VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Rummet ska delas av i två; sängen ska stå mitt på kortsidan längst in i rummet. På så sätt får jag plats med ett nattduksbord på högersidan (möjligen ett på andra sidan också) och spjälsängen i vänstra hörnet. Där fotändan på sängen tar slut kommer jag hänga upp lite tjockare panelgardiner på en skena i taket, som kommer fungera som en skiljevägg, och lämna ungefär en meters öppning på varje sida av rummet.

På andra sidan skiljeväggen kommer vardagsrummet vara, med en liten soffa under fönstret, en fåtölj på vänstra sidan. Rakt fram, framför skiljeväggen, kommer jag fixa en egendesignad mediamöbel av fina gamla fruktlådor i mörkt trä som jag fått av pappa för några år sedan. Har använt dem som bokhylla tidigare.

Jag hoppas att jag får tag på en bred och djup kökssoffa till köket (som ska stå längs den högra väggen) som jag hade tänkt piffa upp med lite färg, en omklädd skön madrass och mjuka kuddar. Jag har två köksstolar i förrådet, men hoppas kunna få tag på två som är lite bekvämare. Hade nämligen tänkt mig att matplatsen skulle vara tillräckligt bekväm för att vara en ”social hörna” så att man slipper umgås och sitta i vardagsrummet/sovrummet hela tiden. Eventuellt skaffar jag mig också en liten vägg-TV att hänga upp i köket, så slipper Bönan (bebisen) och jag störas i vår sömn så att Khalid slipper sitta knäpp tyst när han inte vill sova.

Mina inredningsdetaljer kommer från alla möjliga håll; mycket från loppis och mycket från resor runtom i världen. Jag tycker om varma färger och trivs inte i sterila miljöer, men det kommer bli lite av en utmaning att få plats med alla favoritsaker utan att det ser ut som ett förråd. Jag vägrar att ”kill my darlings” permanent så jag kommer förmodligen att satsa på att byta mellan olika textilier och prydnader emellanåt istället för att helt göra mig av med dem. Det kommer bli bra det här, med lite fixande och planerande!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna