VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Snäll poäng

Jag är lyckligt lottad som har en sådan fin pappa till mina barn. Han finns alltid där för mig och barnen…alltid!

Sedan i fredags har han legat på sjukhus, inget allvarligt, men han lyser med sin frånvaro. Barnen och jag vill bara att han ska bli bra och komma hem igen.

Helt plötsligt är allt upp till mig! Jag inser snabbt hur allt jag ska göra kräver mer planering! Att åka till gymmet på kvällen och jobba till exempel…. hur gör jag nu? Fråga om någon kan hjälpa till?… jobba, hämta, handla, laga kvällsmat, bada dem, natta dem, städa, diska… Det kräver mer för att få ihop logistiken!

När kidsen dessutom inte lyssnar på det jag säger är det upp till mig att se till att dom lyssnar. Jag brukar ju alltid ha backup av Ian…. men inte nu.

Idag kom jag på en idé! Snäll-poäng lista!!!

image

Här kan barnen göra snälla saker och samla på sig Snäll-poäng. Exempelvis städa i rummet. Leka snällt med varandra. Borsta tänderna och gå och lägga sig utan protester osv. Den som samlat ihop 20 Snäll-poäng först kommer att få en liten belöning.

Barnen tyckte det var en toppenidé och Ariel kammade hem 2 Snäll-poäng direkt genom att plocka undan sina leksaker och klä på sig själv.
Att jag inte tänkt på det förut…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna