulle få växa upp med hund. Så trots utmaningen valde vi att i februari 2012 hämta hem en liten valp. Valpen har nu hunnit bli över ett år och är med sina 45kg fylld med leklust och energi. Det bästa hon vet är skogpromenader.

  Vi har redan en babybjörn bärsele men jag kan inte längre bära min dotter på magen, då jag är gravid. Och vi kommer ju dessutom behöva en sele till när lillasyster föds. För hunden hon behöver ju sina skogpromenader och det går helt enkelt inte att komma fram med vagn. Så en babybjörn One-sele låter ju fantastisk för oss.

  Det skulle vara underbart att vinna den och verkligen underlätta vår vardag :)

 162. Sofia februari 20, 2013 on 1:33 e m Svara

  1. I över 50 år
  2.4 olika sätt
  3. 15kg

  Jag är nu gravid för andra gången då första graviditeten resulterade till att jag fick en liten ängel med mig vart jag än går, min älskade lilla tjej!
  Det är med stor glädje jag nu bär ett litet syskon i min mage och jag hoppas så att allt går väl ändå in i de sista månaderna :)
  vad jag har hört från bekanta så är en bärsele till stor hjälp om man ska gå på toa osv 😉 jag skulle bli otroligt glad om jag fick bära min kommande goding i sådan praktisk och snygg sele!

  Toppenbra tävling!!!

 163. Christopher februari 20, 2013 on 2:32 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Svar: I över 50 år.

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Svar: Du kan bära både på mage och rygg , och åt båda hållen , 4 olika sätt!

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Svar: 15 kg

  Kan tyvärr inte bidra med något roligt bärsele-minne då vårt första barn kommer ut först i Juni. Skulle dock bli fantastisk glad då man inte är stormrik när allt övrigt ska inhandlas..barnvagn, bilstol, kläder, inredning etc så en liten lättnad skulle absolut infinna vid en vinst :)

 164. jenny februari 20, 2013 on 2:37 e m Svara

  1) 50 år
  2) 4 sätt
  3) 15kg

  Babybjörns bärsele är toppen,
  Då barnet får trygghet från kroppen.
  Vi har tyvärr den som kom först,
  När jag bär får jag ont i både axlar och bröst.
  Vi använder den så vi kan gå ut med vår hund,
  Så att lillen får kika på naturen en stund.
  Jag tycker även den är kanon när jag städar och lagar mat,
  För när man är liten så vill man se allt såklart!

 165. Daniel Olausson februari 20, 2013 on 2:46 e m Svara

  1 i 50 år
  2 på 4 olika sätt
  3 max 15 kg

  Vår grabb är mjölkprotein allergiker, men det fick vi först hjälp med efter 5månader..
  Så särskilt på kvällarna var det gallskrik, vi kunde inte lägga honom ifrån oss alls.
  Så Babybjörnen var till otrolig hjälp. Vi fick hoppa runt med honom på magen och det var
  Tydligen skönt för då slutade han skrika och blev lugn.
  Nu väger han 10 kg och axlarna tar väldigt stryk när vi bär honom.
  Hade vart super med den nya modellen så jag kan variera mellan mage och rygg!
  Han gillar tyvärr inte att åka kärra något vidare så vi har alltid Babybjörns sele med.
  Denna nya modell hade verkligen underlättat vår vardag!

 166. Tanja Albinsson februari 20, 2013 on 2:56 e m Svara

  1) svar: I över 50 år.
  2) svar: man kan bära både på mage och på rygg. Samt att man kan ha dem både mot ryggen/bröstet eller utåt.
  3) svar: upp till 15 kilo, eller 100 cm.

  Jag har tyvärr ingen rolig bärselehistoria att dela med mig av ännu, då vi kommer att få vårt första barn till sommaren. Däremot så vill både jag och min sambo verkligen ha en bärsele, för min del är det väldigt viktigt att den är ergonomisk och att man kan ha den både fram och bak då jag har dåliga axlar och rygg, och får ont av allt känns det som;)

  Så för att underlätta både den kommande vardagen när man ska städa, ut och gå, resa med mera och spara pengarna till vagn och säng istället då kontot inte är så fyllt just nu så hade jag eller vi blivit toppen glada om vi fick chansen att vinna denna bärsele som både är praktisk, ergonomisk och snygg:)

  Håller tummarna! 😉

  Ha det gott!

 167. Ulrika Granström februari 20, 2013 on 3:11 e m Svara

  1) Hur länge har BabyBjörn sålt bärselar?
  Över 50 år (närmare bestämt i 52 år).

  2) Hur många sätt kan man bära sitt barn i BABYBJÖRN One?
  Det finns 4 bärsätt.

  3) Hur mycket får barnet max väga för att man ska kunna bära den i BABYBJÖRN One?
  Max 15 kg (i utåtvänt läge är maxvikt 12 kg)

  Bärselen underlättar mycket för mig för jag kommunicerar på teckenspråk, är en döv mamma, och det är därför svårt för mig att teckna samtidigt som jag bär min dotter. Dessutom har jag alltid min dotter med mig ut till stallet, hon har en egen ponny så det är självklart hon ska vara med och mocka i ponnyns box. Hon är med genom att sitta i bärselen och jag lånar ut mina armar till henne när ”hon” mockar för hon är för närvarande bara 2,5 månader gammal nu.

 168. Fredrik februari 20, 2013 on 3:22 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  En liten dotter kom till oss nu och lyckan är inte större.
  Flera år av sorg, ovisshet och väntan
  ofrivillig barnlöshet, pco, ett sent avbrytande, missfall
  hormoner och negativa tester
  vips var vi gravida, vi fick en son.
  allt släppte. vi fick en till
  och helt plötsligt sitter vi här nu med tre barn, det tredje en dotter så lik sin syster som fick vända om.
  en dotter som vill bli buren, dag som natt.
  lyckan är total. kärlek!

  då min fru efter tre snabba graviditeter har fått problem med rygg och nacke skulle det här vara den bästa presenten. :)

 169. Johanna februari 20, 2013 on 3:46 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. På fyra olika sätt på både mage och rygg

  3. Upp till 15 kg

  Vi har fram till alldeles nyligen lånat en Babybjörn av våra vänner till vår 7 månader gamla dotter. Eftersom våra vänner nu fått sitt andra barn lämnade vi nyligen tillbaka bärselen. Vår bästa upplevelse med bärselen var i höstas då vi var på en fantastisk utflykt tillsammans med vår dotter i bärselen. Jag hade några dagar tidigare åkt till samma plats med vår dotter i barnvagn tillsammans med svägerskan och hennes barn. På utflyktsmålet går man längs en stig och så småningom kommer man fram till ett mäktigt vattenfall. Jag hade aldrig varit där och svägerskan berättade att hon själv gått där med barnvagn utan problem. Jag tänkte att med vår ”terrängvagn” ska jag kunna ta mig fram. Men knappt halvvägs fick jag ge mig då det var alldeles för mycket stenar och rötter för att komma fram utan att bära vagnen. Så jag fick aldrig se vattenfallet då :-( men fick istället lite blåbär plockade :-). Några dagar senare var det en underbar höstdag så jag och maken bestämde oss för att åka dit med vår dotter i bärselen tillsammans med svägerska med familj, min mamma och några vänner. Denna gång kunde vi äntligen ta oss fram till det häftiga vattenfallet och vi hade en alldeles underbar utflykt under en av höstens vackraste dagar. Det blev en sån dag som man kan leva på länge! Eftersom vi har lämnat tillbaka bärselen vore det nu perfekt att vinna en ny som vi dessutom kan använda till vår dotter under flera år!

 170. Sanna februari 20, 2013 on 4:01 e m Svara

  1. I över 50 år!

  2. Fyra olika sätt.

  3. 15 kg.

  Min mamma, min sons mormor älskar sitt enda barnbarn så otroligt mycket (såklart!) och vill bära på honom hela tiden när hon träffar honom. Tyvärr har hon en skada i armen och har fått stränga order av läkaren att inte bära så tungt. Därför hade det gjort min mamma så glad om hon kunde bära omkring sin ögonsten i en babybjörn one!

 171. Annakarin februari 20, 2013 on 4:24 e m Svara

  1. i över 50år
  2. 4st
  3, 15kg resp 12 kg i utåtvänt läge

  Varje gång är den bästa gång! Närheten och den härliga känslan när barnet somnar tryggt på bröstet.

 172. Liza februari 20, 2013 on 5:22 e m Svara

  1. I över 50 år, 52 år för att vara exakt..
  2. 4 olika sätt
  3. 15 kg.

  Min lilla flicka föddes i år den 4 januari och gillar verkligen närhet, hon vill INTE ligga själv utan vill vara nära nära nära. Så vi har en liten lila babybjörn av den enklare varianten och hon älskar att sitta i den. Tillsammans gör vi allt numera, min lilla tjej hänger med när jag diskar och lagar mat, städar och allt. Favoriten för lillan är att baka chokladmuffins, hon somnar som bäst när jag kör med elvispen och låter som värst. Så min bästa historia är just att vi kan göra allt tillsammans och vi älskar det båda två!

  Ha en bra kväll!

 173. Lisa februari 20, 2013 on 5:37 e m Svara

  1. Över 50 år

  2. 4 olika sätt, både på mage och rygg

  3. Max 15 kg

  Vi lånade en babybjörn av några vänner och vår son somnade så gott i den, han älskade den och nu vill han inte somna någon annanstans, inte i vagnen, sängen, etc.. Tyvärr var vi tvungna att lämna igen den och nu är det ett väldans projekt att få honom att somna, det blir att bära och vyssa på liknande sätt som om vi hade selen.

 174. Maria februari 20, 2013 on 5:55 e m Svara

  1. I över 50 år.
  2. 4 olika sätt
  3. 15 kg

  Jag har precis fått mitt första barn för snart en månad sedan. Jag vill gärna bära henne ”på mej” och har fått låna en bärsjal…men med mina mått så var den för kort o jag kunde inte knyta den i ryggen. Jaha, där sprack det! Min rygg som skulle må så bra av att ha henne på magen istället för på armen eller på axeln. Då slapp jag ryggontet o huvudvärken som tyvärr präglat två veckor nu!
  Vad göra? JO, en BabyBjörn e ju naturligtvis svaret! En sån vill jag prova! O vad kan vara bättre än den allra nyaste!

 175. sarah februari 20, 2013 on 6:31 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 olika sätt på både mage och rygg

  3. 15 kg

  Vi har en Babybjörn med ryggplatta som har varit oumbärlig då man kan utföra många sysslor med båda händerna fria, hänga tvätt, plocka i ordning och med ett par hörselskydd för barn kan man även dammsuga, använda elvisp och degmaskin. 😉
  Men vi har börjat snegla på bärstol då det börjar bli för tungt att bära på magen. Vi vill kunna gå svamprundor och skogspromenader i sommar, och då funkar det bäst med sele. Skulle vara superpraktiskt med en babybjörn, då bärstolarna har en otymplig metallram, en babybjörn är lättare att packa med sig överallt och smidig att använda även i affärer och på flygplatser t.ex. :-)

 176. Tine februari 20, 2013 on 6:34 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt
  3. 15 kg

  Före jag fick barn rörde jag mig mycket ute i skog och mark med hunden. Efter att jag fick barn så har skogspromenaderna fått stå åt sidan lite. Med en bärsele kunde lillkillen följa med och vi kunde hitta på många äventyr i skogen!

 177. Ingela februari 20, 2013 on 6:46 e m Svara

  1. Över 50 år
  2. Fyra olika sätt, på mage och rygg.
  3. 15kg

  Bar barn nummer ett i en lånad Baby Björn varje dag. Hon ville snutta på mitt finger för att somna. Säger sig själv att gå böjd som en banan över vagnen inte var ett alternativ…
  Nu har barn nummer två kommit och mina armar och min rygg längtar redan efter en ny bärsele!

 178. Sophia februari 20, 2013 on 7:04 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. 4 sätt

  3. Max 15kg

  Bästa bärsele-minne kan jag inte påstå att det är men det är det jag minns bäst av!

  Det var när min man började jobba igen efter hans 10 pappadagar och jag skulle vara ensam hemma för första gången med min son. Han ville ingenting än att vara i min famn så det var bara att ta fram bärselen och ha honom i för att få gå på toa! När jag precis hade fått honom att sitta bra i selen så lägger han en explosionsblöja och hans spinkiga ben fyllde inte ut blöjan så där stod jag, jättekissig och HELT nerbajsad! Det var bajs över hela vardagsrumsgolvet (och lite på vägg och möbler för det skvätte när det landade på golvet), mina kläder och selen!!! Eftersom jag var relativt nyförlöst så var det svårt att knipa igen så jag fick gå på toa med allt bajs! Så efter den incidenten så har jag alltid en handduk under honom samt långbyxor och inte endast body i selen utifall fler explosionsblöjor skulle ske! Även om jag tvättat selen så är det ändå några fläckar kvar som vägrar gå bort så snälla låt mig vinna denna så att jag slipper skämmas varje gång jag använder den offentligt!!!

 179. Jennie Holmér februari 20, 2013 on 7:06 e m Svara

  1: I 40 år har baby björn sålt bärselar.
  Den första kom 1973 med namnet hjärtenära

  2: Man kan bära barnet på 4 olika sätt.

  3: 15kg är maxvikten

  Att välja rätt produkter till sitt lilla knytte är inte lätt.
  Baby björn ett världs känt märke som tänker på
  barnets säkerhet och min komfort, det gillar jag.
  Tror att det är viktigt för barnet att ha nära kroppskontakt
  med sina föräldrar, speciellt de första åren i sitt liv.
  Kan tyvärr inte skryta med att jag vet något om
  det men känner att med en bärsele underlättas livet
  för man får händerna fria att göra allt som vanligt
  samtidigt som ”liten” är med..

 180. Helén Stenum februari 20, 2013 on 7:24 e m Svara

  1. Babybjörn har tillverkat bärselar i 40 år (började 1973).

  2. Fyra olika sätt – på rygg och mage, både inåtvänd och framåtvänd.

  3. 15kg

  När jag fick mitt första barn för tolv år sedan skulle jag vara lite ”inne” och köpte en dyr bärsjal. Herregud – jag såg mest ut som en mumie i mina försök att snurra in mig rätt i den. Dessutom skulle en liten bebis inkluderas. Det gick bara inte! Min svägerska hade väldigt roligt åt detta och till slut fick jag låna deras Babybjörn som deras dotter just vuxit ur. Så underbart – helt plötsligt kunde jag ha händerna fria men ändå ständigt ha min lille prins nära. Min dotter kom snart därefter och jag ”glömde” lämna tillbaka bärselen. Sedan dess har det gått snart tio år och jag har lämnat tillbaka den och den har ärvts vidare – och förmodligen blivit ganska omodern jämfört med den som nu visas upp. Behöver jag säga att denna vinst nu står överst på min önskelista när hela familjens lilla mini snart anländer! :) Kram Helén

 181. Pia februari 20, 2013 on 7:24 e m Svara

  1. I över 50 år.
  2. Man kan bära sitt barn på 4 olika sätt, på både mage och rygg.
  3. Upp till ca 15 kg, maxvikt i utåtvänt läge är 12 kg.

  Jag ska bli mormor till sommaren och dubbelt upp dessutom! Båda mina döttrar väntar barn. Ser framemot en underbar sommar, då jag har ett barnbarn i tryggt förvar i BABYBJÖRN Bärsele One och de andra barnbarnet kan jag styra i barnvagnen. Dubbel lycka och jag kan ta med mig våra små skatter överallt!

 182. Carola februari 20, 2013 on 7:27 e m Svara

  1. I över 50år
  2. 4 olika sätt
  3. 15kg

  Vår lilla tjej fyller snart 5månader och ska ut och flyga för första gången i sitt liv. Det är endast mamma som ska med på denna flygturen och hon är redan nervös. Allt som ska packas med och bäras på. Först ska vi ta oss till centralstationen med vagn och väska för att ta tåget till flygplatsen och checka in vagn och oss själva. Vad händer sen?? Jag ska bära på handbagaget (där jag säkerligen packat med alldeles för mycket saker), vår lilla tjej, hålla reda på pass och plånbok. Vinterkläderna kommer vara på så svetten kommer säkert lacka innan vi ens checkat in! En bärsele från BABYBJÖRN skulle garanterat göra resan tryggare och lugnare för både barn och förälder! :)

 183. Karin H februari 20, 2013 on 7:31 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. Fyra olika sätt 2 på mage och 2 på rygg.
  3. 15kg

  När min nu 3-åriga dotter var liten hade vi Babybjörns klassiska bärsele. Den var underbar att ha på sig och följde alltid med oss, även om vi hade vagn. Hon blev så mycket gladare av att få komma upp och se ut samtidigt som hon satt tryggt hos sina föräldrar.

  När hon blev äldre blev det tungt för ryggen att bära henne långa stunder och jag önskade att jag haft en sele med höftbälte som stöd …men gjorde aldrig slag i saken.
  Sedan blev hon ännu större och jag önskade att jag kunde bära henne på ryggen på den fullsatta bussen varje morgon, men ändå ha händerna fria …men gjorde aldrig något åt det heller. Ryggen värkte.
  Nu är hon stor och går själv men skall få sitt första syskon. Den här gången vill vi inte göra om samma misstag. Med den nya Babybjörnselen hoppas vi ha hittat en lösning som håller våra barn och ryggar glada ända tills de inte längre vill bli burna av oss. :-)

 184. Carina februari 20, 2013 on 7:42 e m Svara

  1) Över 50 år

  2) Fyra olika sätt, på mage och rygg.

  3) max 15kg

  När dotter var liten köpte jag aldrig en bärsele och fick bära runt på henne hela tiden och hon var tung, när sonen föddes var det en självklarhet med en bärsele då jag nu hade 2 barn att ta hand om och då gick det inte att göra som med nr. 1. underbart när båda barnen somnat i bilen och man ska handla och inte kan lämna barnen i bilen, så då fick bebisen vara i selen och stora tjejen ligga i vagnen och sova. Nackdelen med bärselen jag har är att man inte kan bära barnet på magen framåtvänd och därför vill jag vinna babybjörns nya bärsele förjust den funktionen, så att jag kan bära min 1 åring framåtvänd nu och till nästa bebis.

 185. Anna Söfringsgård februari 20, 2013 on 7:43 e m Svara

  a) i över 50 år
  b) 4
  c) 15 kg

  Jag och min son går på ”Power Bebis”! Det innebär aerobic och styrka tillsammans med sitt barn, i bärsele! Min lille Edvin bara älskar att hänga på min mage och vi tränar tillsammans! Det hade varit underbart med denna nya härliga bärsele till detta!!

 186. Jennie E Kenani februari 20, 2013 on 7:48 e m Svara

  Hej,

  Vilken rolig tävling!
  Här nedan ser ni mina svar på frågorna samt en liten berättelse om en händelse med vår tidigare bärsele.

  1: BabyBjörn har tillverkat bärselar i över 50 år.
  2: Du kan bära ditt barn på 4a olika sätt i BabyBjörns nya bärsele One.
  3: Maxvikt i bärselen är 15kg.

  En bärsele är guld värd!
  Vår lilla dotter var 5v gammal när vi drog iväg på bröllop i Paris. Glada nyblivna föräldrar som vi var (och en aning naiva 😉 packade vi med det mesta, vagn, kläder och allt som man behöver, och självklar vår BabyBjörn-bärsele. Det var tur det!
  Det visade sig att en turist i Paris med vagn inte alls är att rekommendera. Inga hissar, inte ens rulltrappor. Så lilltösen på 5v bodde i bärselen i hela 4 dagar kan man säga. Hon satt där när vi gick (ingen idé att ha vagnen), hon hängde och sov där under hela bröllopet som var på en båt, och sov där under alla restaurangbesök. Kan tyckas lite konstigt kanske, men det var inte många ställen där det fanns plats för en barnvagn… Så vi VET verkligen värdet av en bärsele och den har varit en räddare i nöden fler än en gång.

  Nu väntar vi vårt andra tillskott, om ca 2v och just den nya bärselen skulle underlätta min vardag enormt. Min första flicka ä 1.5år och då skulle jag med lätthet kunna använda den till henne med. Det skulle underlätta min vardag enormt.

  Hoppas på ett positivt besked och vi håller alla våra tummar och tår för att vi kan få vara en av de lyckliga 3 vinnarna.

  Ha en fin kväll.

  Med vänlig hälsning
  Jennie E Kenani – CityMamman

 187. Maria februari 20, 2013 on 7:53 e m Svara

  1. över 50 år
  2. Fyra sätt på mage och rygg
  3. 15 kg

  När våra stora barn var 7 mån och tre år var vi i Kullaberg och skulle titta på Nimis. Trodde inte att det skulle vara så långt att gå men det tag nog över fem timmar innan vi var tillbaka vid bilen igen. först var terrängen bra genom skogen men sen skulle vi upp och ner genom alla trappor och stegar i byggnadskonstruktionerna. Var då glad att. Jag hade lillan i bärsele. Maken fickdäremot kånka och bära på storebror som varken orkade gå så långt eller klarade av att ta sig upp och ner i byggnadskonstruktionerna. Nu är barnen stora och hade älskat att få åka dit igen. Nyfödda lillasyster behöver dock bäras och då hade det passat bra meden ny bärsele!

 188. mikaela malmberg februari 20, 2013 on 8:31 e m Svara

  I över 50 år
  4 olika sätt att bära
  15 kg
  På Kiviksmarknad med en bebis på 6 veckor. vi var fem stycken totalt och gå med en barnvagn där är inte mjukaste terrängen. Det var skumpigt och hoppigt, som tur var hade vi en bärsele med oss som vi lånat. Tog på mig den och satte henne i den och färden blev betydligt mjukare för alla utom den som fick framföra vagnen, vilken nu också var tom.

 189. Josefin februari 20, 2013 on 8:32 e m Svara

  Hej!
  Som svar på frågorna
  1. Enligt allt för föräldrars hemsida har Babybjörn sålt bärselar i över 50 år men enligt Babybjörns hemsida har de sålt bärselar i snart 40 år. Det började i början på 70-talet.
  Så här skriver de på sin hemsida
  ”Ett stort steg i företagets historia togs i början på 70-talet. Ny forskning från Rainbow Babies and Children’s Hospital i Cleveland, Ohio i USA, visade att tidig närkontakt med föräldrarna var viktigt för det nyfödda barnets utveckling. Detta förstod barnläkare runt om i världen. Vid Karolinska sjukhuset i Stockholm började doktor John Lind tidigt att upplysa nyblivna föräldrar om vikten av fysisk kontakt för att skapa känslomässig närhet mellan barn och föräldrar.

  Björn Jakobson, som vid det här laget hade tre egna småbarn, blev inspirerad av barnläkarnas uppmaning att bära barnet intill kroppen. Han utvecklade en bärsele som gav föräldrar möjlighet att ha den så viktiga kroppskontakten med sitt lilla barn, samtidigt som föräldern hade händerna fria. Bärselen, som kom att kallas Hjärtenära, testades med stor framgång hemma hos familjen Jakobson på deras fjärde barn.

  När vi började designa våra bärselar för snart fyrtio år sedan…”

  Dock började de tillverka och sälja en babysitter i början på 60-talet och det är ca 50 år sedan.

  Fråga 2. Fyra olika sätt

  Fråga 3. Upp till 15 kg

  Min man och jag går nu i väntans tider och det känns som en dröm att vi i sommar kommer att få bära runt på vårt eget lilla knyte! Tänk att få ha sin lilla bebis i tryggt förvar på bröstet. När barnet sen blir större kan vi tillsammans upptäcka naturen och världen omkring oss och vilken placering är då inte bättre än i en bärsele. Jag längtar och drömmer om den dagen :)

  Många hälsningar/ Josefin

 190. Annika Engström februari 20, 2013 on 8:33 e m Svara

  1. Enligt allt för förälder i över 50 år men enligt Babybjörns hemsida kom första bärselen (hjärtenära, tycker den skulle heta likadant idag, låter kärleksfullt) 1973 dvs 40 år sedan.
  (babysittern har funnits i över 50 år, deras första produkt)

  2. 4 sätt att bära på mage och rygg
  Har ett särskilt läge för nyfödd, möjlighet till inåtvänt och utåtvänt bärande samt ryggbärande.

  3. Maxvikt är
  15 kg inåtvänd
  12 kg utåtvänd

  Är förstagångsmamma och att införskaffa en babybjörn bärsele var en självklarhet, den fanns hemma innan tjejen anlände och jag har haft så mycket användning för den då min tjej var och fortfarande vill ha mycket närhet. Så skönt att kunna ha henne nära men ändå kunna ha armarna fria och göra andra sysslor.
  Har många bra minnen men vill dela med mig av ett bra minne som kan vara ett tips till andra. När jag åker buss och min flicka vill komma upp och inte vill sitta i vagnen där hon sitter i sele så sätter jag på mig babybjörnselen sedan sätter jag på mig säkerhetsbältet i bussen sätter henne i selen och spänner fast henne och på så sätt skulle hon inte åka ur min famn om bussen bromsar häftigt så jag känner att babybjörn selen gör min resa både behagligare då jag inte behöver hålla henne med båda armarna och säkrare. Även i de bussar det inte finns säkerhetsbälte känns det tryggare att ha henne i babybjörnen för då kan jag åtminstone ta för oss om vi skulle behöva istället för att både ta för oss och hålla henne i ett säkert grepp.
  Har alltid min babybjörnsele under vagnen när vi är iväg för man vet aldrig när man får användning för den som när de blir otröstliga eller bara vill komma upp för att se vad som händer runtomkring och inte vill vara i vagnen, då kan man ändå fortsätta att köra vagnen vilket är svårt att göra om man har ett barn i famnen.
  Hade varit underbart att kunna använda en bärsele där jag kan ha henne på ryggen också speciellt då vi snart kanske har ytterligare en liten som kommer vara i famnen då vi hoppas på en liten till inom snar framtid :)

 191. Saki. februari 20, 2013 on 8:44 e m Svara

  1. I över 50 år

  2. fyra olika sätt, både mage och rygg, med barnet framvänd och bakvänd.

  3. 15 kg

  Jag har inga barn själv.. Men ett minne jag alltid kommer ha med mig är från förra veckan (sportlovet) när jag va på skidresa i fjällen med ett par vänner. Så en dag skulle vi åka lite skidor efter en snöskoter, och behövde någon som kunde köra. Då vi inte hade någon barnvakt till hennes barn fick han följa med på skotern i en bärsele. Det vart ett minne för livet, och leendet har jag fortfarande kvar i huvudet..:)
  (Vid eventuell vinst, skänker jag gåvan till en familj som behöver den)

 192. Gabriella Forslund februari 20, 2013 on 9:22 e m Svara

  1) Sedan 1973, så 40 år.

  2) 4 olika sätt.

  3) Upp till 15 kg.

  Jag väntar mitt första barn om drygt 2 månader och hoppas på att hon ska trivas såsom dom flesta barn verkar göra med att bäras, framförallt så att hennes föräldrar ska få så där mycket gjort under tiden (så som alla verkar tro innan dom fått barn) samt ha sådär mysigt!

 193. Karin Josefine februari 20, 2013 on 9:31 e m Svara

  1) 50 år
  2) Fyra
  3) 15 kg

  Jag har en dotter på fyra månader. När vår dotter var mellan en och två månader skrek hon hela kvällarna och hade jättesvårt att somna, vi gick och vaggade henne timme ut och timme in till långt in på natten. Då blev räddningen till slut vår bärsjal, där i fick hon sitta medan jag eller min kille guppade fram och tillbaka i lägenheten. Det ”magiska tricket” upptäckte jag en kväll när jag började gunga djupare och djupare för att få henne att tystna, utfall med henne i bärsjal fick henne att somna! Jag fick vältränade lår och rumpa efter det 😉 Nu har hon blivit så tung att sjalen inte avlastar så bra längre och vi tycker att ”One” verkar så bra eftersom det går att vända barnet framåt, perfekt för nyfikna små kottar!

 194. Emil Eriksson februari 20, 2013 on 9:43 e m Svara

  1. Sedan 1973, men enligt eran sida över 50 år.

  2. På 4 olika sätt.

  3. >15kg

  BabyBjörn funkar till både mig och min tjej utan att jag behövedr känna mig utstyrd i någon blommig variant, verkar även kunna passa oss båda bra i storlek så ett bra sätt för mig att få närkontakt och samtidigt vara rörlig. Bra att den går att variera och passar under längre tid.

 195. Malin Ericsson februari 20, 2013 on 10:04 e m Svara

  1. I över 50 år
  2. 4 olika sätt på både mage och rygg
  3. 15 kg

  Lite nervösa förstagångsföräldrar så åkte vi till Stora Karlsö med vår då ettåriga son. Vi packade MASSOR men det enda vi använde var vår BabyBjörn. Vilken helg vi fick!

  Och nu vill vi tillbaka med våra bägge söner :-)

  Malin Ericsson

 196. ann-Christin Olsson februari 21, 2013 on 4:59 f m Svara

  HEj .
  Svaren på frågorna är
  I över 50 år har Babybjörn funnits, man kan bära babyselen på 4 olika sätt och maxvikten är 15 kg.

  Mitt bästa minne är när jag för 35 år sedan fick min första dotter och vi upptäckte någon månad senare att hon fått kolik .När vi inköpt vår fina röda då väldigt effektiva Baby björn fick jag en lugnare baby och ett enklare liv . Eftersom jag alltid hade henne i gungning så var hon nöjd och glad samt mamma ,(jag) fick mina händer fria och kunde fixa lite samtidigt. Jag önskar samma redskap till den nu 35 åriga dotter som i dag väntar smått . De är en otroligt bra uppfinning för alla som har småttingar som vill vara nära .

 197. Lina februari 21, 2013 on 5:51 e m Svara

  Hej!
  Först mina svar.
  1. mer än 50 år
  2. 4 olika sätt
  3. Upp till 15 kg

  Med mitt första barn (som fyller 13 i år) använde jag bärselen nästa hela tiden både hemma och ute men till allra störst nytta var den när jag var i affären. Min pojke hade annars den ”ovanliga” egenheten att börja skrika precis när vi kom till kassan och det var dags för mig att lägga upp varorna på bandet. Med barn nr 2 (som snart blir 16 månader) har det främst varit min man som använt bärselen. Men eftersom vi precis fått en lillasyster till så nu vore det ju bra om vi kan bära båda två… :)

 198. Sara februari 27, 2013 on 8:28 e m Svara

  Hej!

  Mina svar som följer:
  1) BABYBJÖRN har sålt bärselar i över 50 år.
  2) Med BABYBJÖRN One kan du välja att bära barnet på 4 olika sätt på både mage och rygg.
  3) Du kan använda Bärsele One upp till 15kg.

  Eftersom vår ‘lilla’ Emil vägt väldigt mycket redan från födseln har det varit tungt att bära honom både direkt i famnen och i bärsele. På nyårsafton gav vi oss iväg på fest hos några vänner och Emil fick följa med då det skulle vara andra barn där och det skulle bli en relativt lugn fest. Vid tolvslaget stannade jag och min sambo inomhus eftersom vi inte ville att Emil skulle behöva bli skrämd av alla smällare. Ett annat par som också hade sitt spädbarn med sig frågade om vi kunde tänka oss att passa deras lilla tjej om vi ändå skulle vara inne. Självklart, sa vi! Dessutom fick vi värdeparets babymonitor som låg inne hos deras yngsta dotter på övervåningen. Så där gick vi och vankade med en varsin bärsele på magen och en babymonitor i handen. När klockan slog tolv sträckte vi oss över barnens huvuden och pussades och skrattade åt hur olikt detta nyår var mot något tidigare. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna