VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Formex 2012 – trender, prylar och annat kul!

I fredags var jag på Formex mässan och som vanligt var det hur mycket folk som helst och otroligt många utställare. Det är ett mecka för oss som gillar prylar av alla dess slag.

Överlag så tycker att en tydlig trend syns (oavsett stil) och det är växter – jag tror och har förstått (frågade runt lite på mässan bland ”trendspanare för heminredning”) så är det gröna växter som gäller för 2012. Man ska inreda med det. Sen var det mycket färg som slog igenom – känns som att vitt är i basen och sen är det olika färger som accentfärger.

Om man pratar trender överlag så kan man dela in dom i 5 delar – här kommer lite mer information dom dom delarna.

Den första är Pure tänk Japanskt/asiatiska influenser, rena linjer. 2012 är året då vi vill detoxa, avgifta och rena oss själva från sinnesintryck, konstlade former och onaturliga råmaterial. Vi söker renhet och enkelhet, tid för avkoppling och intresserar oss för hälsa och wellness. Vi börjar dricka te istället för kaffe. Vi inspireras av Asien och det passar bra med vår Skandinaviska stil. Papper, rent glas, speglar, fjädrar och gjutjärn till sobra färger.

Den andra är Protest  tänk smutsigt, svart skinn, nitar, kedjor nålar och graffittikonst. 2012 är året då vi gör uppror mot vansinneskonsumtionen. Vi vill inte ha en enda pryl till och vi är trötta på globaliseringens effekt på de stora kedjorna som erbjuder samma lika i London och Säffle. Vi ifrågasätter och protesterar mot likformigheten. Vi värnar om miljön, söker det unika och vill vara delaktiga. Trenden ser vi även i inredningen, det dyker upp detaljer som läder, nitar och krom på både möbler och accessoarer.

Den tredje är Upstairs & Downstairs här blandas det hej vilt mellan jättedyrt och jättebilligt, nytt och supergammalt. Allt mittemellan kommer att få det lite tufft – tänk mode i garderoben, här är det redan på gång. Blanda hej vilt med dyrt/billigt och nytt/gammalt. Kul trend:)

Den fjärde är Future Perfect tänk ”nytänkande” geometri och vetenskap och spännande och annorlunda material. Här har formgivarna fått fritt spelrum, mycket hybridprodukter – två i ett. Nytt sätt att tänka och se på saker och ting både när det gäller former och material.

Det sista är Supersport tänk energi, hälsa sportinfluenser. 2012 kommer att bli ett riktigt sportår. Vi har en hel del att se fram emot som bland annat Sommar-OS, Fotbolls EM och Hockey VM. Tänker vi inredning så dyker det upp allt fler starka färgkontraster och kulörkombinationer (det här ser vi samma trend i babybranschen). Det här ger energi och vi får allt mer ork. Sportartiklar influerar allt från från glastillverkare till möbelproducenter och en vältränad hälsosam kropp blir den nya statussymbolen.

Det fanns mycket att se på mässan men jag har tagit lite kort på det som jag tyckte var intressant med tanke på ovan och lite kul som jag hittade.

Först ut var en fantastisk tjej som heter Linda Brattlöf som har tröttnat på alla fula trädgårdsslangar. Hon skulle köpa en till sitt hus och hittade ingen som hon gillade (vilket jag förstår…alla är TRÅK gröna..). Så hon började tillverka färgglada trädgårdsslangar, man får välja färg på slangen och även på munstycket så man kan designa sin egna slang. Det BÄSTA av allt är att slangen är så förpackad att man köper den som en handväska – så kul, så tjejjigt I LOVE IT!!! Jag kommer definitivt köpa en ny slang till vårt hus – det svåra blir att välja färg:).

Linda Brattlöf med sina fina slangar, företaget heter Garden Glory, snyggt!

Kolla in den snygga reklambilden för slangen, så bra - kul! Kolla även in den snygga förpackningen av en "tråkig" trädgårdsslang nytänkande och skitsnyggt!

Det här med färger såg man lite var stans, det ser vi även som trend hos oss i babybranschen. Vagnarna får färgglada ”kit” att ”hotta” till sin vagn. Även tillbehör till barnen som nappar, flaskor, tallrikar m.m. kommer att få en mer färgstarkare ton än det mer mjuka som har varit förut.

Här är ett av många företag som har färgglada accessoarer som Smartphone fodral, klockor, skärp, glasögon m.m

Jag som älskar lampor fastnade i den här montern - små rislampor i massor av fina färger - måste ha!

Förutom trender så hittade jag en ny kul leverantör som hade fantastiska gullig och kaxiga barnkläder som är svensktillverkade, svensksydda och organisk bomull. Dom kommer med all sannolikhet in i shopppen inom kort.

Karin som visar en av sina coola bodys till småttingar, superfint och ascoolt:)

Coola byxor med "attitydtext"

Fin body med text, finns även med Bling Bling.

Fejkskinn haklapp med ringar - passar in i trenden "Protest":)

Jag träffade även ett par leverantörer som vi kommer att ta in i shoppen inom kort, Geggamoja som har superfina kläder.

Geggamojas fina monter - favvomärke hemma hos familjen Magnusson

Underbar fluffig monter - Shama med sina fantastiska Tröstisar

I Augusti är det dags igen för Formex, då får vi se vad som händer till 2013.

Ulrika

 


Kommentarer


  1. missagda januari 25, 2012 on 6:37 e m Svara

    Roligt roligt! Jag tror att PURE ligger väldigt i tiden, vi har fått en överdos av ALLT och vill tillbaka till det rena och enkla. Jag märker det mycket hos mig själv och bl.a. hur jag tänker kring min egen garderob. Inget slit och släng utan basplagg med hållbar design av naturmaterial. Och barnkläder ska hålla för flera barn.
    Trädgårdsslangen – vilken fantastisk idé!!!!
    Hoppas på att få besöka Formex nästa år!

  2. ulrikatrendspanar januari 26, 2012 on 8:04 f m Svara

    Håller med dig – jag tror också PURE ligger väldigt mycket i tiden – konsumtion i överflöd får lite avsmak.

    Visst är trädgårdsslangen kanon – så bra!

    Ja gå dit, en fantastisk inspirationskälla med många intryck.

    Ulrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna