VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Höstkampanj + tävling!

Jaha så var hösten snart här, många tycker säkert att det är tråkigt men jag tycker å andra sidan att det är rätt skönt.

Luften blir friskare, man kan klä sig snyggare då jag gillar lager på lager:). Det får gärna vara supervarmt året runt men då ska man inte jobba. Det är inge roligt att svettas på en överfull buss, eller sitta och sukta vid fönstret på alla lediga som äter glass eller hur mycket man än klär av sig så är det fortfarande för varmt.

Därför så har vi gjort en höstkampanj som heter Äntligen höst i shoppen!

Jag har samlat ihop ett par riktigt bra erbjudanden till er alla – både ni som tycker det känns kul med en ny årstid och till er som behöver lite hjälp på traven:)

Väskor kan man inte ha för många av och när det gäller skötväskor så är det samma sak, därför så får ni 100kr rabatt på valfri skötväska i hela shoppen, använd kod ”snygghöst” när ni handlar.

En av mina favoritväskor från OiOi Tote Slouch Safari Medallion 1395kr

Ni som är gravida eller ammar (och har små bebisar hemma) kan göra riktigt bra klipp just nu på BOOB – vi rensar ut för att få plats med höstnyheterna, så passa på!

Superfint till mig och alla andra som gillar mamma-barn kläder, lite nördigt med COOLT! 349kr (695)

Vi har fått in en ny leverantör i shoppen och det är BRITAX bilbarnstolar och det firar vi med ett par riktigt bra kanonerbjudanden!

BRITAX Babyskydd Baby-Safe för 995kr (1495kr). Till babyskyddet kan man även köpa till en bas som gör att man enklare kan montera den i bilen – psst har man flera bilar så underlättar det oerhört mycket att ha två basar så klickar man bara i babyskyddet oavsett bil. Vi har även kampanjpris på basarna – bältad bas 695kr (795kr) och Isofix bas 1395kr (1595kr).

Har man lite större barn som jag så har vi ett kanonerbjudande på BRITAX bakåtvända bilbarnstol Two-Way II för 1695kr (2695kr), man sparar hela 1000kr, det är inte illa!

1000kr rabatt på BRITAX Two-Way, kostar nu 1695kr (2695kr)

Sen har vi ett riktigt rackarrökar pris på City Mini från Babyjogger – erbjudandet gäller bara till den 31 augusti så vill man har en smidig och enkel vagn som blir minimal när man fäller ihop den så är det absolut rätt läge att passa på! Erbjudandet gäller den 3-hjuliga vagnen och i färg svart, nu kostar den 2995kr (3495kr)

Fin fin vagn från BabyJogger - City Mini 2995kr (3495kr)

Jag hoppas att ni hittar något som ni gillar – kampanjen håller på till och med 21 september, vissa varor som BOOB är det först till kvarn så där får man passa på om man vill hinna med.

Den absolut sötaste väskan just nu till alla småttingar är ryggsäcken Zoo Pack från Skip Hop. Den är alldeles perfekt för små ryggar och snabba fötter. Dom har nu också utökat sitt sortiment med en superprodukt nämligen en lunchväska Lunchie. Den har perfekt storlek och man får plats med allt som behövs för en picnic. Det är inte bara jag som tycker om väskorna från Skip Hop:)

Halle Berry med dotter som gillar Skip Hop Zoo Lunchie

Nu har ni chansen att vinna ett kit från Skip Hop – jag tävlar ut 2st kit innehållande en Ryggsäck Zoo Pack 269kr och en Lunchie 229kr – totalt värde 498kr!

Fina ryggsäckar från Skip Hop

Som vanligt är tävlingen enkel, jag vill ni svarar på frågan: från vilken stad kommer designföretaget Skip Hop ifrån, klicka in här och hitta svaret! Sen vill jag veta vilket är ditt bästa tips på ”matsäck-mat” när barnet ska på utflykt!

Skriv svaren direkt i inlägget som en kommentar. Dom två vinnarna som vinner får själva välja motiv på Ryggsäck Zoo Pack och Lunchie (såklart så måste jag reservera mig för eventuell slutförsäljning hos leverantören).

Ryggsäck och Lunchie:)

Tävlingen håller på till och med söndag 4 september kl 23.00!

Lycka till och ha en bra start på den kommande hösten!

Ulrika


Kommentarer


  1. angelixa84 augusti 25, 2011 on 3:05 e m Svara

    svaret är: new york

    Bästa matsäckstips måste ju vara smoothisarna ifrån semper och sen syueesy ifrån småfolk..kladdar inte och läcker inte. Super smidigt!

  2. Marie augusti 25, 2011 on 3:38 e m Svara

    Rätt svar är: New York!

    Bästa matsäckstipset är: Pirog, pannkakor, eller köttbullar och makaroner. Sedan sempers dricka och småfolkets russin, morotssticks eller ostsnacks. Omtyckt och gott

  3. SOFIE augusti 25, 2011 on 4:29 e m Svara

    Rätt svar: New York City

    Olika färska frukter, färdigdelade i en återförslutningsbar påse. Blir som en godispåse fast full med nyttig fruktsallad. Mycket roligare att äta ifrån än en hel frukt som man bara slänger med i väskan.

  4. Maja augusti 25, 2011 on 4:49 e m Svara

    Rätt svar: New York City

    Bästa matsäcksmaten: Smoothie, äppelklyftor och en smörgås med tex Philadelphiaost eller messmör. Sen har jag alltid vatten och små söta kex med mig också.

  5. Kristiina augusti 25, 2011 on 6:05 e m Svara

    Rätt svar: New York City

    Bästa matsäcksmaten är pastasallad med allt det goda just ditt barn gillar! Allt i lagom stora bitar som t.om. kan ätas med fingrarna. Lätt att få med hela kostcirkeln! Servera ur plastglas istället för tallrik, mycket lättare för små barnhänder att hålla i. Vatten ur en snygg vattenflaska smakar gott till och riskakor valda med smak efter egna smaklökar till efterrätt är pricken över i:et!

  6. Linda Ericsson augusti 25, 2011 on 6:16 e m Svara

    Rätt svar: New York City

    Bästa matsäckmaten: Pizzabullar är suveräna! Pannkakor (rullade så barnet kan hålla dem i handen.) Tunnbrödsrullar med gott pålägg i. Morots- och gurkstavar! Dricka i Tupperwares fina Byggare Bob -flaska med fack man skruvar på under flaskan, toppen att ha tex. russin i eller Bragos bokstavskex. Fruktsallad är också bra!

  7. Anna G augusti 25, 2011 on 7:55 e m Svara

    Svaret på frågan är: New York City

    Den bästa utflyktsmaten är festis att dricka (lätt att ha med och bara sticka i sugröret), olika frukter som barnet tycker om i bitar (fruktsallad) även pastasallad med pasta, köttbullar, ärtor, majs det barnet lätt kan stopa i sig med fingrarna och tycker om. (Även vuxna gillar pastasallad med dressing).
    Oststavar välj en god ost och skär i bitar (tipset fick jag av min syster).
    Goda smörgåsar är ju en annan favorit att ha med sig, välj de bröd du gillar och pålägg och varm chocklad till mmm!
    Hemma bakta bullar brukar också finnas med i våran picnic (eller köpta om man inte har bakat).

  8. Åsa augusti 25, 2011 on 9:21 e m Svara

    Rätt svar: New York
    Mitt braiga picnictips när barnen skall på utflykt: Att göra ett gott snack eller måltid som jag vet att barnet tycker om. På sommaren: färska frukter i bitar (kiwi, äpplen, vindruvor, meloner, apelsin och russin), en brödbit (tunnbröd med pålägg eller ett bröd där varken smör eller dyl behövs) eller varför inte en pastasallad med en rolig variant på pasta, tex hjul, skruvar eller fjärilar blandat med goda plocksaker såsom gurka, majs, korv i skivor, fetaost, kidneybönor, oliver (mina barn älskar det). Som dricka tar jag med en smoothie från Semper eller rent vatten den bästa drycken av alla.

    Men icke att förglömma kan man faktiskt gå på picnic på vintern också och då skulle jag ha packat ned: återigen färska frukter men istället för tunnbröd ett grövre bröd med redigare pålägg som korv och ägg. Mamma eller pappa bär den varma chokladen som vi sitter i snödrivan och sörplar på—

    Jag tror faktiskt jag går och planerar helgens picnic nu…..;)

  9. Craola L augusti 26, 2011 on 6:06 f m Svara

    Svar: New York

    Bästa utflyktsmaten…

    Vi brukar ta tortillabröd och steka ihop dem med tacofärs, tacosås och ost. och skära i ”tårtbitar” annars är mattermos riktigt bra. Vi brukar ha med köttsoppa och en matig muffins om vi ska vara ute hela dagen, speciellt när det blir lite kyligare.

    LÄnk till tävlingen finns här: http://mammamuh.blogg.se/tavla/2011/august/ryggsack-zoo-pack-och-lunchie.html

  10. Therése augusti 26, 2011 on 7:10 f m Svara

    Svar: New York

    Bästa utflyktsmaten är sådant som är gott, mättar och inte kladdar. Därför är tunnbrödsrullar med philadelphiaost, salladsblad, ost och skinka, morotsstavar, äppelklyftor och vindruvor perfekt. Som lite extra gottis en liten hembakad morotsmuffin utan topping gjort på olja, inte smör, och med hackade mandlar i. Vatten och festis blir det att dricka.

  11. Anna B augusti 26, 2011 on 7:37 f m Svara

    SVAR: New York

    Den bästa maten för små matsäckar är kalla pannkakor! Det går alltid hem!!

  12. Svar: New York

    Mitt bästa matsäcks tips: Risifrutti, Kycklingsallad, Pannkaka, baguetter/smörgås, kexchoklad, frukt, festis, och på vintern är det alltid gott att ha varm choklad med sig och på sommaren är det bra att ta med sig en extra flaska vatten!

  13. Lisa Svensson augusti 26, 2011 on 9:36 f m Svara

    Svaret är New York City!!

    Min lilla sons favorit matsäck är enkel. Korv och korvbröd! För att hålla korven varm efter det att man kokat den lägger man den i en vanlig kaffetermos och skickar med. (Eller om man har den lite lyxigare mattermosen så är det perfekt!) Enkelt och gott!
    Sen skickar man även med dricka såklart och lite paprika skruen i stavar! mums!

    Annars är ju pannkakor ett vinnande koncept som även kan ätas kalla:-)

  14. Gloria augusti 26, 2011 on 9:58 f m Svara

    Svar: New York

    Mitt bästa matsäckstips är supergoda mackor som är enkla att göra: Två formbröd (gärna fiber/fullkorn) med smör, kokt skinka och sallad. Skär i trekanter. Låter inte mycket för världen men är supergott!

    Till det en enkel och nyttig smoothie på mild yoghurt, banan, jordgubbar/andra bär och lite citron som mixas ihop.

    Enkelt, gott o nyttigt!

  15. Lisa augusti 26, 2011 on 12:00 e m Svara

    Svar: New York

    Bästa matsäckstipset: Fyllda pitabröd, ex på fyllning: kyckling, keso, majs, gurka, ost, sallad, rostbiff, tomat o dyl. går att variera i oändlighet efter smak. Till det frukt, festis och ev varm choklad beroende på årstiden.
    Lättsamt och gott:)

  16. Emelie augusti 26, 2011 on 6:54 e m Svara

    Staden är New York City.

    Bästa utflyktsmaten är den som finns hemma och går snabbt att fixa så att den inte sätter stopp för en spontanutflykt! Mitt tips är goda dubbelmackor med skinka och paprika. Till det stavar av morot, gurka och äppelklyftor och något gott kex till efterät. Vattten är bra törstsläckare.

    Ute i naturen smakar det riktigt gott med matsäck!

  17. Iren augusti 26, 2011 on 8:29 e m Svara

    New York

    Bästa picknicken Pasta sallad med de som barn gillar. Nyttigt enkelt och kan varieras.

  18. Lina augusti 27, 2011 on 8:25 f m Svara

    Svar; New York City

    Bästa picknick maten jag kan rekomendera är att införskaffa en liten mat-termos. Perfekt för barnet att ha någon varm mat med sig som mättar bättre än en macka eller sallad. Min dotter brukar få med sig hamburgare o potatismos eller pytt i panna som är en stor favorit o morotsstavar o gurkbitar till det. Då vet jag att mitt barn blir mätt o nöjd o maten smakar alllra bäst när man är ute, tycker vi.

  19. Frida Olsson augusti 27, 2011 on 3:13 e m Svara

    New York är svaret på frågan!

    Min favorit är baugette med kycklingröra under höstens mysiga dagar, sempers äpplejuice eller en varm dryck till!

    Under sommaren blir det mest klar kyckling från ica med en förpackning potatis sallad, snabbt, enkelt och supergott!

    Småkakor och bullar brukar även hänga med ner i väskan… 🙂 Får inte glömma det största måstet: HUSHÅLLSPAPPER och sopsäck! 🙂

  20. Christina augusti 27, 2011 on 7:51 e m Svara

    Staden är New York City
    Som tips på barnens matsäck skulle vi i våran familj packa ner följande:
    Festis som dricka .Risifrutti eller mindre yougurt.Frukt gärna banan eller melonhalvor.
    Hålkaka i mindre småbitar med gurka och paprika.

    Christina Kaakinen
    [email protected]

  21. Louise augusti 27, 2011 on 8:24 e m Svara

    New York kommer de ifrån.

    Tycker det bästa ett barn kan ha med sig är pannkakor/plättar.

  22. EN MÖLNBOBOS LIV - MELVINS MAMMA augusti 27, 2011 on 8:44 e m Svara

    Svar: New York

    Bästa utflyktsmaten enligt min son är helt klart kalla pannkakor och äggmackor.
    Sen är varm korv gott också (bara att stoppa i en termos)

  23. Sarah augusti 27, 2011 on 8:52 e m Svara

    Rätt svar är New York City.

    Det finns mycket gott att ha med på picknick, på sommaren tycker jag att man kan packa ner festis, någon frukt, smoothie, smörgås och någon kaka.
    På vintern däremot passar det bäst med varm oboy och en god ostfralla som man kan doppa i oboyen.

  24. Spacegirl augusti 27, 2011 on 9:13 e m Svara

    Svar: New York

    Vi tycker att kalla pannkakor, frukt och festis är toppen 🙂

  25. R. augusti 27, 2011 on 10:06 e m Svara

    Rätt svar är New York!

    Mitt bästa matsäckstipps är goda matiga mackor! Kan varieras efter barnets preferenser, men en bit baguette/fralla/ciabatta med till exempel smör, skinka, mozzarella och tomater uppskattas ofta och smakar fräscht även efter en dag i ryggsäcken. Annars är fruktsallad (med färsk frukt efter säsongen såklart) alltid en hit!

  26. Anja. augusti 27, 2011 on 10:10 e m Svara

    SVAR: New York. 🙂
    Bästa matsäcken är helt klart ostmackor och festis!

    [email protected]

  27. axdal augusti 28, 2011 on 6:56 f m Svara

    Svar New York..

    det bästa utflycktsmålet är ju pizzabullar.. det smakar gott och är mättande och lätt att göra.. och mitt barn älskar det.. tillsammans med en festis.. 🙂

  28. Rebecca augusti 28, 2011 on 12:08 e m Svara

    Skip Hop är ett designföretag från New York City.

    Bästa tips på matsäck hmm.. en god smörgås, juice och en frukt, kanske en risifrutti med? =)

    [email protected]

  29. Linda Stenmark augusti 28, 2011 on 12:08 e m Svara

    Svar: Skip Hop är ett designföretag från New York

    Vi fixar tunnbrödsrulle med ost och skinka. risifrutti, frukt och festis. Lätt att göra och båda barnen gillar det! Full med energi blir dom redo för bus!

  30. jenn augusti 28, 2011 on 12:09 e m Svara

    Klart att jag vill prova lyckan!
    Min son vill alltid ha pannkaka med! Det är ju bade lätt och gott, och kan ätas kallt!

    http://barbados.blogg.se/2011/august/4-september-vaska.html

  31. Veronica augusti 28, 2011 on 12:24 e m Svara

    Hej!

    Svar: New York

    Underbara Picknickar ska bjuda på mycket smått och gott. Delad frukt är av någon anledning godare än hel ;).. så som päron, melon el. grönsaker för den delen.
    Min son älskar äta kall kyckling, så någon form av pasta sallad brukar bli poppis. Och när det gäller sallader kan man verkligen få med mycket smått och gott som alla gillar.
    Maten blir ännu godare av mysfaktorn tycker jag. En mysig filt att sitta på, en av mormors gamla dukar i mitten för att duka upp maten på. Färgglada tallrikar, roliga servetter att vika roligt tillsammans. Under en picknick får man leka lite mer under måltiden än vanligt.. Det gillas av stora som små i vår familj! 🙂

  32. Stella Skoog augusti 28, 2011 on 12:38 e m Svara

    Svaret är New York. 🙂
    Jättesöta väskor!
    Det bästa enligt mig är fyllda mackor, gärna tunnbrödsrullar så är dem lätta att hålla i.
    Frukt till eller risifrutti, och så en MER eller Festis eller liknande. 🙂

  33. Marilen augusti 28, 2011 on 1:05 e m Svara

    Rätt svar: New York

    Vi har skickat med barnen pannkakor, köttbullar, tunnbrödsrullar, pasta och allt möjligt men det som funkar bäst är plockmat i form av oliver, cornichons (små inlagda gurkor), festkapris (lite större med pinne), russin och dricka. Oftast har de inte tid att äta några större mängder för det händer så mkt på utflykten så plockmat är toppen och så får de snabb energi.

  34. Julia augusti 28, 2011 on 1:40 e m Svara

    svar; New York City

    så här på hösten är en termos med soppa, tex minestrone eller kycklingspoppa, och smörgåsar med ost och rökt skinka perfekt att ta med ut!
    En kanna hemmgjord saft och en termos kakaochoklad är med ett måste! (psst! både billigare och NYTTIGARE än köpesaft och o´boy!)
    annan bra piknikmat är givetvis pannkaksrullar, mjukkokta -skalade- ägg, bananer, ”3 kansts” smörgåsar, skrattande kons grisini+mjukost paket och köttbullar och prinskorvar! perfekta saker för små barn att hålla i handen och mummsa på en härlig dag i/vid/på skogen/ängen/sjön/badhuset! en och annan bulle slinker väl med ner i korgen 😉 och så klart mammas kaffetermos!

  35. nettan augusti 28, 2011 on 1:46 e m Svara

    Svar: New York.

    Bästa utflyktsmålet får barnet komponera ihop själv. Finns ju inget bättre för självförtroendet än att barnet får äta sin egen mat som den gjort tillsammans med föräldern. Pasta-sallad utan starka komponenter som lök. Frukt som äpplen kan vara jättegott i sallad tillsammans med grönsaker.

    enkla nettan

  36. Emma E augusti 28, 2011 on 2:27 e m Svara

    1. New York
    2. Mat som inte kladdar och är lätt att hålla i handen som kalla pannkakor eller köttfärspiroger inslagna i smörpapper/aluminiumfolie är toppen. På sommaren tärnar jag vattenmelon i bitar och lägger i en burk. Med en mjuk kylväska med isklampar håller sig melonen härligt sval och blir ett nyttigt alternativ till badstrandens kladdiga isglassar. För höst- och vinterutflykter har jag införskaffat en rejäl mattermos som man kan fylla med kokt korv i hett vatten eller en god varm soppa. Komplettera med korvbröd respektive färdigbredda mackor.
    Vi har även införskaffat ett bananfodral i hårdplast så man kan ta med sig bananen utan att behöva hitta den mosig och brun i botten på väskan!

    Jag tipsar om din tävling på min bloggg:
    http://frufortuna.blogg.se/2011/august/vinn-fina-barnryggsackar.html

    Mvh Emma

  37. Sandra augusti 28, 2011 on 2:39 e m Svara

    Jag tävlar gärna!

    Svar: New York
    En ostmacka, en banan och en saftflaska tycker jag att är det bästa. Minns själv att det var min favoritblandning när jag skulle på utflykt som barn.

  38. Tanja augusti 28, 2011 on 4:44 e m Svara

    New York City

    Rullemackor (rullade tunnbröd), pizzabullar, ostkuber, kärnfria vindruvor i burk, färdig smoothie med sugrör, sugrörsdricka! Smaskens!

  39. Tanja augusti 28, 2011 on 8:53 e m Svara

    här kör vi varma mackor som äts kalla…dagen innan dagis/skolutflykten gör jag ordning varma mackor som äts som kvällsmat, resten sparas till utflykten…som pålägg använder jag ofta rester från middagen…kan vara tacoköttfärs, korv/mos, skinksås då mycket skinka mindre sås, currykyckling, köttbullar, sen slänger jag på en ananasskiva eller tomatskiva och överst en massa ost så att påläggen inte ramlar av och kladdar…dessa äts kalla och smakar nästan som pizza…poppis hos mina 4 barn och deras vänner…

    • Tanja augusti 28, 2011 on 8:54 e m Svara

      svar new york
      här kör vi varma mackor som äts kalla…dagen innan dagis/skolutflykten gör jag ordning varma mackor som äts som kvällsmat, resten sparas till utflykten…som pålägg använder jag ofta rester från middagen…kan vara tacoköttfärs, korv/mos, skinksås då mycket skinka mindre sås, currykyckling, köttbullar, sen slänger jag på en ananasskiva eller tomatskiva och överst en massa ost så att påläggen inte ramlar av och kladdar…dessa äts kalla och smakar nästan som pizza…poppis hos mina 4 barn och deras vänner…

  40. Emma-Lena Svedberg augusti 29, 2011 on 9:13 f m Svara

    Svar: New York City.

    Bra picknickmat är en wrap med kyckling, grönsaker och lite bulgur eller cous cous. Perfekt då det kan ätas kallt. Och det blir allt i ett paket.

    Min dotter skulle bli chic,
    med detta läckra väsk-kit.
    Den ena säcken på sin rygg,
    i andra ligger maten trygg.

  41. Aniika augusti 29, 2011 on 2:25 e m Svara

    Svar: New York

    Bästa utflyktsmaten i vår familj är klassiska ostmackor, gärna på Lingongrova, sugrörsdricka och fruktsallad i en tätförslutande plastburk. Brukar också lägga i en ”tablettask” russin, det fungerar perfekt som godis till mina barn!

  42. Linda K augusti 29, 2011 on 6:15 e m Svara

    Svaret: New York

    Exempel på bra utflyktsmat är en pastasallad med kyckling eller korv, grönsaker och pasta.. såsen bredvid i en liten burk.. till det en baguette med ost och skinka.. man blir mätt men inte proppmätt 🙂

  43. Margona Strömberg augusti 29, 2011 on 6:44 e m Svara

    Rätt svar: New York

    Om dottern får välja sin picknick innehåller den:
    – Varm choklad
    – Pannkaksrullar med socker
    – Russin
    – Smoothies
    – Morotsstavar
    – Hembakta frallor med ost
    och såklart mammas hembakta kanelbullar =)

    Nu håller vi tummar och tår,
    att barnen varsin söt väska får =)

    Mvh Maggi

  44. magdalena augusti 29, 2011 on 7:40 e m Svara

    Svar: New York

    Små sanwiches såklart! Omsorgsfullt utskurna små godbitar som barnen aldrig kan få nog av. Till det dricker man saft ur sirapsflaska. Om det finns plats kvar i korgen ( och magen) så åker ett gäng kanelbullar med också =)

  45. Hanna augusti 30, 2011 on 6:05 f m Svara

    Rätt svar: New York

    Mitt picnictips: Är min sons favorit pastasallad som innehåller 4 dl okokta pastafjärilar (eller annan valfri pasta), 1 liten burk majs, 1 dl finhackad smörgåsgurka, 1 rött äpple (också finhackat), 2 dl gräddfil, 1 dl majonnäs. Till det har jag kallskuret kött, t ex rökt skinka, kalkon, pastrami eller rostbiff samt körsbärs- eller pärltomater.

    Min son älskar även bröd så då brukar jag även göra en slags matmuffins som innehåller 4 dl vetemjöl, 2 dl grahamsmjöl, 1 msk bakpulver, 1 ½ tsk salt, 125 g smör eller margarin, 3 dl mjölk, 2 msk olivolja, 1 röd paprika, 1 grön paprika, 1 dl majskorn (eller välj ditt barns favoritgrönsaker).

    Detta går alltid hem hos min lilla guldklimp 🙂

  46. Lisa O augusti 30, 2011 on 6:41 f m Svara

    Svaret är New York City.

    Mitt bästa matsäcksförslag är pannkakor funkar både sommar och vinter. Annars är tunnbrödrullar med ex kycklingröra eller laxröra gott. En burk med färdigskuren frukt blir bra efterrätt.

  47. Madeleine augusti 30, 2011 on 6:43 f m Svara

    New York City

    Jag gillar att ha sallad som picknick, går att variera i det oändliga och går att förbereda utan att det blir dåligt.

  48. Malin augusti 30, 2011 on 7:48 f m Svara

    Hej,

    Skip*Hop kommer från New York.

    Bästa utflyktsmaten är ju helt klart den som blir uppäten. Så det variererar nog från barn till barn. Och så beror det ju lite på om det är matsäck med förskolan som barnet skall kunna äta hyfsat självständigt eller om det är picknick med hela familjen. Men eftersom tävlingen handlar om sötaste lunch-till-skolan/förskolan-väskan så ger jag här mitt tips för det:

    Piroger fyllda med köttfärsröra, en liten burk med grönsaker ( till exempel stavar av morötter och gurka samt några små söta minitomater), vatten i praktisk flaska med sportkork och en god smoothie till efterrätt (hemmagjord eller färdigköpt). Smaskigt och nyttigt! Och hemma hos oss älskar vår treåring att just hjälpa till att göra piroger för då blir de ju extra goda!

    Med vänliga hälsningar,
    Malin

  49. Ulrika J augusti 30, 2011 on 8:45 f m Svara

    Rätt svar: New York
    Bästa matsäcken: Kikärtspannkakor! Påminenr om amerikanska pannkakor men med mosade kikärtor i smeten. Nyttiga, mättande och grymt goda! Äts med sylt och keso eller bara rätt upp och ner som de är. Mina barn älskar dem, både varma och kalla!

  50. Trasan augusti 30, 2011 on 9:28 f m Svara

    Svaret: New York

    Bästa utflyktsmaten är fortfarande pannkakor med en god hemmagjord sylt i mitten. Oslagbart alla årstider.

  51. madelene blomberg augusti 30, 2011 on 11:29 f m Svara

    rätt svar: NEW YORK

    mina barn brukar få med sig ”majsplättar” på utflykter. dom passar lika bra till sylt som med grönsaker till eller ett äpple till efterrätt. mycket uppskattat och dom innehåller även keso så dom mättar bra.

    hoppas på lite tur då det behövs ibland i livet.
    tack för bra tips och roliga tävlingar.
    MVH//

  52. Mari augusti 30, 2011 on 1:56 e m Svara

    svaret är New York city

    En bra picknik mat för barn är macka med ost, skinka, gurka och nån paprika bit. Någon frukt såsom banan eller äpple. Någon yoghurt eller risifrutti. Och så något att dricka till varm oboy om det är kallt och vinter annars en festis eller en flaska med saft. Och så en överaskning såsom en liten ask russin.

  53. Sofia augusti 30, 2011 on 7:59 e m Svara

    Svaret är New York City

    Bästa matsäcksmaten både för vuxna och små är ”renklämmor” med olika innehåll. Nägra exempel är; skinka och ost, tomat och sallad, gurka och leverpastej eller potatissallad och rostbiff. Supersmarrigt, håller sig fräsch länge och är lätt att äta.
    Sen ska man gärna ha med sig en god fruktsallad som efterätt och favoritsaften att dricka till.

    Hoppas så på vinst 🙂 dessa ryggsäckar är ju för härliga!

  54. Kicki augusti 30, 2011 on 8:32 e m Svara

    New York är tävlingens rätta svar
    nu hoppas jag att jag tur har
    att vinna användbart kit från Skip Hop
    skulle få sonens humör på topp
    han älskar att traska i skog och mark
    plocka kottar, studera myrstackar o bark…
    I väskan skulle jag packa ner
    tunnbrödsrulle, banan och Mer
    liten kanelbulle han också får
    när han med glada steg på utflykten går
    /Kicki

    Sen vill jag veta vilket är ditt bästa tips på “matsäck-mat” när barnet ska på utflykt!

  55. Suzanne augusti 31, 2011 on 7:48 f m Svara

    Rätt svar är: New York

    Om min dotter själv får välja matsäcksmat så blir det egenhändigt bakade solrosfrallor med gott pålägg, gärna stekt ägg på, risifrutti, varm choklad samt äppelbåtar eller russin. Och jag kan bara hålla med henne om att det är en bra matsäck att ta med sig.

  56. Jenny augusti 31, 2011 on 8:13 f m Svara

    Rätt svar: New York City
    Jag tycker att pannkakor är det bästa, gott och känns lite festligt!

  57. Jenny augusti 31, 2011 on 12:31 e m Svara

    Stad: New York

    Det bästa mina grabbar vet är pastasallad, som de får sitta på en filt och äta med händerna.

  58. Maria augusti 31, 2011 on 1:23 e m Svara

    Rätt svar: New York

    Pastasallad. Med kall kokt pasta, korvslantar (råa el kokta) gurka, majs, tomat + ev. fetaost…nam nam

  59. Jana augusti 31, 2011 on 3:18 e m Svara

    Svar: New York

    Bästa maten som min son tycker om när man ska äta ute är; fullkornspastasallad med minikycklingköttbullar samt kycklingkorv i småbitar, grönsaker i den blir; ärtor, majs, grönsallad paprika och självklart gurka. Som efterrätt en färggrann fuktsallad med ananas, persikor, druvor och äpple i mindrebitar. Dricka har man iskall vatten.

  60. VS - Anna augusti 31, 2011 on 5:46 e m Svara

    Svar: New York

    Alltid en liten termos med varm choklad, det hör utflykter till, och till det blir det goda skinkmackor med sallad och gurka för det blir alltid uppätet.

    🙂

  61. Jacqueline Amigo augusti 31, 2011 on 8:38 e m Svara

    HEJ!!!
    Tycker att en bra matsäck ska ha gott om ostbitar,oliver,nötter och lätta kex och en bra gott saft en bra tilltugg för mina barn i alla fall …!!!

  62. Myran september 1, 2011 on 7:48 f m Svara

    Svar: Designföretaget kommer från New York

    Brukar packa med delad ugnspannkaka, frukt, en smörgås & en flaska kallt vatten. Läsk & saft brukar drickas upp alltför fort, så en flaska vatten föredrar vi att ta med.

    Håller tummarna hårt, vet att Gabriel hade blivit glad för en så snygg väska nu när han går i skolan. 🙂

  63. Maria Pahlberg september 1, 2011 on 1:55 e m Svara

    svar: New York
    Mitt bästa tips är helt klart Pizzabullar med spenat, perfekta sättet att få i sina barn lite grönsaker!

  64. joHannah september 1, 2011 on 6:15 e m Svara

    Svar;
    Skip Hop är ett designföretag från New York City .
    Tips på matsäcksmat;
    Pastasallad med risoni, majs, gurka, bönor och linser. I små burkar/påsar på sidan av gärna körsbärstomater, morotsstavar, blomkålsknippen, falafel och keso eller hummus (eller både och) som kan blandas med salladen eller ätas med fingrarna. Någon brödbit att tugga på till. Om det är kallt ute åker det med både varm och kall dryck i form av varm choklad och ”kall” festis (annars bara festis). En banan åker också alltid med då det mättar bra om hungern skulle kvarstå och till efterrätt brukar riskakor vara populärt =)

    Vi är vegetarianer så det blir mycket bönor och linser =)

    Nu håller jag tummarna så jag kan släppa och sluta tjata om att jag inte köpte en av de coola uggle-ryggorna jag såg i Camden i våras!

  65. Spacegirl september 1, 2011 on 8:35 e m Svara

    Svar: New York
    Mitt bästa tips är kalla pannkakor, frukt & festis 🙂

  66. Thina Lejon september 2, 2011 on 5:21 f m Svara

    Svaret på frågan är New york

    Mitt bästa tips för matsäcken är kalla pannkakor och fast äpplemos som viks i trekanter. Lite frukt så som äpple, päron och så vidare som är blandade till en fruktsallad. Att dricka blir någon festis, ju mindre socker desto bättre.

  67. PappaDennis september 2, 2011 on 7:46 f m Svara

    Jag är med och tävlar!
    Svaret på frågan är:
    New York City.
    Mitt bästa tips är att skicka med barnet pannkakor. Det är enkelt och kan även ätas kallt som varmt. Att rulla ihop några tunnbröd är med enkelt och gott! 🙂
    Tipsar om tävlingen här:
    http://pappadennis.bloggplatsen.se/2011/09/02/6156113-ryggsack-zoo-pack-och-lunchie/

  68. Michaela september 2, 2011 on 8:49 f m Svara

    Jag är gärna med. Bästa matsäckstipset är en trip samt tunnbrödsrulle. Skinkpizzarullarna brukar också vara uppskattade. Både tunnbrödsrullen och skinkpizzarullorna är sådant som går bra att äta både varmt som kallt.

    Svar: Täby, norr om Stockholm.

  69. Elin september 2, 2011 on 11:59 f m Svara

    Vilken perfekt tävling då jag har en skoltjej och en soon-to-be dagistjej (lillebror i magen kanske kan få låna om han är snäll.) som kan dela på priset om vi skulle vinna.

    Rätt svar är : New York.

    Mitt bästa matsäckstips är att köpa en rulle färdig pizzadeg, bre på den medföljande tomatsåsen (tunnt , så blir det inte så kladdigt) och fyll sen med det som finns i kylen för tillfället, t.ex gårdagens köttfärsås, lite skinka, champinjoner,köttbullar (?!), låt barnet välja. 🙂 .
    Rulla i hop som en vanlig ”bullrulle” och skär i upp rullen i 10-12 delar och lägg på bakpappersklädd plåt Skjuts in i ugnen, grädda i mitten av ugnen ca 200 gr i ca 15-20 min.
    Går lika fort som att bre en macka typ och det blir inte så kladdigt samtidigt som att det mättar en längre stund.

    Någon frukt, lite morotstavar + saft i 50 cl petflaska och något litet gott får även det följa med på utflykten.

    Trevlig helg! 🙂

  70. Kirran september 3, 2011 on 7:49 f m Svara

    Hej.
    Svaret är New York

    Ett härligt och smaskigt tips är matmuffins. Barnen brukar tycka det låter gott med muffins och det är lite småkul att det är en självklarhet att äta med händerna. Det är bara att googla på matmuffins, så kommer det upp massvis av recept. Man kan fylla dem med allt möjligt gott. Barnens favorit är pizzamuffins med rökt skinka, tomat, mozarellaost och oregano. Själv tycker jag det är gott med kantareller nu till hösten.
    Det är endast fantasin som sätter gränserna här. Ett tips är också att köpa roliga och fina formar, det brukar uppskattas.

    Ha en trevlig helg.

  71. Sandra - mamma till Molly september 3, 2011 on 6:53 e m Svara

    Hej, jag är gärna med i tävlingen!

    – Svaret på frågan är; New York

    – Mitt bästa tips är ”Kinesiska brödbullar”. Det är som små piroger fast gjord på mer matigt bröd. De kan ätas både varma och kalla. Min pappa som är från Kina skickade med mig ett par brödbullar varje gång jag skulle på utflykt som liten. Alla kompisar blev jämt avundsjuka. Vad som fann i bullarna kunde variera men allt från köttfärsblandning med svamp till morötter och kyckling. Bara fantasin sätter gränser! 🙂

    //Sandra

  72. Lillan september 4, 2011 on 4:52 f m Svara

    Svar: New York

    Tunnbrödsklämmor med olika pålägg, t ex mjukost, renkött och tomatfiléer, ost, skinka och salladsblad eller annat pålägg tillsammans med grönsaker som inte släpper ifrån sig vätska.

    Precis som en tunnbrödsrulle viker man dem så att man bara har en öppning, vilket gör dem lättare att äta och inte kladdar.

  73. carina september 4, 2011 on 6:09 f m Svara

    Väskorna kommer från new york

    När barnen går på utflykt på dagis så får som med sig smörgås, frukt( i ett sånt där fruktskal)samt saft. Men nu sist kom jag på att fruit shots var perfekta att ha med sig

  74. Mia september 4, 2011 on 12:36 e m Svara

    Svar: New York

    Tips: Pannkakor och grönsaksstavar (morötter,gurka) och festis…. Då vet jag att mina barn får i sig och blir mätta… Enkelt och lätt utan krusiduller..

    Kul tävling!!

    MVH // Mia

  75. Lotta september 4, 2011 on 8:23 e m Svara

    Rätt svar: New York

    Bästa matsäcksmaten måste ju bara vara ”pizzabullar”. Man gör en vanlig bulldeg (fast inte på jäst för söta degar). Förslagsvis byter man ut lite av vetemjölet till fullkornsvetemjöl för att få lite nyttigare och mer mättande bullar. Man kavlar ut degen men istället för att lägga på typiska ”bullingridienser” så gör man en tomatsås och sedan lägger man på t.ex. skinka eller salami, oregano. Rullar ihop och skär bullar. Penslar med ägg och lägger lite torkad oregano på toppen. Gräddar i ugnen som vanligt. Underbart goda!
    Det är dessutom toppenbra att frysa in och bara ta fram ett par stycken när man behöver, funkar ju också jättebra som mellis efter skola/fritids!

    Om jag skulle vinna skulle jag jättegärna önska mig ”Skip hop zoo Pack Uggla”. Bedårande söt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna