Just hemkommen från Palma där jag nu är lycklig ägare av en jättefin lägenhet i Santa Catalina – känns helt overkligt och så fantastiskt roligt! Jag startade resa till Palma för några år sedan men tidningen Taras hälsoresor och har sedan börjat jobba mer och mer på Mallorca. För ett år sedan gjorde jag ett nytt matkoncept för Hotel Tres och fick den roliga uppgiften att ta fram hela menyn som skulle vara hälsoinriktad samt Skandinaviska tapas!
Nu har jag ännu en anledning att resa till Mallorca oftare – min egna lägenhet!
Vart reser ni på semester?
Kommentera
I dag var det premiär för min första medverkan på ”Efter tio” med Malou och jag kommer att vara där lite då och då i fortsättningen. Nästa gång blir redan nästa vecka den 6 feb och då blir det ÄGG som tema!
I dag fick jag träffa Micke som är PT och har ett stort engagemang (precis som jag) att hjälpa människor att hitta en hälsosam livsstil.
Jag lagade upp 4 enkla kickstartrecept och dessa hittar ni recept på nedan. Snabba, nyttiga och lättlagade recept som passar utmärkt till en kickstart! Tonfiskröra med curry och äpple, Champinjonomelett, Parmaskinka och pesto och en sjögräsnudelsallad med grönsaker.
Tonfiskröra i salladsblad – 2 portioner (275 kcal per portion)
1 burk naturell tonfisk
1 grönt äpple
½ röd paprika
10 cm purjolök
2 msk majonnäs
½ dl gräddfil
½ msk curry
Salt och svartpeppar
Romansallad
Häll av tonfisken och lägg i en skål. Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Servera tonfiskröran i salladsblad.
Plocksallad – ta vad du har hemma…(623 kcal per portion)
2 dl blandad sallad
4 skivor skinka t ex Serrano
1 bit mozzarella eller fetaost, 125 g
½ gul paprika
4 körsbärstomater
1 msk grön pesto
2 msk valnötter
Lite balsamico
Lägg sallad i en lunchlåda. Rulla ihop skinka och lägg på sidan. Skiva osten och paprikan och lägg bredvid. Lägg ner några tomater och oliver. Toppa med en klick pesto och lite valnötter. Ringla lite balsamico över.
Omelett med spenat och champinjoner – 1 portion (507 kcal per portion)
5 stora champinjoner
½ röd lök
1 msk olivolja
2 nävar bladspenat
2 ägg
salt och svartpeppar
50 g fetaost
Skiva champinjoner och rödlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn svamp och lök några minuter. Vispa ihop äggen i en skål och strö på salt och peppar. Häll över äggsmeten och stek på medelvärme tills omeletten är fast. Smula över ost och servera.
Sjögräsnudelsallad med grönsaker – 1 portion (288 kcal per portion)
100 g sjögräsnudlar
50 g sockerärtor
1 morot
10 cm gurka
½ röd paprika
2 msk hackad färsk koriander eller mynta
Dressing:
1 msk rostade sesamfrön
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk riven vitlök
2 msk soja
1 msk ketjap manis
1 tsk sesamolja
lite limejuice
svartpeppar
Skölj sjögräsnudlarna och lägg i en skål. Strimla alla grönsaker och lägg i skålen. Blanda ihop dressingen och häll över salladen. Blanda om och toppa med färsk, hackad koriander.
KommenteraFöreläsningssuccén fortsätter och jag får nästan nypa mig i armen. Igår kväll gjorde jag entre till ännu en fullsatt föreläsning och fick förmånen att inspirera 150 personer i Bonnierhusets vackra lokal Ljusgården. Så tacksam över alla härliga människor som jag träffat dom sista veckorna…..
Redan nu planerar jag för en Höst föreläsningsturné och funderar på vilka städer som jag skall lägga i fokus. Här tar jag gladeligen emot ditt tips ? Vilka städer tycker Du att jag skall besöka i höst ?
Imorgon bär det av till Visby och Novi Resort för sista föreläsningen för denna gången. Dessvärre är det slutsålt även där, men då Gotland ligger mig varmt om hjärtat så kommer det garanterat att bli en repris här framöver.
Som du kanske redan vet så driver jag sommarrestaurangen ” Hemma Hos Ulrika” på Gotland, ligger i Rone, ca 45 min från Visby, så om du är i krokarna i sommar så kom gärna och besök mig 🙂
HÄR hittar du öppettider och mer info om mitt underbara Gotland.
Hela förra veckan var jag och mina 2 kollegor Helena och Tanja på resande fot och körde runt i Sverige! Min föreläsningsturne har varit så populär att det är slutsålt i varje stad och det visar ju att vi måste ordna en ny – och då med större lokaler! Det är så himla roligt att träffa mina kunder ute i landet och om ni visste hur många framgångshistorier jag får lyssna på – människor som har provat Ulrikas Kickstart!
Denna veckan föreläser jag i Stockholm för 150 pers och i Visby för 100 pers! de ska bli inspirerade att hitta motivationen, lusten och glädjen att kickstarta.
Samtidigt denna veckan har mina ”Kickstartsägg” hamnat i flera affärer – främst ICA i Sverige. Förpackningen är så himla söt och jag inspirerar med goda kickstartsrecept i kartongerna och i ett recepthäfte. Vi har varit på ICA Maxi Jönköping, Alingsås och Malmö förra veckan och denna veckan blir det demo på ICA Maxi Visby på fredag!
Hoppas att vi ses! Hälsingar Ulrika
KommenteraI dag har jag gjort ett matreportage och lagat lite olika pizzor. Jag har tagit fram olika recept på pizzabotten som är glutenfria och med lågt kolhydratsinnehåll. Är alltså perfekt när man följer LCHF!
Önskar dig en härlig helg och njut denna pizza i helgen – hälsningar Ulrika
Lax och pepparrotspizza – 1 pizza
1 ½ dl riven mozzarella
¾ dl mandelmjöl
2 msk färskost pepparrot
1 ägg
1 tsk fiberhusk
Topping
Resten av förpackningen av färskost pepparrot, 125 g
½ paket mozzarella
½ rödlök
50 g sockerärtor
4 skivor rökt lax, ca 75 g
Lite rivet citronskal
Svartpeppar
Dillkvist och citron
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop ingredienserna till pizzabotten och bred ut på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min. Ta ut och låt svalna 10 minuter. Bred över resten av pepparrotsosten. Skiva löken och lägg över pizzan. Skiva mozzarellan och lägg över. Strimla sockerärtor och lägg över. Strö på svartpeppar och sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Lägg på laxskivor, citronzest och lite dill. Pressa gärna citronsaft över.
I dag har jag lagat många rätter för tidningen ALLAS och är inne på Påsknumret som kommer senare i vår. Så håll utkik! Då blir det glutenfri citronkaka med maräng utan socker, saffranspannacotta och mangomousse så ett tips är att börja prenumerera på ALLAS!
Kommentera