VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Skor som förstörde mina fötter

Jag har dåliga fötter, svaga fotvalv och en hälsporre som jag aldrig lyckas bli av med. Hur blev det såhär? Jag antar att det finns flera orsaker till detta men något jag funderar på är alla skor jag ägt under mitt liv och vad jag har klämt ned föttrena i egentligen?

Jag börjar från början…. slutet av 70-talet! Jag minns så väl hur mina små mjuka barnfötter sprang runt i hårda lite försmå, eller förstora träskor som alltid föll av när man sprang eller gungade. Dessa hårda träskor skulle sedan bytas ut mot den platta kinaskon som i princip inte hade någon sula alls.

träskorkinaskor

 

Senare på 80-talet växte både jag och mina fötter jättemycket och jag hade storlek 37 i skor redan i tredje klass. Detta skämdes jag förståss över och trängde ned mina fötter i en storlek mindre för att få fötterna att se mindre ut. Det var fortfarande platta skor utan sula som gällde. Vita eller rosa tygskor! Dessa tygskor skulle i högstadiet bytas ut mot vita eller rosa pumps med smal tå.

tygskor

 pumps

 

På 90-talet blev jag punkare och köpte ett par Getta grip kängor som jag i princip inte tog av mig på 5 år. Sedan började jag dansa… jag gick en yrkesdanslinje och dansade ca 4 timmar om dagen och då var det dansskor på mina fötter nästan dyngnet om.

punkkängor   danssko

 

 

 

Sedan hade jag en lång period i bara sneakers av olika slag till vardags och klackade stövletter till fest. Tills jag flyttade till Australien och flip-flop skon blev min ”vardagsko”. Efter hemkomsten till sverige började problemen med hallux valgus och mina fötter mådde ganska kasst i de vinterskor jag vandrat runt i. Mest illa är det att jag sprungit mil i gymskor och aldrig brytt mig om att köpa riktiga löparskor. Sedan kom dödsstöten, barfotaskon! Yes, och med den var också fötterna helt paj! Nu är det bara förstora sneakers/gymskor med inlägg och sandaler från ecco som jag kan ha på mig.

flip-flop barfotaskor


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna