VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vecka 40: Slutspurten

Nu är det så tungt och jobbigt att jag bara vill ha förlossningen gjord, med eller utan Khalid. För några dagar sedan blev jag dessutom sjuk och har varit det sedan dess. Bihålorna är igentäppta och i halsen sitter det hårt slem som är omöjligt att hosta upp eller svälja. Jag är inte svullen i halsen, men rösten är borta och när jag sväljer känns det som knivar. Inte kul alls.

Sova får jag heller inte göra. Oftast somnar jag inte alls utan ligger i någon slags dvala, och om jag väl lyckats somna så vaknar jag högst en timma senare av att jag behöver kissa, det gör ont i bäckenet när jag ska vända mig, näsan är täppt och munnen kruttorr, sura uppstötningar rinner ur näsan på mig eller så har Bönan vaknat och ger inte upp sina försök att göra kullerbyttor trots att han/hon är fixerad. En spark mot revbenen, en box mot höften, lite krafsande i buken, ett pressande neråt och en vickande rumpa som uppenbarligen anammar sina afrikanska rötter.

I förrgår började jag få föraningar om den kommande förlossningen, vilket jag inte haft tidigare. Jag har inte märkt någon stor förändring. Förvärkarna är fortfarande oregelbundna och oftast märker jag inte ens av dem förrän jag sätter en hand på magen och känner att den är hård. Men något håller definitivt på att hända. Känslan är stark men svår att sätta ord på. Jag tror att jag kommer gå över tiden (BF är på tisdag, den 22/11) men inte med många dagar. Det är galet att veta att man inom ett par veckor är mamma!

Levaxinet höjdes förresten igen efter att ha sänkt den till den ursprungliga dosen på 0,25. TSH-proverna från i måndags var fortfarande för höga så nu gör vi ett nytt försök och hoppas att jag inte får en likadan reaktion som sist, då jag var tvungen att ringa Sjukvårdsupplysningen och Förlossningen.

På söndag ska Khalid ringa ambassaden igen och se om uppehållstillståndskortet har kommit än. Har det det så är det ”bara” till att köpa en biljett och pallra sig till kalla Sverige. Jag skriver ”bara” eftersom det tydligen har dykt upp en regel som säger att sudaneser under 40 år inte får ett utresevisum till europeiska länder om man inte har en officiell anledning. Jag hoppas att ambassaden kan hjälpa honom med det.


Kommentarer


  1. Sara Kimberly november 24, 2011 on 08:34 Svara

    Kom ut nu Bönis! Vi är så(!!!) nyfikna <3

    • redsaga november 24, 2011 on 18:05 Svara

      Ja nu börjar jag bli trött… Har mer eller mindre regelbundna värkar sedan 05.30 i morse, men inget mer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna