Det var så roligt att öppna ladan för denna sommaren och det är den 5:de sommaren som jag håller öppet! Jag lagar en meny varje kväll och förra veckan var det Italiensk buffé en kväll och sedan gjorde jag en grillkväll samt en kväll med god torsk på menyn. Många gäster som jag har tycker att det är skönt att slippa välja och bara bli serverad en middag – ungefär som du är hembjuden till en vän – Det är ”Hemma hos Ulrika”
Denna vecka är det följande teman på menyn:
ONSDAG – Gotländska smaker i sommarkvällen
TORSDAG – Raw Food buffé samt grillad lax
FREDAG – Trädgårdsmeny med fina fisken
Om ni vill läsa mer om mitt ställe så kika min hemsida www.hemmahosulrika.se
I söndags var jag inbjuden på invigningen av Almedalen och det var verkligen en fest med en massa folk! Jag träffade förstås landshövdingen samt en del politiker. Bland annans fick jag med mig Per Schlingmanns nya bok som jag nu har påbörjat!
Kommentera
I lördags ordnade jag bröllop i ladan och det är verkligen en dröm därinne när det är fint dukat och blommor överallt! Johanna Ekesiöö och Anders Wollgård gifte sig och det blev en fantastisk fest! Nästan 100 gäster som firade brudparet denna dag.
Jag bjöd på snittar och bubbel på gården och sedan fick gästerna en klassisk toast skagen! Till varmrätt gjorde jag en ugnsbakad torskrygg med serranoströssel, ramslöksaioli, gotländska rotfrukter, sparris och lite granatäpple.
Alltid lika härligt med bröllop…
Hälsningar Ulrika
Kommentera
Nu är sommaren här för min del – men inte sommarlov utan sommarjobb! Varje sommar öppnar jag min lada ”Hemma hos Ulrika” och håller öppet 3 kvällar i veckan (ons, tors och fre) och lagar ”Ulrikamat” till ca 80 gäster per kväll! Det är min 5.de sommar och jag älskar inte bara Gotland utan Rone där jag bor och där restaurangen ligger! Vill ni komma och besöka mig så kolla in programmet på www.hemmahosulrika.se
Nu har jag precis landat på Gården och det är dags att städa och göra fint! I gå hade jag Erica från Kickstartskontoret med mig och vi fick hjälp av Lina som kommer från Syrien och har bott här 2 år. Här en paus i solskenet med en Grön Smoothie som var alldeles ljuvlig (spenat, banan, mango, ingefära, apelsin och mynta)…
På lördag är det bröllop i ladan så nu ska vi jobba på att göra denna dag fantastisk för Johanna och Anders som gifter sig! Jag var på Johans Växthus i När och köpte massor med vackra blommor som ska pryda ladan ute!
KommenteraJa! då var jag tillbaka i Sverige efter två härliga veckor på Gran Canaria. Det har verkligen varit så roligt med alla trevliga möten som dessa veckor har bjudit på och jag ser redan framemot nästa resa. Troligen blir det i Oktober men jag återkommer om detta så snart allt är 100% klart.
Här hemma är det mycket som skall fixas med, det skall firas student i familjen och förberedelserna är redan i full gång. Mina barn är ju minst sagt bortskämda med mammas mat så självklart blir det mina egna recept på studentbuffen. Jag kommer bjuda på lite bilder från helgens firande och om du vill ha min matinspiration så testa gärna mitt nya matforum Ulrikas Hälsokök HÄR.
Medans regnet piskar mot kontorets fönster så sitter jag och små ler. Öppnade just upp ett roligt mail från Marcus som är marknadschef på KRONÄGG. Han skicka bilder från deras lager där 200 000 äggkartonger al la ”Ulrika Davidsson” just anlänt. Snacka om en rejäl egoboost 🙂
Under vecka 26-32 i Sommar så kommer dessa äggkartonger tillsammans med härliga Picknick recept att finnas i ca 3-400 butiker runt om i vårt avlånga land.
Befinner mig fortfarande på härliga Gran Canaria och i Lördags så vinkade jag hejdå till veckans deltagare. En ny grupp anlände senare under Lördagen och nu är det full fart med matlagning, yoga och härliga äventyr igen.
Det är verkligen roligt att intresset för våra Hälsoresor är så stort och jag smider redan nu planer på nya spännande resor.
På kontoret hemma lyser flitets lampa där kollegorna arbetar för fullt , fick just några bilder från min kollega Caroline där hon bjuder på ett härligt recept på Örtolja. Detta recept och mycket annat roligt, nyttigt och enkelt hittar du i vårt NYA forum HÄLSOKÖKET.
Denna oljan är en perfekt gåbort present 🙂
Örtolja med rosmarin och timjan
4 dl olivlja av god kvalité
1 citron gärna ekologisk
1 kruka timjan
1 kruka rosmarin 6 vitlöksklyftor
Häll ner olivoljan i en glasflaska. Tvätta och skala citronen och lägg ner den tillsammans med hela kvistar av örterna och hela vitlöksklyftor i oljan.
Låt oljan stå en vecka eller tills den får smak.
Låt fantasin flöda och lägg ner de smaker du själv gillar!
SOLSKEN FRÅN MIG 🙂
Kommentera