VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

I dag har jag lagat julmat och julgodis hela dagen och gjort recept som innehåller få kolhydrater! Jag använder lite nya produkter som t ex kokosmjöl, sukrin och fiberhusk i mina pepparkakor. Här kan du kika på lite inspiration från min julbuffé hos Malous program ”Efter tio” som sändes i går:

Hälsningar Ulrika

Nyttiga pepparkakor – 25 st

2 dl mandelmjöl

100 gr smör

½ dl sukrin

2 krm mald kryddnejlika

2 krm mald kardemumma

2 krm kanel

1 msk fiber husk

¾ dl kokosmjöl

2 äggvitor

Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten. Smält smör, sukrin och kryddor i en kastrull. Rör ner mandelmjöl och fiberhusk. Låt stå en halvtimme och svälla. Vispa äggvitan hårt. Vänd ner äggvitan försiktigt i kaksmeten. Tillsätt kokosmjölet och blanda om till en fast pepparkaksdeg. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med hjälp av formar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.


Kommentarer


  1. Annamaria 14 december, 2010 on 13:45 Svara

    När kommer boken ut?

    MVH, Annamaria

    • Ulrika Davidsson 27 januari, 2011 on 11:25 Svara

      Hej Annamaria, vilken bok menar du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna