VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nu är julen avklarad!


I år gjorde jag ett fantastiskt gott julbod – faktiskt det godaste jag har gjort! Jag gjorde också lagom mängder av allt och serverade julbordet på ett annat sätt än jag brukar. Istället för ett stort julbord så delade jag upp det. När gästerna kom fick de en ”julig drink” med tranbärsjuice, vodka, Cointreau, soda, lime och is. På glaset hade jag lagt mitt hembakta fänkålsknäcke och 4 olika röror med anjoviscréme, rökt lax med senapscréme, en rödbetsskiva med getostmousse och en röra med renkött och pepparrot.

Efter lite femkamp var det dags för en silltallrik med 3 sorters sillar som jag hade lagt in själv – apelsinsill, senapssill och currysill. Efter den tallriken hade jag gjort en tallrik med ett ”smörrebröd” med saffranscréme och räkor och ett glas med dillmarinerad fänkålsskivor, rökt lax och hovmästarsås. Efter dessa tallrikar var det dags för det vanliga julbordet med sesamgriljerad skinka, köttbullar, rödbetssallad, Janssons och prinskorv.

Mycket är enligt GI men inte allt – vissa vill fortfarande ha Jansson…

En mätt och belåten Ulrika somnade sött efter julklappsutdelning och spel med familjen denna julaftonskväll!


Kommentarer


  1. nurse practitioner 11 januari, 2011 on 01:09 Svara

    found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna