VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Gran Canaria, Puerto Mogan

Hej och välkommen till Solen 🙂
Det är nämligen just här som jag befinner mig, närmare bestämt på Gran Canaria i Puerto Mogan.

Det är ännu en av våra härliga resor som jag och Thor Foseid från Norge anordnar och jag kommer att befinna mig här under totalt två veckor, med två olika gäng. Thor ger föreläsningar varje dag, och lär ut mycket mer om näringslära än man kan föreställa sig. Och jag kommer att inspirera och lära ut hur man enkelt lagar hälsosam mat. Man får laga både frukost, lunch och middag på plats och till sin hjälp har man mina recept och handledning.

Vi kommer att gå på en shoppingtur och vända och vrida på förpackningar och lära oss vad vi ska stoppa i vår varukorg. Jag kommer också att föreläsa om hur man lyckas nå sina mål samt inspirera att få till en hållbar, hälsosam livsstil.

Den här resan är en av våra enklare resor men även den mest personliga. Casa don Juan är ett litet, enkelt och intimt lägenhetshotell som har sin charm. Vi hyr hela hotellet och har det för oss själva. Det finns en pool under ett soltak och ett litet poolområde där man kan njuta av sol ifrån förmiddagen till eftermiddagen. Alla rum har terrass eller balkong, kök för matlagning och badrum med dusch. Hotellet ligger ca 15 minuters promenad från stranden. Vägen som leder till stranden är en mysig promenad på en stor gågata med små butiker. Nere vid stranden finns massor med restauranger som erbjuder god mat och fin utsikt över havet.

IMG_8297 IMG_8296 IMG_8295 IMG_8298 IMG_8300

Extra glad är jag över att min fina vän Anne är med på denna resan. Vi har känt varandra i många år och följt varandras väg genom livet….
Anne brinner även för Meditation o Yoga och bjuder våra medresenärer på härliga lugna stunder.
IMG_8299 IMG_8301

Mina föreläsningar hålls utomhus då vi alla vill passa på och njuta av den sköna värmen:)

Vi anordnar ca 4-6 resor per år och
HÄR på hemsidan kan du hålla dig uppdaterad.

Vi hörs!

Kommentera

Den årliga Noppegolfen

För tredje året i rad fick jag den stora äran att leverera hälsosam mat till årets mest uppmärksammade golfevent ” Noppe Golfen” på Fågelbro Golf klubb. Jag känner mig så hedrad och varm i hjärtat över att den skrev i verket trots omständigheterna med Noppes tragiska bortgång. Noppe var en av de mest generösa och roligaste personer som jag träffat och vi hade många härliga möten genom åren. Han är verkligen såå saknad!
Dagen till ära höll styvsonen Leonard ett fint välkomsttal till alla golfentusiaster och gemenskapen blev varm och gemytlig. Noppe kommer för alltid att leva vidare i våra hjärtan!

Dagen bjöd på Strålande Sol och 27 grader varmt! Äntligen verkar sommaren vara här….:)

07:00 samlades detta sköna team för att fixa frukost och lunch till dagens golfare.
Från Vänster, Jag , Caroline, Sofia och Tanja

IMG_8187

Frukost bestående av grov smörgås med ost och skinka, Yoghurt med hemmagjord granola och så var jag ju tvungen att bjuda på en shot med ingefära, citron och cayennpeppar ( stark som tusan:). Denna shot finns med i mitt nya program JUICING som blivit mycket populärt, kika in HÄR om du är sugen på att läsa mer om denna kurs.

IMG_8190IMG_8191IMG_8192

Leonard tillsammans med Kickstart brudarna:)IMG_8182

Jag skall erkänna att jag blev lite starstrukt när jag mötte denna underbara tjej nedan. Mina damer och herrar låt mig presentera vår kvinnliga golf världsmästarinna Sandra Carlborg;) Sjukt duktig och sååå trevlig!
Här tillsammans med min kollega och bloggkollega Tanja Fylking

IMG_8196IMG_8198

Team Ulrika Davidsson;)

 

IMG_8199

Alltid lika glada ”Kicken ” livade upp stämningen i tjejligan .

IMG_8209IMG_8210

Denna roliga dag slutade med en lika rolig kväll då det bjöds på middag på Opera terassen:)
Fick dock bli en tidig kväll hem då planet till Palma lyfte 06:00 nästkommande morgon.
Kung på natten kung på dagen 🙂
Vi hörs!
Ulrika

 

Kommentera

Fotografering och Juicing

Nu mina vänner är NYA kursen Juicing i full gång och jag måste verkligen säga att jag är så glad över den respons som denna kurs har fått. Massor av positiva mail har rullat in och även om jag inte hunnit svara alla så skall ni veta att jag alltid läser dem:)
Idag har det varit fotografering och filmning av hur jag gör Juicen som innehåller Citron, Ingefära, Cayennepeppar, honung och lite vatten. Så god och framför allt så gör den såå gott inombords.
Vill du veta mer om just denna kursen så kan du gå in HÄR, för endast 159 kr får du tillgång till alla enkla recept och coachning av mig online.

IMG_0930 IMG_0931 IMG_0932

Skulle det mot all förmodan vara så att man blir lite hungrig dessa dagar så rekommenderar jag en liten Selleri att knapra på 🙂

Följ mig gärna på Instagram #ulrikaskickstart och på # kostradgivareulrikadavidsson

Vi Hörs 🙂

Kommentera

Möte med norska prinsessan och en härlig spahelg!

IMG_0662 IMG_0715

I helgen var jag inbjuden att föreläsa på norska TARAS läsarhelg i Strömstad! Jag åkte ner i fredags och checkade in på ett jättefint hotellrum på Strömstad Spa. Vädret var strålande och Strömstad visade sig från sin vackraste sida!

Det var så trevlig helg med många möten, b la föreläste den norska prinsessan Märta Louise om av vara född känslig eller sensitiv som det heter på Norska. Vi passade på att byta böcker och det ska bli spännande att läsa hennes och Elisabeths bok.

Jag träffade förstås chefredaktör Torunn och jag hoppas att vi kan göra ett bra samarbete i framtiden så att även Norrmännen ska få ta del av mina Kickstartskurser på norska!

IMG_0743

Jag njöt av hotellets spaavdelning, goda skaldjur i solen och härliga promenader längs havet!

Tack Tara för att jag blev inbjuden till er trevliga läsarhelg och hoppas att vi ses snart igen!

Hälsningar Ulrika

IMG_0732 IMG_0727 IMG_0722

IMG_0713

IMG_0695 IMG_0686 IMG_0666

Kommentera

En fantastisk hjälpreda i köket!

Bilen är fullpackad och jag rattar nu mot Västkusten med Strömstad i sikte. Här skall jag tillbringa helgen tillsammans med Norska tidningen TARA och hör och häpnad även tillsammans med Norska Prinsessan Märtha Louise . Berättar såklart mer om detta efter helgen 🙂

IMG_7807

Däremot måste jag bjuda dig på lite bilder och inspiration från gårdagens möte på Bosch huvudkontor.
Det var jag och kollegan Tanja Fylking  som dagen till ära fick en introduktion av Bosch nya maskin Autocook. Kan efter gårdagens besök säga att denna maskin kommer att bli min nya hjälpreda i köket. Så smart och så genialt!
Bosch lanserar  inom kort den första autopiloten ”Autocook” och jag
kan med glädje säga att denna maskin bland annat kommer att ersätta såväl kastrull och gryta som stekpanna och ugn och kan därtill fritera, tillaga sous vide och slow cook.

IMG_7790

Härliga Piia introducerade nyheten för oss och  tillsammans lagade vi enkelt en underbart god sparris risotto.

IMG_7791 IMG_7793

Vi fräste löken, hällde i ris, vin, vatten och lite buljong. På med locket och sedan sköter maskinen resten. Den piper till när det är dags att lägga i sparris och parmesanost. Vi pratar vidare några minuter och vips så är det klart! Du behöver inte ens röra om då tryckkokningen göra att det inte behövs.
Du fixar alltså ALLT i en och samma kastrull och har en supergod och perfekt risotto på mindre än 30 min.

IMG_7795 IMG_7797 IMG_7800 IMG_7801 IMG_7803

Jag blev väldigt imponerad över  denna  maskin och kommer under en tid framöver att testa dess olika funktioner.  Jag kommer också att återkomma med mer info om inköpsställe och priser inom kort.

Trevlig Helg 🙂

 

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna