VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nya vindar är här!

Hej på er!

Nu är det dags för det sista inlägget i den här bloggen. Vi kör en rejäl ansiktslyftning av shopp-bloggen och det är bara början om vad som kommer att hända både på vår shop och bloggen – häng med på vår nya resa!

Den nya bloggen som heter Shoppen Tipsar hittar ni om ni klickar er vidare här.

När jag ändå har er på tråden så vill jag passa på att önska er en riktigt trevlig Midsommar och underbar semester!

Kram Ulrika

 

 

Kommentera

Grattis Yvonne till en ny resesäng!

Tack för alla tävlingsbidrag, det var många som ville vinna en fin BABYBJÖRN resesäng. Tävlingen gick som vanligt ut på att ni skulle fråga på frågor och komma med ett bra tips.

Frågorna som ni skulle svara på var:

1) Hur mycket väger BABYBJÖRN Resesäng Light? Svar 5kg inkl transportväskan

2) Hur länge kan du använda BABYBJÖRN Resesäng Light? Svar från  nyfödd till ca 3år

3) Vilka mått har sängen när den är utfälld? Svar 82 x 112 x 64 cm

Förutom frågorna så skulle ni komma med ett tips, och det var vad är ert bästa tips för att få barnen att sova borta.

Jag fick som vanligt in MASSOR med bra tips. Dom flesta kom med det viktigaste av allt och det är RUTINER, ha samma rutiner som hemma så kommer det att gå bra. Ett annat bra tips är att ha gamla ”insovda” sängkläder så barnen känner igen lukten.  Tryggheten man får av lukten, mjukisdjur och kanske en fin melodi är riktigt bra tips det också.

Som alltid är det vårt att välja en vinnare – men vi har valt ut en som kom med ett bra tips, här kommer det vinnande bidraget och vi säger GRATTIS till Yvonne som har vunnit en BABYBJÖRN resesäng till ett värde av 2195kr.

1. 5 kg inklusive transportväskan.
2. Från nyfödd till ca 3 år.
3. Måttet på sängen är: 82x112x64 cm

Tips för att få barnet att sova på resan. Det ena är rutiner som många har nämnt och att ha med saker som barnet känner igen hemifrån, kudde, täcke, etc. Men framför allt, om man ska till exempel använda resesäng på resan eller en särskild vagn eller liknande så låter jag barnet sova i det redan hemma. Om man lägger barnet lite då och då, och framför allt innan resan i resesängen istället för vanliga sängen så vänjer hon sig vid den redan hemma och känner sig mycket tryggare.
Tänk själv när ni byter säng, till och med som vuxen känns det inte ”helt bra” i den nya sängen, madrassen etc.’

Grattis än en gång!

Ulrika

Kommentera

Premiär på Gröna Lund!

Igår var det premiär för Karma att vara på Gröna Lund, och vilket premiärväder vi fick!!

Karmas bästa kompis hade vunnit inträde och åkband i en tävling som McDonald´s hade anordnat och snäll som hon var så bjöd hon in mig och Karma:). Det var Ronald McDonald Klubbdag och massor av glada vinnare fick ha Gröna Lund för sig själva i 2 timmar tills det öppnade för allmänheten.

Karma och Vilda (och deras mammor:) hade en underbar dag med mycket skratt och skoj och såklart sockervadd, ett måste tydligen enligt Karma. Hon hade aldrig ätit det förut med sett att det äter man när man är på tivoli.

Karma startade lite lugnt med karusellåkning på en häst som hon döpte till Rosa:).

Karma startade lite lugnt med karusellåkning på en häst som hon döpte till Rosa:).

Sen var det full rulle i Nyckelpigan - undrar om det var jag eller Karma som hade roligast hahaha

Sen var det full rulle i Nyckelpigan – undrar om det var jag eller Karma som hade roligast hahaha

Sen var det sockervaddsätning på agendan - Karma och Vilda supernöjda!

Sen var det sockervaddsätning på agendan – Karma och Vilda supernöjda!

Supertack Vilda för en kanonkul dag!

Ulrika & Karma

 

 

Kommentera

Årets leksak är utsedd!

Varje år utses årets leksak av en jury. Årets leksak har utsetts sen 1961 och det är en stor eloge att få det priset i leksaksbranschen.  Juryn består av kunniga personer från detaljistledet i branschen. Leksaksbranschen brukar offentliggöra vinnaren senare på året ganska nära julhandeln börjar, i år har det beslutat att offentliggöra det redan nu vilket är superkul.

Årets Leksak 2013 är:

Disney Infinity

Juryns motivering: Infinity ger alla stora och små barn möjligheten att leka med sina favoritkaraktärer från Disney på ett helt nytt sätt.  Varje karaktär har sin värld, men de kan även hälsa på i varandras. Vem är snabbast av Blixten McQueen och Mr Incredible? Och vilket te väljer Jack Sparrow när han fikar hos Askungen? I takt med att nya karaktärer släpps så kommer oändliga möjligheter till lek på ett helt nytt sätt att skapas. Det är endast fantasin som kommer att sätta gränserna.

Disneys motivering: Disney Infinity kombinerar leksaker med spel på ett nytt sätt där olika välkända figurer och världar från Disney Första gången kan samlas i en och samma spelvärld, över alla relevanta format på marknaden. Spelaren har möjlighet att skapa sina egna världar, äventyr och spel med hjälp av en myriad av innehåll.

Förutom Årets Leksak så har även vinnare i 4 kategorier utsetts: Småbarn, Förskolebarn, Skolbarn och Årets innovation.

Årets Småbarnsprodukt:

Lekstubben ”Nordic Light”

 

Juryns motivering: På ett enkelt och roligt sätt kan de små barnen lära sig mer om våra Nordiska djur. Djuren är väl anpassade till små händer och kommer i en stubbe som passar lika bra till lek som till förvaring.

Rätt starts motivering: Lekstubben har blivit otroligt populär. Det är en ganska ny typ av produkt som förenar uppsättningen av fem mjuka djur, i fantastisk kvalitet, där själva formen att de bor i en stubbe gör den till en tydlig babyprodukt, tillsammans med att djuren är små. De är löst stoppande vilket gör dem mycket mysigare och bättre anpassade till små babyhänder än många mjukdjur som finns på marknaden.

Årets Förskolebarnsprodukt:

Disney, Sofia Royal Castle

 

Juryn motivering: En helt ny värld öppnar sig för Sofia när hennes mamma gifter sig med kungen.  I detta fantastiska slott kan man följa Sofia i balsalen, i hennes rum eller glidandes nedför trappan. Återupplev äventyren från tv-programmet om och om igen. Disneys senaste tv-satsning har redan vunnit många mindre barns hjärtan och vi är säkra på att många fler barn kommer att få lära känna Sofia framöver.

Norstars motivering: En ny Disney-prinsessa är här – Sofia. En helt vanlig liten tjej som hamnar i en alldeles ovanlig tillvaro när hennes mamma gifter sig med kungen och plötsligt så förändras Sofias tillvaro helt. Sofia får hjälp av tre feér genom den Kungliga utbildningsskolan. Sofia får lära sig att se ut som en prinsessa vilket inte är så svårt men att uppföra sig som en prinsessa måste komma från hjärtat. Det är en fantastisk serie med mycket vänlighet, generositet, lojalitet, ärlighet och stilighet. Produkterna på Disneys Sofia speglar de söta karaktärerna och seriens innehåll på ett riktigt bra sätt. En ny prinsessa är född!

Årets Skolbarnsprodukt:

Turtles Basic figures

 

Juryns motivering: Äntligen är de tuffa sköldpaddorna tillbaka. Alla fyra Turtles är redo att återigen ta upp kampen mot de onda makter som återigen härjar i New York.  Ett välbeprövat koncept med stöd av både tv och biofilm gör att Turtles kommer att ligga högt på många barns önskelistor i år.

Norstars motivering: Turtles är tillbaka mer Pizzasugna än någonsin och är här igen för att bekämpa brottsligheten. Teenage Mutant Ninja Turtles, förkortat TMNT eller bara Ninja Turtles, ofta kallat enbart Turtles, är en amerikansk serie som handlar om fyra figurer som, precis som namnet anger, är tonåringar (Teenage), mutanter (Mutant), ninjor (Ninja) och sköldpaddor (Turtles). Deras förnamn kommer av fyra renässanskonstnärer: Donatello av Donatello, Leonardo av Leonardo Da Vinci, Michelangelo av Michelangelo Buonarroti och Raphael av Raffaello Sanzio, vilka de har fått av sin mästare Splinter, en muterad råtta.

Turtles har sedan 1984 när de lanserades varit med och bidragit god omsättning i leksakshandeln. Nu 2013 ser det på förhand ut som vi har ett par år framför oss igen med en mycket stark insats från våra vänner Turtles. Lanseringen 2012 i USA gick långt över förväntan även om de lagt en aggressiv plan. I England ligger just nu Turtles som nummer 1 på topp 10 försäljningslistan över mest sålda varumärken i värde.

Vi ser med stor spänning och tillförsikt fram emot Turtles ”street date” den 17/5!

Årets Innovativa leksak

Mindstorms, Lego

 

Juryns motivering: LEGO har uppdaterat sin populära Mindstorms och den kan nu kopplas ihop med både mobil och surfplattor. Roboten som har många innovativa funktioner kommer att inspirera många kreativa barn till att både bygga och programmera. Lego visar återigen sin styrka i att vidareutveckla sina produkter för att fortsätta att fascinera nya generationer av klossbyggare.

Legos motivering: Nya Lego Minstorms är en innovativ teknologisk produkt och den mest avancerade produkten i Lego Gruppens historia. Den nya Lego Mindstorms går att koppla till din mobiltelefon, surfplatta, dator och har funktioner som t.ex. röststyrning via din telefon eller surfplatta. Roboten kan hämta föremål, lära sig kommandon, skjuta iväg kulor och andra spännande funktioner. Barnen skall kunna anpassa och personifiera sin robot precis som de vill ha den. Lego Mindstorms skall vara en inspirerande och kreativt framlockande produkt med en ny generations byggande och programmering!

 

Viken är er favorit? Min och Karmas är klar – såklart är det Sofia Royal Castle:)

Trevlig helg!

Ulrika

 

Kommentera

Snart är solen här på allvar, glöm inte att skydda dig!

Äntligen är solen här!

Efter låååång tid i mörker och inomhus så får vi äntligen komma ut och njuta av solens härliga strålar. Men solens strålar kan vara farliga, speciellt UV strålarna och därför är det viktigt att skydda sig och sina barn ordentligt. När barnen är riktigt små ska dom inte bli insmörjda med solskyddskräm och då är solskyddskläder enda lösningen.

När barnen blir större så skyddar solskyddsläderna fortfarande lika bra om inte bättre än solskyddskräm då man inte behöver vara orolig att krämen har skavt bort, eller man har smörjt för lite. Vi har åkt utomlands varje år sen Karma var runt 1 år, vi har alltid haft solskyddskläder och kompletterat med solskyddskräm – oslagbar kombination enligt mig.

Karma på stranden i Thailand med Tuxer solskyddsdräkt.

Karma på stranden i Thailand med Tuxer solskyddsdräkt NU till kampanjpris i shoppen 199kr (349kr)

Karma har aldrig bränt sig (peppar peppar) och enligt forskning som har gjorts så är det större risk att få hudcancer när man blir äldre om man bränner sin hud i ung ålder. Så skydda era barn ordentligt!

Men det är inte bara positivt med solskyddskläder – man måste ”ta hand om dom” på rätt sätt så skyddet håller sig. Det har visat sig att vissa kläder har efter användning och tvätt  har solskyddsfaktorn på kläderna sjunkit från 50/40 till 10 vilket motsvarar en vanligt t-shirt.

Dom flesta solskyddskläder har en solskyddsfaktor (Ultraviolet Protection Factor) på 40 till 50 UPF eller mer. Det man ska komma ihåg är att det är nya kläder som inte har varit tvättade och ett osträckt material. Så fort man sätter på sig plagget så sträcks plagget och det blir påfrestningar när barnet leker, badar m.m.

Testfakta har låtit testat ett flertal märken med solskyddskläder (klicka här för att läsa hela artikeln) och då har kommit fram till den här sammanställningen:

 

Det man kan se här av det här testet är att man ska ha koll på vilka solskyddskläder man köper så man får det man betalar för. Vi har både Zunblock och Smiling Shark i shoppen, dom har fått bra testresultatet. Ett litet tips som jag kan ge er är att köp större kläder än vad barnet är, då blir skyddet bättre då tyget inte töjs i onödan.

Hoppas ni alla får en underbar sommar med mycket sol och värme!

Ulrika

 

 

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna