VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hembakat ljuvligt bröd i helgen? Prova baka glutenfritt!

Jag älskar bröd….har alltid gjort och kommer alltid att göra! Framförallt när det är nybakat och med en rejäl klick Bregott på. Dock äter jag inte bröd så ofta och när jag gör det väljer jag antigen att köpa ett surdegsbröd på bageri eller så tar jag tiden att baka själv. När jag bakar hemma så tar det inte lång tid förrän det tar slut för vem kan inte motstå nygräddade

Jag har experimenterat mycket med att baka med Glutenfria mjöler och har i dag blivit bra på det men det har tagit tid…och pengar…och humör! När man bakar glutenfritt måste man vara noga med ingredienser och mått så därför experimentera INTE utan följ bara mina recept så blir det bra!

Här bjuder jag på 2 goda, nyttiga och glutenfria bröd till helgen -. varsågoda!

IMG_4496

Kavring med linfrö och solrosfrö – 1 limpa

6 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

1 tsk bikarbonat

3 ¾ dl bovetemjöl

¾ dl sojamjöl

½ dl nyponskalsmjöl

4 msk psylliumfröskal

1 dl linfrön

2 dl solrosfrön

Till formen: 1 tsk smör + 1 tsk bovetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Låt stå och svälla några minuter. Smörj en brödform, ca 1 ½ -2 liter med smör. Lägg ner smeten och strö på lite bovetemjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Låt svalna och skär i skivor.

IMG_4516

Linfröfrallor med tranbär – 8 st

25 g jäst

5 dl mjölk

25 g rapsolja

10 g pofiber

1 dl linfrön

25 g fibrex

100 g havregryn

70 g bovetemjöl

25 g sojamjöl

1 krm brödkryddor

½ tsk salt

20 g psylliumhusk

1 dl torkade tranbär

 

Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser. Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar. Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna