VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ett tips på vägen…..

Jag har haft många vagnar till lillan, jag tycker om vagnar – det är verkligen en av dom bästa babyprodukterna som finns och sen att många av dom har ”attityd” är kul tycker jag.

Orbit vagnen har en häftig attityd:)

Det finns väldigt många märken och modeller att välja mellan och jag förstår att det kan vara ett svårt val. Det är mycket pengar då ”första vagnen” kostar en hel del, den ska hålla ett par år och vara säker för er lilla ”skatt” som ska åka i den.

Den ska fungera i er familj – passa i er bil, få plats i hissen om man bor i lägenhet, fungera på underlaget som man promenerar på och får man två eller tre barn tätt eller samtidigt så måste vagnen passa för det också, mycket val som ska göras.

När allt är klart så får man hem vagnen och man är sååååå nöjd – stolt som en tupp (eller kanske höna haha) drar man runt vagnen och känner alla blickar. Det är lite läskigt i början, tänk om hon börjar skrika, tänk om hon blir för varm eller för kall eller blöt i blöjan – kan jag ta upp henne här, eller ska jag vänta?! HJÄLP….vi ska alla den vägen vandra. Jag lovar att man blir en van ”vagnskörare” fortare än man tror. Snart så kör du omkring som du aldrig har gjort något annat förut:).

Något som är mindre roligt är när vagnen går sönder. Jag har jobbat i butik och som inköpare för Babyland och vet att eftermarknaden på vagnar är ett stort problem. Jag vet inte om jag har haft tur med mina vagnar eller om jag har tagit hand om dom på ett bra sätt men jag har inte behövt lämna in någon av mina vagnar på reparation…peppar peppar. Visst har jag fått punktering men det fixar man ju lätt själv (hmm eller rättare sagt min man:).

Vagnar är komplexa produkter – det är många funktioner som finns där för att underlätta till er som förälder. Vi vill ha lätta vagnar (viktmässigt) som är enkla att manövrera, dom ska bli små ihopfällda men samtidigt stora och rymliga för barnet, bromsen ska gärna finnas på både fram och bakhjul, ryggstödet skall ha fullt liggläge, justerbart handtag som samtidigt ska kunna ställas i olika höjder, liften ska vara rymlig m.m.

Ju fler funktioner vagnen har ju mer får man ta hand om den, vårda den ömt:).

Tänk på att inte förvara vagnen utomhus utan ta in den när ni inte använder den, stark sol påverkar hållbarheten både på tyg och plaster, regn och fukt likaså. Rengör chassi och hjul samt hjulaxel, fetta axeln så ingen smuts eller grus kommer in och förstör kullager och låsningsmekanismen för hjulet. När du fäller ihop vagnen tänk på att ryggstöd, sufflett och fotstöd är har rätt läge (varierar på olika vagnsmärken) så inget bryts av eller böjs. Lasta inte vagnen för tungt utan använd vagnen vad den är till för.

Såg ett par riktiga skräckexempel vid midsommarstången i helgen – två barn i en BRIO Race + kylväska och lite annat smått och gott, fjädrarna var i botten och det såg ut att chassit skulle böjas när som helst. Det räcker med att gå utanför dörren så ser man flera som ”misshandlar” sina vagnar. Man packar dom för tungt och drar och sliter. Visst klarar vagnen det men då får man räkna med att den går sönder inom en snar framtid.

Om man tänker på säkerheten för barnet så kan det vara livsfarligt att packa vagnen för tungt på handtaget. Hänger man skötväskan, kanske nån påse med nåt man har handlat på handtaget så är det ett ögonblick bort för att vagnen ska välta. Sitter barnet i vagnen så händer det oftast inget – men det räcker med att hon/han vänder sig på och lutar sig om och får magen mot ryggstödet så – smack välter vagnen. Nu har jag lagt upp en ny produkt i shoppen som är bra för att förhindra det –BuggyWeights. Det är vikter som man sätter på framhjulen på vagnen, det väger upp det man packar på handtaget – man kan balansera upp till 6kg utan att vagnen tippar – bra! MEN tänk på att inte packa vagnen för tungt!

BuggyWeights, bra produkt för bara 249kr

BuggyWeights, bra produkt för bara 249kr

BuggyWeights igen nu på stor bild

Sen när jag ändå är på väg att tipsa så tycker jag att ni alltid ska köpa ett regnskydd till vagnen, tänk på att det inte bara skyddar ert barn mot regn och rusk utan även vagnen.

Som sista tips som är det viktigaste – tänk på att alltid låsa vagnen när ni inte använder den och har den på offentliga platser, det är tillfället som gör tjuven.

Barnvagnslås med kombinationslås - extra långt så man kan låsa fast både chassi och hjul, 349kr

Barnvagnslås med kombinationslås - extra långt så man kan låsa fast både chassi och hjul, 349kr

Ulrika


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna