VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfri grönkålspizza med färska fikon i juletider!

FullSizeRenderI dag gör jag pizza till familjen och provar en vegetarisk variant på fyllning som blev jättegod! Jag använder mitt basrecept på pizzadeg som jag har i boken ”Baka glutenfritt med Ulrika” som är jättegott och bra. Jag bakar på rismjöl, maizena, majsmjöl och psylliumhusk och  och det blir jättebra deg och sen lägger man på en god fyllning. I dag använder jag grönkål, créme fraîche, rödlök, nötter och färska fikon – ljuvligt gott!

Andra bra glutenfria mjölsorter att baka pizza på är jättemjöl, durramjöl, bovetemjöl och mandelmjöl.

IMG_0996

Glutenfri grönkålspizza med lök, fikon och nötter – 1 stor pizza

 

10 g jäst

3 dl vatten

3 dl rismjöl

1 3/4 dl majsmjöl

½ dl maizena

2 msk psylliumhusk

1 tsk salt

Fyllning

1 liten burk creme fraiche

3 dl grönkål

1 msk olivolja

salt

1/2 rödlök

1 dl valfria nötter

2 färska fikon

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten. Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg. Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över. Sätt ugnen på 250°C. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till en pizzabotten med hjälp av lite rismjöl. Lägg på en bakplåtklädd plåt. Bred på creme fraiche på pizzabottnen. Krama lite olivolja på grönkålen och strö på salt och lägg allt  pizzan. Skala och strimla löken och lägg över tillsammans med nötter. Skiva fikon och lägg på pizzan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

Om du vill göra en annan variant så är ju alltid en capriccosa gott – eller hur? Använd samma botten och lägg på tomatsås,  mozzarella, skinka, champinjoner och kanske lök och njut!

8D02B0AB-515C-4D03-A4A9-5D70B4E7F67F

495010BB-0269-43D9-B10C-9F0669A7B663

3C7992FC-07E6-4909-8CC4-F00C2F54E996

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna