VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Så här gör man matlådor

Detta inlägg kan tyckas lite töntigt men faktum är att jag får ganska mycket frågor om hur man på bästa sätt gör sina matlådor. Jag hoppas med detta lilla videoklipp kunna besvara de flesta frågor.

Under diet varierar jag inte maten så mycket då jag inte gillar att räkna kalorier varje gång jag lagar mat och det får inte ta för lång tid. Enkelhet är mitt ledord! Det ska vara en ”no-brainer” att göra snabba matlådor med rätt näringsinnehåll och kalorier. Mina matlådor innehåller bra mat från hela kostcirkeln med 450 kalorier/låda.

Jag äter 2 sådana lådor om dagen och gör 6 lådor (3 dagars mat) i stöten, dvs. att jag mat-preppar 2ggr i veckan. Mina matlådor tar ca 20 minuter att göra, så 40 minuter i veckan lägger jag på mat-prepp, bortsett från den tid det tar att handla maten. (Givetvis äter jag frukost och några mellanmål också under en dag men dom målen preppar jag aldrig då det inte behövs).

Detta behöver du:
1 matvåg, 2 teflonpannor, 900g kyckling, 2 buljongtärningar, 1 burk kokosmjölk light, curry, 360g ris, 1 paket bladspenat, 1 paket wokade grönsaker

1. Mät upp riset och sätt det på kok. (jag kör mitt i en riskokare i mikron.)
2. Tärna kycklingen och stek detta i en teflonpanna ihop med buljong tärningen, curry och en halv burk kokosmjölk.
3. Samtidigt som kycklingen steks fräser du på grönsakerna och spenaten ihop med buljongtärning och den andra halvan av kokosmjölken.
4. Ta fram likadana matlådor (lättast för att få rätt mängd i varje låda) och mät upp maten jämt mellan alla lådor. Börja med proteinet, sedan kolhydraterna och sist grönsakerna.
KLAR!

matlådor


Kommentarer


 1. Anna 03/08/2015 on 16:33 Svara

  Verkligen bra o lätt recept! Men jag skulle vilja ha frukostförslag också

  • danijelahodges 04/08/2015 on 08:43 Svara

   Jag får väl ta och filma min goda proteinrika frulle också någon dag då :mrgreen:

   • Anna 04/08/2015 on 11:37 Svara

    Ser fram emot det

 2. Christel 04/08/2015 on 08:16 Svara

  Var på ditt hi-prf pass på Globen igår, kände mig något bortkommen då det var mitt första pass på typ tio år.. Men du stöttade så bra o sa en del mycket tänkvärt

  • danijelahodges 04/08/2015 on 08:47 Svara

   Christel du var ju jätteduktig! Din värsta fiende är du själv när du är så hård mot dig själv. Ge dig själv en klapp på axeln istället. Du var där och körde! Bara det i sig är ju stort :) vi ses nästa vecka!👍 Jag finns på sats som pt också om du vill få lite egentid. Ha det bäst!

   • Christel 05/08/2015 on 12:08 Svara

    Tack: ) Har fortfarande GRYM träningsvärk i lår och armar, så visst tog det! Kändes bra utifrån mina egna förutsättningar. Vi ses! Ha det bäst, du är grym!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna