VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

I dag bakar jag bröd!

I morse var jag på gymmet redan kl. 7 med min man och vi körde ett cykling puls pass på 45 minuter. Underbart efter men lite jobbigt att ta sig ur sängen så tidigt! Men som sagt man ångar sig aldrig efteråt…

I dag bakar jag bröd och gör ett favoritbröd som inte innehåller något mjöl. Det här brödet passar utmärkt som mellanmål, till frukosten eller till en soppa.

Fröbröd med morötter – 8-10 st

½ kg morötter

2 dl mandel

2 dl solrosfrön

2 dl pumpafrön

1 dl linfrön

4 ägg

Dekoration: pumpa och solros

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål. Mixa alla frön tillsammans med 3 dl rivna morötter. Blanda ner allt i skålen med morötter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop. Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper. Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter. Brödet får utmärkt att frysa.

Kommentera (87)

Annons

Träningsmotivation

Även om man är ”hälsoguru” behövs inspiration. Just nu försöker jag motivera mig själv att springa 10km (som jag lovade mig själv i morse). Känns det inte alls lockande…

Vad brukar du göra för att motivera dig själv när det känns tungt?

Kommentera (3)

Annons

Kardemummamuffins!

Nu har jag varit på spinning på gymmet – jätteskönt! När man tränar så mår man verkligen bra. det är ju också en förutsättning om man vill gå ner i vikt lite snabbare också. Har ni kommit i gång med träningen?

När jag kom hem bakade jag kardemummamuffins med mandelmjöl – de blev lite för goda! Jag använder vanlig sötmandel som jag mixar till ett mjöl och bakar med. Dessa muffins är kolhydratssnåla men ska inte ätas för mycket av.  Jag använder kokosfett i som man köper på hälsokosten eller beställer på nätet. Man kan använda samma mängd smör också om man inte har kokosfett hemma. I dag bakade jag med honung men ofta använder jag Sukrin (finns på hälsokosten) som är ett socker som inte påverkar blodsockret (GI=0). Njut av en muffins med en god kopp te och frys in resten. Max 1 per vecka!

Kardemummamuffins med mandelmjöl – 5 st

200 g mandlar

2 tsk kanel

1 msk kardemumma

1 tsk bakpulver

1/2 dl kokosfett (extra virgin)

1/2 dl honung eller sukrin

2 ägg

Topping: pumpafrön

Sätt ugnen på 200°C. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matbredare. Blanda mandelmjölet med kanel, kardemumma, bakpulver och kokosfett. Rör ner honung eller sukrin. Vispa äggen poröst och blanda ner i smeten.  Fyll muffinsformarna till hälften med smet och toppa varje muffin med pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Kommentera (9)

Annons

Skön dag framför mig!

Att arbeta hemifrån är det bästa jag vet! Tänk vad mycket tid jag sparar på att inte behöva åka till ett jobb, inte behöva sminka mig och fixa till sig och bara kunna gå ner till köket och äta min egna hälsosamma mat! Bättre kan det inte bli. Sitter nu i fåtöljen och skriver på min dator, ser på ”Efter tio” och dricker en kopp chaite.

I dag svarar jag på mail och fixar lite administrativa saker men ska vid lunchtid åka till gymmet och gå på ett cykling pulse pass. I eftermiddag ska jag baka mandelmuffins med kanel och kardemumma (lägger upp receptet här i em). Dessa mandelmuffins är så goda och nyttiga! Brukar äta en muffins till fika då och då och då är det perfekt med kolhydratsnåla muffins som man kan ha i frysen.

Nu är jag nyfiken på hur det går för er? Är det någon som har gått ner något kilo?

Hälsningar Ulrika

Kommentera (21)

Annons

Förlagsmöte med nya idéer!

I morse fick jag gå upp tidigt och ge mig i väg i kylan – hade möte med mitt förlag redan kl. 8! Alldeles för tidigt för mig… Vi pratade nya idéer och böcker för framtiden och kom fram till några titlar som kanske kan vara intressant.

Fick också veta att vår nya bok ”6 kilo på 6 veckor” säljer som smör och det känns ju extra roligt! Roade mig med att titta på topplistan och ser att vår bok ligger 3:a över mest sålda böcker igår.

HEJJA, HEJJA

I går hade jag återträff med en viktgrupp som jag har coachat under 8 veckor och de hade ett så fint resultat över jul och nyår – de hade gått ner 1 kg och det tycker jag är riktigt bra! I kväll har jag ytterligare en återträff – får se hur de har gått för dem!

I dag hade jag söta Sara på lunch (hon arbetade hos mig på The Diet Shop och har hjälpt mig att skriva recept i boken). Jag bjöd henne på en quinoasallad med paprika och halloumi som var så gott:

Quinoasallad med halloumi – 4 portioner

4 små rödbetor

3 dl quinoa

2 msk olivolja

1 broccolistånd

1 citron

Salt och svartpeppar

2 gröna paprikor

10 svarta oliver

1/2 rödlök

1 paket halloumi

50 g valnötter

Ärtpesto – 1 sats

100 g mandel

2 dl frysta ärtor

1 vitlöksklyfta

1 citron

2 dl rapsolja

Salt och svartpeppar

Börja med ärtpeston. Lägg mandel och ärtor i en matbredare. Pressa saften från citronen och lägg i vitlöksklyftan. Häll i oljan, lite i taget, och mixa samtidigt till en slät blandning.

Lägg rödbetorna i en kastrull och koka i lättsaltat vatten i ca 40 minuter. Skala och hacka rödbetorna grovt. Skölj quinoan och koka den i lättsaltat vatten i ca 13 minuter. Häll av quinoan och blanda den med hackade rödbetor. Häll över olivolja och krydda med salt och peppar. Skär buketter av broccolin och häll på citronsaft och låt marinera i några minuter innan du blandar ner dem i salladen. Lägg upp röbetsquinoan på ett fat och toppa med stekta halloumi, svarta oliver, skivad paprika och lök. Toppa med valnötter. Servera med ärtpeston.

Kommentera (2)

För att få de senaste uppdateringarna