VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Här kommer min vikt och mina mått – lite motvilligt.

Imorse när jag vägde mig så fick jag lite av en smäll i ansiktet. För typ tre veckor sedan när jag kom hem från en semester i Thailand vägde jag 74.5 kg men nu har jag tydligen gått upp. Imorse visade vågen 76.5 kg. Och av någon dum anledning blev jag jätteledsen och tappade lite motivation, och hur konstigt är inte det? Jag menar jag börjar ju mitt nya liv idag, jag ska ju inte bry mig så mycket om vad vågen säger idag, jag ska ju gå ner nu!

Jag åt smoothie till frukost och fetaostsallad med äpple och timjan till lunch, och på eftermiddagen höll jag på att dö av blodsockerfall och var helt slut. Imorgon blir det ägg till frukost, vilket man helt klart står sig bättre på och eventuellt ett mellanmål på eftermiddagen. Inget kul när man blir sådär trött och hängig! Efter skolan och möte så åt jag ett kokt ägg och två skinkskivor och sedan tog jag mig till gymmet. Det blev crosstrainer och löpband för min del. Första gången jag tränar på kanske tre år och det kändes superkul även om det var lite motigt till en början!

Här är alltså jag och min kropp. Jag lovar jag har bättre hållning egentligen och varför mina ben är sådär svängda kan inte jag svara på. :)

Jag kommer i alla fall väga mig en gång i veckan och mäta mina mått idag och sedan igen när dessa sex veckor har gått. Här kommer siffrorna!

Vikt vecka 1
Vikt: 76,5 kg
Viktförändring: -0 kg

Mina mått
Midja: 82 cm
Rumpa: 107 cm
Byst: 102 cm
Mage: 104 cm
Lår: 62 cm
Överarm: 30 cm
Höft: 105 cm
Vad: 39 cm

Hur går det för er andra? Jag är jättenyfiken!


Kommentarer


 1. Therese 17 januari, 2011 on 23:39 Svara

  Jag förstår att det kan kännas tungt att inte se de där resultaten som man strävar efter så hårt, men ha tålamod. Du kommer att se resultat :) Håller tummarna för dig!

  • Cassandra 18 januari, 2011 on 13:12 Svara

   Tack så mycket Therese! Jag längtar tills jag ser lite resultat på vågen eller med måttbandet. :)

  • Ulrika Davidsson 19 januari, 2011 on 17:17 Svara

   Jag håller också tummarna! Kram Ulrika

 2. camilla 18 januari, 2011 on 13:08 Svara

  Tycker ni är duktiga har kört i 1 v men vågar inte väga mej:( ännu …..men det är ju lite dumt.

  • Cassandra 18 januari, 2011 on 13:13 Svara

   Man måste ju inte väga sig tycker jag, man märker oftast mer på kläderna! Men vågen är ju ett skönt bevis för att något faktiskt hänt när man ser minus där. Har veckan gått bra för dig Camilla? Jag är så ovan utan kolhydrater, men ännu saknar jag inget speciellt. :)

 3. camilla 18 januari, 2011 on 13:28 Svara

  Ja veckan har gått jätte bra, känner på byxorna men ska nog försöka väga mej, men det är hemskt! Jag tycker att maten är kanon god men har svårt följa exakt för det är så mycket olika recept. Så ibland fårman äta samma i två dagar. Men jag är inte hungrig eller sötsugen bra det. Hur gör du med recepten någon favorit?

  • Cassandra 18 januari, 2011 on 13:57 Svara

   Ja vågen kan vara ett riktigt ångestmoment! Jag vet!
   När det gäller maten så har jag gjort en egen version av menyn. Jag, precis som säkert många andra, kan inte stå och göra två måltider varje kväll, så jag tar kvällens middag till lunch dagen efter. Enkelt och bra!

   Jag gillade falukorven väldigt mycket, och ska nog göra räkpajen ikväll. Då tänker jag göra fyra portioner men frysa in två så har jag två måltider till andra dagar när man kanske inte orkar laga mat. Sötsug har inte jag märkt av heller vilket är väldigt skönt! :) Har du något favoritrecept? Vad äter du till frukost?

 4. Isabelle 18 januari, 2011 on 16:18 Svara

  Jättemodigt av dig att lägga upp dessa fakta och bilder, långt ifrån alla som vågar det! Ska bli så kul att följa dig och Lina de kommande 6 veckorna. Jag började också igår, fast jag har inte så mycket att gå ner så jag ska mest äta det för att vara nyttig och få bort lite fett men försöka bygga muskler samtidigt. För det kommer jag lägga till lite extra protein som inte står i boken.
  Kämpa på och KÖR HÅRT NU!

  • Cassandra 18 januari, 2011 on 17:24 Svara

   Det var motvilligt som sagt, men för att motivera mig själv och andra så kändes det som det rätta valet, att lägga upp bilder och mina mått!
   Tack för peppen och lycka till själv! Så kul att vi alla har så helt olika förutsättningar men ändå kan peppa varandra och följa boken tillsammans. :)

 5. Christina 18 januari, 2011 on 22:54 Svara

  Gjorde räkpajen i dag den blev väldigt god. Det blir att planera maten och inköpen nu.
  Så i morgon lunch blir det legym och skinka och räkpajen till middag.

  • Cassandra 19 januari, 2011 on 18:59 Svara

   Jag ska göra räkpajen imorgon! :)

 6. camilla 19 januari, 2011 on 10:41 Svara

  Hej

  Jag äter äggröra och bacon men är lite trött på det nu. Vad äter ni till frukost?
  Har hållt på med dieten i 1,5 v nu men märker inte så mycket. Men har varit sjuk så jag har inte kommit igång med motionen.

  • Cassandra 19 januari, 2011 on 12:04 Svara

   Jag åt också äggröra med bacon idag. Har tidigare ätit två kokta ägg, två skivor skinka och en tomat och kaffe. Det funkade fint för mig! Har också gjort smoothie men det stod jag mig inte så bra på tyvärr… ska testa att göra den hemmagjorda muslin hade jag tänkt, med lite naturell yoghurt. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna