VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En lite hälsosammare Lina!

Hej på er! Jag heter Lina och kommer, likt Cassandra, att följa menyn i boken 6 kilo på 6 veckor. Jag och Cassandra känner varandra genom skolan, och har nu bestämt att vi ska göra det här tillsammans. Dock så har vi inte riktigt samma målsättning, Cassandra har sitt mål och jag har mitt mål.
Vi kommer stötta och hjälpa varandra om vi får det jobbigt, men framförallt ska vi peppa varandra till tusen!
Imorgon sätter jag igång, first thing! Känner mig både nervös och spänd inför den här utmaningen. För det är vad det är för mig, en STOR utmaning.

Jag har hela mitt liv varit en aktiv människa, varit ute och rört på mig på ett eller annat sätt. Jag har också alltid varit relativt smal (förutom en liten tjockisperiod på gymnasiet). Alltid kunnat äta precis vad jag har velat och därmed aldrig behövt tänka på maten eller vad jag har stoppat i mig. Men trivselkilon har vi väl alla ändå?! 🙂

Det är nu dessa trivselkilon jag vill bli av med, men framförallt vill jag leva ett hälsosammare liv. Jag vill hitta alternativ till vad jag idag (och många år innan idag) äter.

Jag har aldrig bantat i hela mitt liv. Vi snackar alltså inte en enda dag. Jag har vid några tillfällen försökt mig på olika dieter, men misslyckats redan innan första dagen är över. Jag har ingen självdisciplin överhuvudtaget när det kommer till mat. Men detta ska det nu bli ändring på!

Att följa den här boken, 6 kilo på 6 veckor kommer för mig att vara en sjuhelsikes stor prövning. Men en bra prövning! Är det några av er därute som har samma upplevelser som jag? Att man kanske inte är direkt överviktig, utan bara vill äta sundare? Berätta gärna, så kan vi hjälpas åt att nå vårt mål!

(Ska nu ta mina mått och väga mig, så kommer all info komma upp på bloggen inom kort!)


Kommentarer


  1. Therese 17 januari, 2011 on 23:46 Svara

    Duktigt! Många som inte är överviktiga hänger inte med på att man kan ”vara överviktig på insidan” och att man mår bättre på många sätt med en hälsosam kost 🙂 Jag ska precis som du heller inte gå ner i vikt utan istället så ska jag komma på banan med riktig mat (alltså LCHF) efter perioder med ätstörningar i form av bulemi som utvecklades till anorexi. Jag har ätit LCHF under mitt tillfrisknande, är fortfarande inte helt frisk men en bra bit på väg och hade jag inte trott så mycket på LCHF som jag gör så hade jag aldrig vågat ge det en chans då min sjukdom gjorde så att jag egentligen inte kunde äta någonting. Utan denna kost så hade jag aldrig kommit dit jag är idag och dessutom så har jag ett jämt humör och orkar träna precis så mycket jag vill, och det känns toppen!

    Lycka till 🙂

    • Lina 18 januari, 2011 on 15:10 Svara

      Hej Therese!
      Jag håller precis med dig om det du skriver, att bara för att man tänker på vad man äter så behöver man inte vara överviktig. Det viktiga är att man har en sund inställning till mat och träning, och det är just den där inställningen till mat som jag vill ändra på. Och jag tror att för någon som har haft liknande problem som dina, så är det ju ännu viktigare såklart. Att man hittar tillbaka till vad som är sunt och hälsosamt.
      Vad bra för dig att du är på bättringsvägen, och att du har hittat din väg! Hör gärna av dig fortsättningsvis och berätta hur det går för dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna