VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mässdag 1!

Vilken start vi fick på morgonen – ÖSREGN och hela Köln åkte taxi….

Efter närmare 45min fick vi äntligen tag på en taxi och sen bar det iväg till stora Kind und Jugend mässan. Det var trafikkaos pga vädret och alla åkte bil kändes det som, en timmes försening blev det och klockan 10 kom vi äntligen fram till mässan.

Som vanligt var det full rulle, mycket folk  – både besökare och utställare alla med höga förväntningar…

Dom första timmarna hade vi inga besök inbokade utan vi gick runt och spanade på nya spännande produkter. Nya utställare/leverantörer som vi inte har sett förut.

Vi behövde inte gå länge förrän vi hittade en utställare, bäst namn hittills – Bratt Decor haha glidigt värre. Det är ett företag från USA som ställer ut på Kind und Jugend för första gången, många kändisar har deras möbler som tex JLo och Tom Cruise…inte riktigt min smak men det sticker ju helt klart ut från mängden.

Snyggt...nja

En annan ”nyhet” som vi inte har sett förut var en slags ”baby-ö” tänk köksö fast med säng och skötplats. En mobil och ombyggnadsbar sov och skötplats för barnet – riktigt smart, men finns det en marknad i Sverige, ja det är frågan….

Säng med mått som en spjälsäng som sen kan få hela längden till en juniorsäng. Byrån med 3 lådor kan man sen ta ner och ha som ett sängbord vid sängen, baksidan och kortsidan är förvaring som man sen kan använda som hyllor på väggen.

Här ser man "baby-ön" uppdelad, en juniorsäng, sängbord och hyllan på väggen.

Sen var vi och besökte Apricas monter, dom finns än så länge inte på den europeiska marknaden – dom är stora i USA och riktigt stora i Asien. Här håller jag kanske världens lättaste vagn – jag bär den med mitt lillfinger….väger endast 2,9kg!!! Helt ofattbart lätt och helt ok men har svårt att tro att den är något för vår marknad, vi använder vagnarna på ett helt annat sätt och har andra krav.

Här står jag och håller en enormt lätt vagn från Aprica - endast 2,9kg!!!

Efter ett par timmar på egen hand så var det dags för att träffa svenska leverantörer, först ut var Newell Rubbermaid som har varumärkena Akta Graco och Teutonia.

Vi fick se en del nya fräscha färger på deras vagn Mirage och ”home” sortimentet har fått fina uppdaterade mönster och färger. Deras nyaste nyhet vagnen EVO som snart kommer in i shoppen (landar hos oss inom någon dag/dagar) har fått fina tillbehör som kommer att lyfta vagnen ännu mer.

EVO med matchande babyskydd samt en ställning som man ska kunna köpa för att kunna använda liggkorgen som en "resesäng" för den minsta.

Snygga tillbehör - kul parasoll med det lilla extra och en skötväska till det.

EVO kommer att få en lillasyster som har namnet EVO Mini, än så länge är det i prototypstadiet och det är inte riktigt klart när den kommer att landa i butik. Pris är inte heller klar – det som vi fick se och känna på så är det bara ett ord SUCCÈ!

EVO Mini med matchande skötväska.

När det gäller bilstolsbiten så kommer Akta Graco att komma med ett nytt babyskydd som heter Snugsafe – den kommer att levereras tillsammans med en ISOfix bas. Snugsafe väger endast 3,8kg. Basen har ISOfix fästen men går även att montera med bilens bilbälten – priset är inte riktigt klart ännu men räknas landa på inkl bas 2495kr.

Här är jag tillsammans med Johann Nagel från Akta Graco tillsammans med deras nyhet Snugsafe, landar i butik under första kvartalet 2013

Akta Graco har även en ny bältesstol som kommer att levereras inom kort till butiken – namnet på den är Assure .Det är en framåtvänd bilbarnstol som är godkänd för barn mellan 15-36kg. Stolen har extra huvud och sidoskydd och är sportigt snygg. Ca pris i butik 1695kr

Johann Nagel visar upp Assure - övre raden kommer att hamna i Sveriges kollektion.

Efter Akta Graco var det dags för Teutonia. Ingen ny vagnsmodell är planerad utan det är nya textilier och chassifärger som får stå för kommande nyheter. När det gäller tygerna är numera alla tyger ÖKOtex klass 100.

Vitlackerat chassi med svart klädsel.

Fina nya färger från Teutonia

Efter ett långt och bra möte med Akta Graco och Teutonia var det dags att gå vidare till  nästa bokade möte.

Här är jag tillsammans med Johann Nagel och Jesper Thomsen från Akta Graco och Teutonia

Nästa möte var Babyjogger – här var det inte så mycket nyheter utan fokus här är att ha lager. Det har gått väldigt bra för Babyjogger i Sverige så deras största problem är att ha lager till alla sina återförsäljare. Det som presenterades var nya färger till City Mini.

Nya färger på City Mini - min favorit är grå/blå

Här är Max från Babyjogger igenom produkterna för Duygu.

Innan dagen var slut så gick vi även förbi Troll och NG Baby som vi äntligen kommer att ta in i vår shop. Vi fick se nya modeller både gällande möblerna och textilierna – jag kan lova att ni inte kommer att bli besvikna.

Här är jag tillsammans med Katariina Raivio Pålsson som är Managing Director för NG Baby.

Klockan 18.30 var vi klara med första dagen på mässan – trött i fötterna, huvudet fullt med intryck gick vi till hotellet för att snabbt göra iordning oss för att sen äta middag på stan.

När vi var på väg mot hotellet så såg jag den här underbara vagnen – såklart fick den komma upp på bloggen.

Dagens finaste vagn!

Vi ses i morgon!

Ulrika

 

 

 

 

 


Kommentarer


  1. Jeanette Holmlund-Hampf september 14, 2012 on 9:12 f m Svara

    Hej Ulrika,

    jätteroligt att se bilder från mässan! Önskar jag själv kunnat vara på plats.

    Hur är det med Britax? Har de kommit ut med en ny bakåtvänd (vändbar) isofix-bilbarnstol? Såg en EuroNCAP-krocktestvideo med Audi A3 och där hade de en ny okänd bakåtvänd isofixstol i grupp 0+/1 och det såg onekligen ut som en ny Britax. Verkade vara ny bas också, och enligt Audis hemsida ska samma bas fungera för babyskyddet.

    Och annars då, finns det andra som utvecklat bakåtvända stolar? Concord kanske?

    Hoppas du tar många fina bilder 🙂

    Jeanette

    • ulrikatrendspanar september 14, 2012 on 8:21 e m Svara

      Hej Jeanette!

      Kul att du tycker det är kul att läsa min blogg!

      Vi kommer att träffa Britax i morgon lördag och då får vi se deras kommande nyheter, självklart så kommer jag att ta kort och skriva om det.

      Tyvärr är det dåligt med bakåtvända bilbarnstolar utanför Norden, vi kämpar för bakåtvänt åkande men från Danmark och nedåt så är det inte så vanligt.

      Det är stora massan som bestämmer modellerna och så länge man åker framåtvänt i flera länder så är det som bilstolsleverantörer satsar på. Men skam den som ger sig – vi (Sverige) är duktiga på säkerhet och vår förhoppning är att fler bilstolstillverkare kommer med fler bakåtvända bilbarnstolar.

      Ulrika

      • ulrikatrendspanar september 18, 2012 on 6:57 f m Svara

        Hej igen Jeanette!

        Såg du mitt senaste inlägg från BRITAX, dom har en ny bakåtvänd ISOfix stol som kommer lanseras januari 2013, den heter Max-Fix och kommer att kosta 4295kr.

        Ulrika

  2. Nathalié - Äntligen Gravid september 14, 2012 on 9:32 f m Svara

    Vilken kul mässa!

    • ulrikatrendspanar september 14, 2012 on 8:16 e m Svara

      Hej!

      Ja mässan är helt underbar om man är produktnörd som jag. Mycket att se och ta in – även om vi är här 3 hela dagar så kommer vi inte hinna runt överallt, hysteriskt stor är den.

      Ulrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna