Mirka Norrström är trettonbarnsmamman i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Familjen består av Peter 52 år, Mirka 43 år, Kevin 18 år, Linnéa 16 år, Jennifer och Benny 13 år, Selina 12 år, Victor 10 år, Oliver och Alice 9 år, Thor 6 år, Nellie 5 år, Älva 4 år, Lilja 2 år och David, född i februari 2015. Dessutom tre stycken bonusbarn: Emmelie 29 år, Daniel 24 år och Mikaela 22 år. Familjen har även medverkat fem säsonger i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) Mail: tolvbarnsmamman@hotmail.com

Går det att lära en gammal hund att sitta?

Min dag har rullat på alldeles för fort. Jobbat, lekt, städat, pratat med vänner osv och svisch så var det dags att laga middag. Det har kliat i mina fingrar att få lära känna min nya dator och mobil men då behövs det lugn och ro. Jag har nu hunnit bekanta mig med iPhonen, eller i alla fall ladda ner de apparna jag behöver ha och alla mina telefonnummer :-) Jag är långt ifrån bekväm med iPhonen just nu. Jag har aldrig tidigare haft en utan jag har varit en trogen Samsung-användare. Min förra telefon är en Sony som jag också var väldigt nöjd med. Varför då köpa en iPhone? Helt enkelt för att den är kompatibel med Macen :-) 

Frågan är bara om denna otekniska tant kan lära sig att hantera sin nya mobil!? Just nu känns det lite tveksamt -:D Men jag ska nog åtminstone lära mig grunderna.

En fråga: I min android har jag en app som heter ” InstaPicFrame ” och jag använde den väldigt ofta. Finns den till IPhone?? Hittade en app som heter så men den är inte alls som appen jag vill ha :-( Kanske har ni någon bra ( och enkel! ) foto-app att rekommendera 😉 

I Androidtelefonen fick jag en liten symbol högst uppe i skärmen tex när jag fått nya mail, kommentar på Instagram och/eller Fb m.m …. Men verkar inte funka så med iPhone ? !?

Imorgon ska Linnea få hjälpa mig lite, hon kan nog det mesta men jag har svårt att hänga med när hon visar för hon är snabb  som en vessla med mobilen 😀

Testade kameran när Nellie satt still 

  
David är svår att fota, han rör på sig alltid när man försöker …

  Jag skulle behöva skriva ut massa viktiga papper men orkar nog inte ikväll utan går och lägger mig istället.

Kram ❤️

9 thoughts on “Går det att lära en gammal hund att sitta?

 1. Hej :) det kommer en liten 1:a på appens symbol istället så då ser man att det hänt något. Hoppas du kommer överens med den sen för iPhone är det bästa enligt mig! Lycka till.

 2. Under Inställningar /notiser kan du göra de anpassningar du vill för ex facebook o instagram
  Under inställningar/e-pist,kalender /hämta ny data e-postkontot som är aktuellt kan du ställa in push så gör du så att du ser att du får nya mail

 3. Tar lite tid att vänja sig med ny telefon, men ,tänk, jag som gammal ”tjej” lyckades på några dagar. Önskar jag hade I-pad men har i dagsläget inte råd. Har min gamla laptop som duger för mig.
  Du kommer säkert redan ha lärt dig din tel.

  Kram från Sara ( snart 71 )

 4. Jag är en gammal tant som alltid haft gamla mobiltelefoner ( ärvda efter mina barn) I fjol höst fick jag ärva en iPhone 5s och det är det bästa jag haft. Enkelt att använda. Det enda som jag tycker är en L I T E N nackdel är att det BLIR bra bilder, men skulle önska man kunde göra fler inställningar INNAN man tar. Men men… du lär dig….. barnen lär oss.. för de är tekniska snillen från födseln tror jag…

 5. Det jag tycker är bäst är att bilströmmen kopplar upp sig till iPhoto på datorn å vips finns alla bilder där med. Och samma med ”anteckningar”, skriver du något i appen anteckningar, så kan du några sekunder senare se det i appen anteckningar på datorn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *