VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ah, nu tror jag att jag lyckats ändra till mitt namn!

Gör ett nytt försök – om du vill skriv in din fråga om GI-metoden och vår nya bok här så svarar jag så snart jag kan!

Ha en underbar dag!

Kommentera (32)

Frågor om GI-metoden?

Jag vet att många har frågor om GI-metoden, och säkert också om boken 6kilo på 6 veckor. Därför tänkte jag lämna öppet för en allmän ”frågestund”.

Detta är alltså Ola Lauritzson som skriver (måste lära mig hur jag byter ”namn” i inlägget). Ulrika hälsar till er alla. Den lyckosten är på semester i Oman och har det säkert alldeles underbart!

Kommentera (34)

Nu är julen avklarad!


I år gjorde jag ett fantastiskt gott julbod – faktiskt det godaste jag har gjort! Jag gjorde också lagom mängder av allt och serverade julbordet på ett annat sätt än jag brukar. Istället för ett stort julbord så delade jag upp det. När gästerna kom fick de en ”julig drink” med tranbärsjuice, vodka, Cointreau, soda, lime och is. På glaset hade jag lagt mitt hembakta fänkålsknäcke och 4 olika röror med anjoviscréme, rökt lax med senapscréme, en rödbetsskiva med getostmousse och en röra med renkött och pepparrot.

Efter lite femkamp var det dags för en silltallrik med 3 sorters sillar som jag hade lagt in själv – apelsinsill, senapssill och currysill. Efter den tallriken hade jag gjort en tallrik med ett ”smörrebröd” med saffranscréme och räkor och ett glas med dillmarinerad fänkålsskivor, rökt lax och hovmästarsås. Efter dessa tallrikar var det dags för det vanliga julbordet med sesamgriljerad skinka, köttbullar, rödbetssallad, Janssons och prinskorv.

Mycket är enligt GI men inte allt – vissa vill fortfarande ha Jansson…

En mätt och belåten Ulrika somnade sött efter julklappsutdelning och spel med familjen denna julaftonskväll!

Kommentera (1)

Längdskidåkning

Den här veckan har jag plockat fram min längdskidåkningsutrustning! Jag och min dotter Ebba tog en tur i onsdagskväll i det upplysta spåret i Enebyberg. Det var helt magiskt att åka i spåret på kvällen och se alla snötäckta granar och andas in den friska luften – det är då man undrar över varför det inte är fler i spåret en så härlig kväll???

Jag älskar verkligen vintern, den friska luften och den vita snön. I år står långfärdsskridskor högst upp på önskelistan! Eftersom vi bor nära Edsviken i Sollentuna så har vi en fantastisk skidåkning på isen under vintern. Har ni inte provat denna sport så är det verkligen dags nu när vi har så fina vintrar i Sverige!

Ha en skön aktiv helg i vintersverige!

Kommentera (1)

Chokladpannacotta med clementingelé

4 portioner

1 vaniljstång

3 gelatinblad

5 dl grädde

2 clementiner

2 msk agavesirap (kan uteslutas)

75 g mörk choklad 70%

Gelé

2 gelatinblad
1 clementin
1½ dl färskpressad apelsinsaft

Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och fröna. Pressa clementinerna och tillsätt saften och agavesirap.  Bryt chokladen och låt den smälta i grädden. Lägg i gelatinbladen och blanda om. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas. Ställ kallt i minst 2 timmar.

Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten i 5 minuter. Skala clementinen och skär den i fyra tunna skivor. Lägg skivorna på pannacottan. Koka upp apelsinsaften och ta därefter av den från värmen. Lägg i gelatinbladen och häll gelén över pannacottan. Låt stå kallt i ytterligare 1 timme.

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna