VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Frestelserna är många

Mitt sötsug som jag normalt har är ett skämt. Jag är konstant sugen på godis – KONSTANT SUGEN!!!! Det har aldrig hänt att jag inte är sugen tror jag. Inte innan denna veckan iaf. Då har jag tänkt att det här med att dämpa sötsuget måste ju alltså funka. Precis som Ulrika har sagt.
Har varit helt imponerad faktiskt, tills idag. Och idag har frestelserna varit många vill jag lova. Eller det började egentligen igår, när det fanns nybakta bullar på jobbet. Men det var ändå förhållandevis lugnt. Jag lyckades med en mindre ansträngning hålla mig borta.
Sen kom idag. Kände redan när jag kom till jobbet att jag var sötsugen. När lunchen kom så fanns det Ballerina-kakor i kylen. Hemskt. Efter lunch tar min kollega fram en Schweizernöt. Min favorit i Marabou-familjen. Plus att hon sedan ger den till MIG för att hon inte ska äta mer! Så nu ligger den alltså en handsträckning från mig. Det godaste i världen (nästan iaf). Har aldrig fått kämpa så mycket för att stå emot tror jag.

Men jag klarade det!! Jag stod emot!! Även om det var fruktansvärt jobbigt… Men nu har jag alltså hållit mig till det här i fyra dagar, det är tre dagar längre än någonsin innan. Men fasen vad jobbigt det var!

Kan ni också få det här enorma sötsuget? Har ni några knep för hur man står emot?


Kommentarer


 1. Mar 21 januari, 2011 on 11:05 Svara

  Va duktig du är :) Jag klarar det med sötmandel ! Prova det behövs inte så många de mättar bra oxå.

  Kram / Mari

  • Anna 21 januari, 2011 on 11:34 Svara

   För min del känns det lite som en vana att man ”borde” vara lite sugen på nåt. Fredagsmyset, lördagsgodiset, fikat på stan, bullen i personalrummet… Kanske är jag inte jättesugen innerst inne, men vanan att jag ”alltid brukar” känns minst lika svår att bryta som det riktiga sötsuget.

 2. Ulrika Davidsson 21 januari, 2011 on 12:11 Svara

  Hej Lina, Vad duktigt du är! Känner mig stolt över dig…
  Kan du inte baka bollarna och ha i kylen på jobbet eller i frysen? Det kan rädda dig i nöden. Hälsningar Ulrika

 3. Cassandra 21 januari, 2011 on 12:36 Svara

  Jag höll på att dö igår Lina! Sprang runt som en idiot här hemma.. tittade i kylen. Åt ett ägg. Drack massa vatten. Åt lite mandlar. Inget hjälpte. Var konstant sötsugen hela kvällen. Det enda som hjälpte var att borsta tänderna och gå och lägga sig, haha! :)

 4. Lina 21 januari, 2011 on 13:56 Svara

  Vad skönt att höra att jag inte är ensam! Sötmandlarna är ett bra tips, det ska jag prova. Tack Mari! Kan nog vara lite så också att det är ”vanan” som säger att man ska vara sugen….
  Ulrika, jag ska absolut göra bollarna. Det kan vara bra att ha på jobbet.
  Cassandra, då fick du ju en tidig kväll iaf OCH du stod emot suget!
  :)

 5. Maymie 22 januari, 2011 on 13:59 Svara

  Åh man blir så stolt över sig själv när man lyckats övervinna frästelser! Det stärker en i liknande situationer. Starkt jobbat! :)
  Jag har märkt att man bara av gammal vana kan bli sugen på nått, och nu när det är en massa semlor som säljs överallt, så det gäller att se upp. Men jag påminner mig själv om att det är en gammal vana och att jag egentligen inte är sugen.
  Som någon skrev – nötter kan man äta, men se upp för de saltade bara, det är inte bra med för mycket salt! Köp naturella istället. :)
  Det är roligt att läsa om er som också försöker att gå ner i vikt, för som sagt det är ju ingen plåga, man blir piggare och gladare, och går ner i vikt som en ren bonus då man äter nyttigt och motionerar. Men jag är lite nyfiken på vad exakt ni gör för förändringar, eller det kanske står någonstans?

 6. Lina 24 januari, 2011 on 09:55 Svara

  Hej Maymie!
  De förändringar jag och Cassandra gör har med kost och träning att göra. Vi äter hälsosammare och vi rör på oss mycket. Du kan läsa mer om våra mål under fliken Cassandra och Lina, eller på våra tidiga inlägg!
  Tack för stöd och pepp!!!
  Lina :)

 7. Jessica 28 januari, 2011 on 09:50 Svara

  Själv gjorde jag mango-och tranbärsbullarna och tog av vid mina sötsug. Det funkade jättebra för de är väldigt söta och jättegoda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna