VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tävling – Sommar tider hej hej

Vilken vecka vår familj har haft….(eller två veckor) först fick Karma influensan som slutade med penicillin. Sen var det min tur samma runda och som grädde på moset fick Karma vattkoppor precis efter avslutad penicillinkur.

Nu förstår ni varför jag inte har varit så aktiv på bloggen dom senaste två veckorna…

Men nu är det nya vindar som viner, man blir ju så pigg och glad av det här härliga vädret. Vilken helg – massor av sol och värme och fåglar som kvittrar:). Sen så blev det ju sommartid igår – det är väl sisådär när det väl slår till (speciellt för alla oss som har barn).

Karma är som en ”klocka” och att lägga henne en timma tidigare gick ju såklart inte…hon somnade 40min senare vilket resulterade i att hon gick och la sig igår 20.40 (brukar somna 19) och sen upp 6.30 (egentligen i hennes tid 5.30). Å hå jaja gick väl sådär bra….fick muta henne med både det ena och det andra för att få upp henne.

För alla som har svårt att somna och vakna har vi en superprodukt i shoppen som hjälper små sömntutor nämligen Apan Momo.

Apan Momo 399kr

Det är supertydlig pedagogik så vem som helst förstår även en trött liten 3åring – Momo blundar – fortsätt sova, Momo tittar – nu är det dags att stiga upp!

Den fungerar klockrent och barnen tycker det är roligt att titta på Momo för att se vad som gäller. När det är dags för att sova så visar man att nu ska Momo ska sova – man trycker bara till och vips så blundar Momo. Så viskar man att ”Momo sover, nu måste vi vara tysta så inte Momo vaknar…” Så länge Momo sover så måste man ligga i sängen och vila, och när Momo öppnar ögonen är det dags att vakna. Inga konstigheter:) Här kommer en liten film så ni själva får se hur den fungerar.

Såklart jag ska hjälpa nån av er att få era små tröttisar att vakna pigga och glada:)

Som vanligt är det lätt att tävla – svara på en fråga och kom med ett tips. Ni tävlar genom att lämna en kommentar i inlägget. Tävlingen håller på till och med söndagen 1 april (nej inte ett april skämt:) klockan 23.00.

1) Vad heter Apan Momos kompis sköldpaddan som också kommer från BabyZoo, klicka här för att hitta svaret.

2) Vad är ert bästa tips att få ert barn att komma till ro på kvällen, innan ni kopplar på Momo

psst såklart får vinnaren välja färg:)

Ha en fortsatt bra dag!

Ulrika

 


Kommentarer


  1. Erika mars 26, 2012 on 5:51 e m Svara

    1. Sköldpaddan Gos heter apan Momos kompis

    2. Mitt bästa tips är att en timme innan det är läggdags låta barnet busa av sig litegrann, så det känner att det fått leka klart för dagen. När det är en kvart kvar till läggdags brukar vi läsa en bok eller sjunga lite sånger, alternativt titta på en filmsnutt. Efter det somnar min kille smidigt! 🙂

  2. 1. sköldpaddan Gus
    2. Massage brukar funka här hemma. Vi brukar släcka ner ljuset och bara ha en liten lampa tänd och sen spela lugn musik på låg nivå. Det finns en massage olja att beställa på nätet som är speciellt för barn som vi brukar använda. Ett bra sätt att avsluta dagen på 🙂

  3. Sanna mars 26, 2012 on 9:54 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.

    2. Jag brukar krypa ner bredvid min dotter en stund. Vi brukar prata om hur dagen har varit och vad som komma skall. Det är något som både hon och jag uppskattar eftersom vi verkligen har full fokus på att lyssna till varandra när vi har vår lilla mys tid innan sovdags. Vi brukar även läsa böcker och berätta egna historier för varandra vilket även de är uppskattat.

    Kram Sanna

  4. Linda mars 26, 2012 on 10:40 e m Svara

    1. Gus

    Vi har varit väldigt bortskämda då min son somnade på en gång när vi la han i sängen men efter att han slutade med napp så har vi lärt oss att livet inte är så enkelt.. Det vi har börjat med nu är att göra iordning honom en tid innan, sedan får han titta på tv (oftast bilar), sen säger vi godnatt till bilarna och stoppar han i säng.. ibland somnar han, om han har svårt att sova så pratar vi en stund och sjunger en sång eller ramsa…

  5. Kim mars 27, 2012 on 10:12 f m Svara

    1. Gus
    2. Vi försöker att inte leka så mycket ”stökiga” lekar strax innan sänggående. Vi tar ofta ett bad eller en liten promenad. Sen lägger hela familjen sig tillsammans och sjunger några visor medans sonen dricker välling. Ofta somnar han direkt.

  6. Emma-Lena mars 27, 2012 on 10:23 f m Svara

    Sköldpaddan heter Gus.

    Jag brukar se till att ha det lite nersläckt hemma på kvällen för när du har en massa lampor på så trycks sömnhormonet melatonin bort och du känner dig piggare. Sen brukar jag ibland gå en barnvagnspromenad runt kvarteret. Då får dottern lite frisk luft som gör att hon sover bättre. Sen sjunger vi god nattvisor när hon ligger i sängen.

  7. Fadia mars 27, 2012 on 10:38 f m Svara

    1. SKölpaddan heter Gus.
    2. Jag och min man börja ge signaler till våra barn att det är läggdags genom att vi själva avsluta våra aktiviteter. Vi stänger av TV:n, datorn och släcka starka lampor. Vi börjar viska och inte prata högt. Det ska kännas lugnt och mysigt så att barnen få signaler att nu blir ingen lek längre. En kort saga och sen en lugn musik som spelas på datorn då barnen är redan i sängen.

  8. Annica mars 27, 2012 on 10:41 f m Svara

    Gus är sköldpaddans namn.

    Bad brukar alltid fungera framför allt om barnen badar tillsammans . Efter badet brukar de vara lite små trötta och lite skön massage på det med lugn musik till i lite nedsläkt rum så sover de sött sen.

  9. Maria mars 27, 2012 on 11:02 f m Svara

    Sköldpaddan heter Gus!

    När våra barn ska till att sova,
    Då finns vi föräldrar där vill jag lova!
    TRYGGHET är vårt bästa tips,
    för trygga barn somnar i ett vips!
    Vi läser en saga med dämpat ljus,
    Vi kramas och pratar tyst i vårt hus.
    Kryper ner under täcket och säger ”sov gott”,
    Och två små trygga barn har vi fått!
    Det svåra är ju att veta när man ska upp,
    Barnen kunde nog byta jobb med grannens tupp?
    En Momo-apa skulle passa treåringen i vårt hem,
    Så kanske vi föräldrar får sova längre än fem??

  10. Jennie mars 27, 2012 on 11:28 f m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.

    2. Vårt bästa tips är rutiner; Våra kvällsrutiner är kvällsmat, därefter lite stillsam lek och mys, sen åker ”jamisen” på och kvällsgröten serveras, (Varannan kväll blir det bad innan pyjamasen kommer på). Sen borstas de små tänderna och därefter blir det lite godnatt läsning och eventuellt en liten sång innan den lilla stoppas om i sin egen säng för att somna.
    Det är inte alltid rutinerna kan följas, speciellt om man är bort bjuden och då skulle en Momo-apa vara en bra del av rutinen då man lätt kan ta denna med sig dit man nu ska.

  11. Kristina K mars 27, 2012 on 11:51 f m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.

    2. Mitt tips är att själv komma till ro. Tänk själv vad svårt det måste vara att sova om man känner att det är stressigt och rörigt runt omkring. Stäng av TV’n och koppla av tillsammans med ditt barn. Glöm vardagens ”måsten” för en stund, disk och stök finns kvar, även efter ditt barn somnat. Är du lugn och i ro så kommer även barnet/barnen bli det – förr eller senare.

  12. Jenny mars 27, 2012 on 12:38 e m Svara

    Sköldpaddan heter Gus.
    Vårt sätt att komma till ro på kvällen är att släcka ner och göra ngt stillsamt tex läsa en bok, se på lite tv, prata lite eller bara sitta i sängen och hitta på sagor tillsammans.

  13. Magdalena Severinsson mars 27, 2012 on 12:52 e m Svara

    Sköldpaddan heter Gus!
    Vi läser en saga ur valfri bok. Sen sjunger vi ”hennes” godnattvisa. Lillasyster har samma ritual, saga, sin visa som avslut. Sen somnar dom gott!

  14. Linda Lundberg mars 27, 2012 on 2:22 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.
    2. Jag har en 4-månaders bebis som intar sitt sista mål mat inför natten i sitt rum. Där har vi en myshörna bestående av bl.a. en gungstol (arvegods). Ljuset är dämpat, enbart hans sänglampa är tänd. Ljudnivån är låg. Efter att han fått i sig lite mat, slocknar han i min famn och jag kan sen utan större problem lägga ner honom i hans säng.

  15. Suzanne Lindeborg mars 27, 2012 on 2:28 e m Svara

    Gus heter sköldpaddan.
    Och innan läggdags myser vi framför tv och så får hon sin sista mål.
    Somnar vid 21.30.-22.00 och vaknar vid7.30 🙂
    Kan inte få de bättre då både vi och hon får ordentligt med sömn.

  16. Ida mars 27, 2012 on 2:35 e m Svara

    Sköldpaddan heter Gus.

    Kramkalas i soffan någon timma innan läggdags
    Äta välling så man är mätt i magen
    Ramsor, sånger och sagor lugnar
    Ljuset släcks
    En puss och kram
    Kanske han nu somnar

  17. Linda mars 27, 2012 on 5:16 e m Svara

    1. Gus
    2. Vällingstund i mammas eller pappas famn, sedan somnar pojken utan problem.

  18. Annelie Wahlund mars 27, 2012 on 5:38 e m Svara

    1) Gus
    2) Säga godnatt till allt som känns viktigt för barnet. Det kan variera från kväll till kväll och vara t.ex. nallarna, tandborsten, burkarna i lådan eller annat barnet inte vill släppa. Blir ett naturligt ‘vi ses i morgon’ i lugn och ro. Fungerar även om barnet vaknar och inte vill somna om/skriker/gråter 🙂

  19. Malin Müller mars 27, 2012 on 5:44 e m Svara

    Gus heter sköldpaddan. Vår dotter som fyller två i april brukar inte ha problem att somna dessvärre vaknar hon alldeles för tidigt(halvt fem, fem). Så det kanske hade kunnat få henne att sova längre med en apa. Våra läggningsrutiner är att vi brukar släppa allt vi håller på med nån timme innan hon ska sova så busar i en halvtimme och sista halvtimmen dricker hon vällingen i mitt knä samtidigt som jag kliar henne på magen. Hon myser verkligen då:)

  20. My Bergcrona mars 27, 2012 on 6:04 e m Svara

    1:Sköldpaddan heter Gus
    2: Att ha en fast kvällsrutin fungerar bra för vår dotter. Någon timme innan sängdags börjar vi tona ner leken och myser ofta en stund hela familjen i soffan. Att få säga godnatt till alla i hushållet är är en mycket viktig del i sänggåendet. Här inkluderas även hunden och pippidockan:) Rutinen fortsätter med tandbortning och öviga nattbestyr, läsning och godnatt- sång och sedan pussas och kramas det. Givetvis ska gosehunden ”puttepricken” också ha en puss av mamma eller pappa.

  21. Sascha Francke mars 27, 2012 on 7:08 e m Svara

    Sköldpaddan heter Gus.
    Här har vi välling mys i soffan. Läsa böcker i sängen ibland sjunga en sång. Ligger och pratar om dagen och vad som kommer hända nästa dag. Sen många kramar och pussar, men ibland får man inga! då dom är slut:)

  22. Klara mars 27, 2012 on 8:06 e m Svara

    1.Momos kompis heter Gus.

    2. Min lilla dotter har haft lite upp och ner med sina sovtider, men nu verkar vi ha kommit in en bra rutin. Kl 18.30 ungefär så leker vi lite med bollen eller så får loppan bada, plaskar och myser med krokodilen och delfinen i badet. Smörjer in henne efter badet, sen sätter vi oss i vår sköna fotölj, läser en bok och sen är det Välling.
    När vällingen är drucken, vid 19.30, borstar vi tänderna, sen lägger jag henne i sin säng, stoppar om hennes fötter och säger ”Gonatt, jag älskar dig” och går ur rummet. Hon somnar på några minuter.

  23. Michaela mars 27, 2012 on 8:13 e m Svara

    1: Sköldpaddan Gus

    2: Att ta lite välling framför tv:n. Sedan är det dagas för att borsta tänderna och sen vill sonen att man ska läsa en godnatt saga för han och efter det få massage på fötterna eller att man kliar han på ryggen, vilket kan få han att somna.

  24. Oscars mamma mars 27, 2012 on 8:38 e m Svara

    Sköldpaddskompisen heter Gus.

    Efter bad, pyjamas och välling blir det rullgardin ner, nattlampa på och ”stillsamma” lekar som läsa saga. Rutiner, mätt mage och mys brukar funka för att somna.

  25. Beatrice . S mars 27, 2012 on 8:41 e m Svara

    Apan Momos kompis Sköldpaddan heter Gus.

    Vi har infört en rutin och kom gemensamt fram till hur vi ville ha det vid sovdags.
    Det är viktigt med en rutin som ger barnet möjlighet att slappna av och bli lugnt.
    Vi börjar med att alla i familjen äter kvällsmat vi pratar och tar det lugnt en stund innan läggningen.
    Sedan dusch eller bad, tandborstning, kissning och ny blöja.
    Sedan blir det saga eller lugn musik som får de flesta barn att komma till ro.
    Så säger vi Godnatt- puss och kram
    Med apan Momo skulle det kanske gå lättare att förstå att det är dags att sova och en bra hjälp på morgonen vore inte alls dumt.

  26. Jana mars 27, 2012 on 8:54 e m Svara

    1. Sköldpaddan Gus.
    2. Hemma hos mig har det varit en rutin sedan sonen föddes. Rutin får barn känna sig trygga och enklare att komma till lugn och ro. Vad jag gör är att ca 1 timme innan man ska sova får han bada eller dusha mellan 15.30min, därefter brukar han äta något, borsta tänder och sedan sitta med någon bok i några minuter. Därefter somnar han in själv genom att han har lugn och ro i kroppen. Tycker inte man ska leka eller busa innan sömnen utan man ska ta det lugnt och då kommer insomningen bli mycket mycket enklare.

  27. Ida mars 27, 2012 on 9:33 e m Svara

    Sköldpaddan heter Gus.

    Mitt bästa läggdags tips är som många andras, att läsa en saga. Men vi väljer alltid böcker utan bilder så barnen bara kan ligga i sängen och blunda och lyssna. Läser vi böcker med bilder så vill gärna barnen sitta och vara mer interaktiv. Men vårt knep är ett säkert sätt att få barnen att istället koppla av och somna efter bara några minuter. Det fungerar även när vi är borta på kvällen. Allt vi behöver är en bok och så kan barnen somna var vi än befinner oss! Många gamla klassiker har vi läst genom åren. Nu saknar vi bara ett lika vattentätt sätt att få barnen att sova längre på morgonen!

  28. Anna mars 28, 2012 on 3:53 f m Svara

    1. Gus

    2. Delar fortfarande sovrum med 2- åriga dottern. När hon ska sova brukar jag se till att hon hör lite musik från radion i rummet bredvid. Sedan lägger jag mig på min säng tills hon helt eller delvis somnat. Har alltid gjort det och det verkar ha ingivit en trygghetskänsla. Vaknar hon av mardrömmar går jag till henne direkt och visar att jag inte är ”försvunnen”.

  29. Kerstin mars 28, 2012 on 6:50 f m Svara

    1. Den heter Gus

    2. Min lille kille har jättesvårt att somna om han inte får ligga i famnen. Enda gångerna jag verkligen fått sova bra sedan han föddes är när vi varit på babysim på kvällen. Fast det fungerar ju inte att använda varje kväll;)

  30. Merima mars 28, 2012 on 7:01 f m Svara

    1. Gus
    2. vi börjar med att stänga av tv-n ca 1 timme innan läggdags. Sedan på med pyjamas, tandborstning och så sitter vi i soffan och läser en bok eller bara pratar om hur dagen har varit. När hon är i sängen då är det en massagesaga som gäller, sedan godnatt puss och så sover hon gott hela natten:)

  31. Elisabeth mars 28, 2012 on 7:02 f m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.

    2. Alla barn är olika, men när min dotter ska sova somnar hon bäst och skönast om vi har fullt ös och busar allt vi kan någon timme innan läggdags med skratt, kurragömma och tafatt. Sedan är det dags för nattblöja och pyjamas, gos eller bus i mammas och pappas säng och när man ser att ögonen håller på att falla ihop är det dags att säga godnatt och släcka lampan. Hon somnar på 15 sekunder 🙂

  32. sofie mars 28, 2012 on 8:37 f m Svara

    1: gus

    2. vi brukar dricka välling i soffan tillsammans med en filt och så ska jag klia henne på armar ben och på ryggen sen blir hon så trött och avslappnad så ibland hinner hon somna i soffan hos mig innan vi hunnit in till hennes säng! 🙂 så himmla mysigt.

  33. julia mars 28, 2012 on 9:15 f m Svara

    1.skölpadan heter Gus
    2. Att läsa en bok och prataomhur dagenharvaritoch vad harvi att se fram emot imorgandagen.

  34. Kicki mars 28, 2012 on 9:37 f m Svara

    Söta, trygga sköldpaddan har namnet Gus, från BabyZoo
    för vår treåring är en nattlampa praktisk, mysig och go
    tillsammans i tältet byggt över hans säng
    läser vi saga och sjunger visa med refräng
    efter prat om dagens äventyr han och lampa slumrar in i ro

  35. Maria mars 28, 2012 on 9:57 f m Svara

    1. Gus

    2. Vi har alltid gjort kvällsrutinerna till något mysigt. Då vi myser i soffan och gosar. Äter välling & läser saga. Ibland kan det vara läge för ett rogivande bad 🙂 Innan det är dags att krypa ner i den härliga sängen så borstar vi tänderna och kanske sjunger en truddelutt 🙂 Huvudsaken är att det är lugnt o stillsamt hemma 🙂

  36. Josefin mars 28, 2012 on 12:14 e m Svara

    1. Gus, heter kompisen 🙂

    2. Vi gör det klassiska, nämligen läsa saga! En supermysig stund som hela familjen uppskattar. Ibland tror jag faktiskt att mamman och pappan uppskattar det mer än lilla dottern 🙂

  37. Katarina Andersson mars 28, 2012 on 12:14 e m Svara

    Kompisen heter Gus.

    Mitt bästa tips är att VARVA NED en hel timme innan läggdags, vi badar efter middagen och läser en bok, sen ser vi ”godnattsången” på Disney Junior och borstar därefter tänderna. Vi brukar avsluta med att sjunga samma sång – När trollmor har lagt sina elva små trollbarn… 🙂

  38. fam. Lindblad-Andersson mars 28, 2012 on 12:18 e m Svara

    1. Gus heter han 🙂

    2. Vi har stark tro på rutiner, och för oss har de funkat 😉
    Vi varvar ner på kvällen efter middagen med att (om pappa är hemma) sitter med barnen i soffan och myser en stund. Ca var tredje dag ett bad. Efter soff- och tv mys blir de tandborstning sedan lägger sig 1 åringen först, han somnar dock själv fortfarande. 2½ åringen borstar tänderna och sen går man upp så läser vi en saga och sedan lyssnar hon på sin cd skiva, vi ligger än så länge kvar tills hon somnar men ska väl arbeta bort de så småningom 🙂
    Läggningen sker alltid mellan 19.00 – 19.30.
    Men som sagt vi tror starkt på rutiner och barnen sover oftast till 7 dagen efter men nu när de är sommartid är rullgardiner guld värda <3 samt så har 2½åringen en sänglampa hon kan tända och en lila noshörning lyser i hallen på natten om hon vaknar och vill komma till oss. Sedan är de som allt annat med barn, de går i perioder, emellanåt vaknar de då och då och sen går de veckor när de sover bra.

    *Håller tummarna*

  39. Lena Alteg mars 28, 2012 on 12:25 e m Svara

    Sköldpadda Gus – Nattlampa är kompisen,

    Här brukar vi efter kvällsmaten ta på pjamas. Sen springer vi av oss lite eller mest barnen då jag plockar undan. Sen borstar vi tänder och lägger oss och läser, barnen väljer böcker. Sen pratar vi lite om dagen och vad som händer i morgon ( detta gör vi i nattlampans sken ) sen puss och kram och så somnar de ganska fort.

    Tack / Kram

  40. Anette Wahlmark mars 28, 2012 on 12:25 e m Svara

    1. sköldpaddan Gus
    2. Vi brukar släcka ner till mysbelysning, mysa en stund och sen läser vi i en serietidning. Sen får barnen läsa lite själva och vi lämnar dom ensamma en stund. Sen 15 min senare kommer vi in och säger godnatt, ger dom en puss och släcker. Sen tar det inte många minuter förens dom snarkar som små grisar. Tror att det är viktigt med lugn och ro och att får varva ner tillsammans och även ensammen. Att vi föräldrar alltid finns nära gör att barnen kan sova lugnt hela natten. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.

  41. Verstro mars 28, 2012 on 12:25 e m Svara

    1. Gus

    2. Våran kvällsrutiner är enkla för att de ska fungera överallt. Vi börjar med att muntligt förbereda att nu är det snart dags för sängen. efter ca 5-10 minuter med 1-2 påminnelser så är det badrum som gäller med tvättning, pyjamas och tandborstning.
    sedan läser vi en stund (beroende på tid så 10-30 minuter) därefter sitter vi bredvid och pratar om dagen eller allmänna funderingar. När frågorna sinar så somnar Tor så gott.

  42. Johanna Grönlund mars 28, 2012 on 12:26 e m Svara

    Sköldpaddan heter Gus.

    Vi brukar sjunga en sång och ha nedvarvning i famnen innan liten somnar skönt i sängen, om det är mysigt för barnet är det lättare att slappna av och hitta sömnen. Ibland kan vi även ta ett varmt och skönt bad för att få det lite extra mysigt 🙂

  43. nathalie mars 28, 2012 on 12:31 e m Svara

    1, kompisen heter Gus.

    2, dottern har alltid sovit extremt lite, pga hon inte vänt timmarna rätt sen spädbarn.
    Så när hon ska lägga sig har vi exakt samma rutin, oavsett vem som lägger.
    Hon får äta kvällsmål, macka eller youghurt. Sen får hon se bolibompa medans vi tar på pyjamas, sedab är de tandborstning, läsa bok i sängen och sen välling.
    Vi försöker ha så lugna lekar som möjligt efter middagen, så hon kan varva ner ordentligt.

  44. Camilla mars 28, 2012 on 12:32 e m Svara

    1 . Gus

    Våran son kommer bäst till ro och somnar brevid mig ..
    Vi har provat med natt lampor i sitt rum mm
    Men inget fungerar .!
    Denna sak är absolut värt ett försök att få mitt barn till ro på flera sätt i vårat hus !
    😉

  45. Anja mars 28, 2012 on 12:34 e m Svara

    1. Sköldpadda Gus
    2. Försöker ha samma rutiner varje vardag. Läggtider. Sagoläsning och gos. Lillkillen får välling och gos. Godnattpussar.

  46. Marion Jegefalk Björn mars 28, 2012 on 12:36 e m Svara

    1. Sköldpaddan Gos
    2. Vi varvar ner med en saga i soffan, snutten är med och sen somnar vår goding snällt i sin säng. Har bara funkat, magiskt nog. Vaknar desto tidigare dock. En klocka skulle kanske hjälpa vår Mr 6 o’clock man…

  47. Daniel Lejhall mars 28, 2012 on 12:37 e m Svara

    1. Apan Momos kompis heter Sköldpaddan Gus.
    2. Stänger av alla dataskärmar och TV etc. (bättre sömn för vuxna också 😉 minst en timma innan läggdags. Sen dimmar vi ner belysningen och sätter på lite lugn musik. Ett bad och lite rogivande massage eller en promenad runt kvarteret med lite frisk luft ger kvällsro och god sömn till både föräldrar och barn =)

  48. Lena Froberg mars 28, 2012 on 12:38 e m Svara

    1.Sköldpaddan herreGud.

    2.Vi brukar berätta en stund (c:a 15 min) innan läggdags att vi snart ska byta om till pyjamas och borsta tänderna, därefter läser vi bok och godnattkramas varefter dottern somnar tryggt på egen hand. Knepet tror vi är att rutinen har sett likadan ut sen hon var mkt liten, fast då sjöng vi istället flr att läsa saga..

  49. Erika Eriksson mars 28, 2012 on 12:38 e m Svara

    1. Gus

    2. Med en aktiv 2,5 åring hemma funkar rutiner bäst!
    Må låta tråkigt men då vet hon vad som komma skall 🙂
    18.00 titta på barnprogram, alltid samma. Får en macka och mjölk.
    Vi sitter alltid tillsammans i soffan och tittar. Pyjamas på. Mys!
    När det tar slut kl 19 så börjar hon direkt att gäspa 😉
    Då blir det saga i sovrummet med svag lampa på. Sen god natt och lägga sig i sängen.
    (och så ska vi då natta momo såklart när han kommit hehe)

  50. Sabina Pannwitz mars 28, 2012 on 12:38 e m Svara

    1.Skölpaddan heter Gus.

    2. När mina barn här hemma ska sova,
    Då sjunger jag så fint vill jag lova.
    För efter en sångstund blir man trött,
    Och då somnar man i sin säng så sött.
    men på morgonen blir de oftast ingen frid,
    För ingen vill stiga upp i rättan tid…

  51. Lena Froberg mars 28, 2012 on 12:42 e m Svara

    1.sköldpaddan heter Gus

    2. Vi brukar berätta c:a 15 min innan läggdags att det är snart dags att byta om till pyjamas och borsta tänderna. Sen läser vi saga varefter vi godnattkramas och dottern somnar därefter tryggt på egen hand. Knepet tror vi är att ha samma rutin varje kväll vilket blir igenkänningsbart och tryggt!

  52. Camilla mars 28, 2012 on 12:43 e m Svara

    1. Sköldpaddan Gus

    2. Mitt bästa tios är nog att lägga dem i tid. Så man har god tid för att kunna läsa saga, prata om dagen med de äldre barnen. Vaggvisor, att sjunga och strycka cirklar på magen tycker jag funkar bra små barn.

    Denna klocka vore toppen för vår treåring här hemma. 🙂

  53. Sanna Levin mars 28, 2012 on 12:43 e m Svara

    1. Sköldpaddans namn är Gus.

    2. Vi sjunger alltid för sonen som nu är 14 månader. Alltid samma visor i samma ordning och han somnar oftast vid samma visa varje kväll. Han läggs alltid samma tid på kvällen (om vi inte är bortresta och rutinerna rubbas lite). Gosar väldigt mycket innan sovdags för att han ska få trygghet. Det viktigaste är nog att ha en rutin, sen får man prova sig fram vad som passar en själv och ens barn.

  54. Nathalie mars 28, 2012 on 12:49 e m Svara

    Sköldpaddan Gus.
    Försöker hålla oss till samma rutiner, efter kvällsmaten blir det lite mys i soffan framför tv och Disney. Sen blir det tandborstning med sång, pyjamas och massa pussar och kramar innan vi lägger henne med en flaska välling.
    Men har ändå sinperioder där hon vaknar 05.30 på morgonen och vill upp så med en fräck mono så kanske det underlättar och vi som unga föräldrar och har lite design saker så kan det inte bli bättre med en mono bredvid lillans säng.

  55. Anna mars 28, 2012 on 12:52 e m Svara

    1: Gus

    2: Här brukar vi låta barnen leka av sig lite innan vi äter kvällsmat, sen blir det en dusch för att varva ner lite sen på med pyjamasen och så myser vi i soffan med lite barnprogram.
    Sen får minsta tösen (2½år) krypa i säng först och storasyster (4½år) får vara uppe en liten stund till och kanske att vi läser en saga ihop.
    Därefter börjar kruxet att få henne att förstå att det är dags att sova 😉
    Där skulle en Momo-apa vara en stor hjälp för att få henne att förstå att det är läggdags. 🙂

  56. Stephanie mars 28, 2012 on 12:52 e m Svara

    Sköldpadda Gus heter hen 🙂

    Vi lägger Mira i sängen efter Kvällsmaten, så lägger vi hennes gose djur vid huvudet och säger god natt.
    Men den proceduren får vi göra ca 20 ggr innan hon kommer till ro.
    Det är stonk & stön, det är gråt & skrik, ont i magen & hungrig eller suttig.
    Om hon inte somnat vid ett halv två då sover hon i vår säng med mig. Det skulle vra ganska skönt att hon kunde ha lilla momo att titta på för att hon ska kunna titta på hen för att förstå att hon också måste sova.

  57. Hannah mars 28, 2012 on 12:52 e m Svara

    1) sköldpaddan Gus!

    2) mitt tips är rutiner! Gör samma sak vid samma tid varje kväll.
    Vi äter middag, går och badar och leker massor i badet, sen insmörjning, blöja och pyjamas följt av välling i sängen. Går oftast som smort, värre är det på morgonen när sonen alltid vill vakna en timme för tidigt. Då vore det guld om Momo fortfarande sover!

  58. Anna mars 28, 2012 on 12:52 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus

    2. Får en flaska välling sen så myser vi med en bok eller gonatt saga sen så sover han så sött

  59. Anna Edman mars 28, 2012 on 12:56 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus

    2. Rutiner rutiner rutiner… även om det låter tråkigt. Samma ritual kväll efter kväll.
    Äta, borsta tänder, kissa, pyjamas, godnatt-saga, tusen pussar och hundra kramar, sovsågottsesimorgon, släckt lampa och dörr på glänt.

  60. mickaela mars 28, 2012 on 1:01 e m Svara

    sköldpaddan heter gus

    jag brukar säga att det är dags att lägga sig jag byter blöja sätter på pyjamas och förbereder det enda hon driker på kvällarna havre mjölk med smak av kanel. därefter får hon gå och säga gonatt till alla efter det så är det sängen som gäller med vaggvisa.

  61. Milla mars 28, 2012 on 1:02 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus
    2. Jag brukar mata med bröstet och sen sjunger jag lite lugna sånger…bä bä vita lamm…trollmor. Ibland spelar jag lugna favoriter på radion och ser alltid till att det är svalt och mörkt i rummet!! Det bästa min son vet är att somna intill mammas ansikte….men det resulterar alltid i att vi båda somnar….

  62. Åsa Isaksson mars 28, 2012 on 1:03 e m Svara

    1. Gus.
    2. Vi brukar först ge vår dotter kvällsfika. Efter det så blir det tandborstning och byte till pyjamas. Sedan så får vår dotter sitta i någon av våra famnar och se lite på T

    • Åsa Isaksson mars 28, 2012 on 1:05 e m Svara

      Sedan så får vår dotter sitta i vår famn och se lite på tv eller läsa bok innan läggdags.

  63. nina mars 28, 2012 on 1:04 e m Svara

    svar 1 Sköldpadda Gus

    svar 2 varva ner och släcka ner och mysa en stund innan

  64. Emma Nieminen mars 28, 2012 on 1:12 e m Svara

    1 Gus

    2 vi brukar sjunga godnattvisor tillsammans innan läggdags.

  65. Marlene droguett p mars 28, 2012 on 1:17 e m Svara

    För vår treåring funkar fasta rutiner bäst, vi stänger av tv ca 1,5-2 timmar innan för att undvika mardrömmar. Sen äter vi kissar bortsa tänder, vi har en lista med olika vardagliga saker som hon gjort och för varje sak hon gjort får hon ett klistermärke efter fem st på samma rad väntar en belöning inga saker utan ngt vi gör tillsammans ex baka, bada titta på getter eller andra djur, roliga saker hon tycker om. Sen blir det kvällsbön Gud som haver,,, & så Sonny hon till en saga innan den är utläst där är våra kvällar och det som funkat bäst för oss, tidigare var det mycket gråt och upp p ner men sedan vi kör på detta blir det lite roligt att lägga sig klistermärken är kvällens höjdpunkt!! Har funkat i mer än ett år nu så vi kör på 🙂

    • Marlene droguett p mars 28, 2012 on 1:19 e m Svara

      Glömde skriva Gus heter den

  66. Awa Vik mars 28, 2012 on 1:22 e m Svara

    1. Sköldpaddan Gus

    2. Ca 30 min innan läggdax pratar vi om att det snart är dax att sova. Då kollar dottern ett avsnitt barnprogram på ipaden, sen byter vi om, borstar tänder och år upp i sängen. Där pratar vi lite om vad vi ska göra nästa dag.

  67. Susan Rosenblad mars 28, 2012 on 1:39 e m Svara

    1. Sköldpaddan Gus.

    2. Vi borstar tänderna och byter om. Släcker ner och säger godnatt till familjen. Sen går vi tillsammans i säng, pratar lite om dagen som varit och vad som händer imorgon. Sen läser vi en bok vald av honom själv. Sen säger vi godnatt och han släcker lampan. Sen ligger vi å pussas lite innan ögonen stängs.

  68. Susanna Tell mars 28, 2012 on 1:43 e m Svara

    Sköldpaddan heter Gus.
    Vi brukar ha fasta rutiner, myser i soffan, läser sagor och strax innan läggning blir det välling. Den obligatoriska tandborstning. Vi lägger oss sedan tillsammans och nynnar godnattvisor och pratar om drömmar.

  69. Sofie Larsson mars 28, 2012 on 1:54 e m Svara

    1. Sköldpaddekompisen heter GUS!

    2. För vår son som har adhd och har svårt att komma till ro på kvällen så är rutiner och lugn och ro det viktigaste. Dvs samma läggningsritual varje kväll med en bestämd tid, tandborstning, gonattsaga, mys och sen en musikcd.
    Det är det som funkar bäst. Ofta vaknar han flera ggr per natt och tror att det är morgon så en sån här fantastisk pryl kanske är precis vad vi behöver för att få mer sömn på nätterna!

  70. Hannah mars 28, 2012 on 2:03 e m Svara

    1) sköldpaddan Gus

    2) Vår dotter älskar att höra och se pappa spela lite gitarr innan läggdags och hålla mamma i handen samtidigt. Om pappa inte kan spela så får mamma rycka in med speldosa och lite sång. Men bästa tipset är att alla tillsammans lyssnar på pappas gitarrspel och myser lite innan vi somnar.

  71. Miss M mars 28, 2012 on 2:08 e m Svara

    1. sköldpaddan gus!

    2. Elsa (snart 1 år) får välling i pappas famn, sen får hon sitta mellan oss i tv-soffan en stund för att mysa och varva ner innan hon slutligen somnar i min eller pappas famn! Då hon är inne i en separationsfas låter vi henne göra det, för nattningen i sängen är för laddad och ångestfylld nu!

    Hoppas på vinst, vore en perfekt 1-års present och tror absolut på pedagogiken bakom =)

  72. Kim Wickström mars 28, 2012 on 2:15 e m Svara

    1. Skölpaddans namn är Gus.
    2. Bästa tipset genom tiderna är att varva ner med en bra bok som mamma läser. Det har vi alltid gjort sedan min son var 2år och nu är han 8år och använder väckarklocka för att komma upp till skolan och för att ta en viktig medicin.
    Han önskar sig den grön – gula klockan om han vinner!

  73. Sara Lindgren mars 28, 2012 on 2:25 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus
    2. Tyvärr har jag inget bra tips då jag själv skulle behöva något bra knep till min son på 2 år.
    Han ligger och ropar mamma ca 100 ggr innan han somnar 🙂 Även massa tårar! Så nu hoppas vi på att få vinna en Momo och se om han får min lilla son att komma till ro!
    Vi har testat med godanttsagor, vaggvisor mm. Nu måste han även ha lampan tänd på kvällen för att somna..

  74. Patricia mars 28, 2012 on 2:33 e m Svara

    Min son tycker om sömnar med berättade mig vad gjorde idag ?
    och jag pussa honom,godnatt älskling …
    Ibland tycker att läsa en säga ….

  75. Amanda mars 28, 2012 on 2:34 e m Svara

    Gus såklart!:)

    Min lilla tjej och jag myser i soffan tillsammans en halvtimme, timme innan vi båda byter om till pyjamas. Sen ammar jag henne innan vi kryper ner i vår (min och min mans) säng och läser sagor tills hon somnar. Jag myser med henne sovandes i knäet en stund innan jag till slut lägger henne i sin egen säng för natten.

  76. Patricia mars 28, 2012 on 2:36 e m Svara

    Heter Gus …

  77. Linda- mars 28, 2012 on 2:37 e m Svara

    1.Sköldpaddan heter Gus.

    2. Mys i soffan, med pyjamasen på, välling, en lite pratstund om hur dagen varit och en liten saga. Skulle vara en perfekt klocka till lillkillen då han just nu stökar runt i sängen i en timme innan han somnar.

  78. Jossan mars 28, 2012 on 3:49 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.
    2. Vi tittar på tv kanalen Disney juniors godnatt sång som börjar klockan 19, barnen blir helt lugna av den:) sen är det välling dax i sängen och ”sov du lilla videung” ett antal gånger;) lilla tjejen (10 mån) vill såklart bli buffad till sömns;)

  79. Ida W mars 28, 2012 on 4:02 e m Svara

    1. Gus

    2. Dottern i sängen, jag på golvet – en saga och sedan byter vi upplevelser, hon berättar något roligt och sedan berättar vi om vår dag. Mysigt, intressant att få höra hennes upplevelser och bäst av allt sövande då man ju markerar att dagen är slut!

  80. Anna Kastanius mars 28, 2012 on 4:24 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.

    2. Låter Olle leka en stund innan det är dags för kvällsmat och sedan sova, sedan lägga honom i sängen och sätta på en skiva med godnattvisor eller sjunga Trollmors vaggvisa.

  81. Mirjam Svanerö mars 28, 2012 on 5:24 e m Svara

    1.Gus
    2. Vår 2-åring har aldrig velat sova på kvällen, men nu funkar det ganska bra. Hon får inte sova middag och vi kör ungefär samma rutiner varje kväll. Middag, Bolibompa och/eller bad, läsa bok, sång och godnatt!

  82. Elisabet A. mars 28, 2012 on 6:01 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.
    2. Bästa natti-tipset: undvik socker/läs saga/sjung vaggsång
    Så rundar vi av dagen ihop, både stor & liten somnar på en gång!

  83. Maria mars 28, 2012 on 6:36 e m Svara

    1. Gus
    2. Våran kvällsrutin är att leka och umgås till ca halv sju sedan får hon välling med mys hos mamma eller pappa med en bok eller lite nalle puh. Sedan går vi och borstar tänderna säger godnatt till den som inte lägger. Sen direkt i säng med en nattlampa. Ibland lite prat ibland somnar hon direkt. Hon är fyller 2 år 3 april. Vårt problem är att få henne sova hela natten i sin säng och inte komma upp och leka! Där kan kanske momo hjälpa till!

  84. Anna mars 28, 2012 on 6:47 e m Svara

    Vår kvällsrutin handlar om att varva ner och läsa. Efter en dag på dagis och en eftermiddag hemma med lek är det efter middagen dags för Bolli sedan kvällsrutiner med borsta tänderna och sedan välja bok. Att läsa för mitt barn är OTROLIGT viktigt. Att man redan som barn får in känslan för läsandets värld är jätteviktigt tyckler jag. När vi läst för lillkillen så får han ha kvar boken ett tag och läsa själv och oftast så somnar han medan han läser och det gillar jag. Han har redan nu ett stort intresse för böcker och det är underbart att se. Och en klocka skulle passa perfekt till min lilla 5 åring….han vill så gärna lära seg den och jobbar på bra 🙂

  85. Shila mars 28, 2012 on 7:40 e m Svara

    1.Gus !!!

    2.För att få vår lilla prins på 3 1/2 månad
    till ro på kvällen så brukar vi ta på hans lilla
    pyjamas och sen får han amma till man
    märket att han håller på att slumra till,då
    tar pappa honom i famnen gosar lite med honom
    och sen bär vi upp honom till hans egna säng
    och då är kl.ca.18.30 och sen sover han till
    ca.06.00 dagen efter.Vi är mycket stolta
    föräldrar,dels för att han är den bästa som
    finns och att han är så duktig med kvällsrutinen.

  86. Sandra mars 28, 2012 on 7:53 e m Svara

    1. Gus
    2. Bästa tipset är att från början lägga barnet i egen säng med släckt lampa. Förutsätter ju dock att barnet känner sig trygg i sin säng. Sen är ju barnen olika, den minsta skrattar av lycka när hon får lägga sig.

  87. Vanessa Ulate mars 28, 2012 on 7:55 e m Svara

    1.- Skölpaddan heter Gus.
    2.- Tydliga rutiner hjälper barna att komma till ro… bada, sätta på pijamas, borsta tänderna och ta det lungt en stund… vi lyssnar alltid på klassisk musik och det funkar så bra!

  88. Nathalie mars 28, 2012 on 7:56 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.
    2. Efter vällingen sitter vi i soffan, gosar för att båda ska komma ner i varv. Jag säger flera gånger att snart är det läggdags, och så blir det lite sagostund. När vi väl lägger han pussar jag han god natt, säger att nu är det sov dags och att vi syns imorgon för en ny dag med bus och lek. Sen släcker vi ner och han sover som en stock 🙂

  89. Marie mars 28, 2012 on 8:03 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter GUS.

    2. Brukar varva kvällsrutinen med antingen ett stillsamt bad med dämpad belysning eller en avslappnande massage som jag lärde mig när jag gick en kurs i bebismassage. Mkt bra för oroliga magar och övertrötthet.

  90. Jessica mars 28, 2012 on 8:11 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus
    2. Min lilla plutt är änsålänge bara 4 månader, men jag klär på pyjamas runt 19-tiden, sedan käk å sen somnar han antingen hos mig eller i sin säng. Tror det är bra med rutiner :o)

  91. Cigdem mars 28, 2012 on 9:02 e m Svara

    1. Sköldpaddan Gus
    2. Läsa en bok eller en saga i sängen är preftekt efter tandborstningen 🙂

  92. Anna mars 28, 2012 on 10:02 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.

    2. I vårat hus när vi krypigt ner i sängen och myser vi läser två sagor. Lampan släks och en kram och puss och ett god natt sov gott, vi syns imorgon ges! Ibland jag sjunger några vaggvisor tills ”john blund” har kommit, och en klocka som visa när man ska vakna och sova skulle passa oss jätte bra då våran son inte alltid går med på att somna om när man vaknar alldelens för tidigt!

  93. Petra Eriksson mars 29, 2012 on 3:57 f m Svara

    Sköldpaddan heter Gus.

    Min son får välja vilken bok han vill höra på innan han ska sova. Ofta blir det den tjockaste boken. Men det gör ju inget. Det gör bara att mysstunden blir längre!!!!

  94. Åsa Nilsson mars 29, 2012 on 6:48 f m Svara

    1.Sköldpaddan heter GUS.
    2. För att få Tindra att komma till ro tänder vi nattlampan som projicerar en stjärnhimmel på tak och väggar i hennes rum. Jag lägger mig tätt tätt intill henne och vi pratar en liten stund om hur dagen varit. Efter puss och kram och att speldosan fått spela en liten trudelutt så somnar hon tryggt intill mig.
    Tyvärr är det alltför många uppvaknanden varje natt och där tror jag apan Momo kunde hjälpa oss att få rätsida på dygnet. Skulle vara värt oerhört mycket efter 4 års intensiva nätter!

  95. anna hagman mars 29, 2012 on 7:03 f m Svara

    1 Sköldpaddan Gus

    2 Vi brukar ha nedsläckt och sjunga för vår pojk, då blir han lugn. Vi brukar inte stressa honom med att somna, så att han inte tycker det är ”jobbigt”.

  96. maria bäck mars 29, 2012 on 7:13 f m Svara

    Sköldpaddan heter Gus. Hos oss funkar ett bad o en saga bäst innan sängen. Eftersom våran son har problem med att sova hela nätter tror jag att Momo kunde vara en kul o lite spännande lösning.

  97. isabella Ronström mars 29, 2012 on 8:30 f m Svara

    1 skölpaddan heter gus.

    jag och 4 åringen slutar alltid dagen med att tala om vad vi har gjort under dagen vad som är kul eller om något är tråkigt. det är jätte mysigt, och det käns som man behöver prata lite det blir så lätt, bara förmaningar och saker som ska göras hela dagarna, jag känner också att det sätter en bra grund för framtiden man blir liksom van att ha den stunden till att diskutera saker.

  98. Jennie Claesson mars 29, 2012 on 12:52 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus

    2. Vi ser till att ha avslutat dagen på ett lugnt och skönt sätt. Barnen kanske leker i sina sängar en liten stund, sedan läser vi de böcker de har valt ut, ibland tillsammans, ibland med ett barn i taget beroende på vad de vill. Vi pratar en stund om dagen och sjunger sedan god natt-sången som morfar sjöng för mig när jag var liten. Ibland blir det några sånger till, ibland någon extra bok. Det viktiga är att avsluta på gott humör! Och att ha något att se fram emot i morgon. Om min stora kille (snart 6 år) har huvudet fullt med idéer om vad han vill rita till exempel, så skriver jag ner hans idéer så att han vet att de finns kvar i morgon. Det här fungerar jättebra! Klart att det inte går att somna med huvudet fullt av tankar. Jag gör ju likadant med mina listor…

  99. Nadja mars 29, 2012 on 1:04 e m Svara

    1. Gus

    2. Våran 3åring älskar att lyssna på sagor och jag älskar att läsa dom. När vi har läst färdigt
    så ligger jag alltid kvar och myser tills hon har somnat. Ibland ligger vi och småpratar om dagen
    som varit och vad som ska hända imorgon. Sen somnar hon gott!

  100. nettan mars 29, 2012 on 4:58 e m Svara

    Sköldpaddans kompis heter Gus.

    Mitt bästa nattis tips är att precis som oss vuxna, sänk teve tittandet för det gör att sinnet blir splittrat och det är svårt att få ro. Ha gärna traditionen en film eller ett teve program men inte mer under en kväll. Allra bästa är att inte teven alls är på sista timmen, detta gäller även oss vuxna utan ser till att samla ihop oss och kanske sitta och prata om vad som har hänt under dagen, läsa en bok. Skapa härlig och skön stämning som att få gå och mysa i pyamasen i två timmar innan läggdax. Varför inte skapa traditionen att sitta och äta varm mjölk och en smörgås och bara samtala, det viktigaste är att det görs varje kväll så barnet ser fram emot den stunden när man samlar ihop alla sina syn intryck under dagen.

    anette carlsson

  101. Bea mars 29, 2012 on 6:41 e m Svara

    1. Sköldpaddan Gus

    2. Här hemma brukar vi läsa ett par böcker som min son får välja själv. Efter det brukar vi lägga oss tillsammans i sängen och prata om vad som har hänt under dagen och vad min son ska hitta på för roligt nästkommande dag då det (oftast) är dags för dagis igen. Min son är 2,5 år och tycker mycket om att prata om vad som händer runtomkring honom. Jag tror att det är jättebra att ligga och smälta alla intryck från dagen, samtidigt som man får se fram mot nya äventyr som står på tur nästa dag!

    Bea

  102. Alexandra mars 29, 2012 on 6:51 e m Svara

    Gus heter sköldpaddan

    Jag brukar lägga Alice i selen eller vagnen eller famnen så släcker vi ner och sjunger ett urval av björn afzelius och the doors och då brukar hon somna .

  103. Karolina mars 29, 2012 on 8:34 e m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.

    2. Mitt bästa tips är att ha samma lugna rutiner varje kväll, så långt det är möjligt. Ta på pyjamas, d-vitamindroppar, äta välling och mysa i mammas eller pappas knä, borsta tänderna, säga godnatt, bli omstoppad i sängen, säga god natt igen.

  104. Hilde mars 30, 2012 on 7:40 f m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus.

    2. Mitt bästa tips är att massera barnets fötter!
    Vet inte om någon som inte tycker det är skönt och rogivande att bli masserad, och speciellt under fötterna. Min son gillar också att man stryker lite lätt med naglarna under fötterna eller i handflatan, men det är väl inte att rekommendera om man är kittlig:)
    Sen om barnet fortfarande har svårt att somna så kan man droppa ett par eteriska lavendeldroppar på en servett och lägga inne i örngottet (var obs på att det inte behövs mera än 1-2 droppar då en eterisk olja är stärk). Det är också mycket lugnande!

  105. jessamy mars 30, 2012 on 8:01 f m Svara

    1 Gus heter han.

    2. Mitt bästa tips är att sätta mig ner med dottern när sonen har somnat och läsa en bok. Samma bok varje kväll men då blir hon otroligt avslappnad.. 🙂

    Nu håller jag tummarna för denna toppenvinst!!!

  106. Amanda mars 30, 2012 on 8:46 e m Svara

    Sköldpaddan heter GUS!

    Vi har samma rutiner var kväll, välling – byta blöja – borsta tänder och sen det viktigaste. Vi säger godnatt till var och en i familjen och kramar om dem. Extra viktig är mellanhunden Prima som är Sagas favorit. När vi sagt godnatt till dem så går det liksom inte att återvända till att vara uppe och busa mer 😉

  107. Mimmi mars 31, 2012 on 11:16 f m Svara

    1) Sköldpaddan heter Gus

    2) Varva ned med en pratstund om dagens händelser, en (lagom 😉 ) intressant godnattsaga och dämpad belysning.

  108. Malin mars 31, 2012 on 3:36 e m Svara

    1: Hej sköldpaddan heter Gus.

    2: Vi har samma rutin varje kväll. Först en bok och sen sjunger jag vyssan lull och när trollmor har lagt sina elva små troll. (Den funkar kanon av nån konstig anledning)

    Hoppas verkligen att jag vinner denna urgulliga klocka!!
    Tack på förhand.

  109. Therése Algö mars 31, 2012 on 6:12 e m Svara

    Hej!
    1) Gus
    2) Bästa sovtipset är rutin, rutin, rutin! Vi lägger oss alltid kl 19.30 med vår 2 årige son och har gjort sedan han var runt halvåret. Sen läser vi en saga alt tittar på ett kort avsnitt på favoritfilmen för tillfället, inte längre än 15 minuter och sedan lägger vi ifrån oss bok alt stänger av och säger att nu är det sussedax. Sen somnar han så sött utan knot för han vet att det inte är någo idé att tjata emot mamma och pappa.

    Kram Tesse

  110. Maria mars 31, 2012 on 8:13 e m Svara

    Hej!

    1) Gus

    2) Vi varvar ner, välling och filmsnutt i dämpad belysning.
    Sedan lägger vi oss i sängen och myser och sjunger vaggvisor

  111. Susanne april 1, 2012 on 8:51 f m Svara

    1. Sköldpaddan heter Gus
    2. Nu skulle man velat delge något supertips att man ska gå tre varv baklänges kring huset i fullmåne så blir barnen harmoniska klockan 19.00 varje kväll resten av månaden. Dock vet jag, liksom många har skrivit här innan, att ligga i sängen och läsa en saga är absolut det bästa för att varva ner.

    Och om jag nu skulle vinna så är den gulgröna min favorit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna