VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jag ska gå ner 6 kilo på 6 veckor!

Hallå! Jag heter Cassandra och kommer från och med idag och sex veckor fram följa boken och blogga om hur det går för mig här. Tänkte i det här inlägget presentera mig själv och varför jag gör det här.

Jag vet inte hur många gånger jag försökt gå ner i vikt sedan jag blev överviktig 2007. Men så långt jag kan minnas tillbaka i mitt liv så har jag alltid panikat över min vikt, som de flesta andra (tjejer). Jag började nog banta första gången vid 12 års ålder och har sedan dess svultit mig själv, druckit måltidsersättningar, bara ätit frukt och grönt och räknat kalorier slaviskt i ett försök att tappa vikt.

Något jag däremot aldrig gett mig på ordentligt är den enda rätta metoden – att röra på mig i samband med en bra hälsosam kost. Det här blir nu mitt första riktiga försök att ändra min livsstil. För det är det detta egentligen handlar om. Jag vill inte snabbt bli smal – jag vill ändra mitt leverne, äta sundare och röra på min kropp som allt för ofta känns som en svag pensionärs (och jag är bara 23 år!).

Det här är också första gången jag äter enligt GI-metoden. Boken som ska vara min bibel nu i sex veckor framåt, 6 kilo på 6 veckor, bjuder på massa supersmarriga recept så jag är i alla fall inte orolig över att behöva gå igenom ännu en svältperiod med knappt ätbar föda.

Under förra året lyckades jag gå ner från 85 kg till 70 kg. Det gjorde jag genom att svälta mig själv med måltidsersättningar och väldigt lite mat. Och det funkade, men till slut gav jag upp psykiskt. Det är ju inte direkt en hållbar livsstil, att äta alldeles för lite. Sedan dess har jag ökat kanske fyra kilo i vikt, och nu är det dags för mig att ta tag i min hälsa på allvar.

Ser verkligen fram emot den här resan och hoppas att så många som möjligt följer med mig! Är ni också redo att ändra er livsstil? Har ni kanske också skaffat er boken 6 kilo på 6 veckor och ska sätta igång med 6-veckorsprogrammet eller har ni redan börjat? Skriv en rad, berätta om dina mål, länka till din blogg om du har en, låt oss peppa varandra och tillsammans nå våra mål!

(Imorgon kommer jag blogga om min vikt och mina mått och lägga upp lite kroppsbilder!)


Kommentarer


  1. Susanne 16 januari, 2011 on 18:56 Svara

    Hej!!
    Är jätteglad över att läsa dina rader =) Det är ju precis vad man vill läsa om, en ”helt vanlig tjej” som följer boken… Jag har nu följt boken i 20 dagar och det går jättebra. Tappat lite i vikt och äter gott varje måltid =)

    Tillsammans med andra som följer samma bok så är det lättare att hålla motivationen…
    Nu kör vi!!! =)
    / Suz

    • Cassandra 16 januari, 2011 on 19:20 Svara

      Hej Suz! 20 dagar, då är du långt före mig, härligt att höra att det går så bra och att du mår bra! 🙂 Imorgon börjar jag, har precis förberett lunchlådan – fetaostsallad med äpplen och timjan! Mums!

      Som du säger, nu kör vi! 🙂 /Cassandra

  2. Tomas 16 januari, 2011 on 19:19 Svara

    Jag följer såklart. Heja heja!

  3. Christina 16 januari, 2011 on 20:52 Svara

    Jag började med att följa recepten i boken går. Så jag hänger på!

    • Cassandra 17 januari, 2011 on 09:40 Svara

      Då kör vi tillsammans! 🙂

  4. kerstin andersson 25 januari, 2011 on 10:41 Svara

    Hej. varför är det ingen mer än jag som reagerat på att 5 mellanmål fattas i boken 6kilo 6veckor. har varit i kontakt med förlaget som lovade att lägga ut de recept som fattas men de lyser med sin frånvaro. kom till skott ica förlaget!!!!!
    MVH Kerstin Andersson

  5. Agnes 25 januari, 2011 on 13:26 Svara

    Hej!
    det är många som upptäckt det, men problemet med bloggen är att man inte hittar svaren, allt är i en salig röra. Kolla under fliken kategorier ”mellanmål”. Jag efterlyser fortfarande en spalt med ”frågor och svar”.
    Mvh
    Agnes

  6. Emelie 12 mars, 2011 on 08:12 Svara

    Hej!
    Jag ska börja med boken på måndag, ska bli jättespännande och kul 🙂 men jag har inte kunnat inhandla allt som finns i recepten, ni kanske kan hjälpa mig med var man kan handla fiberhusk, chèvreost och rostade kokosskivor? 😀

    • Annika 12 mars, 2011 on 15:53 Svara

      Fiberhusk står oftast bland de glutenfia varorna. Chevreost finns i delikatessen (charken). Men kokosskivor har inte jag heller hittat men skulle tänka mig att det går lika bra med vanlig kokos men är inte helt säkert.

      Jag har ätit GI sedan mitten på januari och gått ner 5 kg och jag mår jättebra.

      Lycka till

    • Mari 13 mars, 2011 on 12:00 Svara

      Rostade cocosskivor finns på e flesta hälsokost affärer precis som fiberhusk.
      jag har också tappat ca 5 kg sedan mitten på januari. Det mest spännande är ändå hur bra man mår och förlusten av cm.
      Lycka till

      Mari

  7. Emelie 14 mars, 2011 on 14:06 Svara

    Tjejer hjälp mig :D!!
    Dags för en tur till Ullared, hur ska jag klara av att äta GI där uppe? Lite tips och råd 🙂

  8. kristina söderbom 31 maj, 2011 on 15:56 Svara

    Hej ,jag ska börja om ca, en vecka ,har precis fått hem boken ,men måste läsa igenonm ,samt handla upp lite ,men de verkar sårt att följa recepten slaviskt ,mycket finns ikanske inte på dom mindre affärerna ,vet inte om de står nån mängd som man ska äta till varje mål ,så allt blir rätt ,att man inte äter för mycket ,.Ser att tryckfelsnisse varit i farten som vanligt .

    • Ulrika Davidsson 7 juni, 2011 on 10:49 Svara

      Hej Kristina,
      Lycka till med din nya kostplan – du behöver inte följa recepten slaviskt utan kan byta ut ingredienser och råvaror om du vill. Bara du håller dig till att undvika kolhydrater och äta mer protein, fett och grönsaker.
      Hälsningar Ulrika

  9. Kerstin Svenstrup 17 oktober, 2011 on 15:34 Svara

    Hej!! Finns det ingen av er som kan skriva en rad nu i oktober o berätta hur det slutligen gick för er under de 6 veckorna. De flesta inläggen är från i våras.!!!

  10. Bodil Tångring 20 november, 2011 on 17:30 Svara

    Angående receptet i ”Ulrikas GI-Helger” på saffransskorpor: skall det inte vara smör med i receptet?

  11. Cecilia Sandström 25 september, 2012 on 20:35 Svara

    Jag har börjat (eller tänkte börja) idag men smällde i mig en center jag hittade i kylen… mitt sockerberoende drabbades av psykos 😛 Men nu är allt bortrensat så det är bara att fylla på med nytt nyttigt!
    Har några frågor; 1) müslin, hur mycket kan man äta och spelar det ngn roll om man har fil, youghurt eller turkisk yoghurt till, i så fall hur mycket? 2) Kan man äta middagsförslagen som lunch också? Middagsreceptet på kyckling vecka 1 dag 1 verkar ju smarrig men som ensamstående blir det ju rätt mycket mat över – kan jag använda rester till lunchlåda? Och bör jag då byta ut middagen till en lunch? Eller spelar det ingen roll? 3) GI-frallorna – kan man äta de under fas 1 eller vänta till fas 2?

    • Jessica 7 april, 2013 on 15:06 Svara

      Fick du något svar på vilken fas man kan börja göra frallorna? Antar fas två men hade vart bra att veta.
      Mvh Jessica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna