Trendspaning i London

För två helger sedan var jag och min man i London för en barnfri Weekend – den första sen lillan föddes. Det var lite ovant att kunna sitta själv på flyget och läsa, ingen som pratar i ett eller kladdar något oidentifierbart någonstans på kläderna. Jag fick flygbiljetten av min man i julklapp som tyckte att vi skulle komma iväg och rå om varandra:).

I London så hade våren redan kommit – träden hade så smått fått blad och en hel del blommor hade slagit ut. 2 dagar för shopping med ett lågt stående pund, sist jag var här var den runt 14kr och nu stod den i 9.52 – kunde det bli bättre!?

Big Ben London

Big Ben London

Jag var sugen att gå runt och titta i barnaffärerna för att se utbudet om dom hade något intressant som vi inte har i Sverige, det första som slog mig – vart är alla barnaffärer…. Utbudet av butiker i Centrala London har minskat drastiskt sen jag var här sist, dom butikerna som jag hittade hade specialiserat sig på vissa områden istället för att ha det breda och stora sortimentet som är vanligt för en traditionell baby/barn butik.

Barnbutik i London

Efter lite efterforskningar så fick jag reda på vad som har hänt – på bara några år så har en stor del av försäljningen gått över till e-handeln, det är svårt att få reda på en exakt siffra men jag har pratat med en del svenska leverantörer och dom säljer hela 40-50 % av sina produkter till olika engelska webbshopar. Vilken utveckling! Om vi ska jämföra det med Sverige så är det en jätteskillnad – här ligger den totala procenten av baby och lekförsäljningen på ca 3-5% men vi ser att det ökar ständigt vilket jag förstår. Jag shoppar hellre på nätet och får lite mer extratid med min dotter – jag vet oftast vad jag vill ha och behöver, då blir det superlätt att hitta det jag vill på nätet.

Jag kommer ihåg när jag satt hemma med lillan, hon var bara ett par dagar gammal och hungrig. Jag fick inte amningen att fungera, jag satt och gav lillan ersättning samtidigt som jag skulle få igång brösten. Inte hade jag velat gå ut och handla några hjälpmedel i det läget, söndergråten, nysnittad och totalt i brist av sömn. Jag sökte på Allt för föräldrars forum och hittade trådar där andra hade skrivit om vad som hade hjälpt dom, förslag på olika produkter – sökte på webbutiker och hittade tillslut det jag sökte efter, beställde och vips så kom allt hem till mig, vilken lättnad!

Det känns oerhört kul och inspirerade att dra i gång Allt för föräldrars webbshop som ligger helt rätt i tiden. Vi kan inte bara erbjuda rätt produkter till vår målgrupp utan att vi är själva trenden som är på väg upp vilken är en jättestor och rolig utmaning.

Kommentarer
5 Kommentarer till “Trendspaning i London”
 1. Anna skriver:

  Jag har också fått känslan av att britterna är lite längre fram i utvecklingen på e-handeln än oss. Roligt med bloggen!! :)

 2. Katinka skriver:

  London låter helt fantastiskt, har inte tänkt på att vi får så mycket för våra svenska pengar just nu. Det kanske måste bli en helgresa i maj! :-)
  Kan du inte åka på spaning till New York också?

  • ulrikatrendspanar skriver:

   Vår krona står högt så det är bara att passa på att resa! Vi har faktiskt funderat på New York, min man är en inbiten NY Rangers fan och nu har dom gått till slutspel så jag kanske inte behöver övertala honom att vi åker över en helg så han får titta på Hockey och jag kan trendspana lite:)

 3. FruSofie skriver:

  Välkommen till AFFBloggarnas värld, det ska bli kul att få följa dig och shopen!

Lämna en kommentar

annonser