VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sköna sol, farliga sol!

Läste i Metro idag att det är ovanlig stark UV-strålning idag.  Tänk på att inte vara ute för länge i solen utan skydd. Tydligen så bör man inte sola mer än 15-30 minuter när UV-indexet är över 8, i dag räknar dom att den kommer att vara mellan 8-10.

Skön men farlig utan skydd!

Tänk på att barn är extra känsliga för sol – såklart ska dom vara ute och få lite sol på sig men med måtta. Här är en bra länk till Vårdguiden och deras tips om barn och sol.

Det bästa sättet är att ha solskyddskläder till sina barn, då slipper man kletiga salvor som försvinner och gör att barnen ser ut som panerade fiskpinnar efter dom har varit i sandlådan eller på stranden. Vi har ett bra sortiment från Zunblock med både kläder, solglasögon, hattar och solskydd till barnvagnar, se hela sortimentet här.

Täck barnen både med kläder och hatt samt smörj resten av kroppen med solskyddsfaktor.

Ha en underbar dag i sommarvärmen och tänk med sunt förnuft:)

Ulrika


Kommentarer


  1. Frida juni 30, 2011 on 7:53 e m Svara

    Jag har byggt upp en enorm respekt för solen och uvstrålning de senaste åren. I drygt tio års tid arbetade jag på gym och var aktiv inom fitnessbranschen. Att ligga ute och pressa flera timmar i sträck när vädret tillät var en lika stor självklarhet som den dagliga (!) halvtimmen i solariet. Jag såg inte själv hur onaturligt läderbrun jag var. Nu har jag inte solat på snart 4 år men födelsedagsmärkena fortsätter att ”poppa” upp. Nu med en dotter på dryga året och nr 2 på tillväxt kan jag inte låta bli att tänka på vilka konsekvenser mitt solande kunde ha (kan ha?) gett… Näe fy! Solen ska bemötas med respekt och det är absolut ngt jag kommer överföra till mina barn. Detta med uv-index hade jag ingen aning att det ens existerade innan jag nu läste ditt inlägg.

    Tack för en aktuell & lärorik blogg 😉

    Mvh Frida

  2. ulrikatrendspanar juli 1, 2011 on 6:52 f m Svara

    Hej Frida!

    Roligt att du tycker om min blogg, jag försöker skriva sådant som jag själv skulle vilja läsa om. Ja det här med solen är läskigt, jag är också i den generationen där man skulle sola konstant och vara brun året om. Solariet var en självklarhet. Numera är det hög solskyddsfaktor och skugga som gäller. Min dotter är jag superkänslig med – skyddar henne mot solen, men såklart ska hon inte tas ifrån att få vara där – det behöver vi nordbor, men vi måste tänka oss för innan så man är i solen med sunt förnuft.
    Det här med UV-index har jag hört förut då jag har handlat med solskyddkläder ett tag, det är en mätning som gör det lättare för oss att veta hur stark solen är.
    0-2 = låg, då kan man sola hela dagen
    3-5 = måttlig, 1-2 timmar i solen
    6-7 = hög, 30-60 minuter i solen
    8-10 = mycket hög, 15-30 minuter i solen
    11- = extrem, 5-15 minuter i solen

    Mvh Ulrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna